Wat wordt er verklaard?

Decred (DCR) is een cryptocurrency die prioriteit geeft gedecentraliseerd bestuur en besluitvorming over de blockchain. Het doel is een cryptocurrency die autonoom draait, met verbeteringen waarover is gestemd en die rechtstreeks door de miners en houders van de valuta worden uitgevoerd.

Decred bevat enkele fundamentele wijzigingen van het Bitcoin-protocol waarop het is gebaseerd om deze decentraliserende doelen te bereiken.

Decred lanceerde zijn mainnet op 8 februari 2016 met gemengde beoordelingen van cryptoliefhebbers. Voor sommigen vertegenwoordigde Decred alles wat Bitcoin vanaf het begin had moeten zijn. Ze zagen het als het toppunt van decentralisatie en democratische besluitvorming voor een peer-to-peer-netwerk, waardoor het snel kon reageren op aanvallen en verzoeken van de gemeenschap om nieuwe functies.

Aan de andere kant vragen veel sceptici zich af wat Decred naar de tafel brengt dat echt nieuw en uniek is. Andere cryptocurrencies hebben mechanismen om in de behoeften van de gemeenschap te voorzien, en het is niet helemaal duidelijk waarom u Decred zou gebruiken in plaats van een meer gevestigde valuta.

De ontwikkelaars en community van Decred zijn van mening dat het netwerkprotocol voor het opnemen van verbeteringen en wijzigingen het op de lange termijn de optimale cryptocurrency op de markt zal maken. Ze beweren dat Decred in de loop van de tijd het beste zal reageren op de behoeften van toekomstige gebruikers van cryptocurrency, en dat het daardoor de belangrijkste munt zal worden op basis van gebruikersinvloed..

In deze Decred-gids gaan we het hebben over:

Welk probleem beoogt op te lossen?

De ontwikkelaars van Decred zijn crypto-enthousiastelingen en vroege adoptanten van Bitcoin, maar ze zagen een inefficiëntie in de manier waarop Bitcoin werkt. Naarmate de mijnactiviteiten zijn gegroeid, is het besluitvormingsproces van Bitcoin meer gecentraliseerd geworden, waarbij de grootste mijnbouwbedrijven grote hoeveelheden macht hebben over het verbeteringsproces van Bitcoin. Bovendien, hoewel sommige Bitcoin-verbeteringen kunnen worden geïmplementeerd via een zachte vork, vereisen bijna alle verbeteringen die een aanzienlijke wijziging van de Bitcoin-software met zich meebrengen een harde vork van de oude blockchain..

Dit was in 2017 te zien met de voorgestelde SegWit2x-hard fork op de Bitcoin-blockchain. Er waren debatten en de gemeenschap was in rep en roer over de toekomst van het netwerk. Uiteindelijk, de de harde vork werd afgeblazen omdat het niet genoeg steun kreeg van mijnwerkers, institutionele gebruikers en uitwisselingen. Volgens Decred is dit soort macht dat de mijnwerkers en institutionele gebruikers hadden over een verbetering van de blockchain contraproductief.

harde vork

Basic harde vork

In het geval dat de gemeenschap het niet eens is over een splitsing, kunnen onafhankelijke facties ook hun eigen harde forks van de Bitcoin open source blockchain creëren. We hebben dit al gezien met Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Deze uitlopers implementeren verschillende verbeteringen op verschillende manieren en met verschillende snelheden, waardoor de Bitcoin-gemeenschap wordt gebroken telkens wanneer er geen consensus wordt bereikt over een verbetering.

Decred streeft ernaar om harde vorken te verminderen of te elimineren, vooral die welke de gemeenschap verdelen. Hoewel een hard fork mogelijk is op Decred, en in feite heeft het project onlangs de eerste volledig gebruikersgestuurde hard fork genavigeerd, maakt het stemprotocol van Decred het zo dat gebruikers kunnen stemmen op wijzigingen voordat ze worden geactiveerd. Wanneer de stemming voorbij is, gaan de wijzigingen live.

Hybride bewijs van werk & Bewijs van inzet

Decred voert zijn stemprotocol op de blockchain uit met behulp van een hybride ontwerp dat bewijs van werk en bewijs van inzet combineert. Het basisprincipe achter het hybride systeem is dat elk blok met de juiste nonce moet worden gedolven en door ten minste drie verificateurs moet worden bekrachtigd. Het hybride systeem verzacht de zwakke punten van proof of work of proof of stake individueel. Miners ontvangen nog steeds blokbeloningen en stakingverificateurs ontvangen ook een kleine beloning.

Decred Hashing Distribution (20/01/19)

Decred Hashing Distribution (20/01/19)

Het minen is eenvoudig en werkt als Bitcoin met processors die concurreren om een ​​nonce te vinden die de hash onder de moeilijkheidsdrempel verlaagt.

De proof of stake-systeem staat open voor iedereen die eigenaar is van DCR. Met uw DCR kunt u ervoor kiezen om tickets te kopen waarmee u kunt deelnemen aan het proof of stake-systeem. Een miner zal uw ticket als onderdeel van een blok moeten opnemen en aangezien elk blok slechts 20 tickets kan bevatten, moet u mogelijk wachten (of een vergoeding betalen om het eerder op te nemen). Eenmaal gewonnen, wordt uw ticket als “onvolwassen” beschouwd en buiten de loterijpool gehouden tot 256 blokken (ongeveer 20 uur) zijn verstreken.

Daarna gaat uw ticket het zwembad in en wacht u tot het is gekozen. Decred is zo ontworpen dat je 50% kans hebt om binnen 28 dagen gekozen te worden en 99,5% kans om gekozen te worden voordat je ticket verloopt (ongeveer 4 maanden). Eenmaal gekozen, help je een blok te valideren en ontvang je de prijs van het ticket plus een inzetbeloning voor deelname.

Het uitzetproces moedigt investeringen op langere termijn in het Decred-project aan, omdat uw DCR gedurende een paar weken in het systeem vastzit terwijl u aan het uitzetten bent. Gelukkig hoeft u, in tegenstelling tot andere proof of stake-systemen, uw computer niet de hele tijd aan te laten staan ​​dat uw ticket in de pool ligt. In plaats daarvan kunt u zich aansluiten bij een uitzetpool die namens u zal stemmen als uw ticket wordt gekozen en het dividend aan u terugbetaalt.

Bekrachtiging van een verbetering van het protocol

Door een combinatie van mining en staking te gebruiken, krijgt iedereen een stem als het gaat om verbetervoorstellen en forks in de Decred blockchain. Iedereen kan een voorstel voor verbetering indienen en dat voorstel zal eerst door de Decred Assembly gaan, een groep Decred-gebruikers die zijn doorgelicht en in de raad zijn gestemd.

Dit voorstelmechanisme is veranderd met de implementatie van Politeia in oktober 2018 echter. Met Politeia kan de gemeenschap stemmen over welke projecten financiering uit de blokbeloning ontvangen en de moeite waard zijn om na te streven.

Zodra een verbeterproject volledig is ontwikkeld en getest, wordt het zonder activering toegevoegd aan een nieuwe versie van de Decred-broncode als “slapende code”. De eerste stap bij het stemmen over de nieuwe verbetering vereist dat de overgrote meerderheid van de knooppunten op het netwerk updaten naar de nieuwe versie van de software die de slapende code bevat.

Het stemmen over een nieuw initiatief begint wanneer 95 procent van de afgelopen 1000 blokken is gedolven met bijgewerkte code en 75 procent van de verifiërende stemmen op de afgelopen 2016 blokken de bijgewerkte code heeft. Zodra het aantal knooppunten deze “upgradedrempel” bereikt, begint het stemmen.

besliste stemming

Gedeclareerde stemming

Stemmen duurt 8064 blokken (ongeveer 28 dagen), en het betreft zowel de mijnwerkers als de stakers (kaarthouders) die ja, nee of onthouding kiezen. De stemming eindigt wanneer er 40.320 stemmen zijn bereikt of wanneer 8064 blokken zijn verstreken. Een agendapunt vereist een meerderheid van 75 procent om te slagen. Als de ja of nee niet 75 procent bereiken, wordt de stemming hervat bij de volgende stemperiode van 8064 blokken en wordt er opnieuw gestemd totdat een meerderheid is bereikt of het agendapunt vervalt.

Wanneer de community een agendapunt accepteert, wordt het onmiddellijk actief. Omdat het al inactief was in de bijgewerkte code, kan de stemming het onmiddellijk activeren. Alle bestuursgegevens en ondersteunende informatie bestaan ​​off-blockchain met Decred’s nieuwe Politeia-project om governance open source en vrij toegankelijk te maken.

Lightning Network voor directe transacties

Decred voert ook uit Lightning-netwerk. Dit is een verbetering die meerdere cryptocurrencies hebben onderzocht, waaronder Bitcoin. In wezen werkt Lightning Network als een off-blockchain manier om betalingen te vereffenen en netwerkvereisten en verwerkingssnelheden te verminderen. Het vereist dat twee gebruikers die regelmatig zaken doen, een derde account opzetten, een afgesloten vak waarin ze elk een gelijk bedrag stoppen. Wanneer de twee gebruikers met elkaar willen afhandelen, sturen ze elkaar simpelweg promessen om het saldo van de fondsen in de box te wijzigen.

Alice en Bob dragen bijvoorbeeld elk 10 DCR bij aan een Lightning Network-box, voor een totaal van 20 DCR in de box. Als Alice Bob 2 DCR wil betalen, kan ze Bob een briefje sturen waarin de distributie van hun vergrendelde box wordt bijgewerkt naar 8 Alice, 12 Bob. Alice hoeft deze notitie niet op de blockchain te verzenden. En Bob en Alice kunnen vrijelijk heen en weer handelen binnen een marge van 20 DCR voordat ze iets aan de blockchain moeten toevoegen buiten de initiële transacties die de box hebben gefinancierd..

Omdat het is gebaseerd op promessen, zijn Lightning Network-betalingen direct en niet afhankelijk van de blokkeringstijd voor verificatie. Het kunnen ook microbetalingen zijn van fracties van een munt. Bovendien zorgt het verwijderen van de transacties van de blockchain voor een grotere schaalbaarheid, omdat de blockchain minder transacties hoeft te verwerken.

Decred Team & Vooruitgang

Moreso dan veel andere blockchain-projecten, beheert de community Decred. Met de implementatie van Politeia heeft het project geen traditioneel leiderschapsteam meer.

Sinds het ontstaan ​​in 2016 heeft Decred heel wat bereikt. Het ontwikkelingsteam creëerde blockchain-gebaseerde tijdstempels in Q2 2017, voltooide atomaire swaps op de keten met Bitcoin en Litecoin in Q3 dat jaar, en zoals je weet, lanceerde Politeia in oktober 2018.

Enkele van de volgende mijlpalen op de roadmap omvatten:

  • Android-portemonnee en Trezor-integratie
  • Lightning-netwerk
  • Decreditering van Politeia-integratie
  • Privacy-functionaliteit
  • Gedecentraliseerde autonome entiteiten

Wedstrijd

Anders dan traditionele cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Litecoin, concurreert Decred met projecten die een gedecentraliseerde governance-focus hebben. Aragon is een voorbeeld van een op governance gerichte crypto. De Decred-gemeenschap maakt zich echter meer zorgen over het feit dat het project de de facto valuta wordt, terwijl Aragon is gecentreerd rond gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

Handel

De cryptomarkt is volatiel, maar de prijs van DCR is zelfs nog volatieler dan normaal. Na de lancering in februari 2016 daalde de prijs het volgende jaar langzaam in BTC- en USD-waarde. Aan het begin van 2017 steeg de prijs echter gestaag en bereikte een BTC-record ooit van ~ 0,0178 BTC. Tijdens die periode van zes maanden groeide DCR 38x in termen van BTC en 95x in USD. Het is onduidelijk wat deze dramatische prijsstijging heeft veroorzaakt.

Na die indrukwekkende aanloop daalde de prijs tot de grote bull run eind 2017 / begin 2018. Op dat moment bereikte DCR een all-time USD-prijs van meer dan $ 120. Tijdens de bearmarkt van 2018 ging DCR in feite tegen de neerwaartse trend in april / mei in, bijna tegen het vorige hoge niveau. Nogmaals, er was geen merkbaar nieuws dat samenviel met deze prijsbeweging. Sindsdien is de prijs gestaag gedaald en bedraagt ​​deze momenteel ongeveer $ 16,50 (~ 0,00463 BTC).

Vreemd genoeg lijken ontwikkelingsupdates geen effect te hebben op de DCR-prijs. In plaats daarvan wilt u zich misschien concentreren op Decred-adoptie als u op zoek bent naar goede investeringsmogelijkheden op de weg.

Waar DCR te kopen

De beste opties voor het kopen van DCR zijn Binance en Bittrex. U kunt er op beide platforms voor BTC voor inruilen. Het is ook beschikbaar op UPbit als handelspaar met KRW.

Waar DCR opslaan

De ideale plek om uw DCR op te slaan is in de Decrediteren portemonnee. Het is een grafische gebruikersinterface, dus gemakkelijker te gebruiken dan een opdrachtregelinterface en beschikbaar op Mac-, Linux- en Windows-besturingssystemen. Zorg ervoor dat u uw munten inzet als u deze portemonnee gebruikt.

Je hebt ook Exodus, Coinomi en Atomic tot je beschikking als opties van derden.

Zoals altijd is een hardwareportefeuille een uitstekende keuze als beveiliging uw eerste prioriteit is. De Ledger-producten ondersteunen DCR en de Trezor zal binnenkort een Decrediton-integratie hebben.

Conclusie: sterke punten & Uitdagingen

De grootste kracht van Decred is zijn gemeenschap. Het oprichtende ontwikkelingsteam bestaat uit voormalige ontwikkelaars van grote cryptoprojecten, met name de ontwikkelaars van btcsuite, een versie van Bitcoin geschreven in de programmeertaal Go. De open source Go-code van Btcsuite is ook voor andere projecten gebruikt.

Als het team geweldige functies kan bouwen die Decred uitbreiden op een manier die het nuttiger maakt voor leden van de gemeenschap, dan zal de acceptatie van Decred blijven groeien, aangezien goed bestuur goede beslissingen stimuleert. Als de community van Decred er echter niet in slaagt zich in te zetten voor of zich te organiseren voor snelle ontwikkelingen, kan Decred snel worden ingehaald door nieuwe, opwindende cryptocurrencies die out-of-the-box betere functies bieden.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt door Steven Buchko op 1.20.19 om de recente wijzigingen van het project weer te geven.

Extra gedeclareerde bronnen

Website

Twitter

Slap

Github

Reddit

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me