Wat is weegschaal?​Een gids voor de aankomende cryptocurrency van Facebook

Weegschaal is een stablecoin die door Facebook is gelanceerd en wordt ondersteund door een mix van bankdeposito’s en kortlopende overheidseffecten. Tenzij je de afgelopen week vastzit in de Himalaya, is de kans groot dat je over Weegschaal hebt gehoord. Facebook heeft het wit papier voor hun nieuwe stablecoin op 18 juni, en de media gonsden van het effect van de cryptocurrency op de blockchain-ruimte en de traditionele bankinfrastructuur.

We zijn hier om het Weegschaalproject stukje bij beetje op te splitsen, zodat u inzicht krijgt in hoe het werkt en wat de mogelijke implicaties zijn van de lancering in 2020. In deze gids behandelen we:

 • Team & Vooruitgang

  • Weegschaal Association
  • Routekaart
  • Laatste gedachten
  • Aanvullende bronnen
  • Hoe werkt Libra?

   De missie van het Libra-project moet zijn

   “Een eenvoudige wereldwijde valuta en financiële infrastructuur die miljarden mensen in staat stelt.”

   Om dit doel te bereiken, creëert het Facebook-team een ​​wereldwijde digitale valuta met stabiele waarde: Weegschaal. Van Uber-betalingen in New York tot verkopers van straatkarren in Bangkok, Facebook wil dat je betaalt met hun cryptocurrency.

   De activa van Libra worden bewaard in de Libra Reserve.

   Weegschaalreserve

   Het reservaat bevat genoeg geld om elke Weegschaal te allen tijde volledig te ondersteunen.

   Om in eerste instantie de Weegschaalreserve te vullen, zamelt Facebook geld in van oprichtende leden die in ruil daarvoor een apart token, Investeringstoken, ontvangen. Met beleggingstokens krijgt u een deel van de dividend-taart die de reserve verdient aan rentebetalingen uit haar activa. Om een ​​van de oprichters te worden, moet u echter $ 10 miljoen ponsen en een vrij aanzienlijke technologische infrastructuur hebben.

   Wat u moet weten … de Weegschaalreserve is een reserve van echte activa die de #Weegschaal valuta, met een lage volatiliteit en brede wereldwijde acceptatie. Kom meer te weten https://t.co/VPS7LllcNn #cryptogeld

   – Weegschaal (@Libra_) 18 juni 2019

   De andere methode die Facebook gebruikt om de Reserve te vullen, is rechtstreeks via Weegschaalaankopen van consumenten. Er komt alleen meer Weegschaal in omloop als u uw fiat (d.w.z. Amerikaanse dollars) voor een bedrag inwisselt. Als je Libra voor fiat verkoopt, worden de munten vernietigd, waardoor de circulerende voorraad afneemt.

   De reserves worden verdeeld onder bewaarders over de hele wereld. Zoals eerder vermeld, investeert Facebook de reservefondsen in activa met een laag risico en een lage rente waaruit dividenden de ontwikkeling van ecosystemen, non-profitorganisaties, technisch onderzoek en oprichtende leden financieren..

   Weegschaal Blockchain

   De Libra Blockchain is het werkpaard achter de nieuwe cryptocurrency en bijbehorende services. De Blockchain maakt gebruik van een speciale programmeertaal, Move, vergelijkbaar met hoe Ethereum Solidity gebruikt. Met Move kun je uiteindelijk slimme contracten op de Blockchain maken en uitvoeren. De virtuele machine van Libra, MoveVM, faciliteert die slimme contracten.

   Net als bij Ethereum, vereist het verplaatsen van Libra van het ene account naar het andere een kleine gasvergoeding.

   libra validator-reeks

   De levenscyclus van een transactie op het Blockchain-netwerk.​Bron: projectwebsite

   Wat betreft consensus, de Blockchain maakt gebruik van een Byzantijnse fouttolerantie (BFT) aanpak, genaamd HotStuff. Daarom zijn er geen miners (zoals in Bitcoin). In plaats daarvan beheert en onderhoudt een groep validators de Blockchain. In eerste instantie bestaan ​​deze validators uit de oprichtende leden van Libra. Zolang tweederde van de validators eerlijk blijft, zal het netwerk overleven.

   Uiteindelijk is Libra van plan om over te schakelen naar een Proof-of-Stake (PoS) consensus, waarin je één stem krijgt voor elke munt die je bezit.

   Calibra

   Naast Libra lanceert Facebook nog een dochteronderneming, Calibra. Calibra is een digitale portemonnee voor het Weegschaal-token op Facebook Messenger, Whatsapp en als een zelfstandige app. Tot nu toe zijn er niet veel details over de Calibra-portemonnee. Volgens a recente aankondiging,

   “Afgezien van een beperkt aantal gevallen, zal Calibra geen accountinformatie of financiële gegevens delen met Facebook of een derde partij zonder toestemming van de klant.”

   Met de minder dan geweldige staat van dienst van Facebook, kunnen we alleen maar hopen dat Calibra op een later tijdstip meer transparantie biedt over de privacybescherming van gebruikers..

   Calibra-interface

   Met Calibra kunt u overal ter wereld betalingen verzenden en ontvangen voor weinig tot geen kosten.​Bron: Facebook Newsroom

   We weten dat Calibra meestal Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) -verificatie en financiële tracking vereist. Dit proces omvat het verzamelen van gebruikersidentificatie en andere persoonlijke informatie. Maar maak je geen zorgen. Elk in de VS gevestigd bedrijf dat met geld omgaat, moet deze informatie doorgaans verzamelen.

   Team & Vooruitgang

   Zoals je weet, is Facebook de drijvende kracht achter Libra. De socialemediagigant is erin geslaagd om ook enkele van de beste technologische, financiële en cryptocurrency-bedrijven naar Libra te brengen.

   Weegschaal Association

   De Libra Association is de gedecentraliseerde entiteit die het project tot leven brengt. De in Zwitserland gevestigde vereniging omvat momenteel Mastercard, Paypal, Visa, Facebook, Uber, Spotify, Coinbase, Lyft en Andreessen Horowitz, naast vele anderen als oprichtende leden.

   Oprichtende leden van de Libra Association

   De vereniging omvat een aantal zware slagmensen uit verschillende industrieën.​Bron: projectwebsite

   Naast het onderhouden van het blockchain-netwerk, neemt de Association bestuursbeslissingen voor het ecosysteem. Alle bestuursbesluiten worden ter stemming voorgelegd aan de leden van de Associatieraad. Elke validator krijgt een representatieve plek in de Raad. Identiek aan de BFT-consensus, vereisen alle belangrijke beleidsmaatregelen en technische uitspraken een tweederde meerderheid.

   Elk verenigingslid is beperkt tot één stem of één procent van het totale aantal stemmen, welke van de twee het grootst is.

   Een ander onderdeel van de vereniging, de Social Impact Advisory Board (SIAB), adviseert sociale impact en subsidie-investeringen. De raad van vijf tot zeven leden helpt ook bij het werven van validators voor de vereniging.

   Routekaart

   Gelijktijdig met de release van de whitepaper lanceerde het team de netwerk testnet en maakte de code open-source. Het bedrijf plant een publieke lancering in de eerste helft van 2020. De publieke release omvat API’s, bibliotheken en andere tools waarmee ontwikkelaars eenvoudig kunnen bouwen op de Blockchain..

   Bovendien wil de vereniging haar lidmaatschap uitbreiden tot ongeveer 100 wereldwijde organisaties uit een breed scala van industrieën.

   Laatste gedachten

   Hoe opwindend de whitepaper-release ook is, u moet uw adem niet inhouden. Veel aspecten kunnen en zullen waarschijnlijk veranderen vóór de lancering van 2020. En dat is ervan uitgaande dat Facebook de lanceringsdatum niet zal verschuiven. Nu al overheidsinstanties vragen dat Facebook de ontwikkeling uitstelt totdat ze de regelgeving kunnen achterhalen.

   Sommigen zien Weegschaal als een Bitcoin-moordenaar. Bepaalde groepen hebben het gevoel dat ze concurrerende stablecoins zullen slopen. Anderen denken dat het het huidige banksysteem zal vervangen. Het enige waar bijna iedereen het echter over eens is, is dat de Weegschaal van Facebook de wereld van cryptocurrency zal openen voor een scala aan mensen zoals we die nog nooit eerder hebben gezien..

   Aanvullende bronnen

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   map