Wat is Power Ledger (POWR)?​De complete gids

Wat is Power Ledger?

Power Ledger, een blockchain-gebaseerd platform, is van plan om de wereldwijde energie-industrie volledig te revolutioneren door lokale gebieden in staat te stellen zonne-energie te verkopen en te distribueren aan hun buren zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Stel je een wereld voor zonder afhankelijk te zijn van grote nutsbedrijven of buitenlandse hulpbronnen voor alle energie die nodig is om je leven te leiden. Die wereld kan in de nabije toekomst werkelijkheid worden dankzij de gedecentraliseerde applicaties van Power Ledger.

In een Rapport 2015, Deutsche Bank verklaarde dat ten minste dertig landen wereldwijd al netpariteit hebben bereikt, de staat waar de prijs van door zonne-energie opgewekte elektriciteit gelijk was aan of lager was dan de kosten van lokale kleinhandelselektriciteit. Door innovaties in zowel zonne-energie als blockchain-ontwikkeling te combineren, biedt Power Ledger een niet te evenaren energieoplossing die schoner, goedkoper en duurzamer is dan traditionele energie-alternatieven. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe Power Ledger van plan is deze doelen en meer te bereiken, waaronder:

Power Ledger Overzicht

Het Power Ledger Platform vormt peer-to-peer energietransacties door zowel de opwekking als het verbruik van alle platformdeelnemers in realtime te registreren. Energieopwekking en -gebruik worden afgehandeld tegen vooraf bepaalde tarieven.

Hoe werkt het Power Ledger-ecosysteem?

Het Power Ledger Platform werkt op twee blockchain-lagen en gebruikt twee munten: The Power Ledger Token (POWR) en Sparkz. POWR en Sparkz worden beide gebruikt met het systeem en hebben verschillende functies op beide blockchains. Het platform maakt gebruik van de openbare Ethereum-blockchain en een private consortium-blockchain, Ecochain.

Power Ledger Token (POWR)

Power Ledger-tokens geven applicatiehosts en deelnemers toegang om het platform te gebruiken. Als een applicatiehost niet over voldoende POWR beschikt, heeft deze geen toegang tot het platform. In het systeem wordt POWR verhandeld en op escrow gezet via een Ethereum Smart Bond-beurs voor Sparkz.

Zodra een applicatiehost voldoende van zijn Power Ledger-tokens heeft escrow, kan deze niet langer transacties uitvoeren op het platform totdat deze een voldoende aantal POWR heeft verkregen om toegang te verlenen. Nadat een applicatiehost Sparkz terugstuurt naar het platform, wordt de Ethereum Smart Bond ontgrendeld. Vervolgens wordt de eerder geblokkeerde POWR teruggestuurd naar de applicatiehost.


Het totale bedrag aan POWR is gelijk aan 1.000.000.000. En het momenteel beschikbare aanbod is net geen 400.000.

Sparkz

U koopt en verzilver Sparkz met behulp van fiat-valuta’s binnen individuele handelsplatforms met gesloten uitwisselingen voor energie en Sparkz. De applicatiehost gebruikt Sparkz-tokens om zijn klanten aan boord te krijgen. In wezen betalen klanten geld voor Sparkz, dat ze vervolgens inruilen voor elektriciteit.

Het totale aantal Sparkz is niet gefixeerd. Sparkz worden gegenereerd wanneer ze nodig zijn, worden gebruikt en vervolgens vernietigd wanneer ze worden ingewisseld. De prijs van Sparkz is gekoppeld aan de fiatvaluta en energiekosten van een lokale overheid. In Australië zou bijvoorbeeld één Sparkz gelijk zijn aan één Australische dollar (AUD).

De prijs van Sparkz zou redelijk stabiel moeten blijven, aangezien deze is gekoppeld aan een door de overheid uitgegeven valuta. Er zijn verschillende blockchains voor elke verschillende lokale valuta, zodat meerdere fiat-valuta’s over de hele wereld tegen verschillende prijzen kunnen deelnemen aan het Power Ledger-ecosysteem.

Platformproducten

Power Ledger heeft vijf producten: xGrid, uGrid, Power Port, C6 en C6 +, en Asset Germination, waarvan er nog een in ontwikkeling is, VPP2.0, een uitbreiding van virtuele energiecentrales. Deze producten bieden verschillende energieoplossingen, allemaal op de blockchain. Met xGrid, gebruikers kunnen via peer-to-peer transacties energie kopen en verkopen op het bestaande elektriciteitsnet. uGrid stelt gebruikers in staat om opnieuw energie te kopen en verkopen via peer-to-peer-transacties, maar dit keer op een bestaand microgrid of ingebed netwerk, bijvoorbeeld in een flatgebouw.

Voedingspoort zorgt voor transparantie bij het opladen van elektrische voertuigen, waardoor gebruikers de bron kunnen kiezen voor de stroom waarmee hun auto wordt opgeladen. C6 en C6+ gebruik blockchain-technologie om koolstofkredieten bij te houden en te valideren. Bovendien vergemakkelijken slimme contracten de handel in koolstofkredieten. Tenslotte, Asset Germination biedt een platform voor het genereren van inkomsten uit de overtollige hernieuwbare energie van gemeenschappen.

Het Power Ledger-team

Het team van Power Ledger heeft een enorme expertise in zowel blockchain- als elektriciteitsmarkten. Bekende teamleden zijn onder meer Dr. Bill Tai en mede-oprichter en voorzitter, Dr. Jemma Green. Tai behaalde zijn MBA aan Harvard en is een wereldberoemde venture capitalist. Tai’s ervaring is behoorlijk uitgebreid. Hij is momenteel de voorzitter van Treasure Data en tevens bestuurslid van Bitfury en Voxer.

Tai heeft afscheid genomen als bestuursdirecteur voor zeven beursgenoteerde bedrijven die zijn gegroeid uit startups die hij heeft gefinancierd. Hij maakt ook deel uit van de Technology Pioneer Committee van het World Economic Forum en is adjunct-professor aan de Curtin University.

Green biedt strategische externe relaties, risicobeheer en leiderschapsontwikkeling voor Power Ledger. Ze heeft een financiële carrière van meer dan vijftien jaar, met elf jaar ervaring in investment banking. Ze heeft ook haar Ph.D. in disruptieve innovatie.

Naast functies bij Power Ledger is Green ook een research fellow bij het Curtin University Sustainability Policy Institute. Het doctoraatsonderzoek van Green sluit nauw aan bij de doelstellingen van Power Ledger om de deelname van meerdere eenheden aan de ontwikkeling van duurzame energie te vergroten.

Bedrijfsgeschiedenis en prestaties

Power Ledger is opgericht om drie grote uitdagingen aan te pakken waarmee het wereldwijde energiesysteem wordt geconfronteerd:

  1. Betrek personen die in woningen met een hoge dichtheid wonen, in de gedistribueerde energie-economie.
  2. Verander elektriciteitsnetten om de aansluiting van gedecentraliseerde energiebronnen (DER’s) te stimuleren.
  3. Beperk het risico van het verbinden van miljarden dollars aan netwerkactiva.

Prestatie tijdlijn

Power Ledger, opgericht in mei 2016, heeft in korte tijd een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. In augustus 2016 heeft Power Ledger het eerste blockchain-netwerk voor energiehandel in Australië ontwikkeld en getest. Kort daarna maakte Power Ledger zijn eerste internationale implementatie door zijn peer-to-peer blockchain-gebaseerde energiehandelsplatform mogelijk te maken via een distributienetwerk in Nieuw-Zeeland.

In het tweede kwartaal van 2017 heeft Power Ledger een commercieel energiebeheersysteem ontwikkeld en geïmplementeerd dat de transparante distributie van lokaal opgewekte hernieuwbare energie aan huurders in afdelingen met meerdere units mogelijk maakte. Power Ledger heeft met succes betaalde oplaadeenheden voor elektrische voertuigen op zonne-energie geïntegreerd in verschillende Australische ontwikkelingen. Onlangs heeft Power Ledger de eerste peer-to-peer energiehandelproef in Bangkok, Thailand opgezet met energieontwikkelaar BCPG.

Toekomstige projecten en routekaart

Power Ledger heeft een gedetailleerde lijst met doelen voor de komende twee jaar opgesteld. Ze hebben al een overeenkomst getekend om hun technologie in 2019 naar Europa te brengen; het Liechtenstein Institute for Strategic Development wordt de eerste Europese applicatiehost die het peer-to-peer handelsplatform voor energie van Power Ledger in Europa gebruikt.

Bovendien heeft Power Ledger meerdere overeenkomsten gesloten die het platform volgend jaar ook naar Azië zullen brengen. Het in India gevestigde Mahindra heeft ook een deal gesloten met Power Ledger om microgrid-transacties af te wikkelen.

Fondsenwerving en handel

De POWR-voorverkoop van Power Ledger was in slechts drie dagen uitverkocht en bracht meer dan dertien miljoen dollar (AUD) op in ruil voor 190.000.000 tokens. Na de voorverkoop hield Power Ledger een ICO om de resterende 160.000.000 POWR-tokens te verkopen die aan Token Generation Event waren toegewezen. Na beide rondes bedroeg het ingezamelde geld in totaal vierendertig miljoen dollar (AUD).

De Australische regering kende Power Ledger ook een subsidie ​​toe van 8 miljoen dollar (AUD) om haar technologie en concept verder te ontwikkelen. Australië heeft een van de hoogste elektriciteitskosten ter wereld en heeft dus een groot aandeel in het algehele succes van het bedrijf.

Na het Token Generation-evenement begon POWR op 1 november 2017 te handelen op beurzen voor ongeveer 10 cent. Sinds POWR op de beurs kwam, had het een indrukwekkende bull run op korte termijn en bereikte het een recordhoogte van $ 2,01 in de eerste week van januari..

Sinds het zijn hoogste punt ooit bereikte, fluctueerde de prijs van POWR gedurende de rest van begin 2018, met nog een paar pieken, $ 1,09 en $ 0,80, en enkele dieptepunten. Onlangs zat POWR rond de $ 0,15, een aanzienlijke daling ten opzichte van het hoogste punt in januari. De negatieve prijsbeweging van POWR in 2018 is sterk gecorreleerd met de enorme neergang van Bitcoin sinds het nieuwe jaar. Als de lancering van VPP2.0 succesvol is, is het mogelijk dat we een stijging van de waarde van POWR zien.

Waar POWR-tokens kopen

POWR is momenteel beschikbaar bij onder andere Upbit, Huobi, Binance, Digifinex.

Waar POWR-tokens te bewaren

Als ERC20-token moet u POWR-tokens opslaan in een portemonnee met ERC20-ondersteuning. Een van de meest populaire Ethereum-softwareportefeuilles is MyEtherWallet.

Hardwareportefeuilles bieden betere beveiliging dan softwareportefeuilles en zijn de veiligste methode voor voorzichtige beleggers om cryptocurrency in eigendom op te slaan. De twee meest populaire hardware wallets zijn de Ledger Nano S en Trezor. Ontworpen met ERC20-ondersteuning, kunnen zowel de Ledger Nano S als de Trezor POWR-tokens opslaan.

Wedstrijd

Deze organisatie is niet het enige blockchain-platform dat de energievraagstukken ter wereld aanpakt. Van zonne-energie tot blockchain-energienetwerken, veel bedrijven creëren peer-to-peer-handelssystemen voor energie. Een voorbeeld, Electron, is een blockchain-bedrijf gevestigd in het VK dat tot doel heeft de energiesector te helpen bij de overgang naar een smart grid-systeem en “[gebruikt] gedecentraliseerde technologie om de gedeelde infrastructuur van energiemarkten vooruit te helpen.”

Gevolgtrekking

Power Ledger biedt een op blockchain gebaseerde markt die de wereld echt kan veranderen. Power Ledger neemt stroom weg van grote energiebedrijven en geeft lokale gemeenschappen de mogelijkheid om hun overtollige zonne-energie aan buren te verkopen. Power Ledger heeft een energiedistributie- en trackingplatform gecreëerd waarmee consumenten zelfkopiërende, duurzame energie kunnen kopen tegen lagere prijzen dan wat wordt aangeboden door traditionele elektriciteitsbedrijven.

Power Ledger heeft plannen om zijn activiteiten uit te breiden naar drie continenten over de hele wereld en heeft een leger van krachtige strategische partners verzameld om zijn doelen te helpen bereiken. Met de geplande release van meerdere applicaties voor zijn platform in de nabije toekomst, heeft het project zichzelf gepositioneerd om meerdere energiemarkten over de hele wereld te verstoren en een mooie toekomst te creëren voor alle deelnemers die betrokken zijn bij deze groene revolutie..

Noot van de redacteur: dit artikel is op 11 november 2018 bijgewerkt door Rachel Lantz om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Twitter

Binance

Reddit

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map