Wat is Skycoin?

Skycoin is een compleet ecosysteem gebaseerd op een innovatieve blockchain-technologie van de volgende generatie. Skycoin is al bijna 7 jaar continu in ontwikkeling met de eerste commitment die teruggaat tot 2013 door vroege ontwikkelaars van Bitcoin en Ethereum.

Screenshot van Skycoin's Github eerste commit op 25 december 2013

De eerste verbintenis van de officiële Github van Skycoin begon op 25 december 2013

Ze hebben hun eigen consensus-algoritme dat bekend staat als Obelisk, geschreven en academisch gepubliceerd door een vroege ontwikkelaar van Ethereum. Obelisk is een niet-energie-intensief consensus-algoritme gebaseerd op een concept genaamd ‘web of trust dynamics’ dat totaal anders is dan PoW, PoS en hun afgeleiden.

Een belangrijk doel van Skycoin is om daadwerkelijk gebruik van cryptocurrency te promoten in plaats van speculatie. Skywire, de vlaggenschiptoepassing van Skycoin, heeft het ambitieuze doel om het internet op hardwareniveau te decentraliseren en staat op het punt om in april met het testnet te beginnen. Dit is echter slechts een van de vele facetten van het Skycoin-ecosysteem. Skywire biedt niet alleen gedecentraliseerde bandbreedte, maar ook opslag en berekening, waarmee de heilige drie-eenheid van grondstoffen die essentieel is voor het nieuwe internet, wordt voltooid.

Skycoin heeft ook zijn eigen ICO-platform genaamd Fiber, hun eigen deterministische programmeertaal, CX, afgeleid van Golang, een privé gedecentraliseerd messengersysteem genaamd Sky-Messenger, en een gedecentraliseerd platform voor sociale media, BBS..

Hier is een andere manier om aan Skycoin te denken: Een open-source, community-eigendom, hardware-gebaseerd peer-to-peer internet, ontworpen vanuit de eerste principes en gebruikmakend van het incentivesysteem van de blockchain.

Bovendien vragen ze, in tegenstelling tot de meeste ICO’s die je tegenwoordig ziet, niet om geld met de belofte om in de toekomst iets te ontwikkelen. Dit is een project met een ontwikkeling van 7 jaar en het testnet van hun eerste vlaggenschipproject staat op het punt van lancering.

Skycoin (SKY)

Skycoin (SKY), een derde generatie cryptocurrency, is de brandstof van het hele ecosysteem. Het ondersteunt 300 TPS, gratis transacties met een transactietijd van minder dan 2 seconden, is bestand tegen 51% aanvallen, wordt duurzaam onderhouden zonder energie-intensieve mijnbouw, heeft standaard privétransacties met het CoinJoin-protocol en betaalt een vorm van dividenden in een andere valuta bekend als Coin Hours (denk aan NEO / GAS). Dit is allemaal mogelijk dankzij het innovatieve consensusalgoritme Obelisk.

Skywire

Het vlaggenschipproject, Skywire, zal het internet decentraliseren met een gestimuleerd netwerk van knooppunten. Door in de toekomst een maasnet van antennes te installeren, kunt u stoppen met meeliften op de bestaande infrastructuur. Skywire is gebaseerd op het beroemde open-source netwerkproject cjdns en een open-flow-protocol (ook bekend als op software gebaseerde netwerken). Er wordt gezegd dat de snelheid van Skywire drastisch sneller zal zijn dan elke bestaande VPN en het huidige internet zelf met de mogelijkheid om kanalen te verbinden en een DNS op basis van openbare / privésleutels..

Dit is al aangetoond met het niet-blockchain gestimuleerde cjdns-protocol (“een gecodeerd IPv6-netwerk dat gebruikmaakt van public-key cryptografie voor adrestoewijzing en een gedistribueerde hashtabel voor routing”), ontwikkeld door de open-source netwerkprotocolgemeenschap vanaf begin 2011.

Screenshot van getuigenissen van cjdns 'Github

Getuigenissen zijn afkomstig van cjdns ’Github.

Munturen

Als u 1 Skycoin in de Skycoin-portemonnee houdt, krijgt u elk uur 1 Muntuur. Munturen zijn de valuta die u gebruikt om bandbreedte en andere services binnen het SKY-ecosysteem af te handelen. Dit maakt Skycoin effectief tot een cryptocurrency die wordt ondersteund door bandbreedte.

Als je Skywire wilt gebruiken, moet je eerst een node op het netwerk worden. Knooppunten die verkeer doorsturen, sturen versleuteld verkeer door zonder te weten waar de versleutelde pakketten uiteindelijk naartoe zullen gaan. Je kent maar één knooppunt voor en na je knooppunt. Tegelijkertijd zorgen gecodeerde pakketten ervoor dat u de gegevens niet kunt bekijken. Ondertussen wordt u in munturen betaald voor het doorsturen van pakketten. Het bestand kan alleen worden ontgrendeld en bekeken met de privésleutel van de aanvrager zodra het de openbare bestemmingssleutel heeft bereikt.

Je kunt het zien als een peer-to-peer torrent-netwerk waar de gegevens gecodeerd zijn en alleen kunnen worden gezien door de leecher. Ondertussen zullen seeders, of liever de onderling verbonden knooppunten van seeders, allemaal worden betaald door de bandbreedte die ze zaaien. We zullen niet langer mensen krijgen die gewoon bloedzuigen en nooit zaaien (geef het toe, we hebben het allemaal gedaan). Nu wordt iedereen gestimuleerd om die eenzame nobele seeder te zijn die de gebarsten versie van Roller Coaster Tycoon al jaren alleen zaait.

6 jaar voor de release van deze aflevering van Silicon Valley was Skycoin al in ontwikkeling.

Vezel

Er zijn een groot aantal redenen waarom het team besloot om een ​​heel internet te ontwerpen voordat deze nieuwe visie op blockchain 3.0 werd ontwikkeld. Dit heeft beveiligingsfouten verwijderd die te zien zijn in andere blockchain-protocollen op netwerkniveau. Door een gedecentraliseerd netwerk van hardware te stimuleren met een niet-computationeel intensief consensusprotocol, kunnen blockchain-applicaties op Skycoin oneindig horizontaal schaalbaar zijn..

Glasvezel is de blockchain-architectuur achter Skycoin en alle toekomstige ICO’s (momenteel 30 in de pijplijn) zullen deze open source-technologie gebruiken. Het team is van mening dat het plaatsen van de dApps van de wereld in één enkele blockchain nooit de schaalvergroting mogelijk zal maken die nodig is voor een echte massale acceptatie. In plaats daarvan heeft elk bedrijf zijn eigen modulaire blockchain en kunnen ze deze aanpassen aan hun behoeften, of het nu gaat om een ​​particuliere keten met toestemming of een openbare keten zonder toestemming. Door iedereen zijn eigen op maat gemaakte blockchain te geven, worden situaties voorkomen waarin een enkele dApp het hele netwerk verstopt, zoals CryptoKitties op Ethereum.

Om het pay-off-probleem op te lossen tussen de nooit eindigende strijd tussen “efficiëntie, beveiliging en decentralisatie”, stelt glasvezel elk bedrijf in staat om te beslissen over de mate van decentralisatie die nodig is voor hun specifieke gebruiksscenario’s..

Je vraagt ​​je misschien af: “Hoe decentraliseer je al deze individuele blockchains?”

Goede vraag!

Het team heeft de Skyminer ontwikkeld om die vraag te beantwoorden.

Een foto van de officiële Skywire Miner

Een van de weinige blockchain-projecten met een hardwareproduct.

Skywire Mijnwerker

De Skycoin-ontwikkelaars hebben de Skyminer gebouwd met de meest geschikte combinatie van goedkope maar efficiënte hardware die nodig is voor het ontwerp van Fiber.

Bovendien moedigt de stichting Skycoin het bouwen van DIY (Do It Yourself) mijnwerkers aan met een zeer enthousiaste doe-het-zelf-gemeenschap.

Het is belangrijk op te merken dat het consensusalgoritme Obelisk niet het conventionele idee van mijnbouw gebruikt om de centralisatie van mijnwerkers die we tegenwoordig in Bitcoin zien, te voorkomen. Er zijn geen blokbeloningen voor het slaan van een blok. “Mijnbouw” in de context van Skycoin verwijst naar de bijdrage van bandbreedte, berekening en opslag aan het netwerk in ruil voor Skycoin en Coin Hours.

Een foto van een doe-het-zelver.

Een doe-het-zelf-mijnwerker gebouwd door de gemeenschap.

Specificaties van Skywire Miner

De hardwarelijst van de eerste generatie Skyminer is als volgt:

 • Aangepaste printplaten
 • 16-poorts OpenWRT-router
 • 16 GB RAM (8 x 2 GB DDR3)
 • ARM Cortex-A53 CPU
 • 8 x 16 GB klasse-10 A1 Micro SD
 • Hexa-core Mali450 GPU
 • LAN-bandbreedte: 8 x 1000 Mbps
 • Gigabit Ethernet, 8 + 1 poorts switch
 • 64-bits Linux (Alpine Linux)

In wezen 8 Orange Pis, een router, Ethernet-kabels en een voeding (een totale kostprijs van 600 USD). Het gebruik van goedkope maar efficiënte en gemakkelijk toegankelijke hardware voorkomt problemen zoals ASIC-mijncentralisatie. Tegelijkertijd biedt het de hardware die nodig is voor oneindige horizontale schaalvergroting.

Interessant is dat elke Orange Pi zal fungeren als een knooppunt voor slechts één applicatie op Skywire. Door elke applicatie in zijn eigen blockchain in quarantaine te plaatsen, wordt het systemische risico van een steeds groter wordende wereldwijde blockchain weggenomen.

Een picturale weergave van parallelle schaalvergroting in vergelijking met Bitcoin en Ethereum.

Een representatie op hoog niveau van parallelle schaling.

Uiteindelijk zal mede-oprichter van Ark en Bitseed, Mike Doty, de volgende generatie Skywire-mijnwerkers massaal produceren. Dit zorgt ervoor dat er voldoende hardware is voor een groeiend Fiber-ecosysteem.

Een maasnet van draadloze antennes maakt het niet meer nodig om te meeliften op de bestaande internetinfrastructuur. Uiteindelijk zal de Skywire-mijnwerker zorgen voor de gedecentraliseerde bandbreedte, berekening en opslag op Skywire.

De Skycoin Foundation zal het runnen van Skyminers subsidiëren voor de beginfase van het project totdat ze zelfvoorzienend zijn.

Team, adviseurs en vroege investeerders

 • Synth (oprichter), een vroege ontwikkelaar van Bitcoin die in de adviesraden van meerdere cryptocurrencies zit
 • Huowu Chen (oprichter), een vroege ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor de python-implementatie van Ethereum ontwikkelde de Obelisk-consensus
 • Steve Leonard (oprichter), een lange geschiedenis van betrokkenheid bij cryptocurrency sinds de prille begindagen van Bitcoin. Steve heeft de meeste originele Skycoin-software ontwikkeld
 • Mike Doty (adviseur), mede-oprichter van Ark en Bitseed
 • Michael Terpin (adviseur), Oprichter van CoinAgenda-conferentieserie en hoofd van de ICO-commissie van het Alphabit Fund
 • Patrick Dai (Investeerder), oprichter van Qtum en vroege betrokkenheid bij Vechain

Let op: dit is geen uitputtende lijst.

Munttoevoer

Er zijn in totaal 100 miljoen Skycoins met 7,7 miljoen Skycoin al in omloop. Uitgaande van hetzelfde verspreidingspercentage als de afgelopen 3 jaar, zal Skycoin waarschijnlijk 25 miljoen munten bereiken in 2022. De Skycoin Foundation zal maximaal 5 miljoen Skycoin per jaar verdelen zodra het circulerende aanbod 25 miljoen bereikt..

Handelsgeschiedenis

Skycoin bereikte begin januari een recordhoogte van 49 USD. Sindsdien is het teruggekeerd naar een dieptepunt van 8 USD, samen met de rest van de cryptocurrency-markt.

Waar SKY te kopen

Momenteel is Skycoin beschikbaar om te kopen bij Cryptopia, C2CX, en Iquant.

Daarnaast is er ook een OTC-bypass-functie beschikbaar op hun website waar u Skycoin direct kunt kopen. De OTC-bypass-functie zal in de toekomst ook rechtstreeks in de portemonnee beschikbaar zijn.

Waar SKY

U kunt de officiële desktopportemonnee, web portemonnee en een binnenkort te verschijnen mobiele portemonnee om uw SKY op te bergen.

Gevolgtrekking

Het Skycoin-team heeft een zeer overtuigend argument opgesteld over de zwakke punten van bestaande grote munten op de markt. Ondertussen hebben ze een reeks aantrekkelijke oplossingen opgesteld om die zwakke punten op te lossen. Het lijkt erop dat ze tot nu toe hun aanspraken op technologisch gebied hebben kunnen waarmaken. Het decentraliseren van internet is echter geen gemakkelijke taak, laat staan ​​te beginnen op het niveau van hardware. Bovendien zal hun vermogen om hun gecompliceerde visie effectief te communiceren zeker een voortdurende uitdaging zijn.

Het is onmogelijk om te zeggen of Skycoin in staat zal zijn om hun enorme visie te bereiken, maar het zal zeker een opwindende munt zijn om op te letten in de toekomst..

Aanvullende bronnen

Website

Telegram

Medium

Twitter

YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me