Wat is Groestlcoin (GRS)?​Beginners gids

Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin is een ASIC-resistente cryptocurrency die er trots op is “bijna NUL kosten” te hebben. Hoewel de munt zelf slechts pseudo-anoniem is (zoals Bitcoin), heeft het ontwikkelingsteam een ​​portemonnee (Samourai) geport om u volledige anonimiteit te geven.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Zoals de meeste mensen is uw eerste vraag waarschijnlijk: “Wat is in godsnaam een ​​’groestl’?” De cryptocurrency maakt gebruik van het Grøstl-512-mijnalgoritme, dus het team noemde het project toepasselijk ‘Groestlcoin’. Veel mensen in de gemeenschap hebben opgeroepen tot een rebranding om te helpen bij de adoptie lijkt niet alsof het zal gebeuren.

In deze gids gaan we in op alle essentiële Groestlcoin-details, zoals:

Hoe werkt Groestlcoin?

Groestlcoin is strikt een cryptocurrency voor peer-to-peer (p2p) betalingen. De munt dient hetzelfde einddoel als andere transactionele crypto’s zoals Bitcoin en Litecoin, maar bereikt dat doel met een andere set attributen.

De attributen

Primeurs. Groestlcoin heeft een paar belangrijke “primeurs” bereikt met zijn functieset. Het was de eerste munt die Segregated Witness (SegWit) implementeerde en de eerste die een Lightning Network-transactie op mainnet uitvoerde.

Vergoedingen. Met de implementatie van het Lightning Network heeft Groestlcoin minimale kosten. Het overboeken van 10.000 GRS (~ $ 6000 op het moment van schrijven) kost fracties van een fractie van een cent. Zelfs als de GRS-prijs 1000x stijgt, bedragen de transactiekosten slechts een paar cent.

De kosten kunnen echter enigszins variëren, afhankelijk van de portemonnee die u gebruikt om GRS te ontvangen.

Mijnbouw. Groestlcoin gebruikt twee rondes van Grøstl-512 voor zijn mijnalgoritme. Dit mijnbouwalgo is voorlopig ASIC-resistent.

Samourai. Niet per se een direct kenmerk van de blockchain, maar Groestlcoin heeft een anonieme en privéportemonnee, Samourai. De portemonnee recyclet geen adressen, heeft Tor-ondersteuning en bevat CoinJoin-achtige transacties. De portemonnee heeft ook de Stealth-modus waarin hij verdwijnt van het startscherm, de app-lijst en het opstartprogramma van je telefoon.

groestlcoin samourai

Groestlcoin Samourai-interface op Android

GRS-levering en blokken

Er is een maximale voorraad van 105 miljoen GRS en er zijn al ongeveer 70 miljoen in omloop.

Op dit moment heeft Groestlcoin een blokgrootte van één MB, maar de ontwikkelaars hebben verklaard dat ze het zullen vergroten als 80 transacties per seconde te weinig zijn om een ​​toename van het volume aan te kunnen..

De mijnbouwbeloning begon bij 512 GRS per blok met een halvering die elke week plaatsvond. De uitbetaling is nu 5 GRS per blok en blijft op dat niveau voor de rest van de levensduur van Groestlcoin.

GroestlTip

GroestlTip is een fooiendienst die leden van de community hebben gebouwd voor videostreamers. Twitch-streamers kunnen de service bijvoorbeeld integreren in hun livevideo’s om Groestlcoin-tips van hun kijkers te ontvangen. Afgezien van de standaard netwerkkosten, worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de service.

Team & Vooruitgang

Een ontwikkelaar met de Bitcointalk-gebruikersnaam “Gruve_P” lanceerde Groestlcoin op 22 maart 2014. Sindsdien is het team uitgegroeid tot meer dan 20 mensen verspreid over de hele wereld. De meeste teamleden blijven liever relatief anoniem en delen alleen hun voornaam en land van herkomst op de website.

Het team is consequent geweest door elke drie maanden nieuwe versies van het platform uit te brengen. Met zo’n consistentie zou het u niet moeten choqueren om te horen wat ze de afgelopen vier jaar hebben bereikt.

Het team activeerde SegWit in januari 2017 en werkt momenteel aan Lightning Network-releases voor zowel hun mobiele als desktopportefeuilles.

Het team en de community hebben ook elf verschillende Android-wallets gebouwd, tien verschillende wallets voor Blackberry en drie voor iOS. Ze hebben ook meer dan tien desktopportefeuilles gemaakt.

Concurrenten

Bitcoin is natuurlijk de bekendste concurrent van Groestlcoin. Maar zoals het oude gezegde luidt: “Gooi een steen in een willekeurige richting, en je zult er zeker van zijn dat je een Groestlcoin-concurrent raakt.” Oké, misschien is dat niet hoe het gaat; er is echter een schijnbaar oneindig aantal vergelijkbare projecten.

Litecoin wil een transactievriendelijkere versie van Bitcoin zijn. ASIC-resistente munten zoals Vertcoin en Bitcoin Gold delen veel van dezelfde kenmerken als Groestlcoin. En privacygerichte cryptocurrencies zoals Monero en Dash strijden tegen de anonieme Samourai-portemonnee van Groestlcoin.

Handel

De GRS-prijs zit sinds de lancering in 2014 in een achtbaan. Ook geen kinderonderzetter. Halverwege het ritachtige achtbaan hebben we het over braaksel.

De prijs bleef drie jaar na de lancering relatief vlak en bleef tussen $ 0,002 en $ 0,003. Begin 2017 begon de handel echter interessant te worden.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = GRS&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De prijs steeg van ongeveer $ 0,001 (~ 0,00000126 BTC) tot meer dan $ 0,35 (~ 0,00015 BTC) in slechts zeven maanden, voordat hij twee maanden later weer crashte naar bijna pre-piekprijzen. Vervolgens steeg de prijs vrijwel onmiddellijk tot $ 1,18 (~ 0.00018 BTC) – een meer dan 10x rendement in minder dan een week. Deze astronomische winst leek samen te vallen met een enorme toename van de belangstelling van beleggers voor ASIC-resistente munten.

Sinds die sprong is Groestlcoin vluchtig heen en weer gestuiterd van een dieptepunt van ongeveer $ 0,287 (~ 0,000043 BTC) naar een hoogste punt van $ 2,36 (~ 0,000142 BTC). De prijs op het moment van schrijven ligt rond de $ 0,58.

Eenvoudig en duidelijk, meer gebruik zal de belangrijkste katalysator zijn voor een nieuwe prijsstijging. De prijs zou ook doorslaggevend kunnen zijn met een stijging van de prijs van Bitcoin.

Waar te koop GRS

U kunt BTC verhandelen voor GRS op Binance en Bittrex. Bovendien kunt u GRS rechtstreeks met KRW kopen Upbit – de meest populaire optie wereldwijd met bijna 80 procent van het handelsvolume.

Als u niet zeker weet hoe u moet beginnen, bekijk dan onze gids voor het kopen van Bitcoin.

Mijnbouw is ook een optie om GRS te verkrijgen. De eenvoudigste manier om GRS te minen, is door de Groestlcoin te gebruiken Easyminer. De Easyminer wijst u automatisch toe aan de Dwarfpool-mijnpool, maar er zijn ook een paar andere poolopties.

Waar GRS

Zoals hierboven uiteengezet, zou u een acceptabele portemonnee moeten kunnen vinden uit de vele beschikbare.

Als u uw portemonnee op uw desktop wilt houden, Groestlcoin Kern en de Electrum GRS zijn beide solide keuzes.

Misschien ben je meer een mobiele gebruiker. Als dat het geval is, moet u de Groestlcoin eens bekijken mobiele portemonnee. Of, als anonimiteit uw focus is, de Samourai portemonnee is de manier om te gaan.

Ledger- en Trezor-eigenaren hebben ook geluk. Beiden zullen GRS ergens dit jaar ondersteunen.

Gevolgtrekking

Het Groestlcoin-team streeft ernaar de problemen die ze in Bitcoin zien te verbeteren. Deze verbeteringen omvatten het ASIC-resistent, bijna gevoelloos maken van de cryptocurrency en in de voorhoede van technologische vooruitgang.

Het is moeilijk voor te stellen dat Groestlcoin de de facto crypto wordt voor transacties en betalingen. Maar zoals we allemaal weten, is alles mogelijk in crypto. Een rebranding en wat marketing zouden de start kunnen maken van de bekendheid van dit project.

Aanvullende Groestlcoin-bronnen

Twitter

Reddit

Telegram

Medium

GitHub

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map