Wat is MaidSafeCoin?

MaidSafeCoin dient als token voor Safecoin, een gedecentraliseerde valuta voor een gedecentraliseerd netwerk. Safecoin dient als de valuta voor het SAFE-netwerk, een netwerk dat bestaat uit de extra ruimte op de harde schijf, verwerkingskracht en dataconnectiviteit van zijn gebruikers.

Zie het als de deeleconomie, maar dan voor uw digitale bronnen. MaidSafe is het bedrijf dat het SAFE-netwerk ontwikkelt om de wereld te redden van de gevaren van gecentraliseerde gegevensopslag. In het huidige paradigma is het beste geval dat bedrijven uw gegevens gebruiken om u beter op hun adverteerders te richten. In het ergste geval lekken ze uw privégegevens naar het publiek, zoals Yahoo, Equifax, Target en vele andere bedrijven al hebben gedaan.

Het SAFE-netwerk staat op de schouders van reuzen en combineert de kenmerken van de beroemde gedecentraliseerde netwerken uit de geschiedenis. Geïnspireerd door Napster, Freenet, BitTorrent en Bitcoin, biedt MaidSafe de volgende functies:

  • Volledig gecodeerde gegevensopslag en bestandsdeling
  • Mogelijkheid om het netwerk anoniem te gebruiken
  • Censuurbestendige communicatie
  • Serverloze gegevens
  • Schaalbare cryptocurrency zonder transactiekosten

MaidSafe lijkt in eerste instantie misschien een vreemde naam. Maar het staat eigenlijk voor Massive Array of Internet Disks, Secure Access For Everyone. In deze gids kijken we naar:

Hoe werkt het SAFE-netwerk?

Het SAFE-netwerk wil uiteindelijk “een veilig, autonoom, datacentrisch, peer-to-peer-netwerk creëren als alternatief voor het huidige servergerichte model.” Er zijn twee hoofdgebruikers van het netwerk: klanten en boeren. De klant heeft toegang tot de verschillende functies van het netwerk, zoals browsen, gegevens opslaan of geld overmaken. De boeren bewaren en beheren uw gegevens totdat ze nodig zijn, waarna ze mogelijk een beloning ontvangen voor hun inspanningen.

De kluis netwerk is een “gecodeerde laag die bovenop het huidige internet zit, waardoor autonome gegevensopslag en netwerken mogelijk zijn door drie” van de OSI-netwerklagen te vervangen.

OSI-lagen

Het SAFE-netwerk vervangt drie van de zeven netwerklagen in het OSI-model.

Versleutelde gegevens

Laten we eens kijken naar het verplaatsen van gegevens naar het SAFE-netwerk. Wanneer u een bestand uploadt naar het netwerk, zoals een foto, wordt het in stukjes gebroken, gehasht en versleuteld. De gegevens worden vervolgens willekeurig over het netwerk verdeeld. Er worden ook redundante kopieën van de gegevens gemaakt, zodat u nog steeds toegang heeft tot uw gegevens als iemand die uw bestand opslaat zijn computer uitzet. En maak u geen zorgen, zelfs als er stukjes van uw gegevens op de computers van andere mensen staan, kunnen ze ze niet lezen.

Het netwerk maakt automatisch meer kopieën van gegevens waar veel vraag naar is, zodat populairdere websites meer kopieën van hun gegevens krijgen toegewezen en in feite sneller gaan dan vertragen onder het huidige systeem.

De hash-functie is in staat om elk stukje gegevens toe te wijzen aan een 256-bits reeks tekens (wat betekent dat het kan worden weergegeven door 256 nullen of enen in binair). Het netwerk voert de XOR-bewerking uit op de hash-waarde om willekeurig een unieke afstand tot elk ander gegeven te creëren. Beschouw dit niet als een fysieke afstand, maar meer als de wiskundige afstand tussen twee getallen. XOR converteert eenvoudig twee hashes naar binair en vergelijkt de bits. Als de bits overeenkomen, is de uitvoer 0. Als de bits niet overeenkomen, is de uitvoer 1.

XOR-voorbeeld

XOR-voorbeeld

De XOR-afstand tussen gegevens en de mogelijkheid om willekeurig gegevens toe te wijzen aan een bepaalde locatie is relevant voor de Close Group Consensus, de innovatie die MaidSafe gebruikt in plaats van een blockchain.

Gewelven en boeren

We hebben besproken hoe gegevens worden gehasht, versleuteld en verspreid over het netwerk. Maar als Maidsafe fel gekant is tegen gecentraliseerde opslag, waar gaan de gegevens dan precies naartoe? Dit is waar de gewelven kom binnen. De kluissoftware verbindt u met het SAFE-netwerk en slaat de gedistribueerde gegevens op uw computer op. De mensen die de kluissoftware uitvoeren, worden boeren.

Om boer te worden, laat u het SAFE-netwerk weten dat u lid wilt worden en ontvangt u een verzoek om een ​​bewijs van bron om te zien of u voldoende bandbreedte en CPU-kracht heeft. Als u wordt geaccepteerd, krijgt u gegevens die dicht bij elkaar in de XOR-ruimte staan ​​toegewezen om in uw kluis op te slaan. Uw extra opslagruimte op uw harde schijf en rekenkracht worden gebruikt om het netwerk te laten draaien.

Safecoins verdienen

Wanneer iemand toegang wil hebben tot een stukje data op het SAFE-netwerk, zoals een website of een bestand, zullen de boeren strijden om de relevante data te vinden en deze aan de klant te bezorgen. Als je de eerste boer bent die de goederen aflevert, maak je kans om wat Safecoin te verdienen. Wanneer u uw bewijs van bronnen voltooit, genereert u de naam van een willekeurige Safecoin op het netwerk. Als die munt al in het bezit is van iemand, ontvang je gewoon geen beloning. Als u echter de naam genereert van een munt zonder eigenaar, is deze van u.

Bewijs van bron

MaidSafeCoin maakt gebruik van Proof of Resource.

Aangezien de Safecoins verplicht zijn om gegevens naar het SAFE-netwerk te uploaden en applicaties te gebruiken, hoopt Maidsafe dat de munten waarde zullen hebben en zo miners zullen stimuleren om hun extra middelen aan het netwerk te verstrekken. Het SAFE-netwerk maakt het ook mogelijk om de Safecoins gratis en onmiddellijk in te wisselen als valuta.

Ouderling kluis worden

Als boer begint je kluis op niveau 1 en zorgt hij voor gegevens in een willekeurige groep. Terwijl je van groep naar groep gaat, zul je in niveau blijven stijgen, ook wel bekend als knooppuntleeftijd. Proof of Resource test u ook door willekeurige gegevens op uw computer op te slaan. Als u ze niet goed kunt opslaan, wordt uw niveau verlaagd.

Node leeftijd

De leeftijd van uw knooppunt (kluisniveau) neemt in de loop van de tijd toe.

Het netwerk begint vertrouwen te winnen in een oudere kluis. Uiteindelijk bereik je een bepaald niveau en begin je beslissingen te nemen in de toegewezen groepen.

Ouderling Vault

Net als bij Pokemon kan je kluisstatus evolueren.

De kluis veranderde in Ouderling Vault! Op het SAFE-netwerk worden gegevens opgeslagen in verschillende groepen en de Oudere gewelven kunnen stemmen over wat de groepen met de gegevens doen.

Sluit de consensus van de groep

Hashing kan resulteren in 2 tot de macht van 256 verschillende adressen. Deze adressen zijn opgesplitst in secties en beheerd door verschillende groepen kluizen. De meest vertrouwde kluizen in de groep, de Elders, zijn vereist voor het vormen van consensus over belangrijke beslissingen, zoals het opsplitsen van groepen, het samenvoegen met andere groepen of het afhandelen van Safecoin-transacties. Kluizen delen altijd gegevens met de kluizen in de buurt in de XOR-ruimte, zodat het netwerk opnieuw kan worden opgebouwd.

Als de computers in een groep bijvoorbeeld allemaal zijn uitgeschakeld, kunnen de kluizen bij die groep de verloren informatie reconstrueren. Naast Bitcoin, waar het grootboek naar alle knooppunten wordt uitgezonden, hebben kluizen op het SAFE-netwerk informatie over de kluizen in de buurt, maar hoe verder weg een kluis zich in de XOR-ruimte bevindt. Dit om te voorkomen dat een kluis een grote invloed op het netwerk heeft.

Veiligheid

Als een slechte actor gegevens op het SAFE-netwerk wil aanvallen, moeten ze eerst afhandelen dat hun kluis wordt toegewezen aan een willekeurige ruimte op het netwerk. Daarna moeten ze wachten om ouderling te worden terwijl ze van groep naar groep gaan, waarbij ze onderweg bewijs leveren van hun middelen. Zodra de aanvaller ouderling wordt, moeten ze ervoor zorgen dat ze zich in een groep met andere aanvallers bevinden vanwege de behoefte aan consensus. Met de XOR-bewerking die kluizen toewijst aan willekeurige gegevensgroepen, blijkt het echter opnieuw moeilijk om een ​​aanval te coördineren.

Dubbele uitgaven

In tegenstelling tot Bitcoin, dat een grootboek uitzendt van hoeveel Bitcoin elke portemonnee bezit, zijn Safecoins echte bestanden op het netwerk. Elk Safecoin-bestand bevat informatie over de huidige eigenaar, maar niet de volledige geschiedenis van de munt. Als u de eigenaar van een bestand wilt wijzigen, heeft u de consensus nodig van de meeste kluizen die dat Safecoin-bestand afhandelen.

Laten we zeggen dat er een poging is om 1 Safecoin tegelijkertijd naar 2 verschillende eigenaren te sturen. Misschien krijgt ¾ van de kluizen één instructie en krijgt de resterende ¼ een andere instructie. De kluizen zouden slechts een consensus kunnen bereiken over een van de voorgestelde transacties.

Geschiedenis van MaidSafeCoin

MaidSafe, een in Schotland gevestigd bedrijf, begon in 2006 met de ontwikkeling van het SAFE-netwerk. De voorverkoop op 22 april 2014 verkocht 10 procent van alle MaidSafeCoins. Je kon op dat moment 17.000 MaidSafeCoins kopen voor één BTC. Het bedrijf kreeg 30 dagen de tijd om te proberen het doel van acht miljoen dollar te bereiken, maar ze bereikten het doel in slechts vijf uur. Wanneer het SAFE-netwerk volledig operationeel is, kunt u de MaidSafeCoins inwisselen voor Safecoins.

MaidSafeCoin Team en voortgang

Vijftien procent van de Safecoins is gereserveerd voor het ontwikkelingsteam, geleid door oprichter David Irvine. Het team bevindt zich momenteel in fase Alpha 2 op hun routekaart.

MaidSafeCoin Aankomende Roadmap

MaidSafeCoin Aankomende Roadmap

Momenteel kan dat toegang tot een browser, websites maken en publiceren, en een zelfstudie voor gecodeerde e-mail downloaden. U moet echter wachten tot MaidSafe de alfafasen verlaat voordat u Safecoins kunt gaan gebruiken..

VEILIGE Browser

VEILIGE Browser

Software gebundeld met de Peruse-browser maakt verbinding met Vaults mogelijk terwijl het IP-adres van de gebruiker wordt verborgen. Als u op een veilige site wilt browsen of een bestand wilt downloaden dat openbaar is gepost, kost het u niets. In de toekomst kost het u alleen wat Safecoin als u gegevens op het netwerk wilt opslaan. Het team heeft geen datum vastgesteld voor de lancering van het SAFE-netwerk.

Wedstrijd

Er zijn een paar andere blockchain-bedrijven voor gegevensopslag, maar geen van hen bestaat al zo lang als MaidSafeCoin. Filecoin kreeg bekendheid na het ophalen van een ICO van $ 257 miljoen. En Siacoin is momenteel de leider in termen van marktkapitalisatie. MaidSafeCoin is uniek omdat het SAFE-netwerk eigenlijk geen blockchain gebruikt. Dus zodra het product live is, bestaat de valuta van het netwerk, Safecoins, niet op de Bitcoin-blockchain.

MAID Levering en duurzaamheid

De Safecoin-bestanden zijn 32 bit groot en dus zijn er 2 tot de macht van 32 of 4,3 miljard mogelijke munten. Als u MaidSafeCoins bezit, kunt u ze uiteindelijk naar een onbestedbaar adres sturen en in ruil daarvoor Safecoins ontvangen.

De snelheid waarmee Safecoins aan boeren worden beloond, is afhankelijk van vraag en aanbod van het netwerk. Als er veel boeren zijn en er te veel opslag beschikbaar is, zal het netwerk munten tegen een lager tarief belonen. Als er een opslagtekort is, zullen meer munten worden beloond om meer landbouw te stimuleren. Dit ontwerp is bedoeld om te voorkomen dat enorme gecentraliseerde boerderijen het netwerk openen en beheren. Met Bitcoin zal het uitgeven van geld aan ASIC’s uw hash-kracht vergroten en uw blokbeloningen verhogen. Met het SAFE-netwerk zou het toevoegen van meer opslag aan het netwerk leiden tot afnemende opbrengsten.

Landbouwsnelheid

De landbouwbeloning is omgekeerd evenredig met de hoeveelheid beschikbare opslagruimte op het netwerk.

Wanneer mensen Safecoins uitgeven om hun gegevens te uploaden, circuleren die Safecoins opnieuw naar boeren via Proof of Resource-beloningen.

In termen van duurzaamheid is Maidsafe van plan om alle gegevens voor onbepaalde tijd te bewaren vanwege de dalende kosten van CPU’s, bandbreedte en opslag.

Handelsgeschiedenis

MaidSafeCoin heeft een van de wildste handelslevens gehad van alle altcoin. Hoewel de prijs in 2014, 2015 en 2016 relatief stabiel bleef in USD, fluctueerde de BTC-prijs drastisch. De BTC-prijs stuiterde tussen 0.00002 BTC en 0.00018 BTC voordat hij omhoogschoot naar het hoogste punt ooit van 0.000273 in maart 2016. Er lijkt geen katalysator te zijn geweest voor de extreme prijsbeweging. Omdat de markt jong was en de marktkapitalisatie klein was (in vergelijking), waren het misschien maar een paar grote handelaren die de munt kochten.

De MAID-prijs bereikte een hoogste punt ooit in USD van ongeveer $ 1,17 op het hoogtepunt van de meest recente bearmarkt begin januari 2018. Sindsdien is de prijs gestaag gedaald en ligt momenteel op ongeveer $ 0,12 (~ 0,000031 BTC).

Terwijl Maidsafe de roadmap volgt en nieuwe functies voor het SAFE-netwerk vrijgeeft, zouden we hopelijk een algehele toename van de waarde van de MaidSafeCoin moeten zien. Wanneer de Safecoins operationeel worden op het SAFE-netwerk, is het mogelijk dat u ook een verhoogde vraag naar de MaidSafeCoin ziet.

Waar MAID kopen

Helaas zijn uw opties om MAID te kopen klein. U kunt het grootste deel van het MaidSafeCoin-volume vinden op HitBTC en Poloniex.

Waar MAID te bewaren

Er is momenteel geen speciale portemonnee. MAID, of welke munt dan ook, op een beurs achterlaten wordt niet aanbevolen. U kunt echter de webportemonnee gebruiken Omniwallet. Het is ook mogelijk om Omnicore, een offline portemonnee, te gebruiken, maar hiervoor moet je de hele Bitcoin-blockchain downloaden.

Gevolgtrekking

Het SAFE-netwerk staat nog in de kinderschoenen. Maar het is duidelijk om de mogelijke voordelen te zien als ze succesvol zijn in hun missie. Er zou ongetwijfeld vraag zijn naar gedecentraliseerde gegevensopslag, anoniem browsen en persoonlijk informatiebeheer. We zouden niet langer onze privégegevens hebben opgeslagen op bedrijfsmachines of regeringen die alle communicatie bespioneren. Het SAFE-netwerk geeft de kracht van internet terug aan de mensen en betaalt ervoor niet met persoonlijke gegevens, maar met Safecoin.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 2.19.19 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Reddit

Github

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me