Wat is SALT-leningen??

SALT-leningen is een platform dat voorziet in Leningen met blockchain-ondersteuning. Met SALT (Secured Automated Lending Platform) kunt u uw crypto als onderpand aanbieden in ruil voor een contante lening. Deze strategie is ideaal als u een onverwachte uitgave moet betalen of een grote aankoop wilt doen zonder uw blockchain-activa te hoeven verkopen.

In deze SALT-uitleengids gaan we het volgende schetsen:

Hoe werkt SALT-leningen??

SALT draait om het handelsmerk van het bedrijf Leningen met blockchain-ondersteuning. Door blockchain ondersteunde leningen zijn simpelweg leningen waarbij u een blockchain-activum, zoals Bitcoin, als onderpand overhandigt in ruil voor traditionele valuta. In tegenstelling tot traditionele auto- of woningleningen, kunt u deze leningen gebruiken voor persoonlijke of zakelijke uitgaven.

Lidmaatschap (UPDATE)

Om het SALT-uitleenplatform te gebruiken, moest u oorspronkelijk betalen om lid te worden. Er waren drie lidmaatschapsniveaus:

  1. Baseren (1 ZOUT / jaar)
  2. Premier (10 ZOUT / jaar)
  3. Onderneming (100 ZOUT / jaar)

Door een hoger lidmaatschapsniveau kon u meer geld lenen in andere valuta’s en kreeg u flexibelere leenvoorwaarden. Hogere niveaus genoten ook van een reeks andere voordelen, zoals vroege toegang tot nieuwe producten, portfoliobeheer en creditcards / betaalpassen.

Lidmaatschap van SALT-leningen

Origineel SALT-uitleensysteem

BIJWERKEN: Op het moment van schrijven reorganiseert het bedrijf hun lidmaatschap, dus u kunt zich er niet voor aanmelden. U kunt echter nog steeds een lening afsluiten. En je hebt SALT niet langer nodig om dat te doen. Als u echter SALT inzet voor uw lening, ontvangt u een beter tarief en / of betere voorwaarden.

U moet verschillende persoonlijke gegevens verstrekken aan account aanmaken en word lid. Deze informatie omvat uw Voornaam, achternaam, geldig e-mailadres, en land. U bent ook onderworpen aan Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) beperkingen, dus wees voorbereid om een ​​ID te uploaden.

Kredietverstrekkers

Aan de andere kant van SALT zijn de geldschieters. Kredietverstrekkers hebben eerder het omgaan met cryptocurrencies vermeden vanwege de vaak gecompliceerde aard van de activa. SALT biedt kredietverstrekkers de infrastructuur, compliance en beveiliging die ze nodig hebben om crypto-onderpand te accepteren zonder extra kosten voor hun huidige processen.

In ruil voor deze diensten, geldschieters moeten ook betalen voor een SALT-lidmaatschap.

Leningproces

Opnieuw verschillend van traditionele financiën, SALT vraagt ​​nooit naar uw kredietwaardigheid. In plaats daarvan gebruikt het platform alleen de waarde van uw crypto-onderpand om de voorwaarden van uw lening te bepalen.

Kredietverstrekkers starten het leningsproces door de voorwaarden te publiceren waarin ze bereid zijn te lenen. Als lener kunt u de verschillende termen doornemen en degene kiezen die het beste bij u past.

SALT-kredietverleningsproces

SALT-leningsproces

Zodra u een lening kiest, leggen de leners de geldmiddelen vast terwijl u een onderpand verstrekt voor een slim contract. Het geld wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort.

U betaalt vervolgens maandelijkse afbetalingen op basis van de leningsvoorwaarden, en wanneer uw lening is afbetaald, geeft SALT uw onderpand vrij van het slimme contract en retourneert het aan u.

ZOUT Oracle

De SALT Oracle creëert de slimme contracten voor elke lening en activeert de gebeurtenissen van de lening. Om het risico op wanbetaling te verkleinen, registreert Oracle ook de uitbetalingen van leningen en bewaakt het de veranderende waarde van het crypto-onderpand.

Elke lening begint met een lening / waarde-verhouding die wordt berekend op basis van de voorwaarden van de lening. Deze verhouding is in feite het bedrag van de lening gedeeld door het bedrag aan onderpand. Een lening van $ 100.000 gedekt door $ 125.000 aan Ethereum zou bijvoorbeeld een oorspronkelijke lening / waarde-verhouding hebben van:

$ 100.000 / $ 125.000 = 80,0%

Naarmate u de lening aflost, neemt deze ratio af omdat het bedrag van de uitstaande lening afneemt. Als de waarde van uw onderpand echter daalt door een daling van de marktprijs, zal deze verhouding toenemen.

Als de ratio ooit hoger wordt dan de oorspronkelijke lening / waarde-ratio, moet u:

  1. meer onderpand verstrekken, of
  2. betaal een extra bedrag van de lening af

totdat de verhouding terugkeert naar het oorspronkelijke niveau.

Het Oracle volgt autonoom de loan-to-value-ratio’s en stelt de leners op de hoogte wanneer deze te hoog wordt. De hoeveelheid tijd die een lener heeft om de ratio te corrigeren, verschilt op basis van de snelheid van de prijsdaling.

SALT Lending Team & Vooruitgang

Het SALT-team is meer dan 15 leden sterk en was geleid door Shawn Owen als CEO. Owen is een serieel ondernemer met jarenlange ervaring in de horeca. In juli 2018 verliet Owen het bedrijf en verliet CTO Bill Sinclair om zijn plaats in te nemen.

Het meest opvallende lid van het SALT-team is een van hun adviseurs, Erik Voorhees. Voorhees is de oprichter en CEO van ShapeShift – een van de meest populaire crypto-naar-crypto-uitwisselingen.

SALT bereikte in januari 2018 een grote mijlpaal door officieel te beginnen met het verstrekken van leningen aan topleden. Het platform heeft al meer dan 70.000 leningen en heeft in die leningen meer dan $ 50.000.000 gefinancierd.

Plannen voor 2018 waren onder meer het lanceren van creditcards, het creëren van leningfondsen en het uitbreiden van onderpand naar andere alternatieve munten. Het team heeft slechts enkele van die mijlpalen bereikt. Het bedrijf breidde de ondersteuning uit door Litecoin- en Dogecoin-leningen toe te voegen. Maar het lijkt erop dat creditcards en ontwikkelaarstools nog steeds een time-out hebben.

SALT-mijlpalen

Routekaart 2018

Wedstrijd

SALT is de huidige leider in op blockchain gebaseerde leningen; er duiken echter een paar andere concurrenten op in de ruimte. ETHLend en Elix zijn twee jongere concurrenten die gedecentraliseerde leningen verstrekken op de Ethereum-blockchain.

SALT onderscheidt zich door zich te concentreren op institutionele geldleningen die worden gedekt door cryptocurrency, terwijl de andere twee projecten een peer-to-peer-benadering lijken te hebben gevolgd. Beide use-cases zouden een solide plaats in de markt moeten krijgen.

Bovendien concurreert SALT met meer traditionele platforms die door cryptovaluta gedekte leningen aanbieden, maar geen specifiek token gebruiken.

ZOUT-teken

SALT-tokens, ook wel lidmaatschapstokens genoemd, zijn ERC20-tokens die u uitgeeft om lid te worden van het SALT-uitleenplatform. Bovendien kunt u deze tokens verzilveren voor rente over de lening afbetalen, krijgen betere tarieven op leningen, en artikelen kopen in de online winkel van SALT.

Op een gegeven moment hadden deze tokens een andere waarde op het uitleenplatform dan waarvoor ze op de markt handelden. Vroeger waren ze precies de moeite waard $ 27,50 op het uitleenplatform terwijl u handelt tegen een waarde onder die prijs.

U kunt ook eerder het kapitaal van uw leningen aflossen met SALT-tokens.

Dit creëerde dus een interessante arbitragemogelijkheid. Als je de bankroll had, zou je technisch gezien een Enterprise-lidmaatschap kunnen krijgen voor $ 1200 en een lening van $ 1 miljoen kunnen afsluiten, gedekt door $ 1,25 miljoen Bitcoin. U kunt zich dan omdraaien en $ 1 miljoen aan SALT-tokens van de markt kopen (~ 83.333 SALT).

Omdat de SALT-tokens op het platform $ 27,50 waard waren, hoefde u slechts ~ 45.455 SALT-tokens uit te geven om uw lening terug te betalen. Dit zou je achterlaten met iets minder dan 40.000 SALT-tokens plus de originele Bitcoin die je als onderpand hebt geplaatst – ongeveer 40% rendement.

Het SALT-team moet op dit plan zijn ingesprongen, omdat ze sindsdien de mogelijkheid hebben verwijderd.

Handel

SALT hield hun ICO in Q3 2017 waarin je een lidmaatschapstoken kon kopen voor $ 3,00 – $ 7,00, afhankelijk van de tijd dat je het kocht. Er zijn een in totaal 120M ZOUT-tokens, en er circuleren momenteel iets meer dan 80 miljoen op de markt.

De SALT-prijs ervoer kort de gebruikelijke ‘post-ICO’-dip voordat hij in oktober 2017 weer piekte tot iets meer dan $ 7. Kort daarna daalde de prijs naar het bereik van $ 2- $ 4 (0.0003-0.0005 BTC) en bleef daar tot december 2017.

Vanaf december 2017 steeg de prijs gestaag en sprong naar een all-time high van meer dan $ 17 met de aankondiging dat de kredietverlening op het platform eindelijk begonnen was. Sinds dat hoogtepunt eind 2017 is de prijs drastisch gedaald. Gedurende 2018 heeft de munt meer dan 98 procent van zijn waarde verloren. Het is momenteel ongeveer $ 0,25 waard.

Omdat SALT niet vereist is om het uitleenplatform te gebruiken, is er niet veel waardoor de prijs weer zal stijgen. Een gezonde markt voor cryptocurrency zou moeten helpen. En sappige genoeg lidmaatschapsprikkels kunnen ook zorgen voor enige positieve druk aan de vraagzijde. Verder is het moeilijk om deze munt uit de dood te zien opstaan.

Waar te koop ZOUT

De meest populaire beurzen om SALT te kopen zijn Binance en Bittrex. Om op een van deze beurzen voor SALT te handelen, moet u eerst Bitcoin of Ethereum hebben.

Als u geen van beide heeft, kunt u ze met traditionele valuta kopen op een beurs zoals Gemini en ze vervolgens overboeken.

Voor een volledige lijst van beurzen waar je SALT kunt kopen, ga je naar CoinMarketCap.

Waar SALT bewaren

Omdat SALT een ERC20-token is, heb je een paar verschillende opties om het op te slaan. Een populaire online optie is MyEtherWallet.

De SALT-website raadt aan om de Jaxx-portemonnee te gebruiken en geeft zelfs instructies hier. Jaxx is beschikbaar op Android, iOS, Mac, Windows, Linux en als Chrome-extensie.

De veiligste manier om uw tokens op te slaan, is door een hardwareportefeuille zoals Trezor of de Ledger Nano S te gebruiken. Door hardwareportefeuilles te gebruiken, blijft uw geld offline en buiten het bereik van hackers en kwaadwillende software..

Gevolgtrekking

Het SALT-uitleenplatform is een geweldige optie als u een aantal echte uitgaven wilt / moet doen en niet de potentiële winsten van uw crypto-bezit wilt verliezen. Daarnaast werkt het project om een ​​groot probleem van blockchain-activa op te lossen: illiquiditeit. Door een geheel nieuwe vorm van leningen te openen, brengt het project meer liquiditeit op de cryptocurrency-markt.

Het team heeft een solide basis van blockchain-ervaring en wordt geadviseerd door een leider in de branche. Met al een werkend platform op de markt loopt SALT voor op vele andere blockchain-projecten.

Dat gezegd hebbende, er is geen vereiste om SALT-tokens op het platform te gebruiken. Dus je zou je moeten afvragen waarom het bedrijf überhaupt een specifiek token heeft. Hopelijk zullen de nieuwe lidmaatschapsniveaus dit duidelijker maken.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 12 april 2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen voor SALT-leningen

Website

Facebook

Twitter

Medium

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me