Wat is Vertcoin?

Per zijn website, “Vertcoin is een gedecentraliseerde valuta die eigendom is van zijn gebruikers”, een P2P-cryptocurrency in dezelfde geest als Bitcoin en Litecoin. Net als zijn twee voorgangers, Vertcoin bestaat uitsluitend als valuta en gebruikt proof of work (PoW) om een ​​gedistribueerde consensus te bereiken.

In tegenstelling tot zijn twee voorgangers, is Vertcoin er echter op gericht zijn mijnfuncties gedecentraliseerd te houden, dus in tegenstelling tot de meeste PoW-munten is het ASIC-resistent..

Door hun project te brandmerken als ‘de munt van het volk’, gelooft het team van Vertcoin dat ASIC-weerstand een eerlijkere, meer gedemocratiseerde valuta uitnodigt voor zowel gebruikers als mijnwerkers. Langs deze lijnen heeft Vertcoin zijn eigen 1-klik mijnwerker, een programma dat bedoeld is om mijnbouw toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Dus wat maakt Vertcoin aan het tikken en hoe kan het ASIC-weerstand garanderen? In deze gids behandelen we de volgende secties:

Hoe Vertcoin werkt

De hele shtick van Vertcoin is dat het mijnwerkers volledig belet om ASIC-hardware te gebruiken om te minen op zijn blockchain. Dit betekent dat Vertcoin ons terugbrengt naar de goede ouwe dagen dat je alleen een fatsoenlijke grafische kaart of de processor van je computer nodig had om in het mijnspel te komen..

gedecentraliseerde mijnbouwvtc

Vertcoin’s ASIC-resistente filosofie

Toen Vertcoin voor het eerst begon in 2014, gebruikte het het Scrypt-N-algoritme om zijn PoW-consensus te bereiken. Sindsdien zijn ASIC’s die specifiek zijn voor Scrypt-N opgedoken, dus het Vertcoin-team moest helemaal opnieuw beginnen.

Toen ze dat deden, bedachten ze het Lyra2RE-algoritme en vertrokken Vertcoin op 13 december 2014 om de kernsoftware bij te werken. Volgens Lyra2RE’s wit papier, Dankzij het nieuwe algoritme kon het team “het geheugengebruik en de tijdskosten onafhankelijk wijzigen, waardoor [hen] meer invloed konden uitoefenen op ASIC’s.”

Het team gaat door met het uitleggen van de ASIC-weerstand van Lyra2RE tegen de conclusie van het witboek:

“In tegenstelling tot Scrypt-N zijn tijdkosten en geheugenkosten gescheiden, waardoor we onafhankelijke controle hebben over beide parameters. ASIC’s zijn veel gemakkelijker te ontwikkelen voor Scrypt-N dan voor Lyra2RE, omdat het verhogen van de N-factor van Scrypt simpelweg het uitvoeren van meer iteraties van het algoritme inhoudt. Onder Lyra2, terwijl het verhogen van de tijdskosten alleen meer iteratie met zich meebrengt, betekent het verhogen van de geheugenvereiste dat elk potentieel ASIC-apparaat fysiek moet worden ontworpen met meer geheugen voor elke thread. Als er in de toekomst ooit ASIC’s voor Lyra2RE zouden worden ontwikkeld, zouden we simpelweg moeten forceren naar een hogere geheugenvereiste en die ASIC’s zouden niet langer goed werken. “

Sinds de implementatie van Lyra2RE, heeft het team op 10 augustus 2015 een upgrade naar Lyra2REv2 uitgevoerd met een andere harde vork. Deze update was nodig omdat een botnet de controle had over 50 procent van de hashingkracht van het netwerk..

Tot dusver heeft Lyra2REv2 de truc gedaan om ASIC-mijnwerkers op afstand te houden. Als zodanig is de enige haalbare mijnbouwhardware een GPU of CPU.

Extra functies

Vertcoin 1-Click Miner

Als Vertcoin ‘de munt van het volk’ is, dan is de 1-Click mijnwerker het mijnprogramma van het volk. De 1-Click miner is een software die zo eenvoudig is dat je oudtante Sally het zou kunnen gebruiken om Vertcoin te minen.

1-klik

De 1-Click Miner instellen

U kunt de 1-Click miner downloaden op de website van Vertcoin. Nadat je het hebt gedownload, moet je een portemonnee-adres invoeren voor je mijnbeloningen, een mijnbouwpool selecteren om mee te doen en aangeven of je gaat minen met een GPU of CPU. Na deze basisconfiguratie kunt u de mijnwerker uitvoeren en Vertcoin gaan verdienen.

We hebben een meer gedetailleerde handleiding over dit proces, voor het geval je oudtante Sally een duwtje in de goede richting nodig heeft.

Samengevoegde mijnbouw

MobileCash en Unitus zijn twee munten die u kunt samenvoegen met Vertcoin.

Met deze functie kunnen mijnwerkers meer dan één blockchain tegelijk minen. In feite draagt ​​elke hash die een mijnwerker indient bij aan de totale hash-snelheid van beide valuta’s, en dit resulteert in het oplossen van cryptografische algoritmen op beide netwerken.

Hoe Vertcoin zich opstapelt naar zijn grote broers

Hier is een kleine grafiek die we samen hebben gegooid, zodat u de specificaties van elke munt kunt evalueren:

Over Vertcoin

Geschiedenis

Er is weinig publiekelijk bekend over de geschiedenis of het team achter het Vertcoin-project. De website had oorspronkelijk een teampagina, maar is sindsdien verwijderd. Wat we wel weten, is dat het project grotendeels op vrijwilligers is gebaseerd.

De evolutie is enigszins anders geweest dan de golf van ICO’s die we de afgelopen jaren hebben gezien, aangezien de ontwikkeling volledig wordt gefinancierd door donaties. Geen ICO. Geen Airdrop. Geen premine. Vertcoin heeft duidelijk een andere aanpak. Het lijkt erop dat ontwikkelaars en de gemeenschap hier vooraan staan, vergeleken met de nadruk op fondsenwerving in ICO’s.

Roadmap en wat komen gaat

Het Vertcoin-team heeft een aantal roadmap-mijlpalen die u hierop kunt volgen Trello-bord. Ze bevatten:

  • Nieuwe Multicoin Lightning Wallet – LitBox Project (gebouwd op LIT)
  • VertHash – Nieuw mijnbouwalgoritme
  • Multi-platform One-Click Miner herschrijven / UX-vernieuwing
  • [Bounty] Vertcoin iOS-portemonnee

Kom regelmatig terug om de voortgang bij te houden.

Handelsgeschiedenis

Zoals de meeste munten van vóór 2015, nam Vertcoin een doodsteek na Mt. Gox werd gehackt en gooide de hele markt in een cryptowinter.

Als zodanig was het relatief inactief tot de heropleving in de lente / zomer van 2017. Sindsdien heeft het een gestage klim op de ladder van marktkapitalisatie doorgemaakt. Na het bereiken van het hoogste punt ooit van $ 10,14, daalde het langzaam terug van een marktkapitalisatie van $ 424 mln naar de huidige waardering van ~ $ 14 mln.

Op het moment van schrijven handelt het rond $ 0,30. Hoewel de ontwikkeling gestaag doorgaat, zullen we waarschijnlijk een herstel in de algehele cryptomarkt moeten zien voordat de prijzen hun oude glorie terugkrijgen.

Waar te koop VTC

Bittrex domineert de markt met VTC / BTC-handelsparen, hoewel er ook een behoorlijk volume is op Poloniex en Upbit.

Helaas is Bitcoin ongeveer de enige valuta die u kunt gebruiken om Vertcoin in te wisselen. Er zijn weinig minder bekende beurzen die handelen met fiat-valuta’s, maar het volume is bijzonder laag en het is waarschijnlijk het beste om bij Bitcoin-paren te blijven.

Waar VTC opslaan

Als je eenmaal een stuk Vertcoin voor jezelf hebt gekocht, heb je een paar opslagopties. Voor hardware wallets bieden de Ledger Nano S en Trezor Vertcoin-ondersteuning. Als u een softwareportefeuille wilt, kunt u de kernportefeuille van Vertcoin of zijn Electrum-derivaat downloaden. Er is onlangs een mobiele portemonnee gelanceerd en er is zelfs een papieren portemonnee voor wie op zoek is naar langdurige opslag.

Gevolgtrekking

Tot nu toe heeft het Vertcoin-team de kernsoftware van Vertcoin bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de valuta ASIC-resistent blijft. Naast de 1-klik mijnwerker, zorgt ASIC-weerstand ervoor dat deze munt echt voelt alsof hij uitkijkt naar de kleine man, waardoor de gemeenschap van Vertcoin open blijft voor cryptoliefhebbers van alle kennis- en vaardigheidsniveaus..

Als het geloofwaardig is dat Litecoin zilver speelt voor het goud van Bitcoin, probeert Vertcoin misschien zijn weg te vinden als het brons van het stel (sorry Dogecoin). Het heeft al een succesvolle atomaire ruil met Litecoin gehad en het team heeft Lightning Network-transacties en atomaire swaps geïntroduceerd. Met het succes van verdere ontwikkelingen, kan er een pleidooi zijn voor de bronzen medaille-status van Vertcoin onder zijn twee top 10 collega’s..

Dit artikel is op 16 november 2018 bijgewerkt door Ryan Smith om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Aanvullende bronnen

Blijf in contact met de Vertcoin-ontwikkelaars en -gemeenschap via de volgende kanalen:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me