De toenemende populariteit van blockchain en cryptocurrency biedt veel kansen voor de zakenwereld. Niet iedereen kan een top vijf cryptocurrency-project of uitwisselingsplatform maken. Er zijn echter nog allerlei andere zakelijke voordelen van blockchain en de industrie eromheen. Sociale media, slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties bieden allemaal mogelijkheden voor geheel nieuwe bedrijfsmodellen. In dit artikel bekijken we hoe deze innovaties de toekomstige economie zullen veranderen en kijken we naar enkele bedrijven die al in opkomst zijn op deze gebieden.

Social media-platforms

Hoewel veel mensen in cryptocurrency advertentieverboden op sites als Facebook, Google en Twitter kunnen zien als een tegenvaller voor de cryptocurrency-markt, kan dit ook worden gezien als een marktkans op de lange termijn. Zoals iedereen die bekend is met ICO’s en cryptocurrency-projecten weet, zijn er al allerlei opkomende sociale mediaplatforms die hebben geprofiteerd van de stijgende populariteit van crypto’s. Hier zijn een paar voorbeelden.

Telegram, dat pas op 14 augustus 2013 werd gelanceerd, heeft al meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers verzameld en is een belangrijk platform geworden voor succesvolle cryptoprojecten. Hoewel Telegram natuurlijk niet alleen op cryptocurrency is gericht, gebruiken veel van zijn gebruikers deze app als een vorm van communicatie tussen henzelf en cryptoprojectteams..

Steemit is een voorbeeld van een platform dat draait om cryptocurrency. Door makers en curatoren van inhoud te tokeniseren, blijft Steemit meer makers van inhoud en consumenten aantrekken om zijn platform te gebruiken. Meer details over dit project zijn te vinden in deze gedetailleerde gids.

Het is zeer waarschijnlijk dat meer sociale-mediabedrijven volledig nieuwe platforms zullen bouwen rond blockchain-technologie en cryptocurrency. Sommige van deze nieuwe bedrijven zouden heel goed kunnen concurreren en zelfs de populariteit van de beste sociale mediaplatforms van vandaag kunnen overtreffen.

Slimme contracten

Slimme contracten zijn misschien wel de meest verstrekkende zakelijke voordelen van blockchain- en cryptoprojecten. Ze zijn baanbrekend voor zowel de projectteams die ze maken als de bedrijven die ze gebruiken. In wezen elimineren slimme contracten de noodzaak van tussenpersonen van derden bij het goedkeurings- / afkeuringsproces van belangrijke openbare documenten.

Een traditioneel contract moet bijvoorbeeld het goedkeuringsproces van een juridisch deskundige doorlopen en wordt doorgaans heen en weer gestuurd tussen de twee ondertekenende partijen totdat er een consensus is bereikt. Slimme contracten gebruiken echter code om snel de legitimiteit van contracten te verifiëren.Er zijn talloze cryptoprojecten die werken om slimme contracten te gebruiken als een manier om officiële documenten te maken in een breed scala van industrieën (juridisch, gezondheidszorg, onroerend goed, financiën, wereldwijde handel).

De teams die deze technologie het beste kunnen ontwikkelen en vermarkten, kunnen deze als B2B-dienst verkopen. De opwaartse waarde is enorm omdat bedrijven slimme contracten kunnen gebruiken om geld te besparen op juridische kosten en de noodzaak voor constante, heen en weer contractonderhandelingen overbodig te maken. Projecten zoals Propy voor onroerend goed of IBM / Maersk voor wereldwijde handel zijn goede voorbeelden van hoe slimme contracttechnologie kan worden geïmplementeerd om specifieke, reële zakelijke problemen op te lossen.

Gedecentraliseerde applicaties (DApps)

De opkomst van mobiele apps heeft de manier veranderd waarop mensen over de hele wereld dagelijks met elkaar omgaan. Er is echter één groot probleem met de huidige app-markt: centralisatie van macht. In wezen bepalen Apple en Google welke apps beschikbaar zijn voor de wereld om te gebruiken. Veel apps worden zelfs gecensureerd door nationale regeringen over de hele wereld. Gedecentraliseerde applicaties hebben echter geen enkele autoriteit die bepaalt welke gebruikers er wel of niet toegang toe hebben. Deze decentralisatie is een van de enorme zakelijke voordelen van blockchain voor de economie als geheel.

Weifund is een voorbeeld van een dapp die slimme contracten gebruikt om een ​​robuust crowdfunding-campagneplatform te creëren. Dit project wordt vergeleken met een Kickstarter van de volgende generatie die zowel investeerders als bedrijven meer vrijheid geeft. KYC-ketting is een voorbeeld van een dapp die fraude voorkomt en identiteitsverificatiecontroles voltooit door het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie.

Dapps kunnen veel van de huidige mobiele apps vervangen en verbeteren. De bedrijven die erin slagen deze te ontwikkelen, kunnen een aanzienlijke impact hebben op de toekomst van de P2P-deeleconomie.

Ondernemerschap in het crypto-tijdperk

Ja, er zijn veel projecten die aan vergelijkbare ideeën werken en niet elke onderneming kan slagen, maar het goede aan de zakelijke voordelen van blockchain en de impact van cryptocurrency is dat het een ruimte is die voortdurend evolueert zonder een duidelijke winnaar..

Omdat deze technologie nog steeds wordt geperfectioneerd, zijn er elke dag nieuwe marktkansen. Deze kansen zijn er voor iedereen, van dapp-ontwikkelingsbedrijven tot fabrikanten van ASIC-chips op industrieel niveau. Bovendien zouden bedrijven die de tijd nemen om te begrijpen hoe blockchain / cryptocurrency-technologieën potentiële klanten kunnen helpen, heel goed enkele van de grootste techreuzen van de nabije toekomst kunnen worden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me