Wat is Ravencoin?

Ravencoin is een blockchain die specifiek is bedoeld voor creatie en peer-to-peer overdracht van activa. Net zoals Monero uitsluitend gericht is op privacy, is Ravencoin gespecialiseerd in vermogensoverdracht – niets meer en niets minder.

Hoewel u activa kunt uitwisselen via andere blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, is dat niet het beoogde doel. En het gebrek aan specialisatie leidt tot problemen die specifiek zijn voor het overdragen van activa. Met Ravencoin kunt u real-world (bijv. Goudstaven, landakten) of digitale (bijv. Spelartikelen, softwarelicenties) activa creëren en verhandelen op een netwerk met alleen dat in gedachten.

In deze Ravencoin Beginnersgids duiken we in alles wat u moet weten over het project, waaronder:

Hoe werkt Ravencoin?

Ravencoin is een vork van Bitcoin en maakt daarom gebruik van het UTXO-model van Bitcoin. Maar voordat we dieper ingaan op de architectuur, moeten we eerst onderzoeken waarom de huidige blockchain-assetoplossingen hun beperkingen hebben.

De huidige beperkingen

Zoals u waarschijnlijk al weet, is het niet nieuw om activa op de blockchain te plaatsen. Tegenpartij, bovenop Bitcoin, is een optie sinds 2014. En er zijn tal van tokenstandaarden beschikbaar met Ethereum – ERC20, ERC721 en ERC223, om er maar een paar te noemen.

Het koppelen van activa aan die bovenliggende blockchains verbetert de beveiliging, maar heeft aanzienlijke nadelen. Bij tegenpartij zijn bijvoorbeeld activa gekoppeld aan standaard Bitcoin-transacties. Om een ​​activum te ruilen, moet u genoeg van de basisvaluta (d.w.z. bitcoin) uitgeven om de bijbehorende transactie te laten doorgaan. Als de netwerkkosten hoog zijn, is die uitwisseling kostbaar.

Bovendien bieden deze netwerken geen bescherming tegen veelvoorkomende problemen die optreden bij overdrachten van activa. Nu naar Ethereum kijken: misschien bezit u onbewust een bepaald token-type zoals ERC20. Als u dat token naar de verkeerde beurs of naar een bepaalde portemonnee stuurt, kan de onderliggende waarde worden vernietigd.

Ravencoin versus Bitcoin | De verschillen

Hoewel Ravencoin een Bitcoin-vork is, werkt het op zijn eigen blockchain. Er zijn vier belangrijkste verschillen tussen de twee netwerken:

  • Uitgifteschema: De Ravencoin-mijnbeloning begon bij 5.000 RVN, terwijl Bitcoin begon met 50 BTC.
  • Blokkeertijd: Op één minuut is de bloktijd van Ravencoin een tiende van die van Bitcoin.
  • Muntvoorziening: Er is een totaal aanbod van 21 miljard RVN versus 21 miljoen BTC.
  • Mijnbouwalgoritme: Bitcoin implementeert het SHA-256-hash-algoritme terwijl Ravencoin gebruikt X16R. Dit algoritme voorkomt ASIC-mining.

In tegenstelling tot de meeste projecten die momenteel in de branche zijn, had Ravencoin geen initiële muntenaanbieding (ICO), begon hij zonder een pre-mine en bewaart hij geen RVN in een oprichterspool.

Eerste Ravencoin-geldautomaat

De eerste Ravencoin-geldautomaat

Activa creëren & Overdrachtsproces

Om een ​​activumtoken te maken, moet u een RVN branden en een tokennaam opgeven. Deze naam moet uniek zijn. Daarna stelt u het aantal tokens in, hoeveel decimalen ze hebben en of u in de toekomst meer kunt uitgeven.

Simpele tokens zoals deze zijn de kale botten van het platform. Bovenop die basis zijn er een paar verschillende soorten tokens die Ravencoin biedt:

Beloningen

U kunt RVN-beloningen verdelen onder houders van uw token. De use-cases voor deze beloningen variëren van klantloyaliteitspunten tot de dividenden van een bedrijf.

Unieke tokens

Unieke tokens kunnen niet worden gerepliceerd en helpen de authenticiteit te bewijzen. Hoewel dit token-type populair is gemaakt bij Cryptokitties, gaat hun waarde verder dan digitale verzamelobjecten.

Unieke tokens zijn gunstig in alle gevallen waarin u een eigendomsbewijs nodig heeft. Softwarelicenties, het verzamelen van beeldende kunst en autoregistratie zijn slechts enkele voorbeelden van activa die deze tokens zouden gebruiken.

Tokens voor niet-activa

Ravencoin bevat gespecialiseerde tokens om ook niet-activafunctionaliteit te bieden.

Actieve communicatiekanalen zijn nodig voor veel op tokens gebaseerde systemen. Om deze kanalen mogelijk te maken, legt Ravencoin gespecialiseerde communicatietokens op de activa die u bezit. Omdat de communicatietokens aan de assets zijn gekoppeld, ontvangen alleen assethouders de berichten.

Ravencoin implementeert dezelfde methodologie om te stemmen. Om een ​​stemming te starten, stelt u tokenhouders op de hoogte via het berichtensysteem. En met de boodschap geeft u een STEM-fiche door. Tokenhouders verzilveren hun STEMMING om … nou ja, stemmen.

Ravencoin-team & Vooruitgang

Ravencoin heeft geen gevestigd team. Het is een open-sourceproject onder leiding van de kernontwikkelaars: RavoncoinDev, Tron en Chatturga (onenigheid met gebruikersnamen). Bruce Fenton, bestuurslid van The Bitcoin Foundation, adviseert het team.

De kernontwikkelaars lanceerden Ravencoin op 3 januari 2018, de negende verjaardag van de lancering van Bitcoin. En Fenton begon de lancering met een Tweet waarin de start van de mijnbouw werd aangekondigd.

Binaire bestanden zijn aanwezig op https://t.co/AOV68LtRNU u kunt beginnen met het delven van Ravencoin https://t.co/caznogtS6N

– Bruce Fenton (@brucefenton) 3 januari 2018

Het project kreeg enige bekendheid toen Patrick Byrne, CEO van Overstock, aankondigde dat zijn bedrijf een investering van meerdere miljoenen dollars in het team. Sindsdien heeft het team de kernfunctionaliteit van assetondersteuning en beloningsmogelijkheden uitgebouwd.

Concurrenten

Tokenizing-activa zijn al een tijdje populair en verschillende projecten bieden vergelijkbare functionaliteit als Ravencoin. Zoals eerder vermeld, bieden platforms zoals Ethereum en Waves u de mogelijkheid om tokens te maken. Tokenization is echter niet de focus van die platforms.

De tegenpartij is een van de meest populaire tokenplatforms, maar is verbonden met het Bitcoin-netwerk. Deze verbinding kan een sterkte of zwakte zijn, afhankelijk van met wie u praat.

Projecten zoals WAX en Enjin Coin bieden tokenized digitale activa, maar richten zich op de online gaming-industrie, terwijl Polymath zich in hetzelfde schuitje bevindt en zich richt op effecten.

Het meest vergelijkbare project als Ravencoin is Bytom. Beide teams hebben op elkaar afgestemde missies en de platforms ondersteunen vrijwel identieke functionaliteit voor de eindgebruiker. Ze hebben echter hun verschillen. Bytom had een ICO en staat ASIC-mijnbouw op het netwerk toe. Het witboek moedigt het zelfs aan.

Handel

Omdat Ravencoin een relatief nieuw project is, zijn er niet veel handelsgegevens om te analyseren.

De RVN-prijs is in zijn geschiedenis twee keer gestegen. De eerste piek deed zich eind maart voor en bereikte een recordhoogte van ~ $ 0,07 (~ 0,000009 BTC), terwijl de tweede begin mei was. Beide keren was de groei van korte duur, aangezien de prijs langzaam terugviel naar het niveau van vóór de piek. Het is onduidelijk wat op deze momenten de prijsstijging had kunnen veroorzaken.

De prijs is half juni redelijk stabiel gebleven op ongeveer $ 0,022 (~ 0,000003 BTC).

De release van het Ravencoin-mainnet en de toename van de activiteit op het platform zouden de prijs moeten helpen. Elk nieuws van opmerkelijke bedrijven of financiële instellingen die het platform gebruiken, zou ook een positief effect moeten hebben.

Waar RVN te kopen

U heeft twee opties om een ​​RVN aan te schaffen: mijnbouw en kopen op een beurs.

Als u geïnteresseerd bent in mijnbouw, moet u zich aansluiten bij een van de mijnbouwpools die het Ravencoin-team in hun heeft vermeld Bitcointalk forum. Ze hebben ook een uitgebreide mijngids bij de hand Wiki.

Helaas betekent de korte tijd dat het project bestaat dat er een beperkt aantal uitwisselingen is die het ondersteunen. Je kunt het het beste kopen met Bitcoin aan CryptoBridge of Nano aan Nanex.

Als u zich in China bevindt, heeft u ook de mogelijkheid om RVN te kopen met CNY op QBTC.

Waar RVN

Je hebt een paar opties om je RVN op te slaan.

Het ontwikkelteam zorgt voor een desktop portemonnee evenals een Android-portemonnee. Er wordt momenteel gewerkt aan een iOS-portemonnee. Het team werkt ook samen met Jaxx, Coinomi en Ethos, dus dat zullen waarschijnlijk binnenkort opties zijn.

Bovendien kunt u de PocketRaven online portemonnee of zelfs de papieren portemonnee-generator die beschikbaar is op Github.

Gevolgtrekking

Terwijl de meeste blockchain-projecten de wereld proberen te beloven, biedt Ravencoin maar één ding: tokenized asset transfer. En die unieke focus is niet slecht. Wanneer projecten een heleboel problemen tegelijk proberen op te lossen, creëren ze vaak een heleboel halfbakken oplossingen. Ravencoin vermijdt dat.

Als jong project met schijnbaar eindeloze concurrentie is het moeilijk te voorspellen hoe succesvol Ravencoin zal zijn. Een actieve gemeenschap en steun van een van de meest gerespecteerde namen in de online retail zijn echter positieve indicatoren. Er is een duidelijke trend in de richting van tokenisatie van alle soorten activa. We moeten echter nog zien of Ravencoin die verandering zal leiden.

Aanvullende Ravencoin-bronnen

Github

Onenigheid

Twitter

Wiki

Bitcointalk

Reddit