Wat is ICON (ICX)? Een gids voor het wereldwijde gedecentraliseerde netwerk

Wat is ICON?

Volgens zijn website, project ICON wil “Hyperconnect the World” door “een van de grootste gedecentraliseerde netwerken ter wereld te bouwen”.

Om dit te doen, bouwt het team een ​​enorm platform waarmee verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren via slimme contracten. Bestaande binnen wat ontwikkelaars de ICON Republic noemen, verbinden gemeenschappen zich met elkaar met behulp van de loopchain-technologie van projecten. Het eindspel is om een ​​platform te bieden waar spelers uit de financiële, veiligheids-, verzekerings-, gezondheidszorg-, onderwijs- en handelssector en daarbuiten naast elkaar kunnen bestaan ​​en transacties kunnen uitvoeren op één enkel netwerk.

ICONsmart

Dit project beoogt een van de grootste gedecentraliseerde netwerken ter wereld te worden.

ICON is tot nu toe twee jaar in ontwikkeling. Het werd opgericht door Dayli Financial Group, een Koreaans Fintech-bedrijf met een waarde van $ 4 miljard dat ook eigenaar is van de populaire Koreaanse beurs Coinone.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Laten we er middenin komen, zullen we?

Hoe ICON werkt

Met behulp van zijn loopchain-platform verbindt ICON een ecosysteem van blockchain-gemeenschappen via de ICON Republic. Zoals de naam doet vermoeden, fungeert de Republiek als het hoofd van een federatie van verder onafhankelijke blockchain-instanties. U kunt zich de ICON-republiek voorstellen zoals de Verenigde Staten, waarbij elke ICON-gemeenschap een staat vertegenwoordigt.


Gemeenschappen zijn verbonden met de Republiek in het algemeen via vertegenwoordigers van de gemeenschap (C-Reps) die verbinding maken met Nexus, de op loopchain gebaseerde blockchain die de basis vormt voor de ICON Republic. C-Reps fungeren als portalen voor gemeenschappen om te communiceren met Nexus en, bij uitbreiding, andere gemeenschappen via de ICON Republic. Blockchains die ICON gebruiken, kunnen valuta’s wisselen met behulp van de gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) van het platform.

ICONnexus

Een geïllustreerd voorbeeld uit het witboek dat laat zien hoe gemeenschappen verbinding maken binnen het netwerk via hun C-Reps

ICON-gemeenschappen

Simpel gezegd, een ICON-community is een individuele blockchain of protocol met een eigen besturingssysteem. Community Nodes (C-Nodes) omvatten de infrastructuur van elke community. C-Nodes zijn verantwoordelijk voor het besturen en onderhouden van de blockchain van hun respectieve gemeenschap. Elke gemeenschap werkt volgens zijn eigen regels en eigen consensusalgoritme, wat betekent dat het project zelf geen controle heeft over hoe de leden van de gemeenschap hun programma’s buiten de ICON Republic uitvoeren.

Citizen Nodes zijn gateways voor de gemiddelde persoon om verbinding te maken met het netwerk van ICON. U kunt deze knooppunten gebruiken om transacties te maken en DAPP’s te gebruiken. Maar ze hebben geen regeringsmacht in de gemeenschap van hun eigen blockchain, noch in de ICON Republic in het algemeen.

C-Reps fungeren als gekozen functionarissen voor hun respectieve gemeenschappen. Elke gemeenschap kiest zijn eigen vertegenwoordiger en elke C-Rep is verantwoordelijk voor het regelen van zaken, zoals transactieverificatie en anderszins, binnen de ICON Republic. Net als afgevaardigden in een DPoS-systeem (zie Ark), ontvangen C-Reps een vergoeding voor hun werk in de vorm van ICX, de eigen valuta.

ICONconnect

Een fragment uit het witboek met de verschillende verbindingen in het netwerk

ICON Republiek

Gesteund door loopchain, is de ICON Republic de hub die de individuele gemeenschappen huisvest die naast elkaar op het platform bestaan.

Hoewel afzonderlijke gemeenschappen hun eigen consensusmechanismen kunnen volgen, werkt de ICON Republic op het Loop Fault Tolerance (LFT) consensusalgoritme. LFT functioneert net als DPoS, waarbij C-Reps optreden als afgevaardigden voor hun respectieve gemeenschappen in de grotere regering van ICON. Als vertegenwoordigers zijn C-Rep-knooppunten verantwoordelijk voor het stemmen over het uitgifte- en beloningsbeleid van ICON Republic, het oplossen van transactiediscrepanties op de DEX en het handhaven van de netwerkintegriteit. Nogmaals, de ICON Republic functioneert uitsluitend als een communicatiekanaal voor ICON-gemeenschappen, en de groep C-Reps waaruit het bestaat, heeft geen controle over individuele blockchain-gemeenschappen..

DEX van ICON

ICON heeft zijn eigen gedecentraliseerde uitwisseling. Deze DEX stelt valutareserves in voor elke blockchain-gemeenschap, zodat de gemeenschappen in realtime waarde kunnen uitwisselen via de ICON Republic. Op deze manier vult de DEX C-Rep-portals aan door een nieuwe gateway voor gemeenschappen op te zetten om verbinding te maken met de Republiek.

In plaats van dat de focus op governance ligt, zoals bij C-Reps, ligt de focus van de DEX op waarde- en valutaoverdracht. De uitwisseling maakt transacties en handel mogelijk via blockchains die zijn verbonden met de ICON Republic. En de reserve van de DEX stelt de wisselkoersen voor deze transacties vast met behulp van een A.I. analysemodel. Bovendien wordt de native ICX-munt gebruikt als tussenvaluta voor deze uitwisseling.

BIJWERKEN: Per november 2018 is de DEX nog niet live gegaan. Er is momenteel geen informatie beschikbaar over wanneer dit kan gebeuren. Evenzo is er geen indicatie dat het niet nog steeds gepland staat voor een release in de toekomst.

Extra functies

  • A.I. en IISS: ICON implementeert kunstmatige intelligentie om reservewaarden en wisselkoersen te beheren, maar gebruikt ook A.I. om het Incentives Scoring System (IISS) van het netwerk te berekenen. Op basis van de DAVinCI financiële oplossing A.I. is IISS verantwoordelijk voor het bepalen van de ICX-beloning van een knooppunt voor zijn bijdragen aan het netwerk. Volgens de wit papier, IISS berekent beloningen op basis van de volgende factoren: “de node’s 1) bevroren ICX, 2) C-Rep-status, 3) ICX-uitwisselingsvolume, 4) ICX-uitwisselingsvolume van de hele gemeenschap als deze er een heeft, 5) ICX-volume verhandeld via DEX als het er een heeft, enzovoort. ” Als en wanneer de DEX live gaat, kunnen communityleden valuta’s verhandelen die door de DEX-reserve worden ondergebracht, zonder dat ze openbare beurzen zoals Bittrex, Binance of Bitfinex hoeven te gebruiken.
  • DAPP’s: Net als bij Ethereum kan iedereen ICON gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (DAPP’s) te bouwen via zijn Nexus Public Channel. Deze applicaties worden vervolgens vermeld in de DAPP-winkel van ICON en iedereen met een Citizen Node kan deze applicaties downloaden en gebruiken.

Handelsgeschiedenis

De ICO eindigde in oktober 2017 en beurzen begonnen het aan het einde van dezelfde maand op de lijst te zetten. Het bestaat nu meer dan een jaar en behoort consequent tot de 50 beste munten op Coin Market Cap.

De waarde van de ICX-munt steeg in januari 2017 toen het mainnet live ging en de hoogste waarde ooit bereikte van meer dan $ 12. Sinds de cryptomarkt is afgekoeld, volgt deze over het algemeen een vergelijkbaar patroon als andere cryptocurrencies. De waarde van ICX bereikte echter opnieuw een piek in mei, rond dezelfde tijd dat nieuws over een ICON-partnerschap met Line Plus, de populairste berichten-app van Japan.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ICX&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Sindsdien is ICON schijnbaar afgevlakt en handelde het onder $ 0,50 voor de twee maanden voorafgaand aan november 2018. Het bedrijf beëindigde zijn token-swap in oktober, waar u hun eerste ERC20 ICX-tokens kon inwisselen voor degenen die op het mainnet waren uitgegeven..

Onlangs was er een plotselinge toename van 18 procent van de ICX-tokens in omloop, wat leidde tot een protest van de gemeenschap over pompen. ICOON heeft het probleem aangepakt door te stellen dat de tokens zijn vrijgegeven als onderdeel van een gepland verwervingsschema.

Waar te koop ICX

ICONportemonnee

Hoe de portemonnee werkt

Binance domineert de handelsmarkt van ICON en is goed voor iets meer dan 60% van zijn 24 / uur-volume. Het is ook mogelijk om ICON te kopen op OKEx en Huobi.

Waar kan ik ICX opslaan?

Sinds de token swap van 2018 is het niet meer mogelijk om je ICX op te slaan in een ERC20 wallet. Het ICON-team heeft nu zijn eigen web, software en Android-portemonnee gelanceerd. Ledger-wallets zoals de Ledger Nano S ondersteunen ook ICX.

ICON Team en Roadmap

Het team van ICON zit boordevol mensen uit de hele bedrijfs-, AI-, engineering-, blockchain- en marketingsector. Tot de adviseurs behoren Don Tapscott, een Canadese zakenman die zijn carrière heeft opgebouwd rond het stimuleren van technologische innovatie en adoptie, en Jason Best, een Forbes top 10 crowdfunding-organisator..

De meest recente aanwerving van het bedrijf is Ricky Dodds als Head of Institutional Markets and Contributor Relations. Hij voegt zich bij met ervaring in de markten voor investeringsbankieren en aandelenonderzoek.

Het projectteam heeft sinds de zomer van 2018 geen formele roadmap meer gepubliceerd, kritiek trekken van leden van de Reddit-community. vooral gezien het feit dat sommigen vonden dat het token swap-proces traag verliep na de lancering van het mainnet in januari. Het team heeft onlangs een blogpost aanpakken van het feit dat ze communicatiever moesten zijn. Een formele roadmap is echter nog steeds niet beschikbaar.

Wedstrijd

Er zijn verschillende andere projecten gericht op het vinden van een oplossing voor blockchain-interoperabiliteit, hoewel ICON momenteel voorop loopt qua ranking. Zijn naaste concurrenten zijn momenteel AION en Wanchain met ARK niet ver achter.

Twee vergelijkbare projecten die hun mainnets nog moeten lanceren, zijn Polkadot en Cosmos. Het is nog onduidelijk of een van deze projecten een serieuze concurrent zal blijken te zijn.

Laatste gedachten

Als dit project net zo goed kan functioneren in de echte wereld als op papier, kan dit netwerk heel goed de skeleton key zijn die blockchain-interoperabiliteit ontgrendelt en deze services verbindt met bestaande industrieën. In de whitepaper van het project wordt uiteengezet hoe ICON zou passen in gevestigde industrieën, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, zakenwereld, verzekeringen, kapitaalmarkten, enzovoort.

Individuen en entiteiten konden ICON niet alleen gebruiken voor gegevensoverdrachten en geldtransacties, maar ze konden ook blockchain I.D. op het platform voor identiteitsverificatie en verbeterde beveiligingsmaatregelen.

Dat gezegd hebbende, is de voortgang dit jaar ofwel traag geweest, ofwel is het beperkt gebleven tot een groot aantal back-endupdates van het mainnet die geen onmiddellijk duidelijke impact hebben gehad op de algehele adoptie. Hoewel het project een van de interessantere in de ruimte blijft, en de waarde blijft in vergelijking met andere alts, valt nog te bezien of het al zijn oorspronkelijke doelen zal bereiken..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 15 november 2018 bijgewerkt door Sarah Rothrie om de recente wijzigingen in het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Website

Medium

Twitter

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map