Wat is Riot Blockchain ($ RIOT)?

Riot Blockchain Inc. ($ RIOT) is het eerste NASDAQ-beursgenoteerde bedrijf dat zich exclusief richt op bitcoin- en blockchain-gebaseerde bedrijven.

Onze eigen Doug Polk interviewde een adviseur (toegetreden tot oktober 2017) bij Riot Blockchain en verdiepte zich in verschillende belangrijke punten die Riot Blockchain maken tot wat het nu is.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HWAGIqs8NSI]

Riot Blockchain Company History

Riot Blockchain zoals we die kennen heeft in een relatief korte periode verrassend veel naamsveranderingen ondergaan.

Oorspronkelijk bekend als Venaxis Inc., kocht het bedrijf BiOptix Diagnostics Inc. in 2016 en veranderde de naam in Bioptix Inc..

Deze stap werd uiteindelijk een ongelukkige misstap. Volgens Bloomberg, de voormalige CEO Michael Beeghley merkte op dat het bedrijf zich in een te kleine markt bevond en door contanten heen brandde.

“Toen ik in het bestuur kwam, hadden ze een acquisitie gedaan waarvan we besloten dat een bestuur niet klopte, dus sloten we dat af en besloten toen om onze focus te verleggen. We keken naar de sector en zeiden: ‘Hoe kunnen we hieraan deelnemen en hoe kunnen onze aandeelhouders deelnemen aan deze zeer opwindende branche die het begin van internet is?’

In oktober 2017 veranderde Bioptix zijn naam in Riot Blockchain Inc. en kondigde het zijn spil aan om blockchain- en cryptocurrency-bedrijven te kopen; Jason Mo, Cole Diamond en Jason Les toevoegen aan zijn adviesraad en investeren in de Canadese cryptocurrency exchange “Coinsquare”.

Tijdens de overgang, John O’Rourke werd CEO.

John O'Rourke

John O’Rourke

Toen het bedrijf de aankondiging deed, verdubbelde de voorraad bijna.

Hier was een bedrijf dat zich uitsluitend richtte op het produceren van diagnostische machines voor de biotech-industrie, die een plotselinge en scherpe wending maakte in het grotendeels verkeerd begrepen en agressief gehypete cryptocurrency-ecosysteem ten voordele van aandeelhouders en bedrijfsleiderschap.

De verhuizing stuitte op kritiek van zowel de cryptocurrency als de traditionele financiële wereld. Laten we verder kijken dan de kritiek in de media naar een paar stappen die Riot Blockchain heeft gemaakt in de cryptocurrency- en blockchain-wereld..

Riot Blockchain-acquisities

Sinds de spil heeft Riot Blockchain een reeks aanwinsten en aankopen in de blockchain- en cryptocurrency-industrie die de getijden veranderde van vingerwijzende scepsis in ontevreden nieuwsgierigheid.

Een van de meer opvallende vroege overnames van Riot Blockchain was een belang van 11% in de Canadese cryptocurrency-exchange Coinsquare, met de mogelijkheid om het belang tegen mei 2018 te verhogen tot 14,7%. Coinsquare is een van de grootste beurzen in Noord-Amerika (op een na grootste in Canada naar handelsvolume). Volgens een interview met Jason Les, een adviseur en directeur bij Riot, heeft Coinsquare onlangs een institutionele financieringsronde opgehaald met een waarde van CAD $ 430 miljoen en het belang van Riot is nu 12,5%..

Een andere vroege overname was Kairos Global Technology Inc., een mijnbouwbedrijf met 700 Antminer S9’s en 500 Antminer L3’s voor $ 11,9 miljoen aan preferente converteerbare aandelen..

Oktober 2017: Riot Blockchain kocht een belang van 52% in Tess, de ontwikkelaar van blockchain-gebaseerde oplossingen voor telecombedrijven voor 75.000 aandelen en een investering van $ 320.000. Sindsdien heeft Tess een definitieve overeenkomst gesloten om te fuseren met een Canadese naamloze vennootschap.

November 2017: Riot Blockchain heeft geïnvesteerd in Verady, een bedrijf dat eenccounting-, audit- en verificatiediensten voor op blockchain gebaseerde activa.

Februari 2018: Riot Blockchain heeft een mijnbouwactiviteiten in het middenwesten van Amerika met 3000 Antminer S9’s en 12 MW stroomcapaciteit. In dezelfde maand verwierf het 3800 meer Antminer S9’s. Het bedrijf verwacht de 8000 ASIC-mijnwerkers van het bedrijf tegen mei 2018 volledig in te zetten.

Mijnbouw

Een van de mijnbouwfaciliteiten van Riot Blockchain.

27 maart 2018: Riot Blockchain kocht Logical Brokerage Corp, een in Miami gevestigd futures introduceren makelaar dat is geregistreerd bij de Commodity Futures Trading Commission (‘CFTC’), als onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om een ​​cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten te lanceren.

Riot Blockchain won ook 500 Bitcoin van een Amerikaanse Marshalls-veiling op 24 januari 2018.

Laatste gedachten

Riot Blockchain heeft een aantal tamelijk drastische veranderingen in strategie en branding ondergaan, maar het is nog steeds een van de weinige beursgenoteerde bedrijven die zijn volledige focus op de cryptocurrency-wereld legt..

Mijnbouw

Een van de mijnbouwfaciliteiten van Riot Blockchain.

De bedoelingen van Riot Blockchain lijken redelijk vast te stellen op het ontwikkelen van een holistische benadering om een ​​belangrijke speler te worden in alle delen van de cryptocurrency- en blockchain-wereld. Met belangen in de mijnbouw-, cryptocurrency-uitwisseling, boekhouding en futures-industrie, heeft Riot Blockchain de mogelijkheid om hun verschillende activa te gebruiken om momentum te creëren voor hun eigen projecten in een toch al snel bewegende industrie.

Voor meer informatie over Riot Blockchain, bekijk hun investeerder presentatie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me