Wie is Brock Pierce? Blockchain Capital, EOS, & de John Oliver Takedown

Brock Pierce is een van de rijkste mensen in crypto, met een geschat vermogen van meer dan $ 1 miljard. Hij verdiende de afgelopen vijf jaar zijn geld als investeerder en ondernemer in de ruimte. Voorafgaand aan zijn betrokkenheid bij de cryptogemeenschap was Pierce medeoprichter van een mislukte startup tijdens de dot-com-bubbel. Daarvoor was hij een kindacteur.

Het Brock Pierce-verhaal is excentriek en raar, zoals veel verhalen in crypto dat zijn. Onlangs is het verleden van Pierce zwaar onder de loep genomen nadat John Oliver de kijkers had aangemoedigd Vorige week vanavond naar Google “Brock Pierce Scandal.” We zullen dat allemaal en meer bekijken in deze korte gids voor miljardair Brock Pierce.

Brock Pierce Headshot Kid

Child Acting Carrière & DEN

Kinderen uit de jaren negentig zullen het gezicht van Brock Pierce onmiddellijk vaag bekend vinden. Hij lijkt nog steeds op zijn 12-jarige zelf die in Disney’s speelde Eenden franchise van films. Pierce kreeg ook de hoofdrol in de film Eerste kind naast Sinbad. Het verhaal van Pierce kent nu al een vreemde, unieke start.

Gedurende de jaren 90 speelde Pierce ook bijrollen in verschillende andere films. Hij verliet de showbusiness op 17-jarige leeftijd om mede-oprichter te worden van een startup genaamd Digital Entertainment Network. DEN haalde $ 88 miljoen op in de dot-com-bubbel en op zijn achttiende verdiende Pierce $ 250.000 / jaar. Het bedrijf was echter nooit winstgevend en stortte al snel in.

Blockchain-kapitaal & Investeren

Na DEN viel Brock Pierce een tijdje van de kaart. Hij lag laag, leefde van het spaargeld van acteren en DEN, en nam een ​​paar ondernemers- / advies- / investeringsmogelijkheden aan. Hij verschijnt opnieuw op de radar in 2013 toen hij hielp bij het creëren van Blockchain Capital.

Als vroege investeerder in de ruimte nam Pierce deel aan de financiering van enkele van de belangrijkste projecten in het ecosysteem van vandaag. Pierce was een van de grootste bijdragers aan de Ethereum ICO. Hij steunde de vroege dagen van Coinbase. Meer recentelijk investeerde hij in Tether en Bitfury. Dat zijn slechts de hoogtepunten. Blockchain Capital (en Pierce) zijn betrokken geweest bij veel van de grote ICO’s en pre-seed / seed-ventures in crypto.

Als je iets over die projecten weet, zul je je realiseren dat Pierce daar miljardair werd. Tijdens de Ethereum-voorverkoop was 1 ETH bijvoorbeeld ongeveer $ 0,30 USD. Tegenwoordig is diezelfde ETH meer dan $ 700 waard, wat neerkomt op een rendement op investering van 23.000%. Pierce verliet Blockchain Capital in 2017.

Pierce heeft zijn fortuin gebruikt om een ​​mooie plek in Puerto Rico te kopen waar hij woont zonder inkomstenbelasting te hoeven betalen.

Voorzitter van Bitcoin Foundation

In 2015 werd Pierce gekozen tot voorzitter van de worstelende Bitcoin Foundation. Rond dezelfde tijd gaven geruchten en gelekte informatie van de Stichting aan dat het geld op was. Ze hebben veel van hun personeel ontslagen en hadden niet langer het geld om Bitcoin Core-ontwikkelaars te betalen die eerder voor de Foundation hadden gewerkt.

Die achteruitgang heeft nog steeds gevolgen voor de Stichting, en haar val uit de gratie toont de langetermijneffecten van wanbeheer op de gemeenschap aan. Pierce’s beklimming tot voorzitter van de raad was dramatisch en controversieel. Hoewel de organisatie worstelde om haar vorige status onder het voorzitterschap van Pierce terug te krijgen, lijkt het erop dat het bloeden voorlopig is gestopt of vertraagd..

Blokkeer. Één & EOS

In 2017 kondigde Blockchain Capital een tokenverkoop aan voor een nieuw, schaalbaar DApp-platform. Uiteindelijk werd dat aanbod geherstructureerd onder een nieuwe entiteit: Block.one. Het nieuwe token en platform zou EOS gaan heten.

De EOS crowdsale werd de grootste ICO van 2017, het jaar van de ICO’s. Block.one heeft in 2017 meer dan $ 700 miljoen opgehaald uit zijn token-genererende evenementen voor EOS. Brock Pierce werd vermeld als een van de medeoprichters en nam zelfs de rol van Chief Strategy Officer op zich naarmate het bedrijf en de financiering groeiden.

Echter, kort na een uitzending van John Oliver’s Vorige week vanavond Toen in maart 2018 de geschiedenis van Pierce in twijfel werd getrokken, brachten Block.one en EOS een blogpost uit waarin stond dat het bedrijf en Pierce wederzijds waren overeengekomen om uit elkaar te gaan. Pierce wordt niet langer vermeld op EOS-materiaal, en wordt ook niet meer bewerkt uit eerdere marketingvideo’s.

John Oliver & Schandaal

Dus wat er gebeurde dat leidde tot deze val uit de gratie?

john oliver brock pierce

John Olivers korte vermelding van Pierce verwees naar beschuldigingen dat Pierce tijdens zijn werk bij DEN betrokken was bij een seksschandaal voor minderjarigen. Oliver moedigde zijn kijkers eenvoudig aan om Google ‘Brock Pierce-schandaal’ te gebruiken om aansprakelijkheid voor de rapportage te vermijden, maar online verkooppunten zijn niet zo terughoudend.

Het verhaal in de laatste dagen van DEN is het wildste deel van de Brock Pierce-saga. Hij en zijn mede-oprichters vluchtten letterlijk het land uit toen hun bedrijf ten onder ging. Rond dezelfde tijd begonnen er beschuldigingen te komen van voormalige werknemers onder de achttien jaar dat sommige van de oprichters hen een onjuist voorstel hadden gedaan. Pierce en zijn mede-oprichters werden in Spanje gearresteerd en voor berechting teruggebracht naar de VS..

collins-rector zedendelinquent

Uiteindelijk werden de aanklachten tegen Pierce in twee zaken ingetrokken. Hij schikte ook een civiele procedure van $ 26.000. Een van Pierce’s partners van DEN, John Collins-Rector, werd echter veroordeeld op basis van meerdere tellingen van kinderverleiding.

De schetsmatige aard van het land ontvluchten en het regelen van de rechtszaken rond seksueel wangedrag heeft gezorgd voor spanningen in de carrière van Pierce. Zijn vertrek bij EOS is hiervan het grootste voorbeeld, maar het zorgde er ook voor dat verschillende bestuursleden de Bitcoin Foundation verlieten toen Pierce tot voorzitter werd benoemd..

Conclusie

Pierce is momenteel nog steeds de voorzitter van de Bitcoin Foundation. Hoewel zijn rol bij Block.one, EOS en Blockchain Capital is afgelopen, is hij nog steeds een actieve investeerder in de ruimte. Hij geeft grote feesten en diners bij zijn huis in Puerto Rico voor de crypto-literatoren, en zijn invloed in de ruimte is nog steeds aanzienlijk. Wat je ook vindt van het schandaal dat hem omringt, zijn kwalificaties, zijn leiderschap of zijn excentrieke persoonlijkheid, het valt niet te ontkennen dat hij een invloedrijke en excentrieke miljardair is die een belangrijke rol speelt in het crypto-ecosysteem..