Het opbouwen van een cryptocurrency-portfolio doe je niet in 5 minuten. De opkomst van de cryptocurrency-markt en ICO’s in het algemeen heeft veel investeerders op het idee gelokt om zo snel mogelijk veel geld te verdienen. En hoewel er nog steeds veel mogelijkheden zijn, loont het (vrij letterlijk) om zo professioneel mogelijk te zijn.

Het is weer het wilde wilde westen, behalve deze keer rijden programmeur-cowboys op gecodeerde paarden op zoek naar digitaal goud. Bewapen jezelf met een aantal krachtige tools, zodat ook jij de kans hebt om het groot te raken.

Laten we eens kijken naar 5 belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het samenstellen van een cryptocurrency-portfolio.

# 1: Bitcoin – De nieuwe benchmark

In de volgende afbeelding meten we de winsten van verschillende grote cryptocurrencies ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds begin 2018:

Portfolio met cryptovaluta

Beginnende beleggers houden ervan om de prestaties van hun favoriete munt te meten ten opzichte van hun lokale valuta (zoals de Amerikaanse dollar of euro). Dit is echter een vergissing. Overweeg in plaats daarvan uw prestaties te meten ten opzichte van Bitcoin of Ethereum.

In het bovenstaande voorbeeld presteerde Bitcoin beter dan Litecoin, Monero en Dash, maar niet Ethereum. 2018 is tot nu toe een bearmarkt gebleken en als u meer Ethereum in uw portefeuille had, zouden uw verliezen tot een minimum zijn beperkt. 28% vergeleken met de 57% van Bitcoin.

Waarom Benchmark?

De grootvader van crypto heeft die titel niet zonder goede reden behaald. De enorme bullmarkt van Bitcoin sinds 2011 is het resultaat van een economisch waardesysteem dat is gebouwd met de eigenschappen van gezond geld in gedachten.

Het is dan ook geen verrassing dat velen in de cryptogemeenschap Bitcoin digitaal goud noemen. Net zoals de fysieke soort wordt gebruikt als waardeopslag in moeilijke tijden, stroomt er ook kapitaal naar Bitcoin wanneer investeerders nerveus worden:

 • Er is nooit een hack van de Bitcoin-blockchain geregistreerd
 • Bitcoin is overal verkrijgbaar & goed ondersteund op uitwisselingen over de hele wereld
 • Het is de meest liquide cryptocurrency die beschikbaar is (gemakkelijk om een ​​koper / verkoper op de markt te vinden)

Veel kleinere munten presteren slechter dan Bitcoin en zijn moeilijk te verhandelen. Vraag uzelf af: is het het risico waard om een ​​minder bekende munt te kopen? In veel gevallen zal alleen HODL-bitcoin en een paar jaar niets doen op de lange termijn beter uitpakken.

# 2: Begrijp uw risicoprofiel

Risico is net zo goed een onderdeel van het leven als op de markten. Geen pijn, geen winst, zoals ze zeggen. Investeren in deze markt betekent omgaan met enorme schommelingen in prijs (volatiliteit). En velen hebben er geen maag voor.

Het is essentieel om uzelf verschillende vragen te stellen met betrekking tot cryptocurrency-risico’s. Het is ook een goed idee om de antwoorden op te schrijven. Enkele vragen om te overwegen:

 • Hoeveel kapitaal moet u investeren??
 • Vindt u het prettig om een ​​deel of al uw kapitaal te verliezen??
 • Wat zijn uw investeringsdoelen?
 • Hoe dicht bent u bij uw pensioen?

Een goede methode om uw risicotolerantie te meten, is kijken hoe goed u ‘s nachts slaapt terwijl geïnvesteerd in de cryptocurrency-markt. Als u merkt dat u geobsedeerd bent door de prijs en midden in de nacht opstaat om dit te controleren, is de kans groot dat u te veel kapitaal heeft geïnvesteerd. Nooit investeer geld dat u niet kunt missen!

U kunt overwegen om een ​​financieel adviseur in te huren om het werk voor u te doen. Maar houd er rekening mee dat geaccrediteerde financiële adviseurs bijna ongehoord zijn in deze opkomende sector.

# 3: doe je eigen onderzoek (DYOR)

Misschien is het ergste dat je op deze markt kunt doen, impulsief investeren of op basis van een willekeurige tip die je hebt gehoord via vrienden, familie, een Telegram-kanaal of Reddit-groep. Dit is tenslotte uw geld.

We leven in het tijdperk van internet en informatie is nog nooit zo algemeen beschikbaar geweest als nu. Dit is zowel een goede als een slechte zaak. Er is een heleboel informatie beschikbaar. Het is relatief gemakkelijk te vinden, maar relatief moeilijk te interpreteren. Het is uw taak, als intelligente investeerder, om uw eigen due diligence uit te voeren.

Doe je eigen onderzoek

Met dank aan Kris Straub

Elk project probeert zichzelf in het best mogelijke licht op de markt te brengen. Nee project is perfect en veel zijn gewoon ronduit oplichting. Neem contact op met de experts. Er zijn enkele uitstekende bronnen op Twitter die dagelijks waardevolle informatie verstrekken.

# 4: neem de volledige verantwoordelijkheid voor uw beslissingen

Nu u al het harde werk heeft gedaan, is het tijd om daadwerkelijk munten aan uw cryptocurrency-portefeuille toe te voegen en de gevolgen ervan onder ogen te zien. Dat klopt, u ​​bent er volledig verantwoordelijk voor alle uw investeringsbeslissingen, zowel goed als slecht. Bezitten. Het zal je een betere investeerder maken.

Laat u niet misleiden door tweets, video’s of posts van investeerders die beweren dat ze nooit zullen verliezen. Zelfs de beste investeerders ter wereld nemen vreselijke beslissingen. Het maakt deel uit van het spel. Wanneer u uw fouten accepteert, opent u ook de deur om een ​​betere cryptocurrency-investeerder te worden.

Op geen enkele manier, vorm of vorm mag een van deze berichten worden beschouwd als beleggingsadvies. Als je dat al eerder hebt gehoord, is dat omdat influencers overal op internet bang zijn om inhoud aan te bieden die kan worden beschouwd als financieel advies. Waarom? Omdat veel beleggers die geld verliezen vaak de schuld willen afwentelen op iemand anders. Wees niet die jongen / dat meisje.

Het recente Bitconnect-schandaal, dat er een aantal zag influencers die met rechtszaken zijn gediend, is een goed voorbeeld. Dus ik zeg het nog een keer, je bent volledig verantwoordelijk voor je eigen financiële welzijn.

# 5: wees geduldig

Wanneer mensen dubbelcijferige rendementen zien in een grote bullmarkt, is het gemakkelijk om een ​​geval van de fomo (angst om iets te missen). Wees geduldig, speel het lange spel. De markt was hier gisteren en het zal hier morgen zijn.

Tenzij u een getalenteerde en actieve daghandelaar bent, is een HODL-strategie voor de langere termijn wellicht een betere optie voor u. Als je de langere blik bekijkt, met oefening en geduld, is het gemakkelijker om verliezen met dubbele cijfers te verdragen, omdat je het grotere geheel ziet. Bitcoin heeft dat plaatje al sinds 2011 geschilderd.

Onthoud dat hier geen garanties voor zijn. Beschouw ook de andere kant van het argument. Gebruik geduld als een hulpmiddel in uw grotere toolkit. Patiënt zijn met een munt die naar nul gaat, loont niet. Hoe dan ook, geduld is een deugd die de moeite waard is om op te bouwen als u een betere investeerder wordt.

Portfolio-overzicht van cryptocurrency

Investeren in cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd. Sommigen zullen er stinkend rijk van worden en sommigen zullen al hun geld verliezen. Met wat gedisciplineerd werk neemt de kans dat je de eerste wordt en niet de laatste dramatisch toe.

Om samen te vatten, houd deze 5 sleutels in gedachten bij het opbouwen van uw cryptocurrency-portfolio en veel geluk op de markten!

 1. Bitcoin – de nieuwe benchmark
 2. Begrijp uw risicoprofiel
 3. Doe je eigen onderzoek (DYOR)
 4. Neem de volledige verantwoordelijkheid voor uw beslissingen
 5. Wees geduldig

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me