Wat is IAMA Coin?

IAMA Coin (of ik ben een munt) is een verzameling van beide fysiek en digitaal artwork door Kevin Abosch. Abosch creëerde 100 fysieke kunstwerken en bond ze met “virtuele kunst” aan de Ethereum-blockchain. Hij gebruikt de ‘virtuele kunst’ hier om het ERC20-token van het project, IAMA, te beschrijven. Er zijn, en zullen er nooit meer zijn, 10 miljoen IAMA virtuele kunstwerken die er zijn.

Als IAMA-tokenhouder kunt u met uw tokens doen wat u wilt. Je kunt ze verkopen, houden of zelfs opdelen – ze zijn deelbaar tot 18 decimalen. Abosch maakt duidelijk dat “elke fractie van een IAMA-munt dezelfde intrinsieke artistieke waarde heeft als een [hele] IAMA-munt.”

Abosch heeft elk stuk fysieke kunst gestempeld met de contract adres voor de oprichting van de IAMA die bestaat op het Ethereum-netwerk. Hij stempelde de stukken echter niet alleen met inkt. Hij stopte letterlijk zijn bloed (waaronder mogelijk wat zweet en een paar traan) in de postzegels.

Na verloop van tijd zullen de fysieke werken beschikbaar komen voor IAMA-munthouders.

Kevin Abosch bloedt

Wat betekent het allemaal?

In het IAMA Coin-project vergelijkt Abosch mensen met een nieuw geslagen munt. We zijn onbetaalbaar, “maar toch wordt er constant een waarde aan ons toegekend.” Abosch heeft het gevoel dat het leven vaak wordt gereduceerd tot een reeks transacties voor persoonlijk gewin.

Hij verbindt het fysieke met het digitale op een manier dat het een niet zonder het ander kan. Zonder de IAMA-tokens heeft het fysieke kunstwerk geen waarde. En zonder het fysieke kunstwerk zijn de tokens zinloos – virtueel en tastbaar samen in één symbiotische relatie.

Door zijn bloed aan de blockchain te binden, wil hij de wereld laten zien dat hij diep van binnen als een munt is.

Waar kan ik IAMA kopen?

Helaas kunt u nog geen IAMA-tokens kopen. Abosch stelt het virtuele kunstwerk eerst beschikbaar voor bestaande verzamelaars en daarna voor het grote publiek. Hij heeft echter geen datum genoemd wanneer dit zal zijn. Kijkend naar de portemonnee activiteit, het lijkt erop dat hij al enkele transacties heeft gedaan met een paar verzamelaars.

Waar kan ik IAMA opslaan?

U kunt uw IAMA opslaan in elke portemonnee die ERC20-compatibel is. MyEtherWallet is een populaire online keuze, terwijl de Trezor een solide hardware-portemonnee-optie is.

Wie is Kevin Abosch?

aardappel # 345

Kevin Abosch is een populaire Ier kunstenaar en fotograaf. Hij heeft gewerkt met opmerkelijke mensen als Johnny Depp, Yoko Ono en Malala Yousafzai. Zijn meest waardevolle werk is echter een foto van een aardappel. Aardappel # 345 verkocht voor een miljoen euro aan een Europese zakenman – een van de duurste foto’s ooit gekocht.

Zelfs zonder zijn aardappelgeld heeft Abosch een redelijk lucratieve carrière achter de rug. Zijn iconische portretten met zwarte achtergrond beginnen bij $ 150.000 en kunnen oplopen tot meer dan een half miljoen dollar.

Abosch was echter niet altijd een kunstenaar. Hij begon zijn carrière als bioloog met een passie om nieuwe technologieën te leren. Zijn eerste fotografie-optreden was terwijl hij bij CBS Records werkte. Het bedrijf had iemand nodig om een ​​band te fotograferen, en Abosch gooide zijn hoed in de ring. Nadat hij een salaris van $ 5.000 had geprobeerd, onderhandelde hij tot $ 2.500 voor het werk. Met die basislijn bleef hij meer banen aannemen en de rest is geschiedenis.

Andere technologische projecten

IAMA Coin is ook niet het eerste digitale werk van Abosch. Hij richtte ook op Kwikdesk, een website waarmee u anoniem informatie kunt uitwisselen. U heeft geen e-mailadres of wachtwoord nodig om het platform te gebruiken en het houdt geen cookies of IP-adressen bij. Bovendien vernietigt de informatie die u verzendt zichzelf op de door u gekozen datum – op elk moment tussen 24 uur en 10 dagen nadat u deze hebt verzonden.

Bovendien heeft Abosch OneOne gemaakt, een niet-traceerbare berichten-app voor uw mobiele telefoon. Net als bij Kwikdesk is het niet nodig om een ​​account op de app aan te maken. U opent gewoon een van uw zeven kanalen, nodigt een andere deelnemer uit en begint te chatten. Na 24 uur verwijdert de app de berichten. Elke deelnemer heeft ook de mogelijkheid om de berichten op elk gewenst moment van de telefoons van beide gebruikers te verwijderen.

Maar helaas, het team heeft OneOne afgesloten in 2016 als gevolg van “onoverkomelijke druk van regeringen die onze mening niet delen dat privacy een mensenrecht is”.

Alsof Abosch het nog niet druk genoeg had, werkte hij onlangs samen met Andy Tian (maker van Gifto) om $ 1 miljoen aan Ethereum te doneren aan CoderDojo via hun Forever Rose-project. CoderDojo is een netwerk van door vrijwilligers geleide computerprogrammeerclubs voor kinderen. In een poging om ontwikkeling voor iedereen beschikbaar te maken, zijn de clubs volledig gratis.

Met projecten als Kwikdesk, OneOne en Forever Rose onder zijn riem, is het geen verrassing dat Abosch zich nu richt op de blockchain.

Art’s Fine Line

Het IAMA Coin-project roept de vraag op: “Waar trekken we de grens voor wat we als kunst beschouwen?” De meeste mensen beschouwen de blockchain niet als ‘kunst’, maar computerprogrammering wordt vaak omschreven als zowel mooi als / of lelijk. Om het antwoord te vinden, kunnen we een van de vragen uit de lijst met veelgestelde vragen van IAMA Coin raadplegen:

Vraag van de IAMA Coin FAQ-pagina over schoonheid

Hoewel de vraag zich concentreert op schoonheid, kan deze gemakkelijk overgaan op kunst. Naarmate technologie en traditionele kunst blijven samensmelten, wordt de grens tussen beide steeds vager. Uiteindelijk is het echt aan je eigen denkproces. Als wolkenkrabbers en huizen, die ooit als functionele structuren werden beschouwd, nu algemeen bekend staan ​​als kunstwerken, waarom kan de blockchain dan niet?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me