Wat is TenX?

TenX is een digitale portemonnee en fysieke kaart die u kunt gebruiken om cryptocurrency in elke winkel uit te geven, zelfs als ze geen crypto accepteren.

Het is je misschien opgevallen dat je al deze munten hebt verzameld, maar dat er niet veel plaatsen beschikbaar zijn om ze uit te geven. Trouwens Overvoorraad en misschien een paar winkels in de stad, je opties zijn vrij beperkt.

TenX heeft een missie om dat te veranderen.

In deze TenX-gids behandelen we:

Hoe werkt TenX?

De missie van het TenX-team is om “elk blockchain-item dat onmiddellijk kan worden uitgegeven.”Om dit te doen, hebben ze een portemonnee- en kaartsysteem gebouwd bovenop het COMIT-netwerk – een routeringsprotocol dat betalingen via blockchains mogelijk maakt.

TenX portemonnee

De TenX-portemonnee is beschikbaar op Android, iOS en internet. Deze portemonnee met meerdere valuta’s ondersteunt momenteel alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin met plannen om onderweg meer altcoins te ondersteunen.

iOS TenX-portemonnee

iOS TenX-portemonnee

U heeft momenteel geen toegang tot de privésleutels van uw portemonnee. In plaats daarvan slaat TenX ze op in een mix van warme (online) en koude (offline) opslagoplossingen die vergelijkbaar zijn met industriestandaarden. Zodra de portemonnee is geïntegreerd met het COMIT-netwerk, heeft u volledige controle over uw privésleutels. Deze integratie was oorspronkelijk gepland voor eind 2017. Het moet echter nog plaatsvinden. Het TenX-team stelt nu ook in een aanvullende whitepaper dat ze alleen overwegen om gebruikers hun privésleutels te geven.

TenX-transacties

U kunt transacties uitvoeren met behulp van de TenX app of een fysieke TenX-betaalpas. In tegenstelling tot sommige andere cryptokaarten, blijven al uw muntactiva cryptovaluta tot het moment dat u daadwerkelijk een transactie uitvoert.

TenX Wallet & amp; Kaart

TenX portemonnee & Kaart

Gedecentraliseerde beveiliging Smart Contracts (DSS)

Met behulp van een DSS kunt u bestedingsregels voor uw kaart instellen en krijgt u meer controle over uw geld. U kunt instellen aankooplimieten, dagelijkse bestedingslimieten en opnamelimieten.

U kunt ook een portefeuille met munten kiezen om te besteden. U kunt bijvoorbeeld regelen dat elke aankoop wordt opgesplitst in 50 procent Bitcoin, 25 procent Ethereum en 25 procent Litecoin.

TenX-betalingsplatform

Uiteindelijk zal TenX ontwikkelaarstools uitbrengen voor start-ups, bedrijven en handelaars om zich aan te sluiten bij het COMIT-netwerk. Dit zal TenX helpen om verder te gaan dan alleen pinpassen en te experimenteren met andere activaklassen, zoals ETF’s en derivaten.

TenX Betaalplatform

TenX-betalingsplatform

Het beschikbaar maken van het COMIT-platform voor het publiek zal ook leiden tot nieuwe diensten, zoals uitwisselings- en kredietprogramma’s. De originele roadmap heeft deze functie beschikbaar in Q3 2018, maar het team heeft ook hier het doel gemist.

COMIT-netwerk

TenX is geïntegreerd met het COMIT-netwerk (Cryptographically-secure Off-chain Multi-asset Instant Transaction). Hoewel gemaakt door dezelfde mensen achter TenX, is het COMIT-netwerk heeft een geheel andere website en wit papier.

Het doel van het COMIT-netwerk is om elke nieuwe blockchain verbinding te laten maken met een bestaande blockchain door de COMIT Routing Protocol (CRP) – een set standaarden die schetst hoe de verschillende blockchains met elkaar communiceren. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop internet over de hele wereld is verbonden via het TCP / IP-protocol.

Met de succesvolle implementatie van het COMIT-netwerk, kunt u het ene activum inwisselen voor het andere (crypto-naar-crypto of crypto-naar-fiat) ogenblikkelijk voor bijna nul transactiekosten.

Om een ​​blockchain compatibel te maken met het COMIT-netwerk, moet deze de volgende kenmerken hebben:

  • Bescherming tegen dubbele uitgaven
  • Multisig
  • Timelocks
  • Hash-functie

De meeste gerenommeerde blockchains bevatten al deze vereisten.

EEN COMIT-transactie

Om een ​​transactie uit te voeren, a Gebruiker (U) moet een portemonnee gebruiken die is verbonden met het COMIT-netwerk. De Zakelijk (B) waar de gebruiker zijn geld uitgeeft, moet ook een betalingsprovider hebben die is aangesloten op het COMIT-netwerk.

Wanneer de gebruiker een transactie doet bij een goedgekeurd bedrijf, wordt de transactie doorgegeven via een netwerk van Liquidity Providers (LP’s) om te bepalen welke LP de beste wisselkoers heeft.

Een LP opereert over blockchains heen en verschaft liquiditeit aan de uitwisselingen tussen de verschillende valuta’s.

COMIT-netwerkroutering

COMIT-netwerkroutering

Voor een meer gedetailleerde uitleg over hoe het COMIT-netwerk werkt, kunt u het wit papier.

TenX-vergoedingen & Beloningen

TenX heeft geen transactiekosten. U betaalt slechts eenmalige uitgiftekosten van $ 15 voor de fysieke kaart en $ 1,50 voor de digitale kaart. Er is ook geen jaarlijkse kosten om de kaart te gebruiken, tenzij u minder dan $ 1000 in een jaar uitgeeft. Als je dat minimum niet haalt, betaal je $ 10.

De originele whitepaper schetste een beloningsprogramma voor TenX-houders en gebruikers. Hierin stond dat je twee manieren had om beloningen te verdienen:

  1. PAY-tokens vasthouden
  2. Met behulp van de TenX-kaart

Houders van het PAY-token zouden Ethereum ontvangen bij elke transactie op het TenX-netwerk. Het bedrijf zou maandelijks 0,5% van het totale transactievolume uitbetalen aan PAY-houders. Naarmate het netwerk- en transactievolume groeit, zouden deze betalingen vaker plaatsvinden met als doel uitbetalingen per uur.

Net als bij de meeste creditcards zou u ook een 0,1% beloning elke keer dat u de TenX-kaart gebruikt. Je zou deze beloning ontvangen in PAY-tokens die je zou kunnen houden om de eerder genoemde beloning te ontvangen of te verkopen op de open markt.

BELONINGEN UPDATE: Dit beloningsprogramma bestaat niet meer en het team heeft het nooit geïmplementeerd. In oktober 2018 heeft de team aangekondigd dat ze het beloningsprogramma heroverwogen. Op het moment van schrijven hebben ze geen openbare plannen over wat dat zal zijn. Het kan een volledig afzonderlijk token zijn. Verschillende leden van de gemeenschap zijn boos over de beslissing omdat ze zich in het project kochten in de verwachting beloningen te ontvangen in overeenstemming met de bovenstaande structuur.

TenX geschiedenis

De TenX team hebben hun laatste whitepaper uitgebracht en zijn eind juni 2017 begonnen met hun tokenverkoop.

Het team is gevestigd in Singapore en is opgericht door Toby Hoenisch, Dr. Julian Hosp, Michael Sperk, en Paul Kitti. Hoenisch, Dr. Hosp en Kitti werkten ook samen om het wit papier voor het COMIT-netwerk.

Fenbushi Capital, een groot risicokapitaalbedrijf in blockchain met Vitalik Buterin als algemene partner, is een investeerder in TenX.

TenX-oprichters

TenX Founding Team

De TenX-reis was ronduit interessant. Het team lanceerde de eerste kaart in september 2016 in Singapore in samenwerking met OneBit, de uitgever. In juni 2017 begonnen Europese klanten hun kaarten te ontvangen.

Begin 2018 ging het echter achteruit. In januari werd TenX gedwongen om een ​​nieuwe kaartuitgever te vinden en heeft dat nog niet kunnen doen. Daarom wordt de kaartimplementatie uitgesteld totdat ze met een nieuwe uitgever gaan werken.

Het team blijft werken aan het bevriezen van de kaart door ontwikkeling op het COMIT-netwerk en de portemonnee. In april 2018 werkte TenX samen met de Litecoin Foundation en in juni voerde het de eerste atomaire swap uit tussen BTC en ETH op COMIT. Volgende stappen voor het bedrijf zijn onder meer het vinden van een kaartuitgever, het lanceren van de cryptokaarten en het toevoegen van ondersteuning voor meer cryptocurrencies.

Wedstrijd

Er zijn een paar andere bedrijven die proberen cryptocurrency-kaartsystemen te bouwen, waaronder Teken en Monaco (onlangs omgedoopt tot Crypto). Elke kaart heeft een andere beloningsstructuur die ten goede komt aan verschillende soorten gebruiksscenario’s. TenX is uniek omdat het de enige is die gebruikmaakt van het COMIT-netwerk en COMIT-betalingen via meerdere kanalen.

Net zoals we meerdere creditcard- en betaalpasopties hebben in het traditionele financiële systeem, is er ruimte voor meerdere opties in de crypto-ruimte met verschillende voor- en nadelen die zijn afgestemd op de verschillende soorten uitgevers.

Token-levering

Er zijn momenteel een beetje onder 110 miljoen PAY-tokens circuleert op de markt. Dit vertegenwoordigt 51% van de tokens die ooit op de markt zullen bestaan.

Nog eens 29 procent (of ~ 59,5 miljoen) zal de komende 4 jaar op de markt komen om gemeenschapsinitiatieven, bedrijfsontwikkeling en academisch onderzoek te financieren om het product verder te verbeteren.

Van de laatste 20 procent zal de helft worden gereserveerd als een actief in het bedrijf, terwijl de andere helft zal worden gebruikt om de oprichters en werknemers van TenX te compenseren gedurende een verwervingsperiode van 4 jaar.

Hierna worden geen tokens meer gemaakt.

Handel

Het TenX PAY-token piekte in augustus 2017 naar een recordhoogte van $ 5,60 (0,00147972 BTC). De dramatische prijsstijging werd veroorzaakt door de uitgifte van een grote batch debetkaarten en het PAY-token dat eindelijk op Yunbi werd vermeld – een van de grootste crypto-uitwisselingen in China.

Daarna daalde de prijs langzaam en gestaag naar de Bereik $ 1,50 – $ 2,00 met kleine positieve bewegingen tegen het einde van november. Net als bijna elke andere altcoin bereikte PAY begin januari 2018 opnieuw een hoogtepunt. De prijs steeg snel tot ongeveer $ 5,00 (~ 0,00035 BTC) voordat hij crashte voor de rest van 2018.

De bearmarkt, in combinatie met het gebrek aan kaartuitgifte, heeft de prijs laag gehouden. Het bevindt zich momenteel op een minimum van ongeveer $ 0,30 (~ 0,00007 BTC).

Het lijkt erop dat beleggers elke dag het vertrouwen in dit project verliezen dat er nog steeds een kaartuitgever ontbreekt. Zelfs een algehele marktomslag heeft mogelijk weinig effect op TenX als het bedrijf de cryptokaarten niet kan produceren. Houd de voltooiing van het COMIT-netwerk in de gaten, evenals aankondigingen van partnerschappen tussen uitgevers. Deze twee dingen zijn de belangrijkste katalysatoren die de prijs kunnen helpen.

Waar te koop PAY

U kunt PAY kopen met Bitcoin, Ethereum of Tether op verschillende grote beurzen, zoals Bittrex en Huobi.

Een strategie is om eerst Bitcoin te kopen op GDAX of Gemini en deze vervolgens over te dragen naar Bittrex.

U kunt uitchecken CoinMarketCap voor een volledige lijst van de beurzen waarop PAY beschikbaar is.

Waar te slaan PAY

Het wordt aanbevolen om uw PAY-tokens op te slaan in een hardware wallet die ondersteuning biedt voor ERC20-tokens zoals Trezor of de Ledger Nano S.

Een andere opslagoptie is MyEtherWallet, waar u uw tokens naar een offline papieren portemonnee kunt verplaatsen.

Vreemd genoeg, u kunt uw PAY-tokens niet opslaan in de TenX-portemonnee.

Conclusie

TenX is een project dat hoge verwachtingen heeft gewekt, maar sindsdien een groot deel van het vertrouwen van de cryptogemeenschap heeft verloren. Nu het project meer dan een jaar achterloopt op de oorspronkelijke roadmap, vragen veel investeerders zich af of het TenX-team ooit een kaart op de markt zal krijgen. Deze vertraging, in combinatie met de herstructurering van het beloningsprogramma, heeft bij veel mensen een bittere smaak achtergelaten.

Dat gezegd hebbende, blijft het bedrijf updates verstrekken. En het lijkt alsof het ontwikkelteam vooruitgang blijft boeken. Nu Monaco (Crypto) kaarten verzendt, zijn ze het voordeel van de first-movers kwijt dat ze ooit hadden.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 12 april 2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende TenX-bronnen

Website

Blog

Twitter

Facebook

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me