Wat is rimpel?

Ripple is een particulier bedrijf dat tot doel heeft een wereldwijd netwerk van financiële instellingen en banken te creëren en mogelijk te maken. Het doet dit door de RippleNet blockchain-software te gebruiken om de kosten van internationale betalingen te verlagen. Ripple noemt het wereldwijde netwerk met deze software het ‘internet van waarde’.

Als je in de war bent over Ripple (XRP), maak je dan geen zorgen – veel mensen zijn dat wel.

De term Ripple wordt vaak gebruikt om de digitale valuta XRP te beschrijven, het open betalingsnetwerk waarop die valuta wordt overgedragen, evenals de houdstermaatschappij achter het hele project..

Het XRP-grootboek is een open-sourceproduct gemaakt door Ripple. Het is gemaakt om een ​​belangrijk punt van wrijving bij internationale betalingen op te lossen, namelijk voorfinanciering van nostro / vostro-accounts. Banken kunnen XRP gebruiken om in realtime liquiditeit te verkrijgen. Betalingsproviders kunnen het ook gebruiken om hun bereik naar nieuwe markten uit te breiden, snellere betalingsafwikkelingen te bieden en de kosten voor vreemde valuta te verlagen.

Ripple neemt in wezen een standpunt in tegen wat zij ‘ommuurde tuinen’ noemen van financiële netwerken die bestaan ​​uit banken, creditcards en andere instellingen zoals PayPal. Deze organisaties hebben de neiging om de geldstroom te beperken met vergoedingen, wisselkoerskosten en vertragingen bij de verwerking.

In deze gids laten we u zien:

De kans van Ripple

Als je erover nadenkt, loopt de toestand van de wereldwijde betalingssector vreemd achter.

We kunnen volledige artiestendiscografieën streamen en downloaden op onze telefoon midden in een bos. Toch zijn er kosten en verwerkingstijd nodig om je oma in Japan een paar cijfers te sturen (als je geen oma hebt in Japan, gebruik dan je fantasie).

De technologie voor gemakkelijke wereldwijde betalingen bestaat al. Dus waarom loopt de wereldwijde betalingssector zo ver achter??

Welnu, het zou niet vervelend zijn om aan te nemen dat de financiële instellingen die samen miljarden dollars verdienen aan betalingskosten, niet racen om een ​​systeem te innoveren dat geld in hun portemonnee steekt.

De financiële sector heeft ook de neiging om relevante informatie gehuld in ingewikkeld financieel jargon te houden, waardoor de gemiddelde persoon struikelt. Woorden als ‘schuldverplichtingen met onderpand’ en ‘kwantitatieve versoepeling’ hebben het financiële domein in een esoterisch gordijn geplaatst.

Echter, in plaats van een ‘burn it to the ground’ -benadering te volgen die veel cryptocurrency-ideologen hebben aangenomen, wil Ripple samenwerken met de huidige financiële wereld..

Het equivalent van ongeveer $ 155 biljoen dollar gaat elk jaar over de grenzen. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat iedereen PayPal gebruikt, dat voor elke transactie een vergoeding van 2,9% in rekening brengt. Dit betekent dat ongeveer $ 4.495.000.000 ($ 4.495 biljoen) aan wereldwijde betalingen rechtstreeks naar Paypal (of een andere instelling) gaat. Om het nog erger te maken, duurt het meestal dagen voordat deze betalingen zijn verwerkt.

Hoe werkt Ripple?

Dus de mogelijkheid voor zoiets als Ripple om de boel op te schudden, is er.

Je bent sceptisch. We begrijpen het. Er zijn tientallen altcoins met sterrenogen die zeggen: “Als we maar X% hiervan zouden kunnen pakken (voeg een onbegrijpelijk grote, uiterst competitieve en over het algemeen onbereikbare markt in), zouden we een dominante speler in de branche zijn.

Ripple werd voor het eerst gelanceerd in 2012. Het punt is dat het al een bedrijf is dat inkomsten genereert met meer dan 100 financiële instellingen op zijn blockchain-netwerk inclusief Standard Chartered Bank, Westpac, Banco Santander en BBVA.

Een korte lijst met klanten van Ripple

Een korte lijst met klanten van Ripple

RippleNet

Om te begrijpen hoe Ripple werkt, is het handig om meer te weten over RTGS en RTXP (we zullen deze door elkaar gegooide letters binnenkort begrijpen).

Wanneer u geld verzendt via Bitcoin, wordt de waarde in realtime verrekend (eventuele Bitcoin-vertragingen niet meegerekend). Dat is wat we bedoelen met Real-Time Gross Settlement (RTGS).

Ripple gebruikt gateways, dat zijn het beste te omschrijven als iets dat lijkt op een grootboek dat bestaat uit private blockchains. Een gateway is in wezen een digitale portal die overheden, bedrijven en financiële instellingen gebruiken om zich bij het netwerk aan te sluiten. Dit mechanisme wordt het Ripple Transaction Protocol (RTXP) genoemd, ook wel bekend als RippleNet. Dit is de trots en vreugde van het project.

Zodra een andere overheid, bedrijf of financiële instelling toetreedt tot RippleNet, kan het transacties uitvoeren met andere gateways met een veel hogere snelheid en een fractie van de kosten. RippleNet maakt het ook mogelijk om betalingen te ontvangen van elke fiat (bijv. USD, EUR) of cryptocurrency (bijv. BTC, ETH).

Ripple heeft in wezen iets gemaakt voor elk type entiteit dat regelmatig grote hoeveelheden geld over de grenzen verplaatst. Bedrijven als Apple en Amazon geven bijvoorbeeld al miljarden uit over de grens.

Het is belangrijk op te merken dat RippleNet ook functioneert als een wisselkantoor tussen alle soorten fiatgeld. Om dit te kunnen doen, moet het echter de liquiditeit kunnen garanderen. Dat is waar XRP om de hoek komt kijken. XRP is het digitale activum dat bronliquiditeit verschaft aan betalingsproviders, marktmakers en banken.

Drie verschillende producten

Hoewel mensen Ripple gewoonlijk als één platform noemen, bestaat het eigenlijk uit drie verschillende producten: xCurrent, xVia en xRapid.

xCurrent is het belangrijkste product van het platform. Als u hoort over een bank die samenwerkt met Ripple, is dit waarschijnlijk wat ze gebruiken. xCurrent vereist geen XRP.

xVia is het meest recente product van het project. Het is een betalingsinterface en een reeks API’s. Net als xCurrent gebruikt xVia geen XRP.

xRapid is het enige product dat XRP gebruikt. Simpel gezegd, dit product is een liquiditeitsoplossing.

Transactiestatistieken

Hoewel de infrastructuur van het netwerk zinvol is voor grote bedrijven, leent het niet veel uit voor de gemiddelde consument. RippleNet biedt de gemiddelde persoon niet veel voordeel. Dus Ripple zal waarschijnlijk niet snel de manier veranderen waarop u persoonlijk geld ontvangt en verzendt, maar het wil een revolutie teweegbrengen in de manier waarop geld op grotere schaal over de wereld beweegt..

rimpel snelheid tijd

Ripple-transactietijden zijn aanzienlijk korter dan die van concurrenten.

Ripple heeft aangetoond dat het een enorm aantal transacties per seconde aankan, zelfs in vergelijking met zijn mede-cryptocurrency Bitcoin. BTC verwerkt ongeveer 15 transacties per seconde, terwijl de XRP-grootboek kan meer dan 1500 transacties per seconde verwerken.

De aanbodstructuur van Ripple

Een belangrijk element om te weten over Ripple (XRP) is de enorme hoeveelheid XRP die er bestaat. Alle XRP is al gemaakt met een totaal aanbod van 100 miljard. Er zijn momenteel meer dan 41 miljard XRP-tokens in omloop, de rest is in handen van Ripple Labs.

In een aankondiging in mei 2017 maakte Ripple zijn plannen bekend 55 miljard van zijn XRP in escrow vrijgeven om de zekerheid van het totale XRP-aanbod te garanderen.

Ripple is een beetje gecentraliseerd

Gezien het feit dat Ripple Labs op een gegeven moment ongeveer 80 miljard XRP-tokens bezat, is het niet ver te zeggen dat Ripple gecentraliseerd is, of in ieder geval meer dan de meeste andere cryptocurrencies..

Brad Garlinghouse (CEO en oprichter van Ripple) ziet het echter anders.

Garlinghouse verklaarde dat “Ripple is niet gecentraliseerd. Voor alle duidelijkheid: als Ripple vandaag zou verdwijnen, zou XRP blijven functioneren. Voor mij is dat de belangrijkste maatstaf om te bepalen of iets gedecentraliseerd is. “

Vervolgens wees hij op enkele feiten die ondersteunden dat het netwerk in feite gedecentraliseerd is.

Decentralisatiestrategie

In mei 2017 bracht Ripple hun decentralisatiestrategie uit. Ze kondigden de plannen aan om de validators in het XRP-grootboek te diversifiëren en breidden ze uit tot 55 validatorknooppunten in juli 2017. Het team deelde ook plannen om validatieknooppunten van derden toe te voegen, terwijl één door Ripple beheerd validatieknooppunt voor elke twee externe knooppunten, totdat er geen enkele entiteit is die de meerderheid van de vertrouwde knooppunten op het XRP-grootboek beheert.

Ripple heeft momenteel 26 unieke standaardvalidatieknooppunten. Ripple werkt er maar zeven, wat dat betekent 73 procent onder controle staan ​​van externe partijen. Dit streven naar meer validatieknooppunten van derden laat zien dat het Ripple-team zich inspant om het netwerk meer gedecentraliseerd te maken.

Daarom is een nauwkeurigere manier om te beschrijven of Ripple al dan niet gecentraliseerd is, omdat het een rare combinatie van beide is. Je hebt een holdingmaatschappij die meer dan de helft van de tokens heeft. Maar ze hebben plannen om de rest vrij te geven, wat waarschijnlijk prioriteit geeft aan de acquisitie en onboarding van nieuwe partners op RippleNet. Op een gegeven moment controleerde Ripple de meerderheid van de validerende knooppunten, maar dat is ook veranderd.

Gecentraliseerd zijn is niet per se een slechte zaak, maar het ontmoedigt veel ‘gedecentraliseerde’ ideologen binnen de cryptocurrency-gemeenschap.

Wedstrijd

De belangrijkste concurrent van Ripple is Stellar. Stellar-oprichter Jed McCaleb was zelfs mede-oprichter van Ripple, maar verliet het bedrijf in 2013 vanwege onenigheid met de rest van het managementteam..

Beide projecten zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende betalingen en hebben een vergelijkbare architectuur. De Stellar Foundation is echter een non-profit, terwijl Ripple een bedrijf met winstoogmerk is. De algemene missie van elk project verschilt ook nogal. Terwijl Ripple zich concentreert op het helpen van gigantische bankinstellingen, sluit Stellar zich aan bij de kleine man in een poging om bankieren zonder bank te brengen.

Waar kunt u XRP kopen en opslaan?

Je kunt Ripple kopen bij veel van de meest populaire cryptocurrency-beurzen, zoals Bittrex, Kraken en Binance. U kunt ook alle makelaardijplatforms zoals Changelly gebruiken.

Als u XRP voor de lange termijn wilt behouden, raden we u aan een hardware wallet te gebruiken zoals de Ledger Nano S of een wallet die XRP ondersteunt.

Harde portefeuilles zijn over het algemeen veel veiliger omdat ze offline zijn en een betere beveiliging bieden dan exchange- en andere online portefeuilles. Ze zijn echter niet ideaal voor iemand die vaak handelt.

Mocht u in XRP investeren?

Nou, dat is helemaal aan jou.

XRP heeft een legendarische handelsgeschiedenis vol met enkele opmerkelijke prijsbewegingen. Van 2013 tot begin 2017 was XRP een relatief oninteressant token om naar te kijken. Eind 2014 kende het een uitzonderlijke prijssprong, waarin het in een maand tijd 500 procent sprong. Omdat er geen significant nieuws was over deze verhuizing, geloofden sommige leden van de gemeenschap dat het een kunstmatige pomp.

XRP begon zijn explosieve groei in maart 2017, schijnbaar na een persbericht dat nog tien financiële instellingen, waaronder BBVA, zich bij Ripple hadden aangesloten. Pas op de bullmarkt van 2017 / begin 2018 bereikte XRP zijn all-time USD- en BTC-prijs hoog. Begin januari 2018 bereikte de munt meer dan $ 3,80 (~ 0,000263 BTC).

Nu kun je wat XRP pakken voor iets minder dan $ 0,33 (~ 0,0000899 BTC).

Dingen om te overwegen

Het succes van Ripple is uiteindelijk afhankelijk van het aantal partners op RippleNet (dat het afgelopen jaar gestaag is gegroeid), hoeveel mensen de producten van Ripple gebruiken en hoe effectief XRP is..

Ripple lijkt het op die fronten goed te doen, maar het is belangrijk om het enorme aanbod van XRP op de markt op te merken (een totaal aanbod van 100 miljard). Alsof dat geen moeilijke pil was voor investeerders, bezit Ripple momenteel ongeveer 59 miljard XRP (~ 59% van het totale aanbod). Dit betekent dat ze technisch enorme hoeveelheden van hun XRP in de markt kunnen injecteren om de prijs onder controle te houden en deze over het algemeen laag te houden.

Naast de investeringsstatistieken is het echter belangrijk om echt te begrijpen in welke positie Ripple (XRP) zich bevindt.

  1. Herken je de kans die Ripple al dan niet voor hen heeft??
  2. Denk je dat het Ripple-team het kan redden??
  3. Wat doet het Ripple-team elk kwartaal om zijn doelen te bereiken??

U kunt ook vinden meer inzichten direct van de oprichter en CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, in een Quora-sessie. Hij praat over alles, van of u in XRP moet investeren en hoe Ripple de financiële wereld kan revolutioneren.

Laatste gedachten

Dus of u nu kiest om in Ripple (XRP) te investeren of niet, het is de moeite waard om te kijken naarmate de acceptatie van blockchain toeneemt. Ripple is een van de weinige legitieme levensvatbare concurrenten van het oude financiële systeem van de garde, en het zou een belangrijke rol kunnen spelen in de manier waarop geld over de planeet beweegt.

Wat betreft praktische toepassingen voor gebruik door de gemiddelde persoon van een XRP-token, zijn er niet veel. Als je Ripple (XRP) echter door de lens van de wereldwijde betalingssector bekijkt, is het een traditionele hightech David versus de gevestigde Goliath.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 1.15.19 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen in het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Website

Twitter

Reddit

Nieuws