Wat is dichtbevolkt?

Populous is een peer-to-peer (P2P) platform die blockchain gebruikt om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) een efficiëntere manier te bieden om deel te nemen aan factuurfinanciering.

Het hebben van een consistente cashflow is een ernstig probleem voor veel KMO’s. Te late betaling van facturen kost kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk meer dan $ 2 miljard per jaar in vergoedingen en gemiste kansen. Met behulp van factuurfinanciering kunnen bedrijven hun openstaande facturen met korting verkopen om snel wat geld vrij te maken. De persoon die de factuur koopt, neemt deze effectief over en ontvangt het geld wanneer de klant betaalt.

Populous maakt gebruik van blockchain-technologie, XBRL-gegevens en de Altman Z-score-formule (hierover later meer) om factuurfinanciering wereldwijd uit te breiden en een algemeen verbeterd systeem.

In deze Populous-gids gaan we in op:

Hoe werkt Populous?

Op Populous wisselen kopers en verkopers facturen uit via veilingen met behulp van slimme contracten. Om een ​​factuur te verkopen, moet u eerst uw bedrijf registreren. U hebt dan een wachttijd op uw account totdat u goedkeuring krijgt van de Populous-beheerder.

Zodra de beheerder u als verkoper heeft goedgekeurd, kunt u een factuur indienen en een minimum verkoopdoel. Dit heeft ook goedkeuring van de beheerder nodig.

XBRL (eXstensible Business Reporting Language)

Populous analyseert het kredietrisico van facturen met behulp van de Altman Z-score formule in realtime XBRL-gegevens. Deze gegevens zijn openbaar beschikbaar en bevatten zakelijke informatie zoals de waarde van de schuldenaar, het beschikbare bedrag en de schuldeisers die binnen een jaar verschuldigd zijn.

Altman Z-score formule

Met de geëxtraheerde XBRL-gegevens en de Altman Z-Score-formule, het Populous-team heeft hun eigen team gecreëerd intern kredietbeoordelingssysteem. Hierdoor hebben ze geen externe kredietinstantie nodig, wat hen veel tijd en geld bespaart.

De Altman Z-score-formule is een financiële modelleringstool die drie risicofactoren bepaalt:

  1. Waarschijnlijkheid dat een bedrijf binnen twee jaar failliet gaat
  2. Of het bedrijf zijn verplichtingen niet nakomt
  3. Beheersmaatregel voor financiële nood

Naast het evalueren van facturen, gebruikt Populous deze twee sets gegevens om bedrijven te targeten die cashflow nodig hebben en om zakelijke aanvragers uit te filteren die niet geschikt zijn voor het platform..

Of de beheerder de factuurverkoopaanvraag afkeurt of goedkeurt, wordt bepaald door de Altman Formula-kredietscore.

De factuurveiling begint zodra uw factuur is goedgekeurd en duurt 24 uur. Er zijn slechts drie manieren waarop een veiling kan worden beëindigd:

  1. Er vindt een succesvolle veiling plaats, en een bod komt overeen met uw verkoopdoel binnen de periode van 24 uur.
  2. Er gaan 24 uur voorbij en geen bod voldoet aan het vereiste van het verkoopdoel. In deze situatie kunt u het beste beschikbare bod accepteren, de veiling annuleren of de veiling opnieuw starten.
  3. U beëindigt de veiling voortijdig. Wanneer u dit doet, kunt u de veiling volledig annuleren, of u kunt het best mogelijke bod accepteren.

Na succesvolle afronding van een veiling ontvangt de verkoper het geld van de koper in de vorm van Pokens, de digitale valuta binnen het Populous-platform. Verkopers kunnen deze desgewenst inruilen voor fiat.

Alle kopers die de veiling hebben verloren, krijgen hun geld terug. Geannuleerde veilingen resulteren ook in het teruggeven van geld aan kopers.

Volbloed systeem

Dichtbevolkt ecosysteem

Factuurkopers

Als u van plan bent facturen te kopen, moet u ook toestemming krijgen van de beheerder voordat u begint. U moet KYC-gegevens invoeren wanneer u facturen koopt.

Als koper kunt u zelf biedingen opstellen of deel uitmaken van een biedende groep. Biedgroepen bestaan ​​uit individuele bieders die als één entiteit aan een veiling deelnemen om biedingen uit te brengen.

Poken versus PPT versus PXT

Populous heeft drie tokens en het kan vrij gemakkelijk zijn om ze allemaal door elkaar te halen.

Pokens

Pokens zijn de interne valuta van het Populous-platform. Elke poken is rechtstreeks gekoppeld aan het equivalente bedrag aan fiat-valuta (bijv. in het VK is 1 GBP Poken gelijk aan 1 GBP). Deze ERC-20-tokens zijn wat u gebruikt om facturen te kopen.

Pokens

Pokens zijn gekoppeld aan fiat-valuta.

Je kunt Pokens rechtstreeks op Populous kopen met GBP, USD, EUR en Yen. Andere valuta worden omgerekend naar GBP met behulp van de London Stock Exchange-wisselkoers voordat de Pokens worden gekocht. Je kunt ook ondersteunde cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum gebruiken om Pokens te kopen.

Pokens zijn een ERC-20-token en kunnen dus worden opgeslagen in elke wallet die ERC-20-tokens ondersteunt.

PPT (Populous Platform Token)

PPT tokens werden uitgedeeld tijdens de Populous ICO en worden voornamelijk gebruikt als investeringsvehikels. Alleen over 53 miljoen PPT zal ooit in omloop zijn.

Behalve dat u ze vasthoudt, kunt u uw PPT gebruiken om in facturen te investeren via Liquiditeitspools.

Wanneer u met PPT in een factuur investeert, worden uw tokens als onderpand voor de investering geplaatst. In ruil daarvoor ontvang je Pokens die Populous automatisch gebruikt om de factuur te kopen. Zodra de factuur is terugbetaald, ontvang je de winst van Pokens en uw oorspronkelijke PPT-investering.

PXT (Populous XBRL Token)

PXT is nieuw bij Populous. Het is een ERC20-token dat u uitgeeft om toegang te krijgen tot Business Intelligence (BI) -gegevens op het Populous XBRL Platform (PXP). De PXP geeft u toegang tot de meer dan één petabyte (dat is één biljard bytes) aan bedrijfsgegevens die het netwerk herbergt. U kunt deze gegevens gebruiken om aangepaste rapporten te maken over onder meer kredietscores, financiële gezondheid van het bedrijf, SWOT-analyses en potentiële klanten..

Populous Team & Vooruitgang

Het Populous-project is gevestigd in Londen en wordt geleid door Stephen Williams. Williams heeft eerder Olympus Research opgericht, een bedrijf dat zich richt op commerciële gegevens en analyses voor bedrijven.

Populous Team

Populous Team

Populous begon in 2017. Het bedrijf lanceerde hun bètaversie 1.0 in februari 2018 en een openbare bèta in mei van hetzelfde jaar. In oktober bracht het team de PXP in open build-modus uit voor het publiek. Ze hebben geen roadmap gepubliceerd.

Wedstrijd

Er lijken geen grote Populous-concurrenten te zijn in de blockchain-ruimte. De grootste uitdaging waar Populous voor staat, is dat klanten overstappen van traditionele kanalen voor factuurfinanciering, zoals MarketInvoice naar hun platform.

De stimulans voor factuurverkopers om over te stappen is ogenschijnlijk eenvoudig: Populous is minder duur in gebruik. Factuurkopers worden gestimuleerd om van platform te wisselen vanwege het interne kredietbeoordelingssysteem. Populous brengt dit systeem op de markt als een enorme verbetering van de huidige beschikbare beoordelingsmethoden.

Handel

Het Populous-team hield hun ICO in juli 2017 waarin ze opgroeiden meer dan $ 10 miljoen. Na de ICO bleef de PPT-prijs tot november relatief stagneren tussen $ 2,00- $ 4,00 (~ 0,0005-0,0007 BTC). Voor de rest van 2017 (en het begin van 2018) steeg het tot een recordhoogte van ongeveer $ 68,91 (~ 0,00595 BTC).

Enkele belangrijke aankondigingen leken de prijsstijging te hebben veroorzaakt. Het team kondigde een samenwerking aan met Luxure Global Citizen, een bedrijf dat belachelijk dure items zoals Lamborghini’s verkoopt. De aankondiging impliceerde dat het zou leiden tot behoorlijk forse facturen. De Populous-bèta zou naar verwachting ook voor het einde van het jaar beschikbaar zijn, wat de prijs zou helpen opdrijven. Ten slotte kondigde het team een ​​airdrop van het nieuwe PXT-token aan.

WAARSCHUWING: Sinds de eerste publicatie van dit artikel zijn er verschillende problemen aan het licht gekomen. Luxure heeft blijkbaar de samenwerking met Populous in februari en verklaarde dat ze de aankondiging nooit hebben geautoriseerd. Bovendien heeft het Populous-team sindsdien de aankondigingen van het partnerschap en de PXT-airdrop van Medium verwijderd. Deze acties en andere handelingen hebben ertoe geleid dat veel leden van de gemeenschap beweren dat Populous dat in feite is, een oplichterij.

Na de aanloop in januari 2018 daalde de PPT-prijs voor bijna de hele rest van 2018. De munt kende één piek in april, maar het is onduidelijk wat dit mogelijk heeft veroorzaakt. Het rust nu op ongeveer $ 1,50 (~ 0,000415 BTC).

Zonder een marktomslag of serieuze partnerschappen is het onwaarschijnlijk dat de PPT-prijs weer wat benen krijgt.

Waar PPT kopen

PPT is een beetje moeilijker te kopen dan de meeste andere cryptocurrencies met een grote marktkapitalisatie. U kunt het echter op Binance krijgen als een handelspaar met Bitcoin en Ethereum.

Ga naar voor een volledige lijst van de uitwisselingen waar PPT beschikbaar is CoinMarketCap.

Waar PPT opslaan

Omdat PPT een ERC-20-token is, heb je nogal wat opties om het op te slaan. Twee populaire opslagopties zijn MetaMask en MyEtherWallet.

Als u op zoek bent naar meer beveiliging (en wie niet?), Moet u een hardwareportefeuille zoals Trezor of de Ledger Nano S gebruiken. Beide portefeuilles ondersteunen alle ERC-20-tokens, inclusief PPT.

Gevolgtrekking

Populous is een jong project dat veel te bewijzen heeft. Het team heeft niet veel ervaring met blockchain-technologie en de controverse rond het project zou een aantal rode vlaggen moeten oproepen.

Bovendien is de huidige marktkapitalisatie van het project aanzienlijk hoger dan bij andere cryptocurrency-projecten die zich richten op veel grotere klantenbestanden. De lancering van de PXP is echter een sterke zet die kan helpen om hun marktbereik te vergroten.

Met de PPT-prijs op een historisch laag niveau, bevindt het project zich op een maak- of breekpunt voor het Populous-team. Hopelijk kunnen ze een aantal opmerkelijke partnerschappen aangaan of binnenkort een aanzienlijke adoptie laten zien om hun legitimiteit te bewijzen. Zo niet, dan zou de nee-zegger toch het laatste woord kunnen hebben.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 12 mei 2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Extra dichtbevolkte bronnen

Website

Twitter

LinkedIn

Github

Telegran

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me