5 tekenen van bloeiende blockchain-innovatie in Australië

Australië. Veel beelden komen in ons op als we aan het land beneden denken. Door de zon gebleekte surfers, wallaby’s, het Sydney Opera House. Maar Australië is, ondanks zijn bescheiden bevolking van 23 miljoen inwoners, meer dan alleen een verre toeristenbestemming. Het huis van kangoeroes, koala’s, AC / DC en vegemite is hard op weg om een ​​wereldleider te worden in de blockchain-ruimte. Hier zijn op dit moment minstens vijf tekenen van blockchain-innovatie in Australië.

1. Australië is een World Innovation Centre

Je weet het misschien niet, maar Australië is eigenlijk de 11e grootste economie in de wereld. En het is er een die zich in een overgangsfase bevindt: snel. Met een economie die traditioneel gebaseerd is op productie, ligt de focus van de overheid voor de toekomst stevig op technologie. En, meer specifiek, over blockchain-innovatie in Australië.

Hiervoor hebben ze al een tijdje de paden geplaveid. In 2016 heeft de regering van Zuid-Australië toegewezen $ 80 miljoen om banen voor de toekomst te creëren en de economie te moderniseren. In datzelfde jaar drie van ‘s werelds meest ontwrichtende startups op de Disrupt 100-lijst (samengesteld door onder meer Microsoft Ventures, IBM-curator en Sky News) kwam uit Australië, waarvan wordt erkend dat het de macht heeft om ‘nieuwe mondiale markten te beïnvloeden, te veranderen of te creëren’.

Er zijn ook tal van internationale bedrijven die down-under voet aan de grond hebben. HP en Microsoft hebben hier allebei innovatiecentra. Australië heeft al een duik gemaakt op het wereldtoneel met zijn eigen telecombedrijf Myriota. Het bedrijf won de beste industriële startup op de Internet of Things Summit, Silicon Valley, voor hun goedkope, energiezuinige IoT-transceiver.

En als het gaat om blockchain-innovatie in Australië, wordt hun talentenpool snel verdiept, met een heel innovatiedistrict Tonsley bloeit al in Zuid-Australië. Met zijn zelfrijdende bussen, open ruimtes, restaurants en ontmoetingscentra is Tonsley het antwoord van Australië op Silicon Valley. Een plek om creatief denken, innovatie, incubatie, vaardigheden, verbindingen en voorwaarden te stimuleren die nodig zijn om nieuwe technologie zoals blockchain te laten gedijen.

Het eerste acceleratorprogramma van TechStars in de regio Azië-Pacific is gevestigd in Adelaide en de ondernemerswereld floreert in deze Australische stad. Terwijl de VS zijn weg blijft banen naar het reguleren van cryptocurrencies, lijken kleinere landen vooruit te komen. Nou ja, landen met een kleinere bevolking.

2. Een baanbrekende effectenbeurs

Ondanks recente aankondigingen van het NYSE-moederbedrijf ICE en het Zwitserse SIX, is de grootste effectenbeurs van Australië al lichtjaren vooruit. De Australian Securities Exchange (ASX) heeft niet alleen al sinds 2014 een lijst van cryptocurrency-uitwisselingen en blockchain-bedrijven, maar ze migreren feitelijk hun hele infrastructuur naar blockchain door 2020.

Australische effectenbeurs

Australische effectenbeurs / https://www.asx.com.au/

We hebben het hier niet alleen over het vermelden van Bitcoin of andere digitale activa. De belangrijkste effectenbeurs van het land zal blockchain-technologie volledig omarmen. Het plan is om een ​​post-trade-systeem te implementeren dat op blockchain is gebaseerd. Dit zal hun bestaande elektronische subregistratiesysteem uitwisselingscentra vervangen.

ASX schat dat door over te stappen op blockchain-technologie om de Australische financiële markt te beheren, ze maar liefst 50 nieuwe functies voor handelaren kunnen toevoegen, terwijl ze tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Het plan is al aan de gang en zal van de ASX de eerste grote effectenbeurs ter wereld maken die naar blockchain-technologie migreert.

3. Overheidsfinanciering voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van blockchain


In mei kondigde de Australische regering aan dat ze zouden toewijzen $ 700.000 AUD ($ 500.000 US) voor “blockchain-onderzoek” en hoe u dit kunt gebruiken om betrouwbaardere en veiligere overheidsdiensten te leveren. Een deel van het geld gaat ook naar de financiering van een Digital Transformation Agency (DTA) om het gebruik van blockchain voor overheidsbetalingen te evalueren.

Het doel is te begrijpen hoe blockchain-innovatie in Australië de efficiëntie kan helpen verbeteren en de economie van het land kan moderniseren. Ze zijn ook gericht op het beoordelen van het volwassenheidsniveau van de technologie en de problemen die deze kunnen oplossen. Dit lijkt een blad uit het boek van Malta te halen met de oprichting van een digitale innovatie-autoriteit om blockchain-initiatieven te reguleren en te beoordelen.

Hoewel dit niet per se een enorm bedrag is, is het niet de enige financiering die wordt toegewezen aan blockchain-projecten. Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken (DHA) kondigde ook voorlopige plannen aan en een voorstel om blockchain naast AI en IoT te gebruiken om beheren van internationale handel en toeleveringsketen.

Vorige maand dan, de Australische regering bekroond met IBM een coole $ 1 miljard AUD ($ 750 miljoen US) om de komende vijf jaar blockchain-innovatie in Australië te ontwikkelen. Dit zal specifiek gericht zijn op het ontwikkelen van AI-, blockchain- en kwantumtechnologieoplossingen voor cyberbeveiliging, onderzoek en gegevensbeheer.

Sommige critici hebben vraagtekens gezet bij het schijnbaar blinde vertrouwen van de Australische regering in IBM na hun rampzalige pogingen om de volkstelling van 2016 (die te lijden had onder onophoudelijke DDoS-aanvallen) te beheren. Anderen suggereren dat een langdurige verbintenis met slechts één aanbieder misschien geen goede zet is. Dit zou kunnen betekenen dat de fouten die zijn gemaakt tijdens de dotcom-boom rond de eeuwwisseling, moeten worden herhaald.

Hoe dan ook, de vijfjarige IBM-overeenkomst is een indicator dat noch de technologiegigant noch de Australische regering gelooft dat blockchain-technologie binnenkort zal verdwijnen..

4. Academische expertisecentra

Australië verdient ook een reputatie voor toonaangevende academische centra van excellentie in blockchain-technologie. De RMIT Universiteit, heeft bijvoorbeeld een gevestigde blockchain-innovatiehub en heeft al bijna $ 3 miljoen aan financiering toegezegd voor blockchain-innovatie in Australië. De instelling beweert ‘s werelds toonaangevende sociale-wetenschappelijke onderzoeksinstituut in blockchain te zijn.

RMIT Blockchain-innovatiehub

RMIT Blockchain-innovatiehub / https://sites.rmit.edu.au/blockchain-innovation-hub/

Er is ook geen tekort aan blockchain-meetup-centra in het hele land, inclusief de Blockchain-centrum in Melbourne, regelmatige bijeenkomsten in Sydney, en natuurlijk in Tonsley in Zuid-Australië.

5. Grote Blockchain-bedrijven

Ten slotte komen er ook enkele grote blockchain-projecten uit Australië, waaronder het in Perth gevestigde blockchain-technologiebedrijf DigitalX dat in juni 2014 werd genoteerd aan de Australian Securities Exchange (ASX). Als innovatief blockchain-bedrijf bieden ze ICO-consulting, blockchain-softwareontwikkeling en andere adviesdiensten.

Power Ledger uit West-Australië is een energie-blockchain-startup die peer-to-peer (P2P) elektriciteitsdeling mogelijk maakt. Power Ledger haalde een enorme $ 34 miljoen op in zijn ICO en ontving ook nog eens $ 8 miljoen van de Australische regering. Dit is bedoeld om haar stimulerende marktplaats voor hernieuwbare energie te helpen ontwikkelen.

Blok 8 is een Australische blockchain-incubator die andere bedrijven wil helpen hun projecten te versnellen door hen toegang te geven tot hun netwerk, expertise en financieringsmogelijkheden. En startups Havven en CanYa beginnen ook succes te vinden en halen miljoenen dollars op ICO-financiering en het ontwikkelen van oplossingen voor respectievelijk volatiliteit en een online werkmarkt.

Blockchain-innovatie in Australië neemt een hoge vlucht

Met een regering die zich inzet voor het bevorderen van innovatie en technologie, en de omstandigheden daarvoor rijp zijn, zal het interessant zijn om de ontwikkelingen in Australië te volgen. We zullen zien of IBM het deze keer goed kan doen, en hoe het op ASX blockchain gebaseerde systeem werkt. Dus in plaats van rond te kijken naar innovatieve bedrijven, kan het de volgende keer lonend zijn om naar beneden te kijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map