Wat is TRON?

TRON is een op blockchain gebaseerd besturingssysteem en een gedecentraliseerd applicatieplatform (dapp). Opgericht door een in Singapore gevestigde non-profit stichting, de Tron Foundation, probeerde het projectteam aanvankelijk de wereldwijde entertainmentindustrie aan te pakken – momenteel geschat op $ 1 biljoen. Ze hebben hun visie echter enorm uitgebreid en hebben de hele dapps-markt aangepakt.

Volgens zijn eerste whitepaper, “De teamleden van TRON zijn volgelingen van Sir Tim Berners-Lee, die ervan overtuigd zijn dat protocol, vanaf het moment dat het werd uitgevonden, een aanwinst is voor mensen, in plaats van een winstgevend instrument voor kleine groepen.” Tim Berners-Lee is de oprichter van het World Wide Web.

TRON’s open, gedecentraliseerde platform en gedistribueerde opslagtechnologie stellen makers van digitale inhoud in staat om tussenpersonen zoals de Apple Store en Google Play Store uit te schakelen. Producenten van inhoud kunnen zo rechtstreeks geld van consumenten verkrijgen.

Momenteel worden veel gebruikersgegevens en verkeer beheerd door een paar bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon. TRON probeert deze controle te verminderen door het eigendom van de gegevens weer in handen van de maker te leggen.

In deze TRON-gids behandelen we:

Hoe werkt TRON?

Voornaamste functies van TRON

TRON wil “het internet genezen” door middel van de volgende functies:

 1. Gegevensbevrijding: gratis en ongecontroleerde gegevens
 2. Maakt een content-ecosysteem mogelijk waar gebruikers digitale activa kunnen verkrijgen via het verspreiden van content
 3. Persoonlijke ICO met de mogelijkheid om digitale activa te distribueren
 4. Infrastructuur om gedistribueerde uitwisseling van digitale activa (zoals games) en marktvoorspelling mogelijk te maken.

Dit is een langetermijnproject met een reeks fasen waarmee begonnen is Exodus in 2017 en zal uiteindelijk leiden tot Eeuwigheid in 2023. Hieronder staan ​​de belangrijkste kenmerken van elke fase.

 1. Exodus: het gratis platform voor peer-to-peer distributie, opslag en inhoud.
 2. Odyssey: economische prikkels die zijn ingevoerd om het creëren en versterken van inhoud aan te moedigen
 3. Great Voyage: individuele ICO-mogelijkheden
 4. Apollo: mogelijkheid voor producenten van inhoud om persoonlijke tokens uit te geven (TRON 20 Token)

Stappen 5 en 6 zijn beide bedoeld om de mogelijkheid om de game-industrie te decentraliseren te bevorderen. Ze stellen ontwikkelaars in staat om vrij spelplatforms te bouwen en vervolgens financiële prikkels te krijgen bij het opzetten van genoemde spellen.

TRX Coin Tijdlijn

Een meer diepgaande fase-evaluatie

TRON is bijzonder ambitieus. Het toepassingsgebied omvat de implementatie van veel blockchain-technologieën die nog steeds technisch experimenteel zijn, inclusief iets dat lijkt op het hele Ethereum-platform. Het team probeert dit de komende 8-10 jaar te bereiken.

Exodus

Momenteel bezetten we de eerste fase Exodus. Exodus streeft ernaar om eenvoudig gedistribueerd delen van bestanden te bieden, gebouwd op iets dat lijkt op IPFS. Daarom maakt TRON technisch geen gebruik van blockchaintechnologie in zijn huidige platform. Dit zal echter veranderen met de komst van de 2e fase.

Odyssey

Odyssey, de volgende fase, probeert een vroege acceptatie en oprichting van een eigen gemeenschap van makers van inhoud en consumenten te stimuleren met iets dat lijkt op een proof of stake-model.

De omvang van de vergoeding voor creatie is gekoppeld aan een statistiek met een gerelateerd fooischema, in tegenstelling tot eenvoudige weergaven of klikken. Weergaven en klikken zijn niet ideaal, omdat ze massaal kunnen worden gereproduceerd door klikfarms of bots.

Gebruikers zullen uiteindelijk transacties uitvoeren (mogelijk via unidirectionele betalingskanalen zoals µRaiden) in TRX. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van waarde voor services sneller, maar vereist een of andere vorm van in- en uitbetaling van een TRX-account als gebruikers in eerste instantie geen TRX hebben.

Grote reis & Apollo

De 3e fase (Great Voyage) en 4e fase (Apollo) zijn bedoeld om makers van inhoud in staat te stellen een aandeel in een potentieel persoonlijk merk aan te bieden via ‘individuele ICO’s’ of merktokens.

Hiervoor zal TRON zijn eigen blockchain-applicatieplatform moeten ontwikkelen, vergelijkbaar met dat van Ethereum, met een volledige Turing-taal voor slimme contracten. TRON geeft echter toe dat het mogelijk te maken heeft met enkele van dezelfde problemen als Ethereum, zoals netwerkcongestie als gevolg van ICO-lanceringen.

Een neveneffect zou kunnen zijn dat het netwerk niet in staat zal zijn om de betrouwbaarheid van elk van het enorme aantal unieke tokens goed te onderzoeken / valideren. Bovendien geeft de whitepaper van Tron geen details over hoe Sybil-aanvallen of uitwisselingsaccounthacks op het netwerk kunnen worden voorkomen. Het vermeldt slechts kort de behoefte aan en geplande implementatie van een gedecentraliseerde uitwisseling voor deze tokens als een poging om enkele van deze potentiële bedreigingen te verminderen..

Star Trek

Star Trek is de vijfde fase van TRON en probeert iets vergelijkbaars met Augur na te bootsen met een gedecentraliseerd prognose- en gamingplatform.

Eeuwigheid

Eternity, de laatste fase, stelt de mogelijkheid voor om geld in te zamelen en geld te verdienen op basis van de groei van de gemeenschap. Uiteindelijk zal de kerntechnologie van TRON grotendeels gebaseerd zijn op de aanpassing van IPFS en het Ethereum-platform. Veel van wat TRON probeert te consolideren, wordt gedaan door verschillende projecten en elkaar uitsluitende entiteiten.

Economische winst: TRON 20 Token en TRON Power (TP)

Het Tron 20-token bevat waarde en stelt individuele contenteigenaren in staat om aangepaste tokens op het platform te maken, vergelijkbaar met de cryptocurrency Golven. Opgemerkt moet worden dat het TRON 20-token niet hetzelfde is als Tronix, het ruilmiddel op het platform.

Nu het bedrijf op zoek is naar langetermijninvesteringen en investeerders die snel winst willen maken, wegjaagt, kan het TRX-token zelf worden vergrendeld om TP te krijgen. Hierdoor krijgen gebruikers opwaartse mobiliteit in het ecosysteem met machtsveranderingen zoals stemrechten en een hogere status. Hoe langer je tokens zijn vergrendeld, hoe meer TP TRON je zal belonen.

TRON-team & Vooruitgang

De datum van ICO voor TRX was tussen 3 augustus 2017 en 24 augustus 2017.

Van CEO en oprichter van TRON, Justin Sun, wordt vaak gezegd dat hij “de volgende Jack Ma” is, de oprichter van Alibaba. Sun heeft een buitengewoon indrukwekkend CV op slechts 27:

 • Afgestudeerd aan de Universiteit van Pennsylvania
 • 2015 Forbes China 30 onder 30
 • Forbes Asia 30 onder 30 2017
 • oprichter van Peiwo APP (Snapchat van China)
 • deelnemer van de Hupan University, opgericht door Jack Ma
 • voormalig hoofdvertegenwoordiger van Ripple China.

Afgezien van Sun omvat het team andere belangrijke spelers. CTO Lucien Chen is een voormalig werknemer van Alibaba met uitgebreide ervaring in het werken met eersterangs internetbedrijven zoals Netease, Qihoo 360 en Tencent.

TRON wordt al goed ondersteund door Chinese topontwikkelaars in zijn team, maar breidt zijn personeelsbestand voortdurend uit met leden met ervaren technische expertise zoals Maorong Lin en Xiadong Xie. Samen brengen de twee medewerkers jarenlange technische ontwikkelingservaring in de entertainmentindustrie en internethandel.

TRON wordt gesteund door opmerkelijke leden van het Chinese bedrijfsleven, zoals Hitters Xu (oprichter van Nebulas), Tang Binsen (oprichter van mobiele game Clash of Kings), Xue Manzi (beroemde Chinese engelinvesteerder), Chaoyong Wang (oprichter van China Equity Group met een marktwaarde van $ 2 miljard), Dai Wei (CEO van OFO-fiets), Huobi.com en nog veel meer.

Bovendien is TRON bezig met het overbrengen van TRX naar de Peiwo APP. Dit zou zijn 10 miljoen gebruikers de mogelijkheid geven om het token heen en weer te wisselen.

Terwijl TRON allerlei soorten virtuele valuta ondersteunt, zal TRX de officiële zijn. Hiermee zullen alle andere valuta’s via TRX moeten worden geconverteerd.

TRX-levering

Je bent niet in staat om TRX te minen. Op het moment van schrijven bedroeg het circulerende aanbod 65.748.192.475 TRX met een totaal aanbod van 100.000.000.000 TRX.

Op 18 december 2017 kondigde Sun aan dat de TRON Foundation tot januari 2020 $ 34,2 miljard tokens heeft vergrendeld. Speculanten geloven vaak dat het blokkeren van tokens de waarde van tokens zal verhogen..

Handelsgeschiedenis

Sinds de relatief nieuwe release eind september 2017 heeft TRX sterke prijsstijgingen meegemaakt. Beginnend 3 maanden geleden bij ongeveer 0,002 cent, op dit moment is het ongeveer 0,045 op 19 december 2017, een 22,5-voudige toename of ongeveer 2150% toename. Altcoins trekken momenteel de aandacht van beleggers die toegang willen krijgen tot meer betaalbare valuta’s, wat de plotselinge prijsstijging zou kunnen verklaren.

Waar te koop TRX

U heeft de mogelijkheid om TRX te verhandelen op uitwisselingssites zoals Liqui & Binance voor ETH of BTC. Nieuwe gebruikers kunnen BTC- of ETH-munten kopen op Bitstamp of Coinbase en deze in hun respectievelijke portemonnee op Binance storten. Binance wordt vaak beschouwd als een van de beste handelskeuzes vanwege de lage handelskosten.

Waar TRX

TRX is een ERC-20-token, dus je kunt het opslaan op hardwareportefeuilles die de Ethereum-blockchain ondersteunen, zoals Ledger Nano S en Trezor. U kunt het ook opslaan op MyEtherWallet (MEW). Raadpleeg onze gids om meer portemonnees te bekijken De beste Ethereum-portefeuilles.

Gevolgtrekking

Het zal interessant zijn om te zien hoe dit project evolueert, mogelijk gericht op een meer gerichte use-case binnen de entertainmentindustrie. Er is een groot aantal invloedrijke leden in het Chinese bedrijfsleven die het TRON-team steunen. TRON heeft ook een sterk ontwikkelingsteam om deze inspanningen te ondersteunen.

Met een duidelijke langetermijnvisie voor TRX en het TRON-platform, en met wat lijkt op onbeperkte financiering van investeerders, is het niet onredelijk dat iemand optimistisch is over dit project. Dit is echter geenszins een financieel advies.

Wees voorzichtig als u overweegt te investeren en doe grondig onderzoek. Voor een meer diepgaande beoordeling, volg deze link naar TRON’s witte papieren. Volg hem voor voortdurende updates van CEO Justin Sun Twitter.

Aanvullende TRON-bronnen

Website

Github

Twitter

Reddit

Medium

Telegram (Engels)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me