Het XYO Network, een afkorting van XY Oracle Network, biedt een door mensen aangedreven locatienetwerk dat is gebouwd op de blockchain. Kortom, het XYO-netwerk is een betrouwbaar cryptografisch locatienetwerk dat gelaagde locatieverificatie op vele apparaten en protocollen mogelijk maakt. Het netwerk gebruikt een cryptocurrency genaamd XYO om te functioneren.

XYO maakt gebruik van de Ethereum-blockchain zodat gebruikers kunnen ‘bellen’ voor specifieke vragen die draaien om locatieverzoeken.

Het XYO-netwerk is een project gelanceerd door een bedrijf genaamd XY, dat bestaat sinds 2012 en bouwt locatietechnologieoplossingen voor autonome drones, zelfrijdende voertuigen, slimme steden en ruimteverkenning. Het eerste product dat XY op de markt bracht, is XY Findables, een netwerk van meer dan 1 miljoen mensen verbonden via Bluetooth- en GPS-apparaten. Deze apparaten zijn in wezen kleine sleutelhangers die kunnen worden bevestigd aan vaak zoekgeraakte items zoals sleutels, rugzakken, halsbanden, enz..

Hoe werkt XYO Network?

Het XYO-netwerk bevat vier primaire pijlers: Sentinels (The Data Gatherers), Bridges (The Data Relayers), Archivarissen (The Data Storers) en Diviners (The Answer Aggregators).

 1. Wachters verzamel locatie-informatie via radio’s, sensoren en andere methoden. Deze fungeren als locatiegetuige.
 2. Bruggen neem gegevens van Sentinels en geef deze door aan Archivarissen. Deze fungeren als transcribenten van locatiegegevens.
 3. Archivarissen sla de informatie op zodat Diviners deze kunnen analyseren.
 4. Waarzeggers dienen als orakels en analyseer alle locatieheuristieken om antwoorden op vragen te geven en nauwkeurigheidsscores toe te wijzen. Waarzeggers sturen deze antwoorden vervolgens terug naar een slim contract.

Het XYO Network introduceert een origineel Proof of Origin consensus-algoritme in combinatie met Transient Key Chaining om ervoor te zorgen dat de grootboeken die het netwerk binnenstromen geldig zijn, terwijl het onmogelijk wordt om de herkomstketen van de gegevens te vervalsen. Het XYO-netwerk slaat de informatie op een openbare blockchain genaamd de XYOMainChain.

Wie zou het XYO-netwerk gebruiken?

Buiten het technische lef van het XYO-netwerk liggen een groot aantal use-cases die zich uitstrekken over verschillende industrieën.

Een voorbeeld dat in de whitepaper wordt genoemd, betreft eCommerce-handelaars die XYO gebruiken om een ​​premium “betaling bij aflevering” -service aan hun klanten aan te bieden. De handelaar zou een slim contract schrijven (op het platform van Ethereum), XYO zou de locatie van het pakket bij elke stap volgen tot aan de uitvoering, en pas als het is aangekomen, wordt de verkoper betaald.

De XYO Token-uitverkoop

XYO is alleen internationaal te koop vanwege onduidelijkheid bij Amerikaanse toezichthouders.

Amerikaanse beleggers kunnen echter in XYO investeren als een SEC Reg A + Equity. Hierdoor kunnen Amerikaanse investeerders in wezen investeren in het XY-moederbedrijf, waardoor ze hypothetisch kunnen profiteren van zowel XY als het XYO-netwerk..

Hier is de uitsplitsing voor Amerikaanse investeerders.

 1. XY is een Amerikaanse Delaware C-Corporation die wordt gereguleerd door wetten en normen die worden gecontroleerd door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission.
 2. XY heeft 850.000.000 XYO-tokens (naar schatting 3,5% van de tokenpool). Bovendien beheert XY het XYO Cryptoeconomic Reserve-fonds, dat wordt toegewezen op een 1-op-1 basis voor elk XYO-token dat wordt verkocht in de openbare verkoop
 3. XY heeft tot nu toe ongeveer $ 10 miljoen aan inkomsten gegenereerd.

Hier zijn de SEC-deponeringen en documentatie.

De openbare tokenverkoop heeft een gedifferentieerde prijsstructuur die begint bij 1 ETH: 100.000 XYO en maximaal 1 ETH: 33.333 XYO.

 • Slim contractplatform: Ethereum
 • Contracttype: ERC20
 • Teken: XYO
 • Token-naam: XYO Network Utility-token
 • Totale uitgifte: eindig en beperkt tot het bedrag dat is bereikt na de hoofdverkoop van tokens
 • Geprojecteerde XYO Token Cap: $ 48 miljoen
 • Niet-verkochte en niet-toegewezen tokens: verbrand na de tokenverkoop

Er worden geen XYO-tokens meer gegenereerd nadat de hoofduitverkoop is afgelopen.

XYO Token Prijs

XYO handelt momenteel op IDEX, DDEX, Bitmart en een paar kleinere beurzen en heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $ 12.692.705 USD.

Final Thoughts – “Sorta like GPS, minus the government monopoly”

Het XYO Network-aanbod sluit aan bij een van de meest populaire verhalen van de blockchain- en cryptocurrency-revolutie: de verwijdering en vervanging van een tussenpersoon van een derde partij door een gedecentraliseerde en meer technologisch geavanceerde oplossing om de eindgebruikers te versterken en te stimuleren. XYO streeft ernaar om GPS zoals het is te vervangen door een gedecentraliseerd op blockchain gebaseerd systeem.

Kijk voor meer informatie op het Whitepaper van XYO Network en XYO Netwerksite.