Wat is SingularityNET?

SingularityNET is een gedecentraliseerde marktplaats voor Kunstmatige intelligentie (AI). De zakelijke waarde van AI wordt elke dag duidelijker; Er is echter een aanzienlijke kloof tussen de mensen die AI-tools ontwikkelen (onderzoekers en academici) en de bedrijven die ze willen gebruiken. De meeste organisaties hebben een meer op maat gemaakte oplossing nodig dan wat een enkel AI-project kan bieden, en onderzoeksprojecten hebben vaak moeite om toegang te krijgen tot een gegevensset die groot genoeg is om effectief machine learning te bouwen. SingularityNET vult deze hiaten.

In deze SingularityNET-handleiding behandelen we:

Hoe werkt SingularityNET?

SingularityNET is een complex project – er bestaat geen twijfel over. Hoewel het platform als een AI-as-a-Service-marktplaats, het team is van plan om het te ontwikkelen tot een volledig zelforganiserend AI-netwerk. Het einddoel is dat de AI-agenten in dit autonome netwerk uiteindelijk AI gebruiken om werk aan elkaar uit te besteden en samen te evolueren om het netwerk verder te ontwikkelen – heel meta. Maar laten we eerst met de basis beginnen.

AI Services Marketplace

Om de zaken eenvoudig te houden, wordt SingularityNET gelanceerd als een marktplaats voor AI-services. Concreet koos het team ervoor om zich de eerste twee ontwikkelingsjaren te concentreren op drie verschillende gebieden van AI:

 1. Cloud robotica
 2. Biomedisch onderzoek
 3. Cybersecurity

Op deze open markt kunnen AI-ontwikkelaars hun tools en services uitwisselen voor SingularityNET’s AGI-token of zelfs voor andere tools en services. Om deze transacties zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt SingularityNET API’s om standaard AI-services, zoals beeld- en taalverwerking, in slimme contracten op te nemen..

Het platform maakt ook gebruik van slimme contracten om andere soorten diensten mogelijk te maken, zoals matchmaking, de gunstige combinatie van uitwisselingen tussen agenten en het aandrijven van stemmen voor bestuurskwesties. SingularityNET gebruikt een DSOC-democratie voor zijn bestuursmodel.

SingularityNET-architectuur

SingularityNET-architectuur

Voordat we verder gaan, is het belangrijk voor ons om SingularityNET Agents te definiëren. Agenten zijn de entiteiten die de slimme contracten op het platform uitvoeren. Dit zijn meestal knooppunten op het netwerk.

Om de geldigheid van het netwerk te behouden, rangschikken de agenten elkaar na elke uitwisseling op een schaal van 0 of 1. Het achterlaten van een rangschikking is niet vereist en kan ook worden geautomatiseerd. Als een agent een taak als voltooid markeert en een betaling verzendt, kan er veilig van worden uitgegaan dat een 1-positie geschikt is.

De ranglijsten van agenten zijn echter veelzijdig en gaan verder dan alleen de reputatie van de beurs. Andere factoren die de algemene rangschikking van een agent bepalen, zijn onder meer:

 • AGI-token uitzetten. Agenten verliezen een deel van wat ze inzetten als hun ratings in sommige opzichten onder een bepaald niveau komen.
 • Uitkeringsrangschikking. Dit is een ranglijst die specifiek is voor de nuttige taken die een agent uitvoert. Dit zijn taken die het algehele ecosysteem verbeteren en die niet noodzakelijkerwijs financieel worden ondersteund.
 • Externe validatie. Agenten ontvangen extra rankingbonussen wanneer ze aantonen dat ze eigendom zijn van een gerenommeerd bedrijf via een Know Your Customer (KYC) -service.

Zelforganiserende AI-internetwerken

De langetermijnvisie van het SingulairtyNET-team is om een ​​netwerk van complexe AI Agent-interacties op te bouwen, voornamelijk met behulp van middelen van de OpenCog Foundation. Laten we, om dit verder te bekijken, eens kijken naar hun zelfgebouwde humanoïde robot, Sophia.

Sophia gebruikt een combinatie van AI-agenten die variëren van natuurlijke taalverwerking tot fysieke motorische bedieningselementen om het (haar?) Te bedienen. Je vertelt Sophia dat ze een video moet samenvatten die in een webpagina is ingesloten. Om dit te doen, stuurt Sophia een verzoek naar Agent A.Door zijn AI weet Agent A dat Agent B gespecialiseerd is in het analyseren en transcriberen van video, terwijl Agent C gespecialiseerd is in het samenvatten van tekst..

Agent A betaalt Agent B en Agent C om deze taken uit te voeren, terwijl Sophia Agent A betaalt om te coördineren. Al die tijd heeft elke agent zijn eigen AI bijgewerkt met de netwerkinformatie die is verkregen uit deze taken en deze combineert met zijn eerdere ervaringen en kennis. Daarom groeit de collectieve AI van het systeem sneller dan elke individuele agent op zichzelf.

Door nog meer sciencefiction te krijgen, zullen AI-agenten uiteindelijk nieuwe AI-agenten kunnen produceren op basis van de informatie die ze overuren krijgen. Dit netwerk groeit en organiseert zichzelf automatisch.

AGI-teken

Het AGI-token van SingularityNET is een ERC20-token, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Stemmen via het eerder genoemde governancemodel zal bepalen of / wanneer het platform van Ethereum naar een ander platform of zelfs zijn eigen netwerk gaat.

Agenten gebruiken AGI voornamelijk om betalingen te doen voor AI-diensten. De tokens geven agenten echter ook stemrecht voor bepaalde beslissingen die van invloed zijn op het platform.

Het SingularityNET Genesis-contract sloeg 1.000.000.000 AGI-tokens op het moment van ICO. Ze werden dienovereenkomstig verdeeld:

 • 500.000.000: deelnemers aan tokenverkoop
 • 200.000.000: beloningspool
 • 180.000.000: oprichters
 • 80.000.000: SingularityNET Foundation
 • 40.000.000: campagnesteuners (d.w.z. premies)

Het team geeft de beloningspooltokens over een periode van tien jaar vrij aan de agenten die deelnemen aan het netwerk na de lancering. Na die periode stemmen ze of ze een nieuwe beloningspool willen maken of een ander type mechanisme kiezen.

SingularityNET-team & Vooruitgang

Het SingularityNET-team heeft 50+ leden met 10+ PhD’s. Dr. Ben Goertzel leidt de groep als CEO en Chief Scientist. Hij is ook de voorzitter van de OpenCog Foundation en de Artificial General Intelligence Society, evenals de Chief Scientist bij Hanson Robotics, het partnerbedrijf dat SingularityNET tot leven brengt..

Dr. David Hanson, de oprichter van Hanson Robotics, fungeert als de Robotics Lead. De beroemdste is dat Hanson Robotics Sophia heeft gebouwd, de meest expressieve mensachtige robot tot nu toe. Sophia is ook een trots lid van het SingularityNET-team.

SingularityNET-team

Begin 2018 bracht het team de alpha-versie van het platform. Ze hebben geen exacte datum aangekondigd voor de bètaversie, maar volgens hun routekaart, het zou binnenkort moeten zijn. Andere functies en services die momenteel in de pijplijn zitten, omvatten (maar zijn niet beperkt tot):

 • SingularityNET-register – Een register van organisaties, AI-services en type repositories in het ecosysteem
 • Dienst Daemon – Een API-suite voor AI-ontwikkelaars
 • Biomedische gegevensanalyse – Een groot aantal tools voor genomische, proteomische en klinische analyse
 • GHOST-aangedreven chatbots – Agenten die in staat zijn tot verbale en non-verbale interacties

In januari 2018 werkte SingularityNET samen met Nexus om hen te helpen hun doel te bereiken: het bouwen van een driedimensionale blockchain.

Wedstrijd

SingularityNET is uniek in de blockchain-ruimte. Het enige andere opmerkelijke project dat met AI werkt, is de door NEO gehoste DeepBrain Chain. Hoewel beide projecten vergelijkbare langetermijnvisies hebben, richt DeepBrain Chain zich eerst op gedeelde rekenkracht om machine learning-gerelateerde taken uit te voeren, terwijl SingularityNET, zoals u weet, begint als een AI-marktplaats..

In feite hebben de twee projecten besloten om bundelen de krachten in juni 2018. Met deze samenwerking combineren SingularityNET en DeepBrain Chain de data- en verwerkingskracht van hun netwerken tot één meganetwerk.

Handel

SingularityNET is jong en het AGI-token wordt pas sinds midden januari 2018 verhandeld. Kort na het bereiken van de beurzen steeg de tokenprijs scherp van ongeveer $ 0,54 (~ 0,000047 BTC) naar een recordhoogte van $ 1,85 (~ 0,000147 BTC). Sindsdien is de prijs het slachtoffer geworden van de bearmarkt, die gedurende het grootste deel van 2018 daalde.

AGI lijkt een minimum te hebben gevonden van ongeveer $ 0,035 (~ 0,000009 BTC) – 98 procent lager dan het hoogste punt ooit.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = AGI&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De AGI-prijs zal waarschijnlijk stijgen met de publieke bèta-lancering en / of nieuws over partnerschappen met gerenommeerde AI-bedrijven. Zoals met veel altcoins, is AGI echter overgeleverd aan de algehele gezondheid van de markt en de prijsschommelingen van Bitcoin..

Waar AGI kopen

AGI wordt met het meeste volume verhandeld als handelspaar met Ethereum en Bitcoin op Binance en KuCoin.

Als je wat Bitcoin of Ethereum moet kopen, is Gemini een goede keuze.

Waar AGI opslaan

Omdat AGI een ERC20-token is, moet u deze in een portemonnee met ERC20-ondersteuning bewaren. De aanbevolen optie is een hardware wallet zoals de Ledger Nano S..

Als u geen geld wilt betalen voor een hardware wallet, kunt u MyEtherWallet gratis gebruiken.

Op de weg kan SingularityNET van de Ethereum-blockchain naar de keten van hun eigen of een ander platform gaan. Wanneer dit gebeurt, moet u waarschijnlijk uw AGI-tokens naar een officiële SingularityNET-portemonnee verplaatsen. Let op aankondigingen van het team als / wanneer dit gebeurt.

Gevolgtrekking

SingularityNET is een AI-servicemarkt die binnenkort zelforganiserend AI-megabrein zal worden. Hoewel het project jong is, heeft het al een grote indruk gemaakt in de gemeenschap met een ICO van $ 36 miljoen die binnen ongeveer een minuut uitverkocht was. Het project brengt twee van de meest populaire gebieden van technologie samen: AI en de blockchain.

Als het team zijn verheven doelen bereikt, kunnen ze misschien gewoon de AI-centrische toekomst creëren die we allemaal hoopten of vreesden dat die ooit zou komen..

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 28-11-2018 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende SingularityNET-bronnen

Website

Telegram

Github

Medium

Twitter

Reddit

Podcast

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me