Wat is Santiment?

Santiment is een cryptocurrency datafeed voor investeerders. Het doel van het Santiment-team is om de Bloomberg van de cryptomarkt te worden.

Het huidige investeringslandschap is bezaaid met verkeerde informatie en er zijn maar weinig verifieerbare middelen. Omdat de industrie grotendeels ongereguleerd is, heb je vaak te maken met marktmanipulatie door middel van valse koop- / verkooporders, snode promoties, handel met voorkennis en nieuwscycli die de prijs van een muntstuk naar onhoudbare niveaus opdrijven of een project verpletteren via FUD ( Angst, onzekerheid en twijfel). Het is moeilijk om betrouwbare bronnen te vinden om gegevens en informatie uit te halen.

Santiment wil zowel beginnende als ervaren beleggers helpen door een objectieve feed van marktgegevens, sentimentanalyse en blockchain-activiteit te bieden. Dit alles in de hoop u te helpen beter geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen in een branche die rijp kan zijn met BS.

In deze Santiment-gids bespreken we:

Hoe werkt Santiment?

Het Santiment-platform bevat een paar verschillende informatiehubs zodat u toegang krijgt tot objectieve, betrouwbare informatie. De informatie in deze hubs is samengesteld door blockchain-experts en is alleen afkomstig van de meest nauwkeurige gegevens.

Inhoudsstreams

Santiment content streams regelmatige, up-to-date marktinhoud bevatten, vergelijkbaar met een nieuwsbrief. De inhoud omvat ICO-analyse en belangrijke munten, evenals wereldwijde regelgeving en marktonderzoek. Als investeerder mag u kiezen op welke inhoud u zich abonneert.

Omdat dit soort informatie gemakkelijk in de subjectiviteitsval kan vallen, gebruikt Santiment de verzamelde analyses van experts uit de branche om contentproviders met twijfelachtige bedoelingen bloot te leggen.

Santiment-database (SANbase)

De SANbase is een crowdsourced-database van cryptocurrency-projecten. Het bevat relevante projectinformatie, zoals de geschiedenis van het team en de economie achter de medaille. Het platform biedt ook een reeks tools om u te helpen bij uw analyse.

Hoewel de SANbase crowdsourced is, maakt Santiment opnieuw gebruik van een panel van experts om ervoor te zorgen dat de informatie correct is. Na verloop van tijd hoopt het team een ​​manier te vinden om deze informatie verder te decentraliseren zonder aan kwaliteit in te boeten.

Datafeeds

Het laatste stukje van de Santiment-puzzel zit in de datafeeds. Santiment combineert marktinformatie uit verschillende bronnen in drie datafeeds:

  • Sentiment datafeeds: Deze datafeeds meten hoe de gemeenschap in het algemeen over verschillende munten denkt. Dit is de belangrijkste drijvende kracht achter de cycli “shill” en “FUD” die vaak voorkomen in projecten.
  • Blockchain datafeeds: Deze feeds volgen de activiteit in verschillende blockchains. U kunt deze gebruiken om te zien welke munten het meeste volume opleveren en om de beweging van grote investerings “walvissen” te volgen..
  • Crowdsourced datafeeds: Alle andere voersoorten vallen in deze categorie. Met deze feeds kunnen gebruikers informatie bijdragen die voorheen mogelijk niet voor het publiek beschikbaar was.

Santiment-architectuur

Santiment Datafeed-architectuur

Santiment-netwerktoken (SAN)

Er zijn in totaal 83.337.000 SAN-tokens met iets meer dan 62.500.000 momenteel in omloop. Het merendeel van de tokens (72%) werd verdeeld voor voorverkoop en crowdsale-bijdragers tijdens de ICO. SAN is een ERC20-token.

De SAN-tokens hebben drie functies op het netwerk:

  • Betaling. Om toegang te krijgen tot datafeeds, moet u SAN betalen. U doet dit via een abonnementsservice of via een dataveiling.
  • Inzet. Als SAN-houder kunt u ook uw munten inzetten om toegang te krijgen tot sommige Santiment-services. Dit moedigt institutionele partners aan om grote hoeveelheden SAN in te zetten en toegang te geven tot hun eigen gebruikersbestand, waardoor het ecosysteem verder groeit.
  • Beloning. Als u gegevens bijdraagt ​​aan het netwerk, ontvangt u SAN als beloning. Dit is wat de crowdsourced datafeeds aandrijft.

Santiment-team & Vooruitgang

Maksim Balashevich richtte Santiment op in augustus 2016. Niet je typische blockchain-oprichter, Balashevich bracht 7 jaar door met het bestuderen van meditatie, yoga, en je zou het waarschijnlijk niet geraden hebben, moderne financiële systemen. Hoewel geen teamleden andere opmerkelijke blockchain-projecten op hun naam hebben staan, won CTO Valentin Mihov de zilveren medaille op de Internationale Olympiade in Informatica in 2004.

In juli 2017 heeft het Santiment team hield een ICO waarin ze hun 45.000 ETH doel. Het team gelooft verfrissend in projecttransparantie, en wijdt zelfs een hele pagina op hun website.

Santiment-routekaart

Routekaart Santiment 2018

Santiment heeft al een mobiele alpha-app gebouwd met historische prijsgegevens en enige sentimentanalyse. Ze hebben ook de SANbase gelanceerd, die u kunt bekijken hier. Het is vergelijkbaar met CoinMarketCap, maar bevat aanvullende, nuttige informatie voor elk project, zoals de fondsuitgaven en ontwikkelaarsactiviteiten. In het afgelopen jaar hebben ze de SANbase uitgebreid met het volgen van trends op sociale media, onderzoekstools, API’s en een forum om je bevindingen te delen. Het volgende kenmerk op hun roadmap zijn handelssignalen.

Het team werkt samen met Iconomi, Brave New Coin en het Blockchain Research Lab om hun project tot leven te brengen.

Wedstrijd

Een paar andere projecten pakken dezelfde probleemruimte aan als Santiment, maar met verschillende oplossingen. Signalen netwerk vertrouwt op machine learning in combinatie met crowdsourced-gegevens om handelaren te helpen. Cindicator gamificeert voorspellingen om de wijsheid van het crowd-effect te produceren. En, Enigma Catalyst werkt aan het verbeteren van kwantitatieve handel.

Handel

Na de ICO bleef de Santiment-prijs relatief vlak rond de $ 0,20. Vanaf november 2017 begonnen SAN-tokens echter drastisch in waarde te stijgen en bereikten ze een recordhoogte van bijna $ 8,00 (~ 0,0005 BTC). Dit volgde op de opkomst van de meeste altcoins in die tijd.

Daarmee daalde de SAN-prijs medio januari 2018 ook dramatisch, samen met het grootste deel van de markt. Sindsdien is het blijven dalen met slechts twee aanzienlijke prijssprongen onderweg in februari 2018 en april 2018. De prijs lijkt momenteel het dieptepunt te hebben bereikt op ongeveer $ 0,43 (~ 0,000069 BTC)

Nu SANbase beschikbaar is, heeft de acceptatie en het gebruik van het SAN-token de meeste impact op de prijs. Interessant is dat SAN waarschijnlijk meer wordt beïnvloed door het algemene marktsentiment (bearish of bullish) dan andere cryptocurrencies. In een bearmarkt staat de SAN-prijs onder natuurlijke neerwaartse druk en minder mensen zullen SANbase waarschijnlijk gebruiken vanwege de verminderde interesse in handelen als gevolg van de markt. In een bullmarkt is het tegenovergestelde waar.

Dat gezegd hebbende, zou het niet verrassend zijn om de prijs te zien stijgen met elke feature-release. Bijkomende partnerschapsaankondigingen zouden ook een positieve invloed moeten hebben op de prijs.

Waar te koop SAN

SAN-tokens worden momenteel verhandeld met het meeste volume op LAToken, maar misschien wilt u uitchecken Ethfinex in plaats daarvan. Ethfinex is een hybride gedecentraliseerde centrale die wordt beheerd door en verbonden is met Bitfinex. U kunt op de beurs BTC, ETH of USD inruilen voor SAN.

U kunt ook BTC, ETH of USDT inwisselen voor SAN on Liqui en OKEx.

Waar SAN opslaan

Als ERC20-token heb je een groot aantal portemonnee-opties om je geld op te slaan. Gebruik voor de meeste veiligheid een hardware wallet zoals de Ledger Nano S. MyEtherWallet is ook een geweldige, gratis optie om te gebruiken. Elke portemonnee met ERC20-ondersteuning zou moeten volstaan.

Gevolgtrekking

Santiment is een alles-in-één feed-bron van objectieve cryptocurrency-informatie. Het bevat onbevooroordeeld nieuws, projectanalyse en een hoop andere gegevens. Nog in de kinderschoenen, u kunt de SANbase zelf bekijken hier.

Met de hoeveelheid desinformatie en onethische promotie die momenteel in de branche heerst, neemt het Santiment-team stappen in de goede richting in hun missie om handelaren beter te informeren over alle ervaringsniveaus.

Noot van de redactie: dit artikel is op 11 januari 2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Santiment-bronnen

Website

Onenigheid

Telegram

Reddit

Twitter

Medium

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me