tZERO biedt een aantal blockchain-enabled oplossingen, waaronder een gedistribueerde grootboektechnologie die een alternatief handelssysteem (ATS) mogelijk maakt. tZERO’s volledige broker-dealer, PRO Securities of tZERO’s JV-partnerschap met BOX Digital Markets, dat de eerste nationale effectenbeurs creëert voor de handel in beveiligingstokens.

tZERO’s ontwikkelaars hopen een alternatief te creëren voor de bestaande aandelenmarkt. De bedrijf doel is een revolutie teweeg te brengen in Wall Street door de integratie van nieuwe marktstructuren.

tZERO is niet zomaar een startup die zijn weg in de markt probeert te vinden; het bedrijf is een dochteronderneming van Overstock.com (NASDAQ: OSTK​tZERO, via zijn BOX JV, is ook op weg om de eerste SEC-gereguleerde uitgifte van beveiligingstoken en handelsbeurzen in de VS te worden. Het bedrijf heeft begin dit jaar een SEC-formulier D ingediend. Form D-aanmeldingen staan ​​bedrijven toe om effecten te verkopen. In augustus heeft het bedrijf bijgewerkt de Reg D-aanvraag om protocollen voor beveiligingstoken op te nemen.

tZERO via homepage

Platforminformatie via de tZERO-homepage

tZERO integreert voorschriften rechtstreeks in het tokencreatieprotocol. Ze bieden blockchain-oplossingen op bedrijfsniveau, inclusief uitgifte, beheer en handel van tokens. Deze strategie bespaart bedrijven die blockchain-technologie willen integreren enorme bedragen aan onderzoeks-, ontwikkelings- en regelgevingskosten.

Over het concept gesproken, de oprichter van Overstock, Patrick Byrne noemde security tokens een ‘innovatie van historische proporties’. Byrne is niet de enige manager die enthousiast is over dit platform. Het bedrijf al bekend gemaakt een intentieverklaring van $ 270 miljoen van het in Hongkong gevestigde GSR Capital dit jaar. Wat de deal nog lucratiever maakte voor het bedrijf, was de intentie van GSR Capital om nog eens $ 104,55 miljoen uit te geven voor ongeveer 3,1 miljoen aandelen in Overstock, plus nog eens $ 30 miljoen aan de STO van tZERO. In totaal heeft tZERO STO $ 134 miljoen opgehaald.

Hoe werkt tZERO?

Het tZERO-platform maakt gebruik van cryptografisch beveiligde gedistribueerde grootboeken om bestaande marktsystemen te stroomlijnen. De integratie van blockchain-technologie zorgt voor meer controleerbaarheid, transparantie en efficiëntie in traditionele marktprocessen. Bovendien vermindert blockchain-integratie de kosten en transactietijden. Zodra het platform van tZERO live is, kunnen bedrijven via de exchange beveiligingstokens uitgeven voor fondsenwervingsdoeleinden.

Een korte geschiedenis

tZero is opgericht in oktober 2014 om blockchain-technologie te gebruiken als een middel om Wall Street te revolutioneren. Ontwikkelaars merkten op dat financiële processen op het platform minder afhankelijk zijn van traditionele institutionele marktstructuren en het onheil en de financiële instabiliteit die soms voorkomen.

tZERO is een portfoliobedrijf van Medici Ventures, de blockchain-dochteronderneming van Overstock.com. Medici Ventures heeft een groeiend portfolio van blockchain-gerichte investeringen.

In 2012, toen nog geen bedrijf met een omzet van $ 1 miljoen bitcoin accepteerde als betaalmethode, leidde Patrick Byrne’s politieke voorkeur voor vrijheid hem ertoe te besluiten dat Overstock.com, een populaire e-commerce retailgigant met $ 1,4 miljard aan jaarlijkse inkomsten, de digitale valuta. Als een langdurige voorstander van Bitcoin en cryptocurrencies, heeft Byrne bekendheid gekregen met blockchain. Dit bracht hem ertoe Medici Ventures op te richten, een Overstock-dochteronderneming die zich richt op het beheer van de investeringen van het bedrijf in blockchain-gebaseerde en gerelateerde projecten..

In 2015 gebruikte Byrne het tZERO-effectenhandelsplatform van Medici Venture om de eerste persoon te worden die een digitale obligatie volledig op de bitcoin blockchain kocht..

In december 2016 was Overstock het eerste bedrijf ooit dat aandelen van een beursgenoteerd bedrijf uitgaf met behulp van blockchain-technologie.

Op 18 december 2017 lanceerde tZERO zijn ICO en kreeg veel belangstelling en haalde meer dan $ 250 miljoen op in een lopende ICO.

Maak kennis met Patrick Bryne

Patrick Byrne is de uitvoerend voorzitter van tZERO. Deze inventieve ondernemer heeft Overstock met succes uitgebouwd tot een wereldwijde markt van $ 1,8 miljard dollar.

Byrne is een lange tijd voorstander van crypto- en blockchain. In 2012 drong hij erop aan dat Overstock de eerste online retailer wordt die Bitcoin-betalingen accepteert. In 2015 haalde Byrne opnieuw cryptokoppen nadat hij de eerste persoon was die een digitale band met blockchain-technologie kocht met behulp van het Medici-platform..

Overstock.com CEO Patrick Byrne via The Business Journals

Overstock CEO Patrick Byrne via The Business Journals

De handelsbarrière doorbreken

In 2016 lanceerde tZERO ‘s werelds eerste openbare digitale beveiliging genaamd OSTKP. Over de prestatie sprak de uitvoerend voorzitter van tZERO het product van het bedrijf Chuck Yeager moment. Aangezien dit de wereldwijde introductie was tot realtime handelsafwikkeling, is het passend om het moment te vergelijken met het moment waarop Chuck Yeager voor het eerst de geluidsbarrière brak.

VEILIG

In december 2017 begon tZERO met de verkoop van eenvoudige overeenkomsten voor toekomstige aandelen (SAFE’s). SAFE’s bieden bedrijven een alternatieve manier om kapitaal aan te trekken buiten de effectenmarkt. Bedrijven met digitale activa gebruiken SAFE’s vaak. tZERO heeft dit product alleen verkocht aan geaccrediteerde investeerders.

Het verschil tussen geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde investeerders is dat de laatste niet voldoet aan de minimale vermogensvereisten van de SEC van $ 1 miljoen of andere tests. Er werd gemeld dat de investeringsbelangen destijds zo hoog waren dat het bedrijf erin slaagde te komen $ 100 miljoen aan financiële verplichtingen in de eerste 12 uur.

STO

Op 6 oktober 2018 heeft tZERO hun aanbod van beveiligingstoken afgerond. Het bedrijf haalde $ 134 miljoen op bij meer dan 1.000 wereldwijde investeerders. tZERO had gehoopt op het evenement $ 250 miljoen op te halen. Ondanks de tekortkomingen van het evenement, de CEO van tZERO, Saum Noursalehi, noemde het moment een “spannende mijlpaal voor tZERO.” Op 16 oktober ontvingen beleggers hun tZERO-beveiligingstokens in hun portemonnee.

Hoewel beleggers hun tokens al hadden ontvangen, blijven alle TZRO’s op slot tot 10 januari 2019. Deze periode van 90 dagen is in overeenstemming met de federale wet- en regelgeving op het gebied van effecten. Ze kunnen hun TZRO alleen verhandelen, verkopen of overdragen naar een secundair platform nadat de wachtperiode van 90 dagen is verstreken. tZERO is niet op zoek naar extra investeringen.

tZERO is ook van plan om tegen 6 augustus 2019 een SEC-goedgekeurd handelsplatform te ontwikkelen, aldus een bedrijf persbericht. Het doel van het platform is om liquiditeit aan de markt toe te voegen. Om deze taak te volbrengen stelt tZERO deelnemers in staat hun tokens te verkopen aan niet-geaccrediteerde investeerders.

Waar kan ik tZERO?

Helaas moet je wachten tot de deadline van 10 januari 2019 om enkele tZERO-tokens te bemachtigen in secundaire transacties als je hun STO-evenement hebt gemist.

Waar kan ik tZERO?

tZERO is een token dat voldoet aan ERC-20. Op dit moment zitten alle TZRO’s in bewaarportefeuilles volgens de effectenregelgeving. Gebruikers kunnen hun tZERO opslaan in elke ERC-20-compatibele portemonnee nadat de wachttijd van 90 dagen is verstreken.