Wat is ION (ION)?​Beginners gids

ION is de cryptocurrency van de Ionomy gaming-gemeenschap. Hun doel is om een ​​‘bloeiend ecosysteem’ op te zetten dat zich richt op gaming en digitale goederen waarvoor met ION wordt betaald. Als je denkt dat dat erg bekend in de oren klinkt (Enjin Coin, GameCredits), wacht even. Er zijn bepaalde kenmerken die ION onderscheiden van andere spelmunten.

Ten eerste beloont ION netwerkparticipatie via statische Proof-of-Stake (PoS) in plaats van Proof-of-Work (PoW) of reguliere Proof-of-Stake (daarover later meer).

In deze gids gaan we in op alle essentiële details over ION, waaronder:

Hoe werkt het?

In plaats van te belonen voor ‘muntleeftijd’ (hoe lang je de tokens hebt vastgehouden), beloont ION voor ‘connectiviteitsleeftijd’ (duur van activiteit op het netwerk). Dit is bedoeld om misbruik te voorkomen van mensen die niet actief bijdragen aan het netwerk. Het statische PoS-systeem beloont gebruikers als ze deelnemen en de spellen spelen. De beloningen zijn evenredig met de hoeveelheid bestede tijd en het “werk” dat elke actieve node bijdraagt.

Het idee hierachter is om centralisatie te voorkomen (grote bedrijven die de meeste tokens bezitten en waarde opbouwen voor hun leeftijd) en netwerkgezondheid aan te moedigen, d.w.z. meer deelname leidt tot een sterkere gemeenschap van gestimuleerde gamers.

Duurzaamheid

Als je een diepe duik in de whitepaper wilt nemen, kun je het bekijken hier. Maar het uitgangspunt is dat het Bitcoin-systeem van Proof-of-Work (PoW) niet langer levensvatbaar is. En dat de Ethereum Proof-of-Stake (PoS) niet inclusief of stimulerend genoeg is.

Proof-of-Work versus Proof-of-Stake

Het Ionomy-team vertelt over het roze verleden van Bitcoin en hoe mijnwerkers een gedecentraliseerd grootboek konden onderhouden door alleen een laptop te gebruiken. Nu vertrouwt het Bitcoin-netwerk echter op een enorme hoeveelheid rekenkracht die rampzalig is voor het milieu. Het leidt ook tot centralisatie, aangezien de mijnbouw wordt uitgevoerd door grote bedrijven met kolossale mijnbouwbedrijven.


Ionomy verwerpt het Proof-of-Work-systeem ten gunste van Proof-of-Stake dat afhankelijk is van een energiezuinig gedistribueerd netwerk. Ze gaan echter nog een stap verder door het statisch te maken. In wezen vertrouwt PoS op de accumulatie van munten in plaats van op rekenkracht om het netwerk te beveiligen.

Vroege modellen waren dus gebaseerd op de leeftijd van de munten (hoe lang munten in een portemonnee werden bewaard) en het gewicht van de munten (hoeveel er in de portemonnee waren). Maar beide moedigen de netwerkparticipatie niet aan.

Er zijn ook andere problemen met dit systeem. Wat moet bijvoorbeeld voorkomen dat cryptohouders een hele reeks tokens in een portemonnee storten, offline halen, muntleeftijd opbouwen en weer online brengen om de vruchten te plukken??

Bovendien stelt ION dat grote gebruikers, zoals beurzen, ook HODL-munten kunnen gebruiken zonder mee te doen, wat de integriteit van het netwerk schaadt. Het verlaagt ook de marktwaarde van de munt, omdat ze alleen verbinding maken om grote bedragen te verkopen.

Statische proof-of-stake

ION gebruikt statische Proof-of-Stake om bovenstaande problemen op te lossen. De beloning is “statisch” omdat deze altijd hetzelfde is (50 procent van de blokbeloning). Dit geeft gebruikers het “robuuste, snelle en veilige netwerk” dat ze willen en verdienen. Het muntgewicht is nog steeds van belang, dus hoe meer u vasthoudt, hoe meer u verdient, maar de leeftijd van de connectiviteit is nu een sleutelfactor.

U wordt dus beloond voor de tijd dat uw portemonnee actief is op het netwerk. De muntleeftijd wordt ook uit het model verwijderd en gebruikers kunnen munten uitzetten door actief te zijn op het netwerk en door de hoeveelheid ION die ze bezitten.

Levering

Er is een totaal aanbod van 55 miljoen ION’s met een totaal van 27.505.100 miljoen geregistreerde ION’s Muntenmarktdop op dit moment (waarvan 21.605.100 ION’s in omloop zijn).

3,4 miljoen ION’s worden toegewezen aan Ionomy om te worden verdeeld als incentives via ontworpen gaming-apps en 2,5 miljoen zijn gereserveerd om premies te betalen voor het ontwikkelen van munten.

De rest van de munten wordt gegenereerd via Proof-of-Stake.

Blokkeer beloningen

Je kunt het blokbeloningsschema hieronder bekijken:

Beloningsschema blokkeren

ION Block Rewards-schema

In het eerste jaar zullen ze 23 ION’s per blok vrijgeven en daarna elk jaar verlagen volgens het schema. Bitcoin heeft ook een eindige voorraad en begonnen met een beloning van 50 BTC per blok, en het aantal in de loop van de tijd te verminderen.

Het is leuk om te horen over de theorie dat we niet alleen de zwaargewicht houders van cryptocurrency belonen. Als u echter het ION rijke lijst, je zult zien dat bijna 40 procent van de tokens in handen is van dezelfde 10 adressen. Wat een beetje klinkt alsof het ION-team de grootste beloningen ontvangt. Hoewel we hier geen vingers wijzen.

ION Rich List

ION Rich List

Over ION

ION, gelanceerd door Ionomy, een community voor gamers en ontwikkelaars, is de cryptocurrency die wordt gebruikt om te kopen en verkopen op hun site. Iedereen kan naar de site gaan en een account aanmaken, en het is eigenlijk best gebruiksvriendelijk. Er is een hele interne economie en ecosysteem aan de gang.

U kunt een ION- of BTC-portemonnee hebben en u kunt rechtstreeks op hun website kopen in plaats van op uitwisseling te gaan. Je kunt ook munten inzetten en ook verschillende cryptocurrencies omzetten in ION’s, waaronder Gnosis, DigiByte, Storj, Clams, Dash, Ether Classic en een heleboel andere altcoins.

ION-dashboard

ION-dashboard

Voor gamers

Ionomy Studios heeft games gemaakt die gebruikers stimuleren om te spelen. Hoe meer ze spelen, hoe meer ze verdienen. Maar om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt, zijn er wekelijkse toernooien, kunnen gamers tegen elkaar spelen en speciale prijzen winnen. Als gebruikers in-game-items kopen met hun ION, krijgen ze 50 procent korting. Bovendien zeggen ze dat “uitbetalen aan Bitcoin gemakkelijk is op de multi-valuta-uitwisseling.”

Voor ontwikkelaars

Ionomy heeft een PWR-GRD die “het gemakkelijk maakt” voor ontwikkelaars om geld te verdienen terwijl ze features aan games toevoegen. PWR-GRD biedt dat een full-service suite die ontwikkelaars helpt om betere games te maken door middel van opties zoals crowdfunding, geïntegreerde advertenties en geldbeloningen. Er is ook een grote sociale gemeenschap om feedback en aanmoediging te geven.

In theorie…

ION heeft veel sceptici

De ION-gemeenschap lijkt niet zo onder de indruk. In feite, gewoon door hun opmerkingen over te bekijken Bitcointalk, het lijkt erop dat de overweldigende klacht een gebrek aan kwaliteitsspellen is.

Een gebruiker schrijft: “Is ION nog steeds een spelmunt? Zo ja, waar zijn verdomme alle games? ” En er zijn tal van andere opmerkingen die in dezelfde geest doorgaan.

Bitcointalk forum

Ontevreden ION-gebruiker

Door simpelweg de games van Ionomy te spelen, is het vrij duidelijk dat het niet echt Grand Theft Auto is. Er lijkt niet veel stimulans te zijn om te spelen, behalve het verzamelen van munten.

Bovendien was de kritiek op hun ICO oorverdovend, waar veel mensen het van beschuldigden een oplichterij zijn. Een andere mogelijke rode vlag is dat de Chief Strategist van Ionomy Adam Matlack van Paycoin en GAWMiners is. schandalige roem.

En die rijke lijst zit misschien niet helemaal goed voor sommige mensen.

Handelsgeschiedenis

Ondanks enorme pieken in Bitcoin en andere altcoins in 2017, bleef de ION-munt gedurende de eerste helft van het jaar vrij stabiel. Gedurende de tweede helft van vorig jaar, was het niet verwonderlijk dat de prijs samen met de bull-run omhoog liep om in januari 2018 een recordhoogte van iets meer dan $ 7 (~ 0.00048000 BTC) te bereiken, voordat hij weer terugviel naar ongeveer $ 2,30 (~ 0.00024818 BTC).

We zagen in maart 2018 een prijsstijging naar $ 4,88 (~ 0.00044103 BTC), wat mogelijk te wijten was aan de aankondiging van de Ionomy Lightning API voor ontwikkelaars. Maar de ION-prijs is weer gedaald en wordt momenteel gewaardeerd op ~ $ 1,13 (~ 0,00016014 BTC).

ION Lightning API

ION Lightning API Tweet

Er lijkt op dit moment niet zo veel te zijn om enthousiast van te worden door ION, behalve de goedkope prijs. De echte gamechanger (snap je ?!) zal komen als ze een hitgame maken zoals Angry Birds of Grand Theft Auto, dan kan de prijs van de munten dramatisch stijgen. ION is zeker niet zonder potentieel en dat alleen al maakt dit project de moeite waard om zeker een half oog op te houden.

Waar ION te kopen en op te slaan

Er zijn een aantal beurzen waarop u ION kunt kopen. Deze omvatten Bittrex en Upbit. Maar de belangrijkste plaats om ION te kopen, is rechtstreeks op de website, die gebruikers beloont voor connectiviteit en voor het bewaren van hun munten binnen het ecosysteem.

U kunt tokens kopen met verschillende altcoins zoals hierboven vermeld, of met Bitcoin. Maar het opslaan op het Ionomy-platform kan een beetje zenuwslopend aanvoelen als u zich zorgen maakt over beveiligingsproblemen.

Gevolgtrekking

De ION ICO kreeg een spervuur ​​van kritiek en kritiek. Er was een hoop negatieve pers en leden van de gemeenschap noemden het oplichterij. Dat is misschien opmerkelijk, hoewel ‘oplichting’ een term is die beslist te veel wordt gebruikt. Je zou kunnen zeggen dat de definitie van oplichting niets oplevert voor je investering. Met ION wordt u echter beloond terwijl u speelt en kunt u ook uw eigen munten inzetten.

Het team heeft veel werk verzet om hun ongelukkige start goed te maken. Ionomy heeft een geweldig platform gebouwd met een mooie interne economie en veel opties en functies. Maar helaas lijkt het erop dat het hoofdproduct op dit moment ontbreekt: de games die beschikbaar zijn om te spelen zijn op zijn best saai.

Als u op zoek bent naar games van hoge kwaliteit, kunt u uw geld voorlopig beter besteden aan een nieuwe Xbox. Maar als u deze medaille als een investering beschouwt, is het mogelijk dat een geweldig spel of een groot partnerschap de prijs kan opdrijven. Dat laten we aan uw oordeel over.

Aanvullende bronnen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map