Hexx of Hexxcoin (HXX) is een privacymunt met een geruit verleden, meer dan eens gevorkt en gestorven. Nu onder de controle van een nieuw ontwikkelingsteam, is Hexxcoin weer terug uit de dood. Het huidige team hoopt dat Hexxcoin zijn plaats kan veroveren op de groeiende lijst van privacymunten die momenteel op de markt zijn, samen met enkele andere voordelen dan alleen privacy. Deze gids behandelt:

Hoe het werkt

Hexxcoin is een privacymunt die het Zerocoin-protocol gebruikt, vergelijkbaar met ZCoin. Het Zerocoin-protocol geeft gebruikers volledige anonimiteit bij het verzenden en ontvangen van betalingen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin, waar elke transactie herleidbaar is tot een portemonnee-adres.

Net als ZCoin besteed je je Hexxcoins door ze te vernietigen en te vervangen door nieuw geslagen Zerocoins. Dit betekent dat wanneer u ze komt uitgeven, ze terug worden omgezet naar Hexxcoin zonder dat er een transactiegeschiedenis is bijgevoegd. Dit verhoogt aanzienlijk het niveau van anonimiteit bij het gebruik van Hexxcoin in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Zero Knowledge Proofs

Deze anonimiteit wordt bereikt door het gebruik van zero-knowledge proofs in combinatie met RSA-2048 factoring-encryptieparameters. Zero-knowledge proofs in blockchain stellen het netwerk in staat om een ​​transactie te verifiëren zonder enige kennis te hebben van de details van de transactie zelf. Op deze manier kan de persoon die de transactie heeft uitgevoerd zijn anonimiteit beschermen.

Het Zerocoin-protocol gebruikt de RSA-2048-codering als parameters. De RSA-coderingsstandaard vermenigvuldigt grote priemgetallen om een ​​nog groter getal te bereiken dat moeilijk te ontbinden is, d.w.z. om uit te zoeken welke getallen met elkaar werden vermenigvuldigd om het product te vormen. De RSA-2048 factoring-uitdaging is onopgelost sinds 1991. Hoewel het mogelijk is dat quantum computing op een bepaald moment de uitdaging kan oplossen, blijft het Zerocoin-protocol momenteel veilig.

Hoewel er andere privacymunten bestaan, verwijzen zowel Hexx als ZCoin naar het Zerocoin-protocol als het veiligst. ZCash is een andere privacymunt die ook nulkennisbewijzen gebruikt. Het ZCash-protocol gebruikt echter parameters die zijn gedefinieerd door de ontwikkelaarsgemeenschap, wat volgens Hexxcoin betekent dat het vatbaar is voor misbruik door slechte actoren..

Monero is een andere concurrent, die ringhandtekeningen of neptransacties gebruikt als een lokmiddel dat de echte transacties maskeert als een manier om de privacy te beschermen. Hexxcoin beweert dat het Zerocoin-protocol superieur is omdat ringhandtekeningen een onnodige belasting van het netwerk vormen.

Een Forking Coin

De belangrijkste USP van Hexxcoins in vergelijking met andere privacymunten is zijn rol als een vorkmunt. Andere cryptocurrencies kunnen gebruikmaken van Hexx om te profiteren van het Zerocoin-privacyprotocol en het in hun netwerken op te nemen.

Hexxcoin ondergaat momenteel een vork met Bitcoin om een ​​nieuwe munt genaamd te vormen BitcoinZero die kenmerken zullen hebben van zowel Bitcoin als Hexx. Zoals het Hexx-team het noemt: “Bitcoin op privacysteroïden.”

Hexxcoin plant later dit jaar een nieuwe afsplitsing met Litecoin. De whitepaper van Hexx verwijst naar het feit dat andere munten kunnen profiteren van het privacyprotocol van Zerocoin.

Controverses

Sommige leden van het team achter Hexxcoin hebben zich niet publiekelijk bekend gemaakt. Misschien is dit niet verrassend voor een munt die zo gericht is op privacy. Hoewel een deel van het team op de website voorkomt en redelijkerwijs identificeerbaar is, is de hoofdontwikkelaar alleen bekend als James, alias Dev007, en is zijn / haar identiteit verder onbekend.

Hexxcoin-team

Iets zegt me dat James niet zijn echte naam is …

Het blijkt dat in juni een of meer leden van het ontwikkelingsteam (die ook anoniem waren) werden beschuldigd van het weghalen van een deel van het gemeenschapsfonds. Screenshots van berichten tussen het ontwikkelteam werden online geplaatst, temidden van speculatie over of dit een exit-scam was of gewoon iemand die het project via FUD probeerde te saboteren. Het hielp niet echt dat leden van de ontwikkelaarsgemeenschap ervoor kozen anoniem te blijven, hoewel het sindsdien rustiger lijkt te zijn geweest.

Op een gegeven moment was het Zerocoin-protocol ook onderhevig aan een bug. Wanneer een Zerocoin-transactie plaatsvindt, genereert deze een uniek serienummer dat door het netwerk als uniek moet worden geverifieerd om de transactie te laten verlopen. Een coderingsprobleem had ertoe geleid dat één aanvaller hetzelfde serienummer gebruikte voor meerdere transacties, waardoor ze meer Zerocoins konden uitgeven dan er waren geslagen. Het Hexxcoin-team tweette dat er geen effect was op Hexxcoin als gevolg van deze bug.

#Hexx Team heeft blockchain geïnspecteerd op ZeroCoin-integriteit en meldt trots dat er geen succesvolle exploits van zijn geweest $ HXX. Vanaf blok 267625 kunnen gebruikers gebruik maken van het ZeroCoin-protocol om HexxCoin anoniem te besteden. Ook #Hexchange zal de vork ondersteunen.

– HEXX – [Geen ETH weggeven] (@hxxcoin) 9 mei 2018

Ondanks al deze problemen lijkt de geplande Hexxcoin-vork door te gaan, wat Hexxcoin-investeerders blij zal maken.

Mijnbouw Hexxcoin

Hexxcoin is ASIC-resistent om te voorkomen dat gecentraliseerde mijnbouwplatforms het netwerk overnemen, en voor mijnbouw is zelfs geen GPU nodig. Daarom kan iedereen Hexx-munten mijnen met alleen een CPU.

Het netwerk bevat ook masterknooppunten, genaamd Xnodes. Xnode-operators moeten 2000 Hexxcoins inzetten als bewijs dat ze zich inzetten voor de toekomst van het netwerk. Houders van Xnode zullen echter passief inkomen verdienen in dagelijkse beloningen. Het aantal hangt af van hoeveel Xnodes deelnemen aan het netwerk.

ChainSilo biedt een gratis proefperiode aan voor toekomstige Xnode-operators.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Hexxcoin heeft momenteel een kleine oplage van ongeveer 1,7 miljoen munten, op een totaal aanbod van 9.999.999. Het team gelooft dat een lage oplage zal bijdragen aan het creëren van een stabiele marktwaarde.

Elk blok heeft een transactietijd van 2,5 minuut met een blokbeloning van 2 Hexx. Mijnwerkers nemen 0,7 munten, Xnods nemen 0,7 en de rest gaat naar een gemeenschapsfonds. Het fonds betaalt voor ontwikkeling, beursnoteringen en marketinginspanningen. De gemeenschap stemt over de uitgaven die uit het fonds zijn gedaan.

Geschiedenis van Hexxcoin

Hexxcoin begon in 2015 als een vork van een andere munt genaamd Crave. De oorspronkelijke ontwikkelaar had het project kort daarna verlaten en een paar jaar later werd het overgenomen door een tweede ontwikkelaar.

De tweede ontwikkelaar heeft een swap uitgegeven en Hexxcoin bijgewerkt naar een ZCoin-vork. Kort daarna verliet ook de tweede ontwikkelaar het project totdat het huidige team het in januari 2018 overnam.

Handelsgeschiedenis

De ontwikkelingen in de geschiedenis van Hexxcoins zijn duidelijk wanneer u naar de handelsgeschiedenisgrafiek kijkt. Let op de blip in 2017 toen de tweede ontwikkelaar het overnam.

Hexxcoin-waarde in de loop van de tijd

Hexxcoin-waarde in de loop van de tijd

De toekomstige waarde van Hexxcoin zal hoogstwaarschijnlijk fluctueren op basis van zijn forkingactiviteiten. Er kan investeringspotentieel zijn in het kopen van Hexx-munten voordat een vork plaatsvindt, aangezien degenen die Hexxcoin houden de nieuw gevorkte munten zullen ontvangen. Daarom is het de moeite waard om de prijs te bekijken rond de tijd dat Hexxcoin aankondigt dat er een nieuwe vork zal plaatsvinden.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat investeerders verkopen nadat er een fork heeft plaatsgevonden, wat de prijs zal drukken. Het Witboek van Hexx erkent dit, maar benadrukt dat toekomstige vorken zullen helpen om de prijs stabiel te houden.

In het witboek van Hexx staat ook dat als gevolg van de ingewikkelde geschiedenis van de Hexx-munt, tienduizenden munten die momenteel in omloop zijn “permanent inactief zijn en waarschijnlijk voor altijd verloren gaan”. Het is waar dat de Hexxcoin rijke lijst toont enkele wallet-adressen die al meer dan een jaar niet zijn geopend.

Het is ook waar dat er momenteel een enorm prijsverschil is in Hexx-munten vergeleken met deze tijd vorig jaar, wat een grote stimulans is voor deze portemonnee-houders om te verkopen. Als de houder (s) van die wallets echter plotseling besluit al hun Hexxcoins te dumpen, kan dit de prijs ernstig beïnvloeden.

Waar te koop en hoe te bewaren

U kunt Hexxcoin kopen op de volgende beurzen:

  • Cryptopia
  • Livecoin
  • Cryptobrug
  • HandelSatoshi
  • Sistemkoin

Veel van deze uitwisselingen zijn nogal obscure, maar Hexxcoin zegt dat er binnenkort meer zullen komen.

Wat betreft opslag is er weinig keus. Hexx is op de bètaversie van zijn online portemonnee / exchange genaamd Hexxchange. Het maakt de opslag en uitwisseling van munten van Hexxcoin mogelijk. Het is een browsergebaseerde portemonnee die ook compatibel is met de TOR-browser, zoals je zou verwachten van een munt met zo’n grote focus op privacy. Het gebrek aan opties voor koude opslag kan sommige gebruikers afschrikken.

Hexxcoin Hexxchange

Hexxcoins Hexxchange portemonnee

Conclusie

Als privacy uw primaire zorg is bij het verhandelen van cryptovaluta, dan neemt Hexx dit zeker serieus. Het project is echter niet zonder controverses. Het is waarschijnlijk dat het succes van de hangende vork om BitcoinZero te vormen, het succes van de algehele herlancering van Hexxcoin zal bepalen. Als BitcoinZero succesvol blijkt te zijn, wordt Hexxcoin een aantrekkelijkere forking-partner voor de ontwikkelaars van andere cryptocurrencies.

Meer te weten komen

Hexxcoin wit papier

Twitter

Telegram

Reddit

Onenigheid