Wat is Pura?

Hoewel elke cryptocurrency zou beweren dat ze proberen de wereld een betere plek te maken, reserveert Pura 10% van elke blokbeloning om precies dat te doen. “PURA is ‘s werelds eerste sociaal en milieubewuste cryptocurrency geprogrammeerd door protocolontwerp om tot 10% van zijn mijnbeloningen bij te dragen aan het algemeen belang.” Wat is precies het ‘algemeen welzijn’? Als je Pura bezit, help je mee beslissen binnen hun gedecentraliseerde autonome organisatie of DAO. Pura, gebaseerd op de open source-code van Dash, is een gedecentraliseerde cryptocurrency ‘gerund door de mensen voor de mensen’.

Pura Planet

De makers van Pura stellen zich een wereld voor waarin de populariteit van cryptocurrencies het voor regeringen bijna onmogelijk maakt om effectief belastingen te innen. Ze geloven dat de 10% die opzij wordt gezet, kan helpen bij het financieren van de behoeften van de samenleving, zoals wegen, scholen en onderwijs. Voordat die dag aanbreekt, zullen de munten en DAO ‘duurzame, ecologische en sociale projecten over de hele wereld’ financieren en volgen.

Pura Planet

Uiteindelijk zou de DAO niet alleen goede doelen willen financieren, maar de goede doelen ook op de blockchain willen brengen. Er zijn tal van liefdadigheidsinstellingen met enorme overheadkosten en corruptie. “Door goede doelen, doelen en projecten op de blockchain te krijgen, zorgen gebruikers ervoor dat bijdragen worden bijgehouden, dat de besteding van fondsen transparant is en dat de ontvangers van fondsen verantwoording afleggen aan de gemeenschap. Op deze manier is het niet langer nodig om simpelweg een non-profitorganisatie of prosociale zaak te vertrouwen op basis van goed vertrouwen. “

Doelgroep

Pura, Spaans voor ‘puur’, werd genoemd met het oog op Latijns-Amerikaanse markten. Gezien de recente voorbeelden van hyperinflatie, kunnen cryptocurrencies dienen als een relatief veilige waardeopslag in Latijns-Amerikaanse landen. Er zijn ook tal van werknemers die geld naar huis sturen op zoek naar een goedkoop alternatief.

Het lijkt er echter op dat de gemeenschap nog werk te doen heeft om deze Latijns-Amerikaanse markten binnen te dringen. Het is interessant om te zien dat Duitsland, de VS en Canada de overgrote meerderheid van de portefeuilles hebben.

Pura Portemonnees

Masternodes

De functies van het netwerk bestaan ​​bovenop een netwerk van masternodes. U kunt een masternode uitvoeren door minimaal 100.000 munten te kopen. Begin 2018 zou dat ongeveer $ 37.000 dollar kosten. Deze masternodes worden, vanwege hun grote investering in het netwerk, voorzien van speciale beloningen en mogelijkheden. Allereerst ontvangen ze 60% van alle blokbeloningen. Ten tweede kunt u eenvoudig nieuwe functies implementeren via masternodes. Voor meer gedecentraliseerde munten zoals Bitcoin, vereisen nieuwe functies consensus binnen een grote groep mijnwerkers. Hoewel masternodes een zeker niveau van decentralisatie opofferen, wordt aangenomen dat ze dankzij hun investering in het beste belang van het netwerk zullen handelen. Ten slotte helpen masternodes bij het uitvoeren van belangrijke functies zoals PrivatePay en InstaPay. Je kunt een video bekijken over het opzetten van een Pura-masternode hier.

PrivatePay en InstaPay

Omdat Pura is gebaseerd op de codebase van Dash, bieden de masternodes vergelijkbare functies. PrivatePay kunt u semi-anoniem geld sturen. In plaats van dat je munten rechtstreeks naar de ontvanger gaan, gaan ze eerst naar een masternode. De masternodes beginnen dan de munten te ruilen om de geschiedenis van de munten te verdoezelen. Een masternode stuurt vervolgens uw munten uiteindelijk naar de beoogde ontvanger.

InstaPay is vergelijkbaar met Dash’s InstantBetaal, maar er wordt aangenomen dat de transacties van Pura zo snel zijn dat er geen tijd is om het woord direct volledig uit te spellen. In plaats van te wachten op bevestiging op de blockchain, is InstaPay de verwerking van het verzenden van uw munten naar een masternode die het geld vergrendelt om dubbele uitgaven te voorkomen. De masternode geeft binnen enkele seconden een bevestiging dat de transactie is vergrendeld. De masternode voegt de transactie uiteindelijk toe aan de blockchain. De InstaPay-functie is vooral handig voor verkopers die niet willen dat mensen wachten op blokken die worden gedolven.

Handelaren

Pura biedt handelaren verschillende prikkels om de munt te accepteren. Sinds 1 februari 2018 hebben 58 handelaars zich over de hele wereld aangemeld. Via een proces dat “Bewijs van adoptie” heet, zal Pura dat doen reserveer een bepaald percentage blokbeloningen voor partners die Pura als betaling accepteren. Deze beloningen worden van kracht in het derde kwartaal van 2018. Naast het blokkeren van beloningen en geldbesparingen op creditcardverwerking, gelooft het team ook dat mensen ‘merken met een goed doel’ zullen steunen. Door het netwerk te gebruiken en de waarde van de munten te verhogen, verhogen gebruikers tegelijkertijd de waarde van de 10% die gereserveerd is om de wereld een betere plek te maken. Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van het verkopersnetwerk, kunt u meer informatie vinden hier.

Mijnbouw

Pura-mining gebruikt het X11-algoritme met blokken gemiddeld elke 1,5 tot 4 minuten. Elk blok beloont 25,16 Pura. Het team ontwikkelde code om het “Fair Mining Network Effect” te creëren. Ze proberen het probleem van mijnbouwpools te bestrijden die naar verschillende munten springen op basis van welke munt het meest winstgevend is om te mijnen. Deze “jump and dumps” zijn slecht voor zowel het netwerk als de prijsstabiliteit van de munt. Als tegenmaatregel gebruikt Pura een “retargeting-algoritme dat bekend staat als DeltaDiff” om de moeilijkheidsgraad van mijnbouw aan te passen op basis van de gemiddelde tijd die nodig was om blokken te vinden in de afgelopen 24 uur. Deze afvlakking elimineert het negatieve effect en veel van de prikkel voor grote pools om in en uit mijnbouw te springen.

Vergelijkbare munten

Dash lijkt natuurlijk het meest op Pura. Pura is echter de enige munt met blokbeloningen voor goede doelen. Dash heeft 1000 munten nodig om een ​​masternode te worden. Begin 2018 zou dit u bijna een half miljoen dollar kosten. Er zijn ook slechts 22 miljoen Dash met 4666 masternodes die een aanzienlijk deel van de muntenvoorraad afsluiten. Met dit systeem kunnen slechts 2,9 miljoen Dash in omloop zijn. Pura, aan de andere kant, heeft 100.000 Pura nodig om een ​​masternode te worden. Met 350 miljoen Pura die er zijn, kan een groter deel van de munten nog steeds over het netwerk bewegen.

Muntvoorziening en duurzaamheid

Er zijn momenteel meer dan 173 miljoen Pura in omloop met een maximale voorraad van 350 miljoen. Gemiddeld worden er 1550 blokken per dag gewonnen. Na een nieuwe update worden er uit elk blok 10 Pura vrijgegeven met de volgende distributie:

  • 5.16: Volledige Masternodes
  • 2,00: Mijnwerkers
  • 1.00: Bewijs van acceptatie
  • 1.00: PuraPlanet
  • 0,44: Bestuur
  • 0,40: Veelvoorkomende knooppunten

Pura Team en voortgang

Het team bestaat uit meer dan 20 leden en wordt geleid door Vincent Fullerton.

Pura-team

Onlangs vormde het team een ​​samenwerking met BitXatm om mensen PURA met contant geld te laten kopen en cryptocurrency contant op te laten nemen. Het team werkt verder aan de mogelijkheid van een Pura-pinpas.

Handelsgeschiedenis

Na de lancering steeg Pura snel tot meer dan $ 1 per munt. Na een retracement schommelde de prijs tussen de 30 en 70 cent. De prijs is niet afhankelijk van de release van een nieuwe functie, maar eenvoudigweg het acceptatieniveau en het volume dat ze kunnen bereiken. De overgrote meerderheid van de blokken heeft momenteel geen transacties. Met een prijsstijging en dus een verhoging van de blokbeloningswaarde, zou je kunnen zien dat Pura Planet impact begint te maken.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”; var scripts = document.getElementsByTagName (“script”); var embedder = scripts [scripts.length – 1]; (function () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == “”) {appName = “local”;} var s = document.createElement (“script”); s.type = ” text / javascript ”; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v3 / coin / chart? fsym = PURA&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam; embedder.parentNode.appendChild (s);​

Waar kun je Pura kopen??

Coinexchange en Kucoin zijn goed voor het overgrote deel van het Pura-volume met een Bitcoin-koppeling.

Waar kunt u Pura bewaren??

In de Pura kun je munten bewaren Aurora portemonnee beschikbaar om te downloaden hier. Met Aurora ontvang je automatisch alle functies en updates. De ontwikkelaars zullen ergens in 2018 een mobiele portemonnee uitbrengen.

Gevolgtrekking

Hoewel Pura een munt duidelijk nog in de kinderschoenen staat, behandelt het verschillende belangrijke problemen in de cryptocurrency-ruimte. Ten eerste biedt de InstaPay onmiddellijke afwikkeling voor verkopers. Mensen wachten niet op blokkeringsbevestigingen en verkopers willen geen geld verliezen bij een niet-bevestigde transactie. Ten tweede bieden ze een zekere mate van anonimiteit in een tijd van toenemend overheidstoezicht. En tot slot kijken ze naar het grote plaatje en de problemen die wij als wereldwijde gemeenschap zouden moeten samenbrengen en oplossen. Hun DAO voor het algemeen welzijn is een interessant experiment naar de effectiviteit van een gedecentraliseerde liefdadigheidsorganisatie.

Aanvullende bronnen

Facebook

Twitter

Slap

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me