Veel mensen beschouwen Perianne Boring als een belangrijke pleitbezorger voor blockchain en cryptocurrency. Met meer dan 23,6k Twitter volgers (vanaf november 2018) en een lange samenvatting van beleidswerk, is Boring een top-influencer in de ruimte geworden. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over de achtergrond en het huidige werk van Boring.

Perianne Saai Bio

Volgens LinkedIn, Perianne Boring is communicatiedeskundige en spreker in het openbaar. Boring heeft zich gedurende haar hele carrière gericht op de rol van de overheid bij het vormgeven van financiële regelgeving. In 2010 studeerde Boring af aan de Universiteit van Florida met een Bachelor of Science in Business Administration and Management, Economics.

Perianne-Boring-YouTube

Van 2011 tot 2013 werkte ze als wetgevingsanalist in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten. Van 2013 tot 2014 was Boring een televisiepresentator en anker van het internationale financiële televisieprogramma van RT America genaamd Prime Interest. De show had 650 miljoen kijkers en werd uitgezonden in meer dan 100 landen.

In 2014 werd Boring de oprichter en voorzitter van de Chamber of Digital Commerce. Vanaf januari 2018 begon Boring les te geven als Adjunct Professor cursussen over FinTech en Blockchain aan de McDonough School of Business van Georgetown University..

Perianne Boring Twitter profielfoto

Perianne Boring is de oprichter en voorzitter van de Chamber of Digital Commerce, die werd opgericht in 2014.

Oprichting Kamer voor Digitale Handel

Boring heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op haar werk bij de Kamer van Digitale Koophandel. In oktober 2014 ontving deze organisatie de 501 (c) (6) non-profitstatus van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS). Het doel van de Chamber of Digital Commerce is om de acceptatie van blockchain-technologie, bitcoin, digitale valuta en digitale activa te bevorderen.

De Kamer voor Digitale Koophandel kent een aantal initiatieven en werkgroepen. Deze omvatten Token Alliance, Smart Contracts Alliance, Blockchain Intellectual Property Council, Digital Assets Accounting Consortium, Global Blockchain Forum, State Working Group, DC Blockchain Center en Blockchain Alliance. De specifieke rol van elke groep varieert. Al deze inspanningen zijn echter bedoeld om “de prioriteiten weer te geven die relevant zijn voor het blockchain-ecosysteem.” In de eerste plaats is het doel van deze organisatie om het overheidsbeleid met betrekking tot blockchain en cryptocurrency te beïnvloeden.

Logo voor de DC Blockchain Summit 2019

Chamber of Digital Commerce organiseert elk jaar DC Blockchain Summit en verschillende andere evenementen.

Aangesloten bedrijven, evenementen en internationale inspanningen

De ledenbedrijven van de Kamer van Digitale Handel strekken zich uit over verschillende bedrijfstakken. Dit zijn onder meer toonaangevende start-ups, softwarebedrijven, wereldwijde IT-adviesbureaus, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en beleggingsondernemingen. Enkele opmerkelijke aangesloten bedrijven zijn onder meer Accenture, Bittrex, BNP Paribas, Cisco en Microsoft. De organisatie organiseert elk jaar verschillende evenementen. Enkele evenementen in 2018 waren bijvoorbeeld Code-a-thon, DC Blockchain Summit en DC FinTech Week.

De organisatie streeft er ook naar om beleidsontwikkeling op mondiaal niveau te begeleiden. In oktober 2017 werkte de Chamber of Digital Commerce bijvoorbeeld samen met het Amerikaanse ministerie van Handel. Samen leidden ze de eerste Blockchain gecertificeerde handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten. In september 2018 publiceerde de Chamber of Digital Commerce een document waarin commentaar werd geleverd op het Canadese beleid. Dit was een reactie op de voorgestelde beleidsregels van de “Proceeds of Crime (Money Laundering) and Terrorist Financing Act, 2018.”

Bitcoin ongecensureerde podcast

In 2016 was Boring te gast op een aflevering van de Bitcoin Uncensored-podcast. Deze verschijning zorgde voor veel controverse op verschillende sociale mediaplatforms. De hosts van de podcast stelden saaie simpele vragen over blockchain. Volgens de gastheren kon ze ze niet beantwoorden of gaf ze een fout antwoord. Sommige mensen kozen de kant van de hosts en zeiden dat Boring niet genoeg wist van blockchain of crypto, en dat Boring teveel vertrouwde op modewoorden en strikte praatpunten. De gastheren van de podcast beschuldigden Boring ook van het promoten van zwendelprojecten.

Andere mensen waren iets meer voor Boring na het horen van de podcast. Ze verklaarden dat ze nooit beweerde een technisch expert te zijn (d.w.z. een blockchain-ontwikkelaar) en dat de hosts onbeleefd waren. Een objectieve persoon vatte het samen als “De MO van Bitcoin Uncensored is om te grillen. Door op hun podcast te gaan en iets anders te verwachten, lijkt veel op The Daily Show een stuk over je laten doen en verwachten dat je vertroeteld wordt. “

Saaie reactie op podcastrelease

De reactie van Saai op dit interview leverde ook extra, negatieve aandacht op. Ze dreigde de podcast-hosts te vervolgen wegens intimidatie en laster als de aflevering werd gepost. In feite is de podcast gepost en is deze nog steeds beschikbaar op Soundcloud. Volgens een reactieartikel, dit interview kwam niet in de buurt van de beschuldigingen die Boring maakte. Het artikel zegt verder dat de hosts geen toestemming van Boring nodig hadden om de podcastaflevering te plaatsen.

Helaas zorgde dit ervoor dat sommige mensen zich afvroegen of Boring wel of niet de persoon zou moeten zijn die een belangenorganisatie voor blockchain en cryptocurrency moet leiden. Ondertussen hebben anderen betoogd dat er meer voorstanders nodig zijn die ervaring hebben met overheidsbeleid zoals Boring. Ondanks deze controverse blijft Boring een groot voorstander van blockchain en crypto.

Bitcoin Uncensored podcast met cover art (te vinden op Soundcloud)

Saai dreigde een aanklacht in te dienen nadat dit podcast-interview misging.

Toespraken, belangenbehartiging en prestaties

Perianne Boring heeft als spreker gediend op een aantal spraakmakende blockchain-evenementen. Ze levert ook regelmatig bijdragen aan verschillende televisie- en internetmediaprogramma’s. Zo is Boring verschenen TradeTalks van Nasdaq programma om de staat van cryptocurrency-regelgeving en de rol van utility-tokens te bespreken. In september 2018 sprak ze op het OECD Blockchain Policy Forum in Parijs. In oktober 2018 nam Boring deel aan Finance Disrupted, een evenement georganiseerd in New York door The Economist.

Hoofdfoto voor Finance Disrupted (2017)

Boring is een openbare spreker op een aantal blockchain- en cryptogerelateerde conferenties.

Overzicht

Technische innovaties zullen blockchain / crypto levensvatbaarder blijven maken. Toch kunnen we ook niet voorbijgaan aan het belang van non-profitorganisaties zoals Chamber of Digital Commerce of individuen zoals Boring. Er zijn veel inspanningen nodig om het overheidsbeleid ten aanzien van blockchaintechnologie en cryptocurrencies vast te stellen en te verduidelijken.

Zoals we al te vaak in de media hebben gezien, hebben zaken als prijsvolatiliteit of oplichting met cryptocurrency veel mensen een negatieve indruk van de ruimte gegeven. Gezien het huidige klimaat van overheidsregelgeving en verbod op cryptocurrency, is het essentieel om voorstanders te hebben die kunnen helpen bij het opbouwen van een positievere toekomst voor de industrie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me