Wat is VeChain?

VeChain is een Blockchain-as-a-Service-bedrijf met een missie om “een vertrouwensvrij en gedistribueerd bedrijfsecosysteem op te bouwen om een ​​transparante informatiestroom, efficiënte samenwerking en snelle waardeoverdracht mogelijk te maken.”

Het project bestaat al meer dan twee jaar en heeft al klanten die een werkend product gebruiken – tegenwoordig nog steeds een zeldzaamheid in crypto. Verschillende industrieën, waaronder luxegoederen, landbouw, logistiek, voedsel / medicijnen en overheden, gebruiken al VeChain blockchain-technologie.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

VeChain doet veel. Met behulp van de technologie kunt u artikelen door een toeleveringsketen volgen, de authenticiteit en kwaliteit van goederen garanderen en de kwaliteitscontrole van voedselproducten handhaven.

In dit overzicht gaan we uit van een aanpak op hoog niveau die betrekking heeft op:

Hoe werkt VeChain?

VeChain begon in de eerste plaats als een blockchain supply chain-bedrijf, maar is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf DApp-platform (hierover later meer).

Vertrouwen in de toeleveringsketen

VeChain maakt gebruik van een mix van blockchain-technologie en hun in-house gebouwd slimme chip om items tijdens hun levenscyclus te volgen. De slimme chip kan worden geïmplementeerd in verschillende IoT-items zoals NFC-chips, RFID-trackers of QR-codes.

Hoewel dit misschien niet de meest interessante technologie lijkt, speelt het een belangrijke rol bij het waarborgen van de productkwaliteit in alle bedrijfstakken. Laten we de sector van luxegoederen eens als een voorbeeld bekijken.

De luxegoederenindustrie wordt bewerkt met namaakartikelen – meer dan $ 450 miljard waard. Met een item als een Louis Vuitton-portemonnee die tijdens de productie en distributie meerdere keren van eigenaar wisselt, moet u erop vertrouwen dat de persoon voor u iets authentieks doorgeeft.

traditionele toeleveringsketen

Traditionele toeleveringsketen

VeChain neemt, net als andere blockchain-bedrijven, de behoefte aan dit vertrouwen weg. Bij elke stap van het proces kunt u de slimme chip op elk item scannen om te garanderen dat u ontvangt wat u zou moeten zijn. Omdat de blockchain een onveranderlijk grootboek is, kunt u erop vertrouwen dat u nauwkeurige informatie ontvangt.

Hoewel het nog steeds niet beschikbaar is, is het niet gek om aan te nemen dat deze technologie binnenkort in handen van consumenten zal zijn. Binnenkort kun je de authenticiteit van die schetsmatige zonnebril op rommelmarktkraampjes controleren met een snelle scan vanaf je telefoon.

Supply Chain Logistiek

Naast bescherming tegen namaak verbetert VeChain ook logistieke systemen door vereenvoudigde producttracering. Logistiek is complex en omvat vaak verschillende afzonderlijke systemen die per bedrijf verschillen. Hierdoor kan het volgen van producten in de toeleveringsketen een enorme pijn zijn. Dit geldt met name wanneer gegevens handmatig moeten worden ingevoerd of bij het schakelen tussen processen.

Met VeChain scan je gewoon de slimme chip van het item om alle bijbehorende gegevens te krijgen. Dit biedt bedrijven informatie die altijd actueel is en een nauwkeurig overzicht van elk item.

Integratie met IoT-apparaten helpt VeChain ook bij kwaliteitscontrole. Dit is vooral handig in de voedings- en landbouwindustrie, waar bijvoorbeeld een temperatuurverandering van een paar graden een hele productbatch kan ruïneren.

VeChain Thor

In februari 2018 heeft VeChain omgedoopt naar VeChain Thor. De rebranding verplaatste het bedrijf buiten de toeleveringsketen naar meer algemene enterprise dapp-oplossingen vergelijkbaar met Ethereum. Het nieuwe platform gebruikt twee verschillende tokens: VeChain Tokens (VET) en VeThor Tokens (VTHO).

VeChains Twee tokens

VeChain’s twee tokens

VeChain-tokens (VET)

Vóór de implementatie van het VeChain-mainnet waren de enige tokens op het netwerk VEN, een ERC20-vervanger. Nadat het team Ethereum verliet naar hun eigen blockchain, wisselden ze VEN-tokens in voor VET op een 1: 100-uitwisseling.

DIERENARTS wordt door bedrijven gebruikt als de slimme betalingsvaluta om zakelijke activiteiten op de blockchain uit te voeren. Bedrijven die meer VET hebben, krijgen een hogere prioriteit en meer rechten op de blockchain.

VeThor-tokens (VTHO)

Als houder van beroepsonderwijs ontvangt u VTHO die u kunt gebruiken om slimme contracten uit te voeren en applicaties op de blockchain uit te voeren. Dit mechanisme is vergelijkbaar met de manier waarop NEO GAS produceert voor zijn houders.

Het basisgeneratiesnelheid van VTHO voor VET-houders is:

0.000432 VTHO per VET per dag

Dit aantal is het minimum dat het tarief zal zijn en de VeChain Foundation zal stemmen initiëren om het opnieuw aan te passen op basis van netwerkgebruik.

Bewijs van autoriteit

Het VeChain-team schiet niet helemaal gedecentraliseerd systeem. In plaats daarvan hebben ze een Proof of Authority (PoA) -consensus geïmplementeerd waarin 101 bekende validators blokken produceren. Het netwerk is ook afhankelijk van extra knooppunten om het blockchain-ecosysteem te behouden. Alle knooppunten ontvangen VTHO als beloning voor het onderhouden van het netwerk. Er zijn vier soorten knooppunten die worden gedifferentieerd door hun vervaldatum en de hoeveelheid VET die ze hebben:

  1. Krachtknooppunten – 10 dagen looptijd (minimaal 1.000.000 VET)
  2. Donderknooppunten – Looptijd van 20 dagen (minimaal 5.000.000 VET)
  3. Mjolnir Masternodes – Looptijd van 30 dagen (minimaal 15.000.000 VET)
  4. Thrudheim (Autoriteit) Masternodes – 12/21/17 startdatum vervaldag (minimaal 25.000.000 VET)

De drie soorten economische knooppunten (Strength, Thunder en Mjolnir) ontvangen beloningen van de VeChain Foundation VTHO-pool naast de normale beloning voor het houden van VET.

De 101 autoriteitsknooppunten (Thrudheim) ontvangen dezelfde beloningen als economische knooppunten plus 30% van alle VTHO die wordt verbruikt door blockchain-transacties. De resterende 70% van VTHO wordt verbrand. Naast de volwassenheidsgegevens en de minimale VET-vereiste, moeten autoriteitsknooppunten KYC-procedures doorstaan, hun identiteit openbaar maken en voldoen aan aanvullende vereisten die zijn vastgesteld door de VeChain Foundation. Deze validators worden doorgelicht en gekozen door de VeChain Foundation en de gemeenschap.

In maart 2018 kondigde het projectteam de toevoeging aan van de X-knooppunt programma. Als u vóór 20 maart 2018 een bepaald aantal beroepsonderwijs en -opleiding had gevolgd, zou u worden geclassificeerd als een X-knooppunt. Als X-knooppunt ontvang je een extra beloning uit de Reward Pool en exclusieve vroege toegang tot VeChain ICO’s. Het programma is ontworpen om early adoptors te belonen.

Laat u niet intimideren door de hoeveelheid VET die nodig is om een ​​knooppunt te worden. U ontvangt nog steeds de dagelijkse THOR-beloning, ongeacht het bedrag dat u vasthoudt.

Bestuursmodel

De distributie van VET-tokens bepaalt niet alleen de consensus, maar stuurt ook het VeChain-governancemodel aan. VET-houders met een groot volume (>1.000.000 VET) hebben een directe zeggenschap over de toekomst van het netwerk. Deze belanghebbenden stemmen in de Raad van Bestuur. Deze commissie neemt op haar beurt beslissingen over onder meer de technologie, operaties en zelfs public relations.

VeChain-team en voortgang

VeChain begon als een dochteronderneming van BitSe, een van China’s grootste blockchain-bedrijven. Het in Singapore gevestigde team bestaat uit meer dan 150 leden en heeft een groot aantal talenten onder hun topmanagement.

Roadmap VeChain 2018

Roadmap VeChain 2018

In juni 2018 bereikte het VeChain-team een ​​cruciale mijlpaal bij de lancering van het mainnet van het platform. Met de lancering verhuisde het netwerk van de Ethereum-blockchain naar zijn eigen blockchain. En het team begon VEN te ruilen voor VET. De volgende stappen voor het netwerk zijn het uitbreiden van het ecosysteem met meer dapps en strategische zakelijke partnerschappen.

Het platform heeft al een aanzienlijk aantal dapps, waaronder Mijn verhaal van DNV GL en BitOcean’s OceanEx.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PtAqj0-OmYc?controls=0]

Team

Sunny Lu leidt het team als CEO. Het grootste deel van Lu’s carrière leidde hij IT- en informatiesysteemprojecten voor verschillende luxemerken. Het meest indrukwekkend was dat hij de Chief Information Officer (CIO) voor Louis Vuitton China.

Andere leden van het managementteam zijn onder meer CFO Jie Zhang, die 17 jaar ervaring heeft in IT-assurance en adviseur Bo Shen, de oprichter van Fenbushi Capital.

Partnerschappen

Het team is druk bezig geweest met het vormen van partnerschappen links en rechts, met als meest opvallende PwC en DNV GL. VeChain maakt deel uit van de PwC incubatorprogramma waardoor ze toegang krijgen tot het enorme wereldwijde netwerk van klanten van het bedrijf.

DNV GL is een $ 20 miljard bedrijf dat diensten levert aan olie- en gas-, energie-, maritieme en duurzame bedrijven. De strategische samenwerking met DNV GL zou de deur voor VeChain moeten openen voor een enorm aantal potentiële klanten.

Misschien wel het belangrijkste is dat de Chinese regering VeChain heeft gekozen als de blockchain-technologiepartner van de regering van Gui’an. Met een regering die notoir streng is op het gebied van regelgeving, is dit een indrukwekkende prestatie.

Korte lijst van VeChain-partners

Korte lijst van VeChain-partners

Wedstrijd

Aan de kant van de toeleveringsketen, Waltonchain en Modum gebruiken blockchain-technologie op dezelfde manier als VeChain. Logistiek is echter een grote bedrijfstak. Moreso, elk van de drie bedrijven lijkt zich te concentreren op verschillende niches, wat helpt om directe concurrentie te voorkomen.

In 2017 steeg de interesse in zakelijke DApp-platforms met concurrenten zoals Ethereum, Cardano, EOS en NEO die allemaal in prijs stegen. Hoewel VeChain pas onlangs hun mainnet heeft uitgebracht, heeft hun enorme aantal partnerschappen geholpen om hen te versterken tussen deze projecten met een hogere marktkapitalisatie.

Handel

VeChain begon eind augustus 2017 te handelen tegen ongeveer $ 0,25 (~ 0,00005 BTC). Na die tijd bleef de prijs relatief vlak met een kortstondige hobbel begin oktober 2017.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = VET & tsyme = USD, EUR, CNY, GBP’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”)> = 0? “&”: “?”) + “app =” + appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Vanaf midden december 2017 klom de prijs snel en bereikte onlangs de hoogste punten ooit, naast de rest van de cryptomarkt. De prijsstijging werd niet alleen veroorzaakt door een bullmarkt, maar ook door nieuws over meer partnerschappen en door de aankondiging van de VeChain Thor-rebranding.

Helaas hebben de omschakeling van VEN naar VET en het veranderende aanbod prijsanalyse vrij moeilijk gemaakt. Maar het zou niet verrassend zijn om de prijsstijging te zien naarmate nieuwe partners het enterprise DApp-platform gaan gebruiken.

Waar VET kopen

De aanbevolen plaats om VET te kopen is op Binance in ruil voor Bitcoin of Ethereum. Als u momenteel geen van beide heeft, kunt u ze kopen met USD op GDAX of Gemini. Breng vanaf daar uw Bitcoin en / of Ethereum over naar Binance en voer de transactie uit.

U kunt ook een volledige lijst bekijken van uitwisselingen waar VET beschikbaar is CoinMarketCap.

Waar VET opslaan

Nu de VET-tokens de ERC20 VEN-tokens hebben vervangen, is de VeChainThor-portemonnee is de aanbevolen plaats om uw geld op te slaan. De portemonnee is beschikbaar op iOS, Android en in combinatie met Ledger-wallets.

Behalve om de voor de hand liggende veiligheidsredenen, moet u ook uw VET van een beurs naar de officiële portemonnee verplaatsen, zodat u de VTHO-beloningen kunt ontvangen. Veel uitwisselingen verdelen deze beloningen niet. Binance is echter een uitzondering.

Conclusie

VeChain is een van de meest gevestigde blockchain-bedrijven in de branche. Ze hebben niet alleen klanten die een functioneel product gebruiken, maar ze hebben ook een team met uitgebreide ervaring in de branche waarop ze zich richten.

Omdat ze partnerschappen hebben met giganten als PwC en de Chinese overheid, zouden ze geen probleem moeten hebben om hun klantenkring te laten groeien. Sommige mensen twijfelen misschien aan hun verschuiving naar de zakelijke DApp-ruimte, maar het lijkt gunstig te zijn voor klanten die op zoek zijn naar een robuustere blockchain-oplossing voor hun specifieke zakelijke behoeften.

Als VeChain in hun huidige tempo doorgaat, zou het geen verrassing zijn om beroepsonderwijs en -opleiding te zien als een van de beste presteerders in de komende vijf tot tien jaar.

Noot van de redacteur: dit artikel is op 11.5.2018 bijgewerkt door Steven Buchko om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende VeChain-bronnen

Website

Facebook

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Github