Wat is QASH?

QASH (uitgesproken als “cash”) is de eigen valuta voor het Quoine (uitgesproken als “coin”) Liquid-platform. Quoine is een globaal cryptocurrency-bedrijf op zoek naar het oplossen van de liquiditeitsproblemen die zijn opgedoken met crypto-investeringen.

Als u al een tijdje in cryptocurrency investeert, heeft u deze liquiditeitsproblemen waarschijnlijk uit eerste hand ervaren. Investeren in iets buiten de eerste paar munten omvat meestal meerdere wisselrekeningen, overdrachten tussen deze accounts en driewegtransacties tussen fiat, Bitcoin / Ethereum en de munt die u wilt. Uitbetalen in fiat is net zo moeilijk.

Omdat een meerderheid van de mensen cryptocurrency als een investering behandelt, belemmert de illiquiditeit de groei van de hele industrie.

In deze QASH-handleiding hebben we het over:

Hoe werkt Quoine Liquid?

Quoine Liquid brengt liquiditeit naar de cryptocurrency-ruimte door u een middel te bieden om gemakkelijk cryptocurrency te kopen met en uitbetaling naar fiat.

Momenteel heeft elke crypto-uitwisseling zijn eigen liquiditeitsniveau dat verschilt tussen de handelsparen die het aanbiedt. Hierdoor ontstaan ​​individuele silo’s met een grote liquiditeit op de ene beurs, maar niet op de andere. Het Liquid-platform verbindt deze silo’s tot één gecombineerde pool om u de grootst mogelijke liquiditeit te geven. Om dit te doen, omvat Quoine Liquid twee hoofdproducten:

  • Wereldboek
  • Prime Brokerage

QUOINE vloeibaar platform

Quoine vloeibaar ecosysteem

Wereldboek

Het Liquid World Book verzamelt de bestellingen en prijzen van beurzen over de hele wereld in één orderboek dat u kunt gebruiken. Dit geeft elke handelaar, ongeacht hun locatie, de mogelijkheid om de fiat-valuta van hun keuze te gebruiken bij het kopen of verkopen van cryptovaluta. Het verwijdert de liquiditeitssilo’s van afzonderlijke beurzen en geeft meer handelskracht aan voorheen onderbediende markten.

Gebruik een mengsel van een Intern orderboek en een Extern geaggregeerd orderboek, Liquid gebruikt de valutamarkt (FX) om handelsparen te creëren voor fiat-valuta’s die anders misschien niet hadden bestaan.

The World Book gebruikt drie primaire functies om het verbeterde liquiditeitsniveau te bieden dat Quoine belooft:

  1. Bijpassende Engine (ME)
  2. Cross Currency Conversion Engine (CCCE)
  3. Slimme orderroutering (SOR)

De ME is een marktleider met de mogelijkheid om miljoenen transacties per seconde te verwerken. Het bevat native ondersteuning voor de belangrijkste token-koppelingen en is zo gebouwd om gemakkelijk te schalen en nieuwe koppelingen toe te voegen zodra ze zich voordoen.

De CCCE maakt geautomatiseerde en bijna onmiddellijke conversies tussen valuta’s mogelijk. Dit is de methode achter schijnbaar onmogelijke transacties tussen gebruikers. Als u bijvoorbeeld via de CCCE converteert, kan iemand die op zoek is naar een ETH / EUR-paar om te handelen met een andere persoon op zoek naar BTC / SGD. Naarmate dit efficiënter wordt, zou het aantal mogelijke overeenkomsten voldoende moeten toenemen om een ​​volledig vloeiende markt te creëren.

QUOINE handelspaar

Voorbeeld van vloeistofuitwisseling

De SOR-technologie houdt toezicht op alle belangrijke beurzen en voltooit extern bestellingen die niet intern vanuit het World Book kunnen worden ingevuld.

Prime Brokerage

De Prime Brokerage-helft van het Quoine Liquid-platform geeft u in feite toegang tot de functies die zijn beschreven in de vorige World Book-sectie.

Met Prime Brokerage heb je directe markttoegang tot alle beurzen in het World Book zonder dat je voor elke afzonderlijke beurs een account hoeft aan te maken. Bovendien heeft Quoine de afgelopen jaren partnerschappen opgebouwd met een netwerk van banken om een ​​snelle overdracht van uw fiatgelden te garanderen..

Met Prime Brokerage kunt u ook een kredietlimiet verlengen en transacties gebruiken met uw bestaande saldi.

ICO-markt

Sinds de lancering heeft het Liquid-team ook een ICO-markt aan de beurs toegevoegd. In het nieuwe gebied kunt u meer te weten komen over en bijdragen aan ICO’s die het platform host. Momenteel bevat de ICO-markt slechts twee ICO’s.

QASH-token

QASH is een ERC20-token u gebruikt om te betalen voor diensten op het Liquid-platform. Daarnaast kunnen QASH-houders ook kortingen, promotieproducten en ICO-investeringsmogelijkheden ontvangen met munten die Quoine helpt te lanceren. Het team benadrukt in hun whitepaper ook dat andere organisaties het voor hun eigen doeleinden kunnen gebruiken, vergelijkbaar met hoe sommige financiële instellingen het Ripple XRP-token gebruiken..

Het team sloeg 1.000.000.000 QASH met 350.000.000 (35%) verdeeld onder ICO-deelnemers. Van de overige tokens:

  • 300.000.000 QASH (30%) worden toegewezen aan de gemeenschap / het ecosysteem
  • 200.000.000 QASH (20%) behoren tot het team en de aandeelhouders
  • 150.000.000 QASH (15%) zijn in handen van strategische partners en institutionele kopers

Tegen Q2 2019 zal Quoine zijn eigen blockchain creëren en alle QASH-tokens naar de nieuwe blockchain migreren. Op dit moment zullen ze ook de naam QASH veranderen in Liquid.

Quoine-team & Vooruitgang

Mike Kayamori (CEO) en Mario Gomez Lozada (President en CTO) richtte Quoine op in 2014. Kayamori was voorheen Senior Vice President bij SoftBank Group en was Chief Investment Officer van Gungho Asia. Lozada was 11 jaar lang de CTO van Merrill Lynch in Japan voordat hij de functie van Chief Information Officer bij Credit Suisse Japan op zich nam..

Quoine is het eerste cryptocurrency-bedrijf ter wereld dat officieel een vergunning heeft gekregen van de Japan Financial Services Agency (FSA). Het Liquid-platform is eigenlijk het resultaat van het combineren van twee eerdere platforms, Quoinex en Qryptos. Ooit presteerden die twee handelsplatforms meer dan $ 12 miljard aan transacties per jaar.

Het Quoine-team werkt momenteel aan het creëren van hun eigen blockchain met binnenkort een alpha-release. Bovendien is er een mobiele app in de maak. Ze hebben echter voor geen van beide een lanceringsdatum gespecificeerd.

Wedstrijd

Omdat Quoine een paar verschillende financiële sectoren betreedt, heeft het bedrijf nogal wat concurrenten. Als kredietfaciliteit concurreert het bedrijf met SALT. Aan de beurszijde zijn er tal van andere bedrijven zoals Binance die gespecialiseerd zijn in alternatieve munten of Gemini en Coinbase die zich richten op fiat-naar-cryptoconversies. Zelfs Robinhood is nu in beeld.

Het Bancor-protocol is het project dat het meest lijkt op Quoine en QASH omdat het liquiditeit brengt voor alle tokens die het protocol gebruiken.

Quoine is uniek in het aanbieden van deze suite van functionaliteit via één platform. Met wortels die in 2014 beginnen, is Quoine ook een van de oudste concurrenten.

Handel

QASH heeft een vluchtige start gehad sinds het begon met handelen in november 2017. Na de ICO steeg de prijs van de munt snel tot een hoogste punt van $ 1,48 (0,00013 BTC) voordat hij langzaam daalde tot ongeveer $ 0,60 (~ 0,00004 BTC) midden december.

QASH kende sindsdien twee aanzienlijke prijsstijgingen – een midden december na het dieptepunt en een begin januari. Deze twee pieken lijken niet te zijn veroorzaakt door nieuws of specifieke ontwikkelingen, dus we kunnen ze hoogstwaarschijnlijk toeschrijven aan de toestand van de bullmarkt op dat moment.

QASH is in de rest van 2018 gedaald, maar begon onlangs tekenen van leven te vertonen. De munt steeg midden november van de bodem van ongeveer $ 0,20 (~ 0,000035 BTC) en staat momenteel op iets meer dan $ 0,22 (~ 0,000055 BTC). Hoewel dit slechts een stijging van 10 procent in USD is, is het een stijging van bijna 60 procent in BTC.

Omdat QASH een utility-token is, zouden extra Liquid-gebruikers en groei van het platform idealiter tot verdere prijsstijgingen moeten leiden. Houd toekomstige mijlpalen in de roadmap in de gaten, zoals de Liquid blockchain-release.

Waar QASH kopen

Hoewel u QASH rechtstreeks op Vloeistof, het wordt verhandeld met een veel hoger volume op Huobi. Voordat u echter inwisselt voor QASH op Huobi, moet u eerst Bitcoin of Ethereum kopen en deze overdragen. Bekijk Gemini of GDAX om een ​​van de twee te krijgen.

Op Liquid kunt u voornamelijk JPY of USD gebruiken om QASH te kopen.

CoinMarketCap bevat een volledige lijst met uitwisselingen waar QASH beschikbaar is.

Waar kan ik QASH opslaan

Op dit moment is QASH een ERC20-token, dus u kunt het in elke portemonnee opslaan met ondersteuning voor ERC20-token. MyEtherWallet is de meest populaire online opslagoptie en een solide portemonnee die u kunt gebruiken.

Als u geïnteresseerd bent in meer beveiliging (en wie niet), kunt u overwegen een hardwareportefeuille aan te schaffen. Opties zoals de Ledger Nano S zijn duurder dan hun gratis tegenhangers, maar bieden u extra waarborgen en gemoedsrust.

Onthoud echter dat het Quoine-team plannen heeft om QASH naar zijn eigen blockchain te verplaatsen. Wanneer dit gebeurt, ondersteunt de portemonnee die u gebruikt om uw geld op te slaan het token mogelijk niet meer. Let op eventuele QASH-aankondigingen en instructies over wat u moet doen als deze omschakeling plaatsvindt.

Gevolgtrekking

Quoine streeft naar liquiditeit in cryptocurrency-investeringen via hun World Book, Liquid-platform en QASH-token. Door de orderboeken van beurzen van over de hele wereld te combineren, zorgt het Quoine Liquid-platform ervoor dat beleggers een gemakkelijke tijd hebben om fiat om te zetten in elke cryptocurrency en vice versa..

Het team lijkt de ervaring en zakelijke partnerschappen te hebben om succesvol te zijn, maar dit is een ambitieus project. Met een officiële blockchain-lancering die nog in ontwikkeling is, zullen de komende jaren een make-of-break-periode voor het bedrijf zijn.

Als het team hun mijlpalen in hetzelfde tempo blijft bereiken als ze hebben, zal Quoine de cryptocurrency-industrie gemakkelijk ten goede veranderen. De toegenomen liquiditeit zal goed zijn voor valuta’s, geweldig voor investeerders en geweldig voor de blockchain-industrie als geheel.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 12 april 2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende QASH-bronnen

Website

Telegram

Twitter

Facebook

Reddit