Wat is het Komodo-platform?

Het Komodo-platform is een end-to-end blockchain-oplossing u kunt gebruiken om uw eigen onafhankelijke blockchain of initiële muntaanbieding (ICO) te lanceren.

Het project breidt zich echter veel verder uit. Komodo is een ecosysteem dat ook een gedecentraliseerde uitwisseling en een anonimiseringsfunctie voor cryptocurrency omvat om de privacy van uw transacties te verbeteren.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

In deze Komodo Platform-gids gaan we het hebben over:

Hoe werkt het Komodo-platform?

Het Komodo-platform is meer een ecosysteem dan een individuele munt of platform. Het project had oorspronkelijk vier afzonderlijke whitepapers, maar de gemeenschap heeft ze sindsdien gecombineerd tot één mega-whitepaper. De belangrijkste onderdelen van het ecosysteem zijn:

 • BarterDEX
 • Jumblr
 • Vertraagde proof-of-work (dPoW)
 • Gedecentraliseerde Fiat-valuta’s (DFC’s)
 • Gedecentraliseerde Initial Coin Offerings (dICO’s)

BarterDEX

De BarterDEX is een atomic-swap aangedreven gedecentraliseerde uitwisseling. Door atomaire swaps te gebruiken in plaats van proxy-tokens, de primaire methode van andere gedecentraliseerde uitwisselingen, verlaagt Komodo het tegenpartijrisico.

Gedecentraliseerde beurzen hebben ook vaak problemen met een lage liquiditeit. Om dit te voorkomen heeft de BarterDEX Liquidity Provider-knooppunten (LP-knooppunten). De LP-knooppunten helpen de marktprijs te stabiliseren door activa te kopen en verkopen over de spreiding in de talrijke orderboeken.

De Komodo-gemeenschap heeft onlangs de BarterDEX bijgewerkt om ondersteuning te bieden voor SPV Electrum-gebaseerd munten, munten gebaseerd op het Bitcoin-protocol, Ethereum en ERC20-tokens.

BarterDEX en Komodo Stats

BarterDEX en Komodo Stats

Jumblr

De Jumblr is een open-source en gedecentraliseerde cryptocurrency-anonimiser. U heeft de mogelijkheid om het te gebruiken om uw privacy te verbeteren wanneer u het Komodo-platform gebruikt.

Het algemene proces om uw geld te anonimiseren is vrij eenvoudig. De Jumblr haalt de KMD-tokens van uw niet-privé-adres en stuurt ze door een reeks zk-SNARK-adressen. Deze onvindbare adressen verwijderen elk valutaspoor van uw tokens.

Van daaruit stuurt de Jumblr je tokens naar een nieuw adres naar keuze. Uw tokens zijn nu volledig anoniem. Er is een 0,3% vergoeding (te betalen in KMD-tokens) om de Jumblr.

De Jumblr is ook verbonden met de BarterDEX, dus je kunt ook anonimiteit toevoegen aan alle tokens waarmee je handelt. Momenteel moet u deze actie handmatig uitvoeren, maar het team is van plan de anonimisering te automatiseren zodra het Komodo-platform verder wordt geaccepteerd.

Vertraagde proof-of-work (dPoW)

Het Komodo-platform gebruikt een Vertraagde proof-of-work (dPoW) consensus-algoritme om het netwerk te onderhouden. Interessant is dat de dPoW-consensus is gebouwd bovenop een initieel consensusalgoritme zonder beperking van wat dat initiële algoritme moet zijn. Het kan Proof-of-Work, Proof-of-Stake of een ander beschikbaar algoritme zijn.

Het Komodo-team koos ervoor om hun dPoW-systeem aan te sluiten op de Bitcoin PoW-algoritme omdat het momenteel de hoogste hashrate heeft. Hoe hoger de hashrate, hoe meer beveiliging een netwerk gewoonlijk heeft.

De dPoW-methode gebruikt twee soorten knooppunten:

 • Notaris knooppunten
 • Normale knooppunten

Net als bij een gedelegeerd Proof-of-Stake-systeem, kiezen belanghebbenden notaris knooppunten. Er liggen 64 notarisplaatsen voor het oprapen, maar er zijn er maar 13 nodig om het netwerk te beveiligen. De taak van deze knooppunten is om notariseer de blokken van de dPoW-keten op de Bitcoin-blockchain.

Zonder de notarissen kunnen transacties niet worden gepubliceerd in de initiële consensusketen, maar normale knooppunten kan ze nog steeds lezen en valideren op de dPoW-keten.

dPoW

Vertraagde Proof-of-Work-architectuur (dPoW)

Een dPoW-netwerk dat aan Bitcoin is gekoppeld, is voordelig omdat het elke ketting die het gebruikt (hoe zwak ook) de veiligheid geeft van het robuuste Bitcoin-netwerk. Sterker nog, deze ketens van derden hoeven niet de transactiekosten van Bitcoin te betalen die aan de notarisering zijn verbonden. Ze hoeven alleen vergoedingen te betalen aan de initiële dPoW-blockchain.

Gedecentraliseerde Fiat-valuta’s (DFC’s)

Een belangrijk onderdeel van de aanvankelijke whitepapers van het Komodo Platform was de oprichting van Decentralized Fiat Currencies, of kortweg DFC’s. DFC’s zijn cryptocurrencies die dat wel zijn gebonden aan lokale, fiat-valuta. De DFC-technologie zou atomaire cross-chain swaps gebruiken van de BarterDEX en het dPoW-consensusalgoritme dat eerder werd beschreven.

In de eerste plannen hadden ze voornamelijk de Europese Centrale Bank gebruikt om een ​​consensus te bereiken over de prijs van de verschillende valuta’s. Het systeem gebruikt de prijzen van BTC-USD, KMD-BTC en BTC-CNY om de omrekeningskoers van elke valuta naar KMD te bepalen.

Komodo Fiat ruilt

De plannen van het Komodo-team voor Decentralized Fiat Currencies (DFC’s) lijken op een laag pitje te staan.

De notarisknooppunten zouden de DFC-prijzen op de Komodo-blockchain registreren, waarbij het dPoW-algoritme beveiliging toevoegt aan het netwerk.

Met behulp van deze methode zou het platform alleen een liquide BTC-KMD-markt nodig hebben om de uitwisselingen uit te voeren. Dit betekent dat uw conversies automatisch verlopen en voor het grootste deel gegarandeerd zijn.

Hoewel DFC’s een prominent roadmap-item waren toen deze gids voor het eerst werd gepubliceerd, lijkt het alsof deze functie nu op een laag pitje staat.

Gedecentraliseerde Initial Coin Offerings (dICO’s)

Het Komodo-team heeft ook hun gedecentraliseerde ICO (dICO) -diensten. Met slechts twee Komodo-opdrachten kun je je eigen blockchain lanceren en je ICO crowdfund. Je nieuwe munt leeft op een activaketen die losstaat van de hoofdketen van Komodo. Net zoals de Komodo-blockchain notariseert voor Bitcoin, is uw activaketen notarieel voor de Komodo-blockchain.

De voordelen van een dICO zijn onder meer:

 • De mogelijkheid om uw eerste munten over talloze knooppunten te verdelen om te voorkomen dat walvissen ze opscheppen
 • Directe verbinding met het Komodo-ecosysteem, inclusief de BarterDEX
 • Het verwijderen van centrale knelpunten die beveiligingsgaten kunnen zijn
 • Anonimiteit van deelnemers via de Jumblr

Het Komodo-team begon met het aanbieden van aanvullende dICO-services waarin u ook toegang zou krijgen tot de marketingkanalen, onderliggende technologie en consultants van Komodo. Ze zouden echter maar één dICO per keer hosten, dus de partnerschappen waren zeer selectief. De eerste ICO was bij Monaize, een e-bankingplatform.

Sindsdien hebben ze de dICO-software opengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is. Op het moment van schrijven hebben zeven projecten het Komodo-platform gebruikt voor hun dICO.

Komodo Platform Team & Vooruitgang

Net als bij verschillende privacygerichte projecten, koos de meerderheid van de teamleden er in het begin voor om anoniem te blijven. Sindsdien hebben verschillende teamleden hun identiteit onthuld. Het team van meer dan 30 personen wordt geleid door een ontwikkelaar die opereert onder het pseudoniem JL777. JL777 werkte eerder aan het NXT-project en wordt in de blockchain-community zeer geprezen om zijn ontwikkelingsvaardigheden.

Komodo-team

Het Komodo-team is het afgelopen jaar enigszins veranderd, maar de meeste gezichten blijven hetzelfde.

In 2014 richtte JL777 SuperNET op, een gedecentraliseerde gemeenschap van ontwikkelingsteams voor cryptocurrency. De doel van de gemeenschap is het creëren van een verenigd platform van technologieën gericht op de totstandbrenging van gedecentraliseerde levering van voorheen gecentraliseerde onlinediensten.

Het Komodo-platform maakt deel uit van de SuperNET-paraplu.

Het project is een vork van Zcash (een eerdere vork van Bitcoin), maar zoals hierboven beschreven, is het veel verder uitgebreid. Het belangrijkste kenmerk dat Komodo van Zcash overneemt, is de zk-SNARK privacytechnologie gebruikt in de Jumblr.

Het ontwikkelingsteam van Komodo heeft goed werk verricht door items op hun roadmap voor 2018 te verwezenlijken. Zoals je hieronder kunt zien, lijken ze op de goede weg te zijn.

Roadmap Komodo Platform 2018

Roadmap Komodo Platform 2018

Wedstrijd

Komodo heeft te maken met concurrentie vanuit alle hoeken. Als privacymunt concurreert het met Monero, Dash en natuurlijk Zcash.

Met betrekking tot ICO’s is Ethereum de grootste concurrent. Andere munten zoals Waves en NEO bevinden zich ook in deze drukke ruimte. Het vorige project van JL777, NXT, is ook gespecialiseerd in ICO-lanceringen. Komodo is uniek omdat het de eerste is die gedecentraliseerde ICO’s aanbiedt.

Ten slotte worden gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) ook steeds competitiever. EtherDelta en BitShares zijn twee grote spelers in deze sector, terwijl Waves ook een DEX heeft.

KMD Trading

Interesseren

Als houder van een KMD-token ontvangt u tot 5% rente op de tokens die u elke maand bezit. In tegenstelling tot een normaal Proof-of-Stake-systeem, hoeft u uw portemonnee niet online te houden om uw interesse te wekken. Om uw rente te claimen en het maandelijkse maximum opnieuw in te stellen, hoeft u alleen uw tokens over te dragen naar een ander portefeuilleadres. Merk op dat u uw KMD in een portefeuille moet bewaren om rente te ontvangen. U ontvangt geen rente als uw munten op een beurs staan.

De rentebeloningen zullen verdwijnen zodra de volledige voorraad van 200 miljoen KMD is gedolven. Het team voorspelt dat dit ergens in 2031 zal gebeuren.

Handel

De Komodo Platform ICO vond eind 2016 plaats en het team werd verhoogd iets minder dan $ 2 miljoen. Via de ICO werden 90 miljoen KMD-tokens gedistribueerd aan investeerders, en nog eens 10 miljoen werd door het team bewaard voor toekomstige ontwikkeling en marketing.

De overige 100 miljoen tokens worden gebruikt om mijnwerkers in het dPoW-systeem te belonen.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = KMD&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De KMD-prijs is drie keer aanzienlijk gestegen in de geschiedenis van de munt. De eerste stijging vond plaats in juni 2017 en viel samen met de allereerste Komodo-presentatie. Deze presentatie was onderdeel van een SuperNET-bijeenkomst in Amsterdam, waar het team de algemene visie van het platform behandelde.

De volgende prijsverhoging was begin september 2017. De marketinghype rond een toekomstige aankondiging leek deze stijging te voeden. Na de aankondiging dat Komodo zou samenwerken met Monaize voor de eerste gedecentraliseerde ICO (dICO), daalde de prijs en stabiliseerde zich rond $ 2,00 (~ 0,0005 BTC).

In december 2017 beleefde KMD zijn derde aanzienlijke prijssprong na de meeste andere alternatieve munten. Gedurende die tijd steeg het tot een recordhoogte van $ 12,89 (~ 0,000763 BTC). Sindsdien is de prijs gedaald en schijnbaar dieptepunt rond $ 1,20 (~ 0.000187 BTC).

Op dit punt in het spel heeft het Komodo-ecosysteem meer gebruik nodig om de prijs te verhogen. Dit gebruik kan komen in de vorm van meer dICO’s, BarterDEX-actie of zelfs activaketenfunctionaliteit die zou leiden tot verdere acceptatie.

Waar KMD te kopen

U kunt Bitcoin verhandelen voor KMD op Bittrex of Binance. Om op deze platforms te handelen, moet u eerst Bitcoin hebben om te handelen. U kunt Bitcoin op Gemini kopen en vervolgens uw geld overboeken om KMD te krijgen.

Waar KMD opslaan

U heeft talloze mogelijkheden om uw KMD op te slaan. Twee van de aanbevolen opties worden rechtstreeks aangeboden door het Komodo-team

Van de portemonnees die het Komodo-team aanbiedt, is de Agama desktop portemonnee is uw beste gok. Het is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen.

Voor extra veiligheid kunt u uw KMD opslaan met een door Komodo geleverd exemplaar papieren portemonnee. Een papieren portemonnee houdt uw geld offline en buiten bereik van kwaadwillende hackers.

Hoewel dit niet wordt aangeboden door het Komodo-team, is een andere geweldige portemonnee-optie de Ledger Nano S. Dit is een hardware-portemonnee die meerdere verschillende munten kan opslaan. Hoewel duurder dan andere wallets, is de Ledger een van de veiligste opslagmiddelen die er zijn.

Gevolgtrekking

Het Komodo-platform is een grootschalig project met gedecentraliseerde ICO’s, een uniek consensusalgoritme en zelfs een gedecentraliseerde uitwisseling. Je zou denken dat het met zo’n grote omvang moeilijk zou zijn voor het project om succesvol te zijn. Het team heeft echter consequent hun mijlpalen op de roadmap bereikt en lijkt een van de meer solide projecten in de ruimte te zijn.

Als ze alles kunnen blijven bereiken waar ze naar op zoek waren, is het gemakkelijk om te zien dat Komodo een grote naam wordt, een alles-in-één blockchain-oplossing die mensen in verschillende bedrijfstakken waardevol zullen vinden.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 22 oktober 2018 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen voor het Komodo-platform

Twitter

Reddit

Medium

Telegram

Slap

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me