0chain beschrijft zichzelf als ‘de snelste blockchain voor ondernemingen ter wereld’. Het bedrijf biedt een combinatie van blockchain-as-a-service en gedecentraliseerde cloudopslag aan bedrijven die blockchain-oplossingen willen gebruiken. Het 0chain-protocol is self-forking, wat betekent dat 0chain volledig aanpasbaar is aan de vereisten van verschillende organisaties, die het kunnen gebruiken om dapps te maken die zijn ontworpen om aan hun eigen behoeften te voldoen. 0chain is supersnel en verwerkt 1000 transacties per seconde.

Het protocol is bedacht vanuit een erkenning van het huidige probleem van bestaande blockchain, inclusief schaalbaarheid en energieverbruik. Het draait op een uniek consensusprotocol met verschillende partijen genaamd miners, sharders en blobbers die deelnemen aan blokproductie. Mijnwerkers genereren de blokken, sharders slaan de blokken op en blobbers slaan ongestructureerde gegevens op voor web- en IoT-toepassingen.

Het bedrijf heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met Amazon Web Services (AWS) en staat op het punt zijn mainnet te lanceren. We hebben onlangs de kans gehad om met drie van het 0chain-team bij te praten om deze ontwikkelingen te bespreken.

Saswata Basu (SB) is een oprichter en co-auteur van de 0chain wit papier. Phil Castillo (PC)) kwam in juli van dit jaar bij 0chain als Chief Revenue Officer vanuit zijn laatste functie bij Hewlett Packard. Derick Fieberger (DF) is Operations Director van 0chains, naast zijn rol als oprichter / Chief Investment Officer bij Arturo Capital.

0chain-team

(L-R) Basu, Castillo en Fieberger van 0chain

Dit is wat ze te zeggen hadden:

Contents

0chain heeft onlangs aangekondigd dat het de Standard Partnership Certification heeft behaald met het AWS Partner Network. Kun je onze lezers in meer detail uitleggen wat dit betekent? Wat is de omvang van de interactie tussen AWS en 0chain en hoe is dit gunstig voor elke partij??

Pc: Ons AWS-standaardpartnerschap is een klein onderdeel van onze relatie met AWS en zorgt ervoor dat 0chain als AWS-oplossingspartner op de markt kan worden gebracht voor hun duizenden klanten.

Ons devnet is vandaag gebouwd op AWS. Wanneer bedrijven de blockchain van 0chain gebruiken, komt dit ten goede aan AWS, aangezien dit het waarschijnlijke verbruik van hun clouddiensten betekent. Wij zijn een van de eerste bedrijven die niet alleen blockchain-as-a-service aanbieden, maar ook gedecentraliseerde opslag via blockchain, wat erg aantrekkelijk is voor AWS en hun klanten..

We werken aan het partnerschap op gevorderd niveau en hebben talloze gesprekken en contactpunten met AWS op een aantal verschillende fronten om onze gezamenlijke oplossing te promoten. Ze hebben heel genereus in ons geïnvesteerd en een groot deel van de kosten van ons bestaande wereldwijde cloudgebruik bekostigd. Aangepaste forks van onze blockchain zullen waarschijnlijk worden gemaakt door gebruik te maken van professionele serviceproviders zoals AWS. Als gevolg hiervan hoeven miners en blobbers niet te investeren in gespecialiseerde hardware om deel te nemen aan 0chain en kunnen ze gebruikmaken van AWS en andere leveranciers van cloudoplossingen.

0chain werkt ook samen met andere op crypto- en blockchain gebaseerde projecten zoals Bitclave en NEO. Kunt u meer informatie geven over hoe deze partnerschappen werken??

SB: De partnerschappen met deze projecten zijn bedoeld om applicaties in staat te stellen het 0chain-platform te gebruiken om hun gegevens automatisch op te slaan, te lezen en er geld mee te verdienen zonder uitgebreide slimme contracten te hoeven schrijven. Afgezien van hoge betrouwbaarheid, beschikbaarheid en snellere prestaties, biedt het 0chain-protocol transparantie van het lezen en schrijven van gegevens, en maakt het uitbetaling mogelijk aan verschillende entiteiten die aan de gegevens zijn gekoppeld.

DF: Er zijn verschillende invalshoeken waarop we een partnerschap met een cryptoproject kunnen benaderen en voordelen kunnen bieden. Voor de eenvoud kunnen we ons concentreren op onze dCloud, onze meest populaire innovatie. Hoe kan dCloud een cryptoproject helpen? Om een ​​grootboek of een gedecentraliseerde applicatie correct te laten werken – in de meeste gevallen – moet deze hardware van bedrijfskwaliteit gebruiken om aan de opslag- en rekenvereisten van het protocol of de applicatie te voldoen. Ook gebruiken dapps en validators in de meeste gevallen de openbare cloud om aan deze opslagvereisten te voldoen. 0chain biedt een gedecentraliseerd openbare cloud-oplossing. Omdat crypto erg gericht is op het behoud van decentralisatie, biedt het aanbieden van een gedecentraliseerde cloud (dCloud) in plaats van de standaard openbare cloud, tegen lagere kosten zonder in te boeten aan prestaties, een zeer aantrekkelijk aanbod voor deze projecten. Dit is de reden waarom verschillende cryptoprojecten ons al hebben opgezocht.

Veel blockchains op ondernemingsniveau zijn onder vuur komen te liggen binnen de blockchain-gemeenschap omdat ze de belofte van decentralisatie niet waarmaakten. Hoe voel jij je hierbij? Hoe werkt 0chain op een manier die het mogelijk maakt om een ​​evenwicht te vinden tussen decentralisatie en de vereisten voor privacy, schaalbaarheid en veerkracht van een gedistribueerd grootboek op ondernemingsniveau?

Pc: De kritiek op de huidige 1.0 blockchain-oplossingen is begrijpelijk, sommige zijn zelfs block-less omgevingen en andere omvatten niet volledig de belangrijkste gedecentraliseerde voordelen van blockchain, zoals je hebt aangegeven.

Bij 0chain zagen we de behoefte aan een echt enterprise-class, ultrasnelle, volledig functionele blockchain met toegevoegde innovaties met betrekking tot opslag via blockchain. Dus hebben we de onze vanaf de grond opgebouwd. Een van onze belangrijkste onderscheidende factoren is dat ons primaire go-to-market-systeem een ​​is openbaar, volledig gedecentraliseerde blockchain (ons mainnet) die is ontworpen voor miners, blobbers en sharders om onafhankelijk deel te nemen.

We hebben de behoefte aan gespecialiseerde mining-hardware weggenomen, zodat miners / blobbers gebruik kunnen maken van elke cloudinfrastructuur die ze kiezen. Een ander aantrekkelijk aanbod voor bedrijven is de mogelijkheid om vanuit ons mainnet te splitsen en een aangepaste dApp te maken. In deze gevallen kan een onderneming de mijnwerkersprofielen en andere parameters aanpassen aan de behoeften van hun toepassingen. Mijnwerkers en blobbers zullen worden aangemoedigd om deel te nemen aan het opbouwen van consensus en het bieden van opslag voor deze vorken en dus gedecentraliseerd te worden.

SB: Van de vereisten voor privacy, schaalbaarheid en veerkracht van een grootboek van een onderneming, zijn de laatste twee inherent aan ons systeem, en in feite zijn we beter.

Door miners, sharders en blobbers te ontkoppelen, hebben we ons netwerk sneller, schaalbaarder en veerkrachtiger gemaakt bij storingen of Byzantijnse omstandigheden. Het privacygedeelte van de vereiste kan worden geïmplementeerd via slimme contracten, en dit zorgt voor een snellere en veiligere uitvoering van de transactie dan het gebruik van Hyperledger- of Corda-kanaalconstructies.

0chain mini-uitlegger

Een mini-uitleg over hoe 0chain werkt

Blockchain-as-a-service is een vrij brede scope. Kunt u ons vertellen wat voor soort klanten u verwacht dat ze de eersten zullen zijn die het 0chain BaaS-aanbod zullen opnemen??

Pc: Enkele van onze gesprekken omvatten momenteel:

Aanbieders van oplossingen die blockchain willen toevoegen als een onveranderlijk record voor het opslaan van JSON IoT-gegevens van sensoren op koelwagens. Met 0chain kunnen ze snel real-time voedselveiligheidsgegevens verstrekken in geval van terugroepacties of ander gebruik.

Een ander bedrijf gebruikt onze oplossing om een ​​laag beveiligde gegevensopslag te bieden, waarbij alle lees- / schrijfbewerkingen worden bijgehouden, om geautoriseerde toegang te bieden voor een deel van hun opslag.

We zien ook interesse in bedrijven die hun eigen service willen hebben om gegevens op te slaan via een portemonnee die betere controle over privacy, beveiliging en economie biedt in vergelijking met Dropbox of Box..

BaaS is vrij eenvoudig, maar als je toevoegt dat je JSON en andere kleine datasets in de keten kunt opslaan of grote datasets via blockchain kunt opslaan, kun je veel nieuwe en opkomende toepassingen creëren.

Een van de belangrijkste blokkades voor de acceptatie van blockchain door ondernemingen is privacy en vertrouwelijkheid, vooral in de financiële sector. Hoe probeert 0chain potentiële klanten te verzekeren dat gegevens die in zijn openbare blockchains worden bewaard, worden beschermd tegen hacks en verhuld met de nodige vertrouwelijkheid?

SB: 0chain heeft een veilige softwareportefeuille, de eerste in zijn soort, om hacking van tokens of gegevens van bedrijven te voorkomen. Bovendien kunnen bedrijven hun gegevens versleutelen om hun privacy te beschermen. Met het blockchain-platform van 0chain kunnen gebruikers schrijf- en leesbewerkingen volgen om de aanbieder meer transparantie te bieden over de toegang tot hun gegevens.

Recente blogposts geven aan dat het 0chain PoS-consensusprotocol nog steeds wordt getest. Kunt u ons een kort overzicht geven van hoe het consensusprotocol zal werken en de verwachte transactiesnelheden??

SB: We zijn een variant van de DFinity-consensus, waar we een kleinere actieve set hebben die wordt geschud op basis van de inzet uit de pool. De pool is niet verbonden met het netwerk, maar maakt verbinding tijdens de schuifrondes en synchroniseert met het netwerk. Bovendien hebben we ons communicatiemechanisme geoptimaliseerd om een ​​snellere finaliteit te bieden. Bovendien wordt onze consensus bereikt op basis van een count-and-stake-model om een ​​hoger beveiligingsniveau mogelijk te maken. Binnenkort zullen we ons consensusprotocol-document publiceren en al deze aspecten in detail toelichten.

Hoe kunnen mijnwerkers of andere serviceproviders betrokken raken bij het 0chain-netwerk??

Pc: We verwelkomen alle miners, sharders en blobbers om contact met ons op te nemen via ons Telegram-kanaal of rechtstreeks op [e-mail beveiligd]. Dienstverleners kunnen het beste contact met mij opnemen (Phil Castillo), onze CRO, op [e-mail beveiligd] en kunt u meer over ons leren op www.0chain.net.

0chain is met opzet ontworpen om zichzelf te forken, zodat bedrijven een blockchain kunnen hebben die aan hun specifieke vereisten voldoet. Kunt u (zo niet-technisch mogelijk) uitleggen hoe dit in de praktijk werkt om duurzaamheid te borgen? Is er een risico dat de grootte van de minerpools kleiner wordt door meerdere ketens??

Pc: Simpel gezegd, het toevoegen van vorken vergroot de kans voor mijnwerkers en blobbers, zonder de grootte van de mijnwerkerspool te verdunnen. Ze zullen in staat zijn om deel te nemen aan mainnet en waar nodig aan forks en in beide gevallen ZCN te ontvangen.

SB: Het self-forking-aspect van onze architectuur stelt ons in staat oneindig te groeien, en we verwachten dat de miner / sharder / blobber pool en hun infrastructuur lineair met de vraag zullen groeien.

De roadmap van 2018/2019 lijkt aan te geven dat alle hens aan dek zijn om het mainnet live te zetten. Op dat moment vindt er een token-swap plaats zodra 0chain geen ERC20-tokens meer gebruikt. Hoe vordert de ontwikkeling van het mainnet? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen en aandachtsgebieden voor 0chain om haar doelen te bereiken door het mainnet live te zetten?

SB: We zijn zeer dicht bij de lancering van mainnet en onze belangrijkste focus ligt nu op het implementeren van het opslagprotocol, het minerprotocol en de tokeneconomie. We hebben zeer goede prestaties behaald op onze core blockchain met miljarden transacties voltooid in onze test-net. We hebben een vroege versie van het opslagprotocol geïmplementeerd en hebben deze privé getoond.

Voordat ons mainnet live gaat, zullen we een token-swap uitvoeren van ERC-20 naar native 0chain-tokens.

Als wijdverbreide / reguliere acceptatie van blockchain het doel is, wat zijn dan volgens u de belangrijke volgende stappen om dit te bereiken binnen bedrijven en andere ondernemingen??

Pc: Blockchain op zich als transactiesysteem heeft een aantal interessante 1.0 use-cases voor het volgen van de toeleveringsketen, instortende financiële processen en een paar andere.

Wanneer opslag van kleine datasets (d.w.z. IoT) kan worden gerealiseerd in een keten of opslag van petabytes aan data via een keten door ondernemingen wordt begrepen, zullen er tal van nieuwe en breder toepasbare use-cases zijn.

Gedecentraliseerde opslag via blockchain biedt een onveranderlijk record van alle opgeslagen gegevens, maakt het mogelijk om alle lees- / schrijfbewerkingen, geautoriseerde toegang en CDN-achtige prestaties op basis van meerdere parallelle paden voor gegevens te volgen.

Gedecentraliseerde opslag en cloud zullen ongetwijfeld een revolutie teweegbrengen in de zakelijke omgeving, maar dat zullen we wel moeten laten zien Enterprise-klanten, test en publiceer de resultaten om een ​​brede acceptatie te zien. Het hebben van partnerschappen met vertrouwde cloudproviders voegt geloofwaardigheid toe aan onze oplossing, verlaagt de toetredingsdrempel bij conservatieve ondernemingen zonder afbreuk te doen aan de gedecentraliseerde en onveranderlijke eigenschappen van blockchain.

Bedankt, Saswata, Phil en Derick, voor jullie inzichten en veel succes met de lancering!