Zoals elke ontluikende technologie, moet cryptocurrency zijn gang gaan voordat het op grote schaal wordt gebruikt. Theorieën over elektriciteit werden al in de 17e eeuw gepubliceerd, maar elektriciteit kwam pas in de late 19e eeuw in huizen. Zelfs vandaag de dag zijn er nog steeds een miljard mensen over de hele wereld die zonder leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de massale acceptatie van cryptocurrency in slechts tien jaar nog ver weg is.

Dus waarom staat er zoveel druk op cryptocurrency en de krachtige technologie erachter? We hebben het hoogtepunt van opgeblazen verwachtingen bereikt, nu blockchain wordt aangeprezen als een oplossing voor alle problemen van de wereld. Een van de belangrijkste belemmeringen voor de massale acceptatie van cryptocurrency kan zelfs zijn dat we het te veel op de markt hebben gebracht – met weinig inhoud om onze beweringen te staven.

Volgens een recente enquête door Deloitte begint ‘blockchain-vermoeidheid’ overal ter wereld op te treden. Maar afgezien van het feit dat mensen het vervelen om over dit digitale geld te horen dat ze niet volledig begrijpen, zijn er nog tal van andere belemmeringen voor de massale acceptatie van cryptocurrency. Laten we de top negen eens bekijken.

1. Gebrek aan duidelijkheid

Als we beweringen horen dat blockchain onveranderlijk is, en later lezen dat het niet echt is, of dat Bitcoin anoniem is, maar niet zo anoniem als we dachten dat het was, wordt blockchain in mist gehuld. Er is onduidelijkheid vanuit de cryptocurrency-gemeenschap en besluiteloosheid op het gebied van regelgeving helpt niet.

Als de mensen die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van beleggers niet kunnen beslissen hoe ze de tokens noemen die ze reguleren, hoe moet het publiek dat dan weten? Wat is eigenlijk het verschil tussen een utility-token, security-token en equity-token, en waarom moet je je onzichtbare geld in een fysieke hardwareportefeuille bewaren??

Veel van deze vragen zijn moeilijk te beantwoorden voor crypto-insiders, laat staan ​​voor de leek die een verwaterde versie van uitleg krijgt.

Blockchain Education Network

Blockchain Education Network

Kleinere landen zoals Malta lanceren programma’s om het grote publiek voor te lichten, met name de mensen die dagelijks blockchaintechnologie gebruiken, zoals overheidsmedewerkers.

Andere landen, waaronder Ierland en Australië, werken aan het opzetten van Ph.D.’s en andere universitaire cursussen in blockchain-technologie. Ze gaan ook op jonge leeftijd naar scholen om kinderen aan te moedigen interesse in programmeren op te wekken. En bedrijven zoals ConsenSys bieden cross-over cursussen in de Ethereum-blockchain aan ontwikkelaars, wiskundigen, computerwetenschappers en enthousiastelingen uit andere disciplines die deze nieuwe technologie willen verkennen..

Er zijn ook een aantal cursussen online, waaronder gratis podcasts en YouTube-tutorials. Maar totdat we het verhaal kunnen aanscherpen, stoppen met de verkoop van de nieuwe kleren van de keizer en beginnen met nuttige educatieve initiatieven om de broodnodige duidelijkheid te verschaffen, is de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrency nog ver weg..

2. Een overweldigende hoeveelheid cryptocurrencies

Er is zoiets als 1.800 cryptocurrencies die momenteel op Coinmarketcap staan ​​vermeld. Niet alle zijn gelijk geschapen, noch zijn ze van plan massaal te worden geadopteerd (sommige zijn voor gamers, andere voor de landbouw, andere nog steeds voor muziek of kunst). Velen van hen tonen buitengewone beloftes en keiharde theorieën, use cases en ondersteuning door de gemeenschap. Maar er zijn nog veel meer bedrijven die tokens lanceren puur om geld in te zamelen.

Totdat we de nutteloze crypto’s verwijderen en de interoperabiliteit tussen blockchains verbeteren, zal massale acceptatie van cryptocurrency moeilijk zijn. Met zo veel aanbiedingen, hoe weten mensen met weinig ervaring welke ze moeten kopen of dat de een sterker zal worden dan de rest?

Bovendien, als het punt van cryptocurrency was om grenzeloze, wrijvingsloze, peer-to-peer-betalingen mogelijk te maken, waarom hebben we er dan zoveel nodig? Er zijn alleen 180 door de overheid uitgegeven valuta’s, dus maken we de dingen niet een beetje te ingewikkeld?

3. Bruikbaarheid

Als je je oma ooit hebt laten zien hoe ze een sms-bericht moet sturen of je ouders hebt laten afmelden met hun naam op Facebook, weet je dat het moeilijk kan zijn om ze privésleutels en openbare adressen te laten opslaan..

MyEtherWallet

MyEtherWallet

De meerderheid van de cryptogemeenschap vindt de complexiteit van het invoeren van adressen van 42 tekens of het beveiligen van privésleutels misschien niet erg. Maar het grote publiek doet dat. De reden waarom de cybercrime-industrie zo productief is, is dat we voortdurend kiezen voor gemak boven beveiliging. We kiezen eenvoudige wachtwoorden die gemakkelijk te kraken zijn, aangemeld blijven bij onze sessies of ons aanmelden voor nieuwe accounts via Facebook.

Het soepeler maken van cryptocurrency-transacties en het eenvoudiger maken van accounts blijft een belemmering voor massale acceptatie van cryptocurrency. Veel mensen worden momenteel afgeschrikt door een selfie met hun ID-kaart te moeten uploaden, maar naarmate toezichthouders strenger worden op het gebied van KYC / AML-vereisten, blijft bruikbaarheid een hindernis.

4. Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een doorn in het oog van menig ontwikkelaar, en ook nog eens een zeer stekelige. Het Ethereum-netwerk ondersteunt nog steeds slechts ongeveer 15 transacties per seconde. De maximale transactieverwerkingscapaciteit van Bitcoin ligt ergens tussen de 3-7 per seconde. Terwijl andere blockchains zoals NEO of niet-blockchains zoals de DAG nieuwe oplossingen bieden, komen ze niet zonder hun eigen uitdagingen.

We kunnen geen massale acceptatie van cryptocurrencies ondersteunen wanneer het 10 minuten of langer duurt voordat een transactie is gewist. Het opschalen naar meer gebruikers is een van de grootste uitdagingen die er is.

Maar als we terugdenken aan elektriciteit, dan is dat eigenlijk oké. We wachten tenslotte nog steeds om de rest van de wereld op het energienetwerk aan te sluiten. 2 miljard mensen over de hele wereld wachten nog steeds op een internetverbinding. Het is dus onwaarschijnlijk dat de massale acceptatie van cryptocurrency binnenkort zal plaatsvinden. De technologie heeft tijd nodig om te rijpen en eerst oplossingen voor de problemen te vinden.

5. oplichting & Hacks

Net zoals slecht nieuws altijd de krantenkoppen haalt, zijn de media gevuld met verhalen over cryptocurrency-uitwisselingen die worden gehackt en investeerders die hun geld verliezen. Omdat er op de meeste beurzen geen verzekeringspolis is of er geen duidelijke regelgeving is, kan uw geld er de ene dag zijn en de volgende dag verdwenen. Denk aan Mt. Gox, Bitfinex of The DAO.

dao hack

DAO Hack

Dan zijn er de ICO-zwendel die veel te vaak plaatsvindt. OneCoin zal de geschiedenis ingaan als een van de meest geavanceerde Ponzi-schema’s ooit uitgevonden en exit-scams zijn wijdverbreid.

De SEC probeert mensen in de VS voor te lichten over dit soort problemen door middel van initiatieven zoals de HoweyCoin-zwendel. Dit is om investeerders de mogelijke rode vlaggen te laten zien waarop ze moeten letten bij het steunen van een ICO. Strengere regelgeving zal meer nep-ICO’s uitroeien. In feite hebben de nieuwste wetten van Malta enkele van de strengste vereisten voor witboeken die er zijn om opzettelijk slechte acteurs uit de ruimte te verwijderen.

6. Vluchtigheid

Misschien ben je een fan van Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Cardano. Maar je moet toegeven dat geen van hen in de buurt komt van effectief zijn als middel voor alledaagse valuta. Zelfs Dash fluctueert nog steeds veel te veel om met vertrouwen grote aankopen te doen (tenzij u in een land met hyperinflatie woont).

Als we cryptocurrency als valuta willen gebruiken en niet als investeringsvehikel, moeten we de volatiliteit verliezen.

7. Criminal Association

Bitcoin was een deel van de reden dat de zijderoute uitgroeide tot duizelingwekkende hoogten van roem door online drugs, wapens en zelfs huurmoordenaars te verkopen. Dankzij het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en andere criminele activiteiten heeft Bitcoin een vage reputatie opgebouwd.

Bitcoin was zelfs de meest populaire betaalmethode voor cybercriminelen bij Ransomware-aanvallen in 2017. En nu is cryptojacking de grootste cyberdreiging dit jaar, met een groeiend aantal 8.500 procent in Q4 van 2017.

cryptocurrency mining botnets

Cryptojacking is de grootste cybercriminaliteit van 2018

Hoewel het waar is dat niet alle ICO’s oplichting zijn, niet alle cryptocurrency-fondsen worden gehackt en de meeste criminelen de Amerikaanse dollar verkiezen boven het witwassen van geld, blijven de negatieve associaties bestaan..

8. Regelgeving

Regelgeving, of liever: gebrek aan regelgeving, houdt nog steeds veel mensen weg. We hebben dit jaar een aantal belangrijke verschuivingen gezien van ICO’s naar STO’s en nieuwe wetgeving van kleinere landen zoals Malta, maar er zijn nog steeds veel te veel grijze gebieden. En er is natuurlijk te veel onenigheid tussen jurisdicties.

Hoewel het vastleggen van een wereldwijde norm voor regelgeving misschien niet mogelijk (of zelfs wenselijk) is, zou tenminste een basisovereenkomst over KYC / AML-praktijken verdere criminaliteit kunnen voorkomen en meer mensen kunnen aanmoedigen om de ruimte te betreden..

9. Milieu-impact

Bijna drie op de vier millennials zou extra betalen voor duurzame goederen. Er is nog nooit een generatie zo bewust van het milieu geweest als millennials. Maar hoewel rapporten over de rampzalige effecten van Bitcoin-mijnbouw op het milieu en het aftappen van natuurlijke hulpbronnen wijdverbreid zijn, blijft crypto moeilijk te verkopen.

Duurzame mijnbouw is een ander probleem waar ontwikkelaars aan werken. Proof of Stake zou een haalbare oplossing kunnen zijn, maar het is minder veilig en vatbaarder voor centralisatie dan Proof of Work.

Hoewel landen als Canada en IJsland cryptocurrency-mijnbouw toestaan ​​met behulp van duurzame energiebronnen, moeten we de hoeveelheid rekenkracht die blockchains moeten uitvoeren, beter verminderen..

Massale adoptie van cryptocurrency is nog steeds een uitweg

Er zijn tal van belemmeringen voor de massale acceptatie van cryptocurrency. Alleen al het veranderen van een mindset en een cultuur kost tijd. Blockchain is op dit moment misschien traag en onhandig, maar het is pas iets meer dan een decennium geleden dat de smartphone ten tonele verscheen (herinner je je Nokia-steen nog?). Cryptocurrency zal de mainstream worden, maar de technologie moet beter, sneller, duurzamer en gemakkelijker te gebruiken zijn voordat het gebeurt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me