Wat is Veritaseum?

“Op het eenvoudigst is Veritaseum de toegangspoort tot peer-to-peer kapitaalmarkten”, website verkondigt. Het platform geeft investeerders toegang tot slimme contracten en financiële machines waarmee ze hun investeringen kunnen beheren en waarden kunnen overdragen met andere Veritaseum-gebruikers.

Het doel van het platform is om makelaars, financiële adviseurs, banken en andere tussenpersonen uit het ecosysteem van de kapitaalmarkten te elimineren, en het team zou actief alle labels afwijzen die Veritaseum beschuldigen van het optreden als deze rollen in hun plaats. Ze zijn eerder van mening dat Veritaseum slechts een leverancier van diensten is, een “gedistribueerde serverloze software” waarmee de gebruikers zowel als consument als als tussenpersoon kunnen optreden die de software vervangt..

Veritaseum

Hoe werkt Veritaseum

Op fundamenteel niveau biedt Veritaseum zijn gebruikers de tools en software om deel te nemen aan een peer-to-peer-kapitaalmarkt. Met VERI, de utility-token van het platform, kunnen gebruikers toegangsrechten kopen voor de slimme contracten die de services van het platform beheren.

Deze producten variëren van escrowdiensten voor zelfbewaring tot financiële analyse / onderzoeksgegevens en zelfs tokenisatie van activa. Al deze services vormen het collectieve Veritaseum-platform en zijn allemaal onafhankelijk van elkaar toegankelijk.

Op het moment van schrijven heeft slechts één product, VeADIR, een actieve bèta.

VeADIR

Afkorting voor Veritaseum Autonomous Distributed Interactive Research, VeADIR is de onderzoeksspier van het platform. VeADIR haalt gegevens uit Veritaserum in ruil voor VERI, en geïnteresseerde partijen kunnen op hun beurt betalen voor deze onderzoeksresultaten. Alle bevindingen worden echter gepresenteerd in machinetaalalgoritmen, dus gebruikers zullen een slim contract moeten gebruiken om ze te vertalen naar een gewone volkstaal.

Bovendien kunnen gebruikers gegevens opvragen door VeADIR-vragen te stellen op basis van pay-per-query, en dit voedt de onderzoeksmodellen. Als gebruikers onderzoek naar een bepaalde organisatie vragen, betaalt VeADIR deze organisatie VERI voor deze informatie. Aan de andere kant kan een entiteit een verzoek indienen bij VeADIR om ook in VERI te worden geanalyseerd en gecompenseerd.

VeADIR doet ook aankopen op basis van dit onderzoek, zoals investeren in een platformtoken of noodkrediet. Vervolgens stelt het een “modelportfolio” samen op basis van zijn bevindingen, en platformgebruikers kunnen deze portefeuilles eveneens periodiek kopen..

VeADIR

Om u een overzicht te geven van hoe dit zou werken, volgt hier een kort voorbeeld:

De Bourbon Street Investment Group van Jim Bob Cooter wil geld in een ICO stoppen, maar ze willen uitgebreide gegevens over deze ICO, de branche die ze proberen te verstoren en andere relevante beleggersinformatie.

Jim Bob et al. Dienen vervolgens een verzoek in bij VeADIR en vullen een vragenlijst in met de gegevens die ze graag willen ontvangen. VeADIR verzamelt deze informatie van de ICO en stuurt deze voor verwerking naar Veritaseum.

Nadat Veritaseum de gegevens heeft verwerkt, haalt VeADIR het voltooide onderzoek op, en Jim Bob Cooter’s Bourbon Street Investment Group betaalt vervolgens voor de informatie en converteert deze van machinetaal naar Engels (of Frans als het dat soort Cajuns zijn).

VeRent

VeRent is de economische huurfaciliteit van het platform. Het concept is hier eenvoudig: het is de tool waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan peer-to-peer-token-transacties.

Kortom, u doet een bod op het platform en stelt in hoeveel van een munt / token u vermeldt, de prijs die u ervoor inruilt en de duur van het aanbod. Het is onduidelijk in welk aanbod VeRent zal voorzien, maar vanaf nu lijkt het erop dat VERI, ETH en een handvol ERC20-tokens beschikbaar zijn op de service.

Het team ontkent dat VeRent functioneert als een uitwisseling, maar om bot te zijn, het vergemakkelijkt valutatransacties tussen gebruikers, dus het is onduidelijk (in ieder geval voor deze auteur) hoe dit afwijkt van elk ander uitwisselingsplatform..

VeResearch

De menselijke tegenhanger van VeADIR, VeResearch is het onderzoeksvoertuig van het platform, aangedreven door door de mens gemaakte modules.

Met VeResearch bouwt het Veritaseum-analyseteam investeringsmodellen op voor elke crypto-asset die het platform analyseert. Deze modellen zijn bedoeld om samen te werken met de modellen die door VeADIR zijn gebouwd, hoewel investeerders ze waarschijnlijk afzonderlijk kunnen kopen (de website is echter niet duidelijk over hoe gebruikers toegang tot deze modellen kunnen krijgen).

VeExposure

VeExposure is de realisatie van man (VeResearch) en machine (VeADIR) die samenwerken om kosten te verlagen en prestaties te verbeteren, terwijl gebruikers de voogdij, eigendom en controle over hun activa (privésleutels) kunnen behouden ”, aldus de website van Veritaseum.

Dat alles om te zeggen dat VeExposure in wezen dient als de app die gebruikers toegang geeft tot de ‘blootstellingen’ (d.w.z. gegevens) die VeADIR biedt. Met behulp van de app kunnen gebruikers VERI sturen naar alle onderzoeken die op het platform worden aangeboden.

VeExposure

VeManagement

VeManagement is de portfoliobeheercomponent van Veritaseum. De app geeft gebruikers de kans om de door VeResearch geproduceerde modelportfolio’s te bekijken, waardoor ze aanpassingen kunnen doen of een portfolio kunnen accepteren door zich erop af te melden met hun privésleutels.

VeTokenization

Misschien wel een van de meer opmerkelijke diensten van Veritaseum, VeTokenization staat iedereen toe om een ​​nieuw tokenized asset in te dienen bij het platform door een nieuw contractadres op de Ethereum-blockchain te creëren. Gebruikers kunnen vervolgens getokeniseerde items bekijken en beheren met de beheerapp van het product.

Met deze functie kunt u in theorie voor alles een tokenized asset produceren (onroerend goed, een door de overheid uitgegeven obligatie, kostbare medailles, zelfs een andere cryptocurrency). Zolang Veritaseum het activum goedkeurt, kan het worden getokeniseerd en verhandeld op het platform.

Veritaseum Team en Roadmap

Projectoprichter Reggie Middleton is een ondernemende investeerder die ervaring heeft met het adviseren of beheren van hedgefondsen, handelaren, investeerders en wereldwijde banken. Hij is ook een zelfverklaard voorteken van “de val van Bear Stearns, Lehman Brothers, GGP (de op een na grootste Amerikaanse retail REIT) en de Europese staatsschuldencrisis te midden van bijna 100 succesvolle macro- en investeringsoproepen.”

Patryk Dworznik, de full-stack-ontwikkelaar van het project, heeft meer dan 15 jaar ervaring in software-engineering en is verantwoordelijk voor het maken van de Veritaseum Java-client. Manish Kapoor, de rechterhand van Reggie, heeft managementervaring bij bedrijven als Deloitte en S.&P India.

Op het moment van schrijven heeft Veritaseum geen zichtbare roadmap online, maar u kunt de projectontwikkelingen op de blog.

Veritaseum handelsgeschiedenis

Momenteel staat VERI op de 57e plaats CoinMarketCap, zijn rangschikking schommelt gewoonlijk binnen het bereik van 50-60.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = VERI&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar Veritaseum kopen

Indrukwekkend is dat de meest actieve markt van VERI ForkDelta (voorheen EtherDelta) is met meer dan 50% van het 24 / uur-volume van de munt in ETH / VERI-handelsparen. U kunt het ook vinden voor BTC en ETH op Mercatox en HitBTC.

Waar Veritaseum opslaan

Als een ERC20-token kan VERI worden opgeslagen in elke Ethereum-compatibele portemonnee (zie de gebruikelijke lijst: MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, Parity, MetaMask, etc.).

Conclusie (en beschuldigingen van zwendel)

Voordat we dit artikel afronden, moet ik de olifant in de kamer toespreken: de waslijst van Veritaseum met beschuldigingen van oplichting.

Ga je gang en Google “Veritaseum scam” en je zult zien waar ik het over heb. Crypto-enthousiastelingen hebben Veritaseum beschuldigd van plagiaat voor financiële rapporten en Reggie Middleton van het overdrijven van zijn expertise, en de meeste kritieken hebben betrekking op het aanvallen van de officiële website omdat deze onprofessioneel is en cruciale informatie ontbreekt om de samenstelling van het platform te begrijpen.

Tijdens het schrijven van dit artikel was het frustrerend om informatie uit de website te halen. Er is geen whitepaper, geen routekaart en de operationele uitleg van het platform is soms stomp en onduidelijk. Een project hiervoor een oplichterij noemen, kan overdreven zijn, omdat het het simpele product kan zijn van onbekwaamheid of het overdrijven van een product. Dat gezegd hebbende, is overdreven hyping misschien geen zonde, maar het roept wel vraagtekens op bij de bedoelingen van het team vanwege de kwaliteit van hun product: proberen ze geld te melken van onfatsoenlijke investeerders die alleen op zoek zijn naar kwaliteitsadvies om een ​​middel te ontvangen- minder rapportage door ongekwalificeerde analisten? Kan zijn. Maar goed, we hebben geen van deze services gekocht, dus we weten het niet zeker.

Nog een ding. VERI heeft een circulerend aanbod van ~ 2.000.000, maar het totale aanbod is 100.000.000. Verdomd goed, dat is een reusachtig discrepantie – een verschil van 98%. Dit draagt ​​ertoe bij dat VERI een van de laagste 24 / uur-handelsvolumes heeft van alle top 100-munten. Welnu, dat en de grootste markt die afkomstig is van ForkDelta, maar deze twee gaan hand in hand omdat grotere gecentraliseerde beurzen de valuta niet hebben vermeld (misschien om dezelfde bedenkingen die Veritaseum-critici hebben opgeworpen).

Noem het FUD, noem het ongegrond, het is aan het individu om te beslissen of deze beschuldigingen fout of eerlijk zijn. Ons advies? Doe uw eigen grondige onderzoek voordat u besluit of Veritaseum geschikt voor u is, want er is hier genoeg twijfel om een ​​gezonde scepsis te zaaien.