Wat is het Pastel-netwerk?

Het Pastel-netwerk (afgekort Pastel) is een blockchain-aangedreven platform voor kunstenaars en verzamelaars om digitale kunst te publiceren en te kopen. Het platform zet digitale werken om in niet-vervangbare digitale activa, zodat u ze vrij kunt verhandelen zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Het tokeniseren van digitale activa heeft een aantal voordelen. Naast het verlagen van hun handelskosten, geeft het hen bewezen authenticiteit, een betrouwbare herkomst en een censuurvrije publicatieweg. Laten we eens kijken hoe Pastel blockchain gebruikt om deze voordelen te realiseren.

In deze Pastelkleurige gids kijken we naar:

Opmerking van de uitgever: CoinCentral heeft een gevestigde relatie en strategisch partnerschap met het Pastel-team. Alle inhoud in dit artikel is objectief en niet-promotioneel.

Hoe werkt het Pastel-netwerk?

Interessant is dat Pastel architectuurinspiratie haalt uit verschillende cryptocurrency-projecten.

Het team bouwde het netwerk bovenop ZCash, een vork van Bitcoin. Daarom gebruikt het het EquiHash-hash-algoritme, produceert het elke twee en een halve minuut nieuwe blokken en implementeert het Zk-SNARKs voor privétransacties in een keten. In tegenstelling tot ZCash heeft Pastel echter geen beloning van een oprichter om activiteiten te financieren.

In plaats daarvan hebben ze een op Dash geïnspireerd systeem van Masternodes geïmplementeerd die stemmen op beloningen.

Pastel Masternodes

Hoewel het Pastel-netwerk nog steeds mijnwerkers heeft die nieuwe blokken genereren, vormen Masternodes de kern van het systeem. Ze inspecteren en slaan kunstafbeeldingen op en faciliteren transacties tussen gebruikers. In ruil daarvoor ontvangen ze PSL-tokenbetalingen. Masternodes krijgen ook een PSL-beloning voor elk nieuw blok.

Het Pastel-netwerk implementeert een ranking- en reputatiesysteem om ervoor te zorgen dat een kwaadwillende Masternode, of set Masternodes, de blockchain niet in gevaar brengt. Zonder al te veel in detail te treden, implementeert het Pastel-netwerk de XOR-afstandsmetriek om ervoor te zorgen dat er geen gemeen spel is tussen Masternodes. De XOR-afstandsmetriek werd voor het eerst gepopulariseerd door Dash en rangschikt Masternodes effectief in de volgorde waarin men de volgende blokbeloning zou moeten ontvangen.

Pastel netwerkproces

Het Pastel Network bevat verschillende functies die de herkomst en handel van digitale kunst ten goede zouden moeten komen. Het belangrijkste is de registratie van artwork op de Pastel blockchain. Het proces verloopt ongeveer als volgt:

  1. Als artiest creëer je een Pastel-ID die jou uniek identificeert.
  2. Met die ID upload je afbeeldingsbestanden voor je digitale kunst met behulp van het Pastel-platform.
  3. U ondertekent dit bestand met de privésleutel van uw Pastel ID. De handtekening zorgt ervoor dat een andere partij, zoals een van de Masternodes, niet met je artwork kan knoeien.
  4. Het Pastel-netwerk gebruikt het XOR-afstandsclassificatiesysteem om te bepalen welke Masternodes jouw kunstwerk ontvangen.
  5. De Masternodes controleren het artwork op onfatsoenlijke inhoud of plagiaat. In ruil voor deze service betaalt u hen een zonder registratie.
  6. Zodra drie Masternodes uw registratie accepteren, schrijft de Masternode met de hoogste rang uw ticket naar de Pastel-blockchain.
  7. Ten slotte wordt het kunstticket actief op het netwerk zodra de bijbehorende transacties zijn bevestigd.

Pastel Network Art Categorieën

Pastel Network Art Categorieën

Animecoin (ANI) naar Pastel Coin (PSL) Token Swap

Het Pastel-netwerk heeft een ongebruikelijk achtergrondverhaal. Het project is een recente splitsing van Animecoin (ANI), een inmiddels ter ziele gegane project met een vergelijkbare focus op digitale kunst, behalve natuurlijk met veel meer anime.

Post-fork kunnen alleen actieve ANI-houders deelnemen aan de token swap. Daarom moet u, als u uw ANI in een portemonnee bewaart, één ANI naar een niet-besteedbaar PSL-portefeuilleadres sturen, uiterlijk 1 april 2019 om middernacht UTC. Op dat moment maakt Pastel een momentopname van elke deelnemende portefeuilleadres van de houder en distribueer een evenredige hoeveelheid PSL. Het Pastel-team zal het portefeuilleadres enige tijd vóór de ruil bekendmaken.

Distributie van pastelkleurige munten

Tijdens het ruilen van tokens verdeelt het Pastel-muntteam de helft van de 21 miljard PSL-levering aan eerdere ANI-houders. De overige tokens volgen een uitzendschema dat vergelijkbaar is met Bitcoin / ZCash.

Pastel Coin Tokenomics

Pastel Coin Tokenomics

In eerste instantie is de blokbeloning ingesteld op 12.500 PSL per blok en zal deze elke vier jaar halveren totdat alle 21 miljard PSL in omloop zijn.

Pastel Network Team

CEO en oprichter Jeff Emmanuel leidt de Pastel-munt team. Als liefhebber van hedendaagse kunst met meer dan tien jaar ervaring als beleggingsanalist bij verschillende hedgefirma’s, heeft hij twee van de drie vaardigheden die je zou verwachten te zien in een project als Pastel.

Pastel Coin Team

Pastel Coin Team

De CTO van Pastel Network, onder de naam Airk42, vult de technologische kloof. Airk42 werkt al meer dan 25 jaar aan bedrijfssoftware en is gespecialiseerd in beveiliging en cryptografie. Hij heeft ook bijgedragen aan de Bitcoin Private-vork.

Waar PSL kopen

Pastelkleurige munten zijn nog niet beschikbaar, maar als je mee wilt doen, kun je nog steeds ANI kopen voordat je ruilt. Ga hiervoor naar Cryptopia en wissel Bitcoin, Litecoin of Dogecoin in voor Animecoin. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van Pastel-aankondigingen om erachter te komen wanneer u kunt deelnemen aan de tokenruil.

Waar PSL opslaan

We raden gewoonlijk af om munten op een beurs te bewaren. Echter, met de aankomende fork en het ontbreken van een betrouwbare wallet, is het misschien het beste om uw ANI op Cryptopia te houden totdat de token swap. Let vanaf daar op een aankondiging van het Pastel-munten-team over een officiële portemonnee die je kunt gebruiken.

Laatste gedachten

Digitale kunst en blockchain gaan samen zoals Satoshi en Bitcoin. Hoewel talloze blockchain-projecten werken met de herkomst van kunst (Pepe Cash, Codex Protocol, Maecenas), is Pastel Coin uniek in de implementatie van Masternodes in een poging om een ​​volledig gedecentraliseerd systeem te creëren.

Het project is nog jong en er valt nog veel te bewijzen. Maar als het team hun product snel en efficiënt op de markt kan brengen, zou Pastel-munt de nieuwe standaard kunnen worden voor zeldzame, digitale kunst.

Aanvullende pastelkleurige bronnen

Website

Wit papier

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me