Wat is Nxt?

Nxt gebruikt de blockchain om een ​​heel ecosysteem van gedecentraliseerde functies te creëren, die allemaal de Nxt-valuta vereisen. In plaats van de originele Bitcoin-broncode te wijzigen, zoals veel altcoins hebben gedaan, schreven Nxt-ontwikkelaars hun eigen code in Java vanaf het begin. Hoewel Nxt een openbare blockchain is, zijn er ook licenties voor private blockchains op basis van de software te koop. De ontwikkelaars noemen Nxt Blockchain 2.0 en bieden tal van toepassingen die verder gaan dan alleen het bijhouden van een grootboek met transacties.

In deze gids bespreken we:

Gedecentraliseerde functies

Hier is een typische weergave van de desktopclient waarmee u toegang krijgt tot het netwerk.

Nxt-klant

Nxt-clientinterface

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken.

Activa en activabeurs

U kunt een activum alles (zoals obligaties, reserveringen, bioscoopkaartjes, handelsmerken enz.) Laten vertegenwoordigen op dit platform en deze verhandelen via de peer-to-peer-uitwisseling.

Monetair systeem

Met het monetaire systeem kunt u uw eigen cryptocurrency creëren en deze onmiddellijk verhandelen op het platform of op een beurs die de Nxt monetair systeem.

Marktplaats

U kunt veilig digitale goederen op de markt verkopen zonder tussenkomst van tussenpersonen. Zodra een aankoop is gedaan, ontvangt u een link om het digitale goed te downloaden. Het is onduidelijk wat de gevolgen voor het project zouden zijn als mensen illegaal materiaal op de markt zouden verkopen, aangezien de gedecentraliseerde aard van het platform zou verhinderen dat het item wordt verwijderd.

Berichten

Alle transacties kunnen een bericht bevatten en het platform versleutelt het bericht standaard.

Stemmen

Nxt benadrukt zijn stemfunctie. Hierdoor kunt u voor een account de goedkeuring van meerdere partijen nodig hebben om een ​​transactie te kunnen doen. Dit kan handig zijn binnen organisaties zoals coöperaties of goede doelen.

Muntenschudden

Coin Shuffling is bedoeld om te anonimiseren waar uw munten vandaan kwamen. Het blockchain-systeem van Nxt is echter niet ontworpen voor dagelijks shuffelen. Traditioneel “kan elke transactie zijn gezien en getraceerd.”Via de functie Coin Shuffling moet u echter een nieuw account aanmaken en vervolgens uw geld willekeurig laten verdelen over meerdere gebruikersaccounts voordat u het nieuwe account invoert..

Data Cloud

In plaats van uw gegevens op Google Drive of Dropbox te bewaren, kunt u gedecentraliseerde opslag gebruiken op het Nxt Data Cloud. De ontwikkelaars zijn van mening dat er talloze documenten zijn die gebruikers veilig zouden willen uploaden naar de cloud, zoals certificeringen, contracten, testamenten en licenties.

Deze gedecentraliseerde functies hebben echter een prijs, waarbij de meerderheid minstens 1 Nxt kost. U kunt de kosten bekijken die aan elke transactie zijn gekoppeld hier. 255 van deze transacties passen in een blok, waarbij elke minuut een nieuw blok wordt gegenereerd.

Geschiedenis van Nxt

Nxt werd voor het eerst uitgebracht in november 2013 door een anonieme softwareontwikkelaar, BCNext. Het idee werd voor het eerst voorgesteld op bitcointalk.org, waarmee ongeveer 21 bitcoins aan financiering werden opgehaald. Een bitcoin was destijds ongeveer 250 dollar waard. De ontwikkelaar heeft vervolgens alle 1 miljard munten aan 73 mensen vrijgegeven in verhouding tot de hoeveelheid bitcoin die ze hebben bijgedragen.

De munten werden later onder mensen verspreid via “weggeefacties, transacties en premies voor de voortdurende ontwikkeling van het platform.” Uiteindelijk stapte BCNext weg van het project en werd The Nxt Foundation opgericht om de verdere richting te coördineren. Door een gebrek aan middelen en het terugdringen van centralisatie was de Stichting echter niet in staat het project effectief te begeleiden. Jelurida BV ontwikkelt nu het platform.

#Volgende v1.11.15 is vrijgegeven! Dit is een VERPLICHTE UPGRADE voor iedereen! https://t.co/cS81n4Brnl (Nxt downloads) https://t.co/xajJwlC3HJ$ NXT #blokkering #cryptogeld

– Jelurida (@Jelurida) 7 oktober 2018

Team & Vooruitgang

Jelurida BV heeft het oorspronkelijk anoniem ontwikkelde Nxt overgenomen en bezit nu de IE-rechten. Kristina Kalcheva, mede-oprichter en juridisch expert van Jelurida, richt zich op hoe “de verschillende open source licentiemodellen en hun afdwingbaarheid in de praktijk kunnen worden verkend”.

De senior ontwikkelaar in Jelurida is Lior Yaffe. Nxt en Jelurida hebben in de loop der jaren veel andere bijdragers aan het project gehad.

Hoewel het platform nog steeds actief wordt ontwikkeld, heeft het moederbedrijf Jelurida ook een Nxt 2.0 gelanceerd, bekend als Ardor, die specifiek is ontworpen om met schaalbaarheid om te gaan..

Ardor gebruikte aanvankelijk dezelfde blockchain-technologie als Nxt, gecombineerd met het idee van ‘child chains’. Maar nu is Ardor gebaseerd op zijn eigen blockchain en is het niet langer een asset van Nxt.

Ondanks de ontwikkeling van Ardor, verklaarde Jelurida zich te blijven inzetten voor de ontwikkeling van Nxt. In de loop van 2018 zijn er echter zeer weinig updates over het project geweest.

Er is een speciale website waar je alle updates over alle Jelurida-projecten kunt volgen.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Ontwikkelaars hebben in 2013 een miljard munten gedistribueerd en er zullen nooit nieuwe munten worden gemaakt of gedolven, aangezien Nxt een bewijs van inzet gebruikt in plaats van bewijs van werk. Nxt was een van de eerste munten die volledig afhankelijk was van het bewijs van inzet. Proof of stake biedt verschillende voordelen, maar heeft ook enkele nadelen.

Terwijl de ontwikkeling doorging en tokenhouders gratis Ignis-munten ontvingen van de Ardor ICO, is het vermeldenswaard dat het project mogelijk te maken heeft met schaalbaarheidsproblemen. Een probleem is dat zelfs als u uw eigen tokens of valuta op het platform implementeert, de transactiekosten nog steeds Nxt-tokens vereisen.

Wedstrijd

De New Economy Movement, bekend als NEM, is geïnspireerd door Nxt en vertoont veel overeenkomsten in haar toepassingen. Vanwege de aanvankelijke gecentraliseerde distributie van Nxt-munten, koos NEM er echter voor om geen hard fork uit te voeren en begon met een nieuwe codebase. Het is duidelijk dat er vraag is naar het idee van gedecentraliseerde platforms, aangezien NEM op het moment van dit artikel 16e staat in de totale marktkapitalisatie.

Handelsgeschiedenis

Zoals bij alle munten, zijn er grote pieken en dalen geweest. Hoewel alle munten in januari 2018 een piek bereikten, had het in het geval van Nxt op dat moment ook een piek kunnen hebben door de release van Ardor en zijn IGNIS ICO, die meer dan $ 15 miljoen opbrachten.

Waar te koop Nxt

U kunt Bitcoin gebruiken om te handelen op populaire beurzen zoals Bittrex en Poloniex. U kunt Ethereum ook verhandelen voor Nxt op de HitBTC-beurs.

Waar Nxt

De Nxt Client slaat al uw munten en transacties op. U kunt het downloaden hier. Het is momenteel beschikbaar op de besturingssystemen Linux, Windows, Mac en Android.

U moet een account en een wachtwoordzin maken die de sleutel zijn om toegang te krijgen tot de informatie die u uiteindelijk op de blockchain opslaat. Er is een gedetailleerd overzicht van het inloggen en het instellen van de client hier.

Gevolgtrekking

Dit project toonde veel aanvankelijke belofte om een ​​innovatief en ambitieus project te zijn dat het volledige potentieel van de blockchain verkent. Met toekomstige ICO’s en de bestaande gedecentraliseerde applicaties zou NXT nog steeds een van de meer succesvolle blockchain-projecten kunnen blijken te zijn. Het team van Jelurida lijkt echter een meer proactieve benadering te kiezen om Ardor in de loop van 2018 te ontwikkelen. Het valt nog te bezien of dit in de toekomst zal veranderen..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 18 december 2018 bijgewerkt door Sarah Rothrie om de recente wijzigingen in het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Platform

Gemeenschap

Jelurida