Wat is Stratis?

Stratis is een blockchain-ontwikkelingsplatform voor zakelijke bedrijven om eenvoudig applicaties te maken op specifieke, privé blockchains. Het Stratis API-framework stelt organisaties in staat hun blockchain-creatie te versnellen en het ontwikkelingsproces dat ermee gepaard gaat te vereenvoudigen.

Hoewel het bedrijf zich voornamelijk richt op financiële instellingen, kan elk bedrijf dat geïnteresseerd is in het opnemen van blockchain, profiteren van het project. Ze werken zelfs samen met een visbedrijf, Earth Twine.

Stratis hanteert een meer praktische benadering van implementatie dan andere vergelijkbare blockchain-projecten. Naast het bouwen van het platform, biedt het team adviesdiensten voor bedrijven die mogelijk begeleiding nodig hebben bij het werken met hun technologie. Ze werken ook samen met klanten bij het bouwen en hosten van gedecentraliseerde applicaties, zodat ze hun slimme contractbehoeften volledig kunnen begrijpen.

In deze Stratis-gids behandelen we:

Hoe werkt Stratis?

Stratis is geen munt. Het is een Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platform dat de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde applicaties mogelijk maakt. Met behulp van de Stratis lite-clients, zijketens en robuuste API’s krijgt u de voordelen van een blockchain zonder dat u een heel blockchain-netwerk hoeft te ondersteunen.

Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Als een BaaS-platform host Stratis de blockchains die via de cloud op het netwerk draaien. Het is niet nodig om een ​​volledig clientknooppunt te onderhouden om toegang te krijgen tot of te werken met uw specifieke blockchain. Dit maakt middelen vrij voor organisaties die anders een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen zouden hebben besteed.

Implementatie met één klik

Net als bij Ark richt Stratis zich op gebruiksgemak door de implementatie van een blockchain-implementatie met één klik. U kunt snel een aanpasbare zijketen implementeren met veel kant-en-klare functies die te vinden zijn in de hoofdketen. Een heel netwerk is slechts één klik verwijderd.

De implementatie met één klik breidt zich echter verder uit dan de Stratis-blockchain. U kunt ook een sidechain implementeren op andere grote platforms zoals Bitcoin, Ethereum, Lisk en BitShares door gebruik te maken van functies die niet standaard intern worden aangeboden.

Zijketens

Elke blockchain die u implementeert met Stratis is een private zijketen. Sidechains zorgen voor aanpasbaarheid terwijl ze toch profiteren van de veilige infrastructuur van de bovenliggende keten.

Bovendien kunt u wijzigingen aanbrengen in uw specifieke blockchain zonder dat dit gevolgen heeft voor de andere ketens op het netwerk.

Stratis Sidechains

Stratis Sidechains

ICO-platform

Het team vertakt zich enigszins buiten de bedrijfsontwikkeling en heeft ook een ICO-platform gecreëerd. Met het ICO-platform kunt u uw eigen ICO hosten op het Stratis blockchain-netwerk.

Stratis werkt samen met Onfido om KYC-cheques te leveren voor elke ICO en integreert Changelly om u de mogelijkheid te bieden om meer dan 50 verschillende valuta’s te ondersteunen als ICO-bijdragen.

Stratis identiteit

Net als bij Civic slaat Stratis Identity in wezen identiteiten op de blockchain op. U kunt de app gebruiken om bedrijfseigendom voor investeringen te verifiëren, te bevestigen dat een online datum is wie ze zeggen te zijn, of zelfs uw eigen identiteit te bewijzen. U bepaalt precies hoeveel persoonlijke informatie u wilt delen.

Stratis-token (STRAT)

Het Stratis-token (STRAT) is de liquiditeitsvaluta van het netwerk. Het fungeert als de tussenliggende waardeoverdrachtsvaluta op het netwerk.

Stratis Architectuur

Stratis is gebouwd op een Bitcoin Volledig knooppuntplatform met behulp van C #, Microsoft .NET en de NBitcoin-bibliotheek. Het team koos ervoor om C # te gebruiken in plaats van C ++, de primaire taal van Bitcoin Core, omdat dat zo is gemakkelijker te onderhouden en vaker voor in zakelijke toepassingen.

Stratis bestaat uit drie componenten die afzonderlijke lagen van het blockchain-knooppunt besturen:

  • Stratis Bitcoin volledig knooppunt
  • LibConsensus
  • NBitcoin

Stratis Bitcoin volledig knooppunt werkt samen met de interfacelaag, infrastructuurlaag en knooppuntbeleidslaag. Het knooppunt is in feite verantwoordelijk voor de API’s, gebruikersinterface en regels voor het opslaan en verifiëren van transacties.

LibConsensus komt rechtstreeks uit Bitcoin Core en biedt een deel van de code voor de consensuslaag om vast te stellen wat als een geldig blok wordt beschouwd.

NBitcoin vult eventuele resterende hiaten van de consensuslaag op en behandelt ook de berichten tussen knooppunten in de netwerklaag.

Stratis-architectuur

Stratis Architectuur

Stratis-team & Wedstrijd

De Stratis team heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft leden verspreid over de hele wereld. Verschillende mensen in hun managementteam zijn goed thuis in de ontwikkeling van bedrijfssoftware met .NET en C # – een positief teken aangezien dit de twee primaire talen van het project zijn.

Chris Trew, de oprichter en CEO, heeft meer dan 10 jaar ervaring in enterprise IT en was een vrijwillige ontwikkelaar voor het Blitz-project.

stratis leden

Leiderschaps team

Al vroeg werkte Trew samen met Nicolas Dorier om op te nemen NBitcoin. Dorier schreef niet alleen NBitcoin, maar heeft ook direct aan Bitcoin Core gewerkt en het boek Blockchain Programming in C # geschreven..

Het team is actief gebleven sinds de ICO van 2016 van het platform. Ze brachten in mei 2018 het ICO-platform uit, Stratis Identity (iOS) in juli en werden in oktober een gecertificeerde Microsoft-partner..

De Stratis Full Node, C # Smart Contracts en Side Chains zijn al in alpha. En het team is van plan ze ergens eind 2018 of begin 2019 op de markt te brengen.

Wedstrijd

Stratis concurreert met andere BaaS-projecten in een steeds meer verzadigde maar gigantische ruimte.

Lisk mogelijk de grootste directe concurrent zijn bij het aanbieden van zijketens voor bedrijven. Lisk is echter geschreven in Javascript (niet C #) en heeft zijketens die meer openbaar beschikbaar zijn. De verminderde privacy kan een afknapper zijn voor bedrijven die hun code eigendom willen houden.

Hierdoor konden beide projecten niches vinden in afzonderlijke markten.

Net als Lisk, Ark vorken van Crypti en concurreert ook met Stratis. Het platform ondersteunt meerdere talen dan alleen C #, terwijl het nog steeds profiteert van zijketens.

Stratis maakt gebruik van een Proof-of-Stake-algoritme om netwerkconsensus te bereiken, terwijl de eerder genoemde concurrenten een stemalgoritme voor gedelegeerd bewijs van inzet gebruiken.

Sommige mensen zien Ethereum misschien ook als een concurrent vanwege de dapp-mogelijkheden van het project. De focus van het team op het maken van software specifiek voor zakelijke klanten en hun adviesdiensten vermindert deze vergelijking.

Handel

Stratis hield in juni en juli 2016 een ICO waarin ze opkwamen 915 Bitcoin.

De STRAT-prijs bleef relatief vlak op ongeveer $ 0,05- $ 0,10 (~ 0,00007-0,00008 BTC) van de ICO tot mei 2017. Op dat moment schoot het omhoog naar meer dan $ 10,00 (~ 0,0038 BTC) voordat het snel daalde tot $ 2,50 (~ 0,001 BTC) in juli.

De prijs had eind juli opnieuw een piek, maar daalde tot en met november, vooral in BTC-waarde. Begin 2018 bereikte STRAT een all-time prijs van ongeveer $ 21,21 (~ 0,00137 BTC) in combinatie met de bull run eind 2017 / begin 2018. Sindsdien volgt de STRAT-prijs doorgaans de algemene markttrends. Het is de afgelopen maanden relatief vlak gebleven op ongeveer $ 1,00 (~ 0,0002 BTC).

De waarde van STRAT zal waarschijnlijk toenemen naarmate meer bedrijven het Stratis-platform gebruiken en meer organisaties er dapps (gedecentraliseerde apps) bovenop bouwen. Interessant is dat de voltooiing van ontwikkelingsmijlpalen weinig tot geen effect op de prijs lijkt te hebben gehad.

Waar te koop STRAT

Je kunt STRAT op verschillende platforms kopen – de meest opvallende zijn Bittrex en Binance. Beide beurzen ondersteunen STRAT als handelspaar met Bitcoin en Ethereum; echter, Bitcoin-handel heeft meestal meer volume.

U moet Ethereum of Bitcoin kopen voordat u op deze platforms kunt handelen. Je kunt dit doen bij een andere beurs zoals GDAX of Gemini en dan je munten overboeken om je STRAT te krijgen.

Ga naar voor een volledige lijst met uitwisselingen die STRAT aanbieden CoinMarketCap.

Waar kan STRAT

Je hebt drie geweldige opties om te gebruiken wanneer het opslaan van uw STRAT

  1. Stratis Core
  2. Breeze portemonnee
  3. Ledger Hardware Portemonnee

Stratis Core

Stratis Core is de aanbevolen keuze om uw STRAT te bewaren. Het is de enige portemonnee waarmee u uw munten kunt inzetten om ‘dividenden’ van het platform te ontvangen. Stratis gebruikt een PoS-consensusalgoritme om de netwerkvaliditeit te behouden, wat betekent dat u extra STRAT ontvangt wanneer u de STRAT in uw portemonnee inzet.

Breeze portemonnee

Het synchroniseren van de blockchain met de staking wallet kan een tijdrovend proces zijn, vooral als je een slechte internetverbinding hebt. Als u alleen geld wilt verzenden en ontvangen, moet u in de Breeze Wallet kijken. Het ondersteunt ook Bitcoin-saldi.

Deze lichtgewicht optie is beschikbaar op Windows-, Mac- en Unix-systemen.

Daarnaast heeft de Breeze Wallet een variant met privacyfunctionaliteit. Het Breeze Privacy Protocol omvat munten schudden en ruilen van technologie om anonimiteit toe te voegen aan uw transacties. Het is beschikbaar op dezelfde platforms als de standaard Breeze Wallet.

Ledger hardware portemonnee

De Ledger Nano S en Ledger Blue ondersteunen beide STRAT. Helaas gebruiken de Ledger-portefeuilles geen Stratis Core, dus dat ben je wel niet in staat om uw munten in te zetten als je voor deze optie kiest.

U moet een Ledger-portemonnee overwegen als uw primaire zorg de veiligheid van uw geld is. Uw munten zijn offline wanneer u een Ledger gebruikt, wat het risico op hackers of bedreigende software verkleint.

Gevolgtrekking

Stratis is een interessant Blockchain-as-a-Service-platform dat te maken heeft met hevige concurrentie van andere gerenommeerde projecten. Het bedrijf heeft een solide managementteam met diepgaande kennis van de onderliggende protocolarchitectuur en meerdere jaren ervaring in het werken met zakelijke klanten. De zakelijke markt is groot genoeg om een ​​aantal van deze BaaS-projecten te laten slagen.

Met implementatieondersteuning met één klik voor andere blockchains kunnen organisaties profiteren van andere unieke functies terwijl ze toch het Stratis-ontwikkelingsplatform gebruiken.

Afgezien daarvan zou de toewijding van het team aan volledige ondersteuning via hun blockchain-advies klanten de hulp moeten bieden die ze nodig hebben om te floreren in dit nieuwe en vaak verwarrende blockchain-ecosysteem..

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 12.03.18 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende Stratis-bronnen

Website

Reddit

Twitter

Onenigheid

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me