Als je dacht dat Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond waren overdreven, we hebben een verrassing voor je: Bitcoin heeft 7 vorken opgesteld die het nieuwe jaar ingaan.

Dat klopt – zes glimmende nieuwe pepermuntjes met de naam van Bitcoin. Super Bitcoin, Lightning Bitcoin, Bitcoin God (geen grap) Bitcoin Uranium, Bitcoin Cash Plus, Bitcoin Silver en Bitcoin Atom worden gelanceerd tijdens de feestdagen en gaan het nieuwe jaar in. Dit zal het aantal gevorkte valuta’s binnen een paar maanden verdubbelen, waardoor de markt in totaal 8 Bitcoin-derivaten heeft om uit te kiezen.

Voor degenen die het niet weten: een hard fork is een methode voor ontwikkelaars om de software van Bitcoin bij te werken en te wijzigen. Zodra Bitcoin een bepaalde blokhoogte bereikt, schakelen miners over van de kernsoftware van Bitcoin naar de versie van de fork. Na deze splitsing beginnen mijnwerkers met het delven van de blokken van de nieuwe valuta, waarbij ze een geheel nieuwe ketting en een bijbehorende valuta creëren.

Bitcoin Cash was de eerste hard fork die op de blockchain van Bitcoin plaatsvond, gevolgd door Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, zijn hard forks een hot topic geworden binnen de cryptocommunity. Velen zijn van mening dat ze nodig zijn om het netwerk te verbeteren en het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin op te lossen, net als bij Bitcoin Cash. Anderen hebben ze bekritiseerd omdat ze geld verdienen, aangezien iedereen die Bitcoin vasthoudt op het moment van een vork een gelijk deel van de nieuwe valuta ontvangt..

Of je ze nu leuk vindt of haat, het is belangrijk om te begrijpen wat elke vork is en wat hij wil bereiken, en gezien het aantal dat eraan komt, is er veel informatie om te verwerken.

Daarom hebben we informatie over elke vork in deze beheersbare brokken verzameld, om dat onderzoek een beetje gemakkelijker door te slikken te maken. Tijd om in te graven.

Super Bitcoin (SBTC)SBTC

De eerste van onze nieuwe vorken, Super Bitcoin, wordt geschat op 12 december in blok 498888 met een circulerende voorraad van 21.210.000 SBTC. Van deze voorraad zal 210.000 worden voorgemijnd.

Zoals de naam doet vermoeden, is Super Bitcoin net als Bitcoin op steroïden. Het team heeft uitgezocht wat ze het leukst vinden aan het huidige Bitcoin-protocol en enkele extra functies geïntroduceerd waarvan ze denken dat ze het netwerk zullen versterken. Net als Bitcoin Cash zal het blokgroottes vergroten van 1 MB naar 8 MB om de schaalbaarheid te verbeteren. Het zal het bliksemnetwerk van Bitcoin beheren en het is van plan om in mei volgend jaar anonieme betalingen te ondersteunen met een nulkennisbewijs..

Grappig genoeg is het onderscheidende kenmerk van Super Bitcoin niet eens Bitcoin-gerelateerd – het komt van Ethereum. Het team wil op Ethereum geïnspireerde slimme contracten implementeren in het programma van Super Bitcoin, waardoor derden gedecentraliseerde apps kunnen bouwen volgens het nieuwe protocol.

Dit is alle informatie zoals gepresenteerd op de website van Super Bitcoin. Er is geen witboek, maar er is een referentie van de ontwikkelaar “Om technische details en API-informatie te verstrekken om u te helpen beginnen met het bouwen van op Bitcoin gebaseerde applicaties.”

Het team omvat de oprichter van INBlockchain Inc. Li Xiao Lai, Link Capital oprichter JaiPeng Lin, en Ranger Shi. Met hun software-upgrades hopen ze ‘de dominantie van [bitcoin] nieuw leven in te blazen’, waarvan ze denken dat ze ‘een enorm deel van de cryptocurrency-markt hebben verloren’. Oh ja, en ze willen “Bitcoin weer geweldig maken”.

Bitcoin-platina (BTP)BTP

We hebben Bitcoin Platinum en zijn ‘specificaties’ in een eerdere versie van dit artikel opgenomen, maar sindsdien is het aan de kaak gesteld als oplichterij.

Blijkbaar, het project werd geleid door een Zuid-Koreaanse tiener met als doel geld te verdienen door Bitcoin te shorten. De tiener hoopte te profiteren van de prijstrend op korte termijn van Bitcoin, omdat hij dacht dat de introductie van een nieuwe vork hem daarbij zou kunnen helpen..

In een bekentenis van schuld, ging de tiener naar Twitter om zich te verontschuldigen voor de zwendel.

Hoewel we dergelijke frauduleuze praktijken niet goedkeuren, moet u het aan het kind overhandigen – het is een creatievere manier om geld te verdienen dan een verkoop via een bakblik.

Bliksem Bitcoin (LBTC)

Terug naar de zogenaamd echte vorken. Onze feitelijke tweede vork zou op of rond 23 december moeten komen in blok 499.999, met een main-net-lancering de volgende week.

Het doel van LBTC is om, dat klopt, bliksemsnelle betalingen te bieden. Om dit te doen, zal de valuta de blokgrootte uitbreiden tot 2 MB en een bloktijd van drie seconden krijgen. Het team hoopt dat deze toevoegingen Lightning Bitcoin zullen helpen bij het verwerken van 1.000 tot 10.000 transacties per seconde.

Lightning Bitcoin drukt ook zijn stempel op de vorkscene door het consensusmechanisme van Bitcoin te verlaten. In plaats daarvan zal het kiezen voor een gedelegeerd proof of stake-systeem vergelijkbaar met dat van Ark. Bovendien zal LBTC zich bij SBTC aansluiten door slimme contracten op zijn blockchain te bouwen. Deze innovaties zullen niet actief zijn bij de belangrijkste netlancering, maar het team is van plan ze tegen het derde kwartaal van 2018 te laten ontwikkelen.

Vanaf het schrijven, de website van de munt is inactief. Er is ook weinig informatie over het team, met Jack Zhang, de Chinese gemeenschapsleider van het project, als het enige geverifieerde lid. Vermoedelijk heeft Lightning Bitcoin echter uitwisselingsondersteuning van CEX.io, BTCC, gate.io en Coldlar-portemonnee.

Bitcoin God (GOD)

Ja, het heet Bitcoin GOD, en ja, de handelsafkorting is eigenlijk GOD. Deze derde en goddeloze vork komt in blok 501225, wat het een voorlopige datum geeft van 25 december. De maker van GOD, Chandler Guo, beoogde deze datum “om symbolisch te zijn dat ik snoep geef aan alle Bitcoin-houders.” We kunnen dit niet verzinnen – dat zijn zijn eigen woorden.

Bitcoin God (GOD) zal van de belangrijkste bitcoin-ketting worden afgesplitst op de blokhoogte van 501225, wat op 25 december zal gebeuren om symbolisch te zijn dat ik snoep geef aan alle Bitcoin-houders. Het totale bedrag zal 21 miljoen bedragen. Geen voormijn. pic.twitter.com/4T2lwojYTr

– Chandler Guo (@ChandlerGuo) 4 december 2017

Tot nu toe is Bitcoin God het zwarte paard van onze groep. Er is weinig over bekend behalve wat er werd gedeeld in de tweet van Chandler Guo en een WeChat-screenshot. Behalve de verwachte datum weten we alleen dat er een circulerende voorraad van 21.000.000 GOD zal zijn en dat de munt geen premine zal hebben.

Bitcoin Uranium (BUM)

Kunnen we even stoppen om de handelstikker van deze vork te waarderen? Het is als een fysieke herinnering aan hoe absurd al deze vorken worden.

KONT

Hoe dan ook, weer aan het werk. Net als Bitcoin God heeft Bitcoin Uranium geen website en komt alle informatie over de munt vandaan een bericht van 25 oktober op Bitcoin Talk. De exacte blokhoogte voor de vork moet nog worden bepaald, maar een ruwe datum stelt de update voor 31 december. Het circulerende aanbod van 21.000.000 zal geen premine hebben.

Afgaande op wat we weten over Bitcoin Uranium, zijn de doelstellingen in lijn met die van Bitcoin Platinum. Net als BTP zal het ASIC-resistent zijn, maar het bewijs van werk zal zowel CPU’s als GPU’s gebruiken. In tegenstelling tot zijn tegenhanger, verkort het zijn bloktijd nog verder tot 1 minuut en blijft het bij Segwit in tegenstelling tot Segwit 2x.

Het plant ook een aantal functies die het zullen onderscheiden van de rest van het pakket. Om te beginnen worden de blokbeloningen van Bitcoin Uranium elke 450 dagen gehalveerd. In de nabije toekomst hoopt het ook anonieme adressen te implementeren.

Momenteel is er geen verifieerbare informatie over het team van Bitcoin Uranium, aangezien het Bitcoin Talk-forum alleen een link bevat naar de Twitter van het project en een GitHub voor de mijnbouwcommissies..

Bitcoin Cash Plus (BCP)BCP

Een notitie nemen uit het playbook van Bitcoin Platinum, Bitcoin Cash Plus wil ook voldoen aan de oorspronkelijke belofte van Bitcoin als “peer-to-peer elektronisch contant geld”. Gelukkig heeft Bitcoin Cash Plus eigenlijk een website, maar er is geen informatie over de levering van munten. Er staat echter wel dat de update is gepland voor blok 501407, waarmee het onze eerste vork van het nieuwe jaar wordt op 2 januari.

In lijn met sommige van de andere forks, gebruikt het het Equihash-algoritme om centralisatie van mijnen met ASIC-hardware te voorkomen, waarbij in plaats daarvan de voorkeur wordt gegeven aan GPU-mijnbouw. Het biedt ook on-chain schaalbaarheid met blokken van 8 MB, hetzelfde als Super Bitcoin.

In tegenstelling tot de andere vorken, maakt het gebruik van de noodprobleemaanpassing van Bitcoin Cash. Hierdoor kunnen miners gemakkelijk schakelen tussen de BTC- en BCP-netwerken, waardoor Bitcoin Cash Plus wordt beschermd tegen hashing-fluctuaties door het in noodsituaties de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw te verminderen..

Tot nu toe is er geen informatie over het team, maar de website zegt dat dit “binnenkort zal worden bijgewerkt”. Voorlopig zijn de praktisch inactieve GitHub, Twitter en Facebook van het project alles wat we hebben.

Bitcoin Zilver (BTCS)

Als u Google Bitcoin Silver gebruikt, geeft het tweede resultaat u een website waartoe u niet echt toegang heeft. Aangezien de website niet beschikbaar is, een ander Bitcoin Talk-forum zal moeten doen voor onze beoordeling.

Volgens het forum van 24 oktober staat de vork voorlopig gepland voor enige tijd in december, maar de werkelijke blokhoogte voor de update moet worden bepaald. We weten dat er een circulerende voorraad zal zijn van, je raadt het al, 21.000.000 met een voormijn.

Bitcoin Silver voegt zich bij de GPU-revolutie met zijn Equihash-algoritme, dus net als bij BUM, BTP en BCP, zal het ASIC-mijnbouw niet toestaan. Met een blokgrootte van 1 MB en Segwit geactiveerd, zal het veel van Bitcoin’s eigen afsnijdsels hebben, maar samen met ASIC-weerstand, zal zijn indrukwekkende bloktijd van 30 seconden het onderscheiden van zijn moedermunt.

Nogmaals, we hebben geen duidelijke informatie over het team of hoe ze van plan zijn deze veranderingen door te voeren.

Bitcoin Atom (BCA)

BCA

We hebben Bitcoin Atom achteraf aan deze lijst toegevoegd. Het nieuws over de vork kwam net aan het licht en daarom wilden we de informatie hier bijgewerkt houden.

Volgens zijn website, Bitcoin Atom is een “geëvolueerde Bitcoin met atomaire swaps en bliksemnetwerk.” Zoals deze raison d’être suggereert, zijn atomaire swaps en bliksemnetwerken intrinsiek aan het ontwerp van Bitcoin Atomic. Zoals gedetailleerd in het Bitcoin Talk-forum van het project, “Atomic Swaps (AS), momenteel geïmplementeerd via HTLC’s on-chain en mogelijk via Lightning Network (LN) off-chain, bieden de mogelijkheid om activa rechtstreeks tussen blockchains te ruilen zonder tussenkomst van tussenpersonen. Deze mogelijkheid wordt atomaire cross-chain trading genoemd en we stellen de ondersteuning van Bitcoin Atom als kern voor, door AS API en een reeks cross-chain handelshulpprogramma’s in de originele Bitcoin-kernsoftware te brengen en deze in BCA te splitsen. ” Het team is van mening dat deze swaps een nieuw tijdperk van decentralisatie naar cryptocurrencies zullen inluiden, waardoor volledig betrouwbare, peer-to-peer-uitwisseling mogelijk wordt zonder dat een derde partij nodig is..

Bovendien zal Bitcoin Atom werken met behulp van een hybride proof of work en een proof of stake gedistribueerd consensusmechanisme. Dit systeem, zo beweert het team, zal de valuta beveiligen tegen mijnaanvallen en concentratie van netwerkvermogen.

Er is geen ruwe datum voor de geboorte van Bitcoin Atom in de cryptowereld, aangezien de vork nog niet is gepland voor een specifieke blokhoogte, maar het zou ergens in januari moeten komen. Per traditie zal er een voorraad zijn van 21.000.000. Het team heeft niet onthuld of er al dan niet een premine zal zijn.

Waar moeten we aan denken??

Een van de belangrijkste afhaalrestaurants van deze vorken zijn hun overeenkomsten. In de kern proberen BUM, BCP en BTCS allemaal de mijncentralisatie van Bitcoin op te lossen door het Equihash-algoritme te gebruiken. Ze zullen allemaal replay-beveiliging integreren en voor zover dit onderzoek suggereert, zullen ze allemaal Segwit implementeren. Deze vergelijkingen sluiten Bitcoin God uit, omdat we niet genoeg weten over de ontwikkeling ervan om de specificaties ervan te specificeren.

Deze technologische ontslagen zijn echter niet de enige overeenkomsten die van belang zijn. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Bitcoin Talk-forums voor BTCS en BUM, dan bevatten ze allemaal gekopieerde en geplakte informatie over de doelen en het doel van de munt. Je kunt dit bovenaan elk forum zien met de bijbehorende subkoppen, en je kunt het onderaan zien onder de veelgestelde vragen van elke munt. Bovendien werd elk forum binnen een dag na de andere twee gepost: BTCS op 24 oktober, BUM en BTP op 25 oktober binnen hetzelfde uur. En elk draagt ​​een of andere vorm van Trumps ‘Make America Great Again’-slogan, alsof in uniforme echo van het schreeuwen van dezelfde culturele bron.

BUMFAQ BTCSFAQ

Naar mijn mening is het copy-cat-karakter van deze forums en de intervallen tussen hun posts me leary. Koppel dit aan het gebrek aan duidelijke informatie die deze projecten geven, en ik ben ronduit samenzweerderig over al deze vorken. Bitcoin Platinum is al aan de kaak gesteld als oplichterij, en het zou me niet verbazen als er ook nog een paar van deze vorken kapot zouden gaan. Super Bitcoin is de enige vork die een team biedt (minus Bitcoin God, met zijn eenmans team van Chandler Guo), en wat dat betreft hebben slechts drie van de voorgestelde valuta’s echte websites (LBTC, SBTC, BCP).

Al deze vorken beloven een luchtdruppel van hun valuta in de portemonnee van Bitcoin-houders, maar het is nog steeds onduidelijk waar u uw Bitcoin moet houden om een ​​van deze gevorkte valuta’s te ontvangen.

Hieronder vindt u een vergelijkingstabel met de specificaties van elke munt. Neem mijn mening met een korreltje zout, maar ik zou voorzichtig rond deze vorken stappen totdat we meer gedetailleerde informatie hebben gekregen. Deze vorken zouden een kerstseizoen vol lekkers kunnen betekenen, maar totdat ik weet dat mijn kousen niet vol kolen zitten, benader ik deze vorken voorzichtig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me