We hebben het allemaal gehoord: wordt Bitcoin niet gebruikt op het dark web? Voor misdaad? Wat kan ik ermee doen??

In het licht van de recente arrestaties van bitcoin, precies wanneer de DOJ nep-cryptohandelaren arresteert, kan het lijken alsof dit stereotype standhoudt. Cybercriminaliteit blijft de massale acceptatie van cryptovaluta belemmeren. Maar ondanks zijn eerdere rol op de Zijderoute of het Dark Web, is de toekomst van Bitcoin in de misdaad niet zo duidelijk geweest.

Je zou kunnen zeggen dat de arrestaties van Bitcoin een verkapte zegen zijn.

Recente Bitcoin-arrestaties

In oktober 2018 werd de Thaise politie gearresteerd Prinya Jaravijit, de hoofdverdachte in een samenzwering die een Finse investeerder $ 24 miljoen Bitcoin kostte. Slechts een maand later arresteerden de autoriteiten er nog acht in een afzonderlijke Bitcoin-gerelateerde zwendel Japan. En eerder dat jaar deden agenten die onder de DOJ werkten zich voor als cryptohandelaren om een ​​drugssmokkelring te infiltreren, 35 criminelen te arresteren en cryptocurrencies ter waarde van $ 20 miljoen.

En deze arrestaties van bitcoin zijn verrassend genoeg een fantastische ontwikkeling voor de crypto-industrie.

Ten eerste bewijzen deze arrestaties dat Bitcoin geen belangrijk middel is voor het witwassen van geld of illegale activiteiten. Het is waarschijnlijk een van de slechtste opties die er zijn. Criminelen die Bitcoin gebruiken, denken dat het anoniem is. Maar dat kan niet verder van de waarheid zijn. Hoewel Bitcoin-transacties moeilijk te volgen zijn als u het tijdstip van aankoop niet weet, zijn ze niet helemaal van het netwerk af.

Bitcoin is een pseudonieme valuta. Met andere woorden, uw openbare sleutel toont misschien niet uw naam en adres, maar elke transactie op de blockchain dient als een aanwijzing. Toen Ross Ulbricht, oprichter van de Zijderoute, bijvoorbeeld werd betrapt door de FBI, konden ze meer dan 3500 transacties op de laptop van Ulbricht volgen.

Vanwege het gebrek aan anonimiteit van Bitcoin is de bekendheid ervan in criminele activiteiten in de loop der jaren afgenomen.

Welke crypto is populair op het donkere web?

EEN poll van de darkweb-gebruikers suggereert iets anders. Recorded Futures ontdekte dat Monero, Dash, Ether en Litecoin allemaal de voorkeur hebben boven Bitcoin. Van deze vier crypto’s biedt Monero de meeste anonimiteit.

Monero gebruikt, in tegenstelling tot Bitcoin, ringhandtekeningen en stealth-adressen om de openbare sleutels van zowel de ontvanger als de afzender te camoufleren. Maar dat is niet alles. Ring Confidential Transactions kan het transactiebedrag verbergen.

monero-logo

Monero: hoe privé is het?

Maar zelfs Monero kan geen volledige privacy garanderen. In 2017 heeft een studie onthulde dat zelfs deze cryptotransacties kunnen worden gevolgd. Monero was trots op het gebruik van mixins – of nepmunten – om een ​​echte overgang te verhullen. Onderzoekers ontdekten echter dat ze deze mixins gemakkelijk konden identificeren.

Desondanks heeft Monero nog steeds de voorkeur van crypto in misdaadkringen.

Betekent dit dan dat crypto de criminele wereld domineert? Niet helemaal.

Contant geld is nog steeds de geprefereerde methode bij illegale activiteiten. Papiergeld is immers anoniem en moeilijk te traceren. Bovendien is contant geld meestal meer beschikbaar voor kleinschalige witwasopdrachten, vooral in landen waar crypto niet wijdverspreid is.

De sleutel tot cryptomisdaad

Het belangrijkste obstakel voor wetshandhaving met betrekking tot illegale cryptobetalingen is onwetendheid. Veel instellingen geloven nog steeds dat crypto volledig anoniem is, en dit belemmert hun onderzoek. Neem bijvoorbeeld Police One’s recent artikel op cryptocurrencies; het geeft een opsomming van verschillende nuttige componenten om te overwegen voor het onderzoeken van cryptocurrencies bij een misdrijf, maar het benadrukt ten onrechte dat crypto onvindbaar is.

De recente arrestaties van bitcoin onder de DOJ en het proces tegen Ross Ulbricht zijn beide uitstekende voorbeelden van hoe kennis van cryptocurrency kan werken in het voordeel van de wetshandhaving. We hebben al gezien dat andere toepassingen van crypto en blockchain ook in onderzoeken worden gebruikt, van forensisch onderzoek tot algemene wetshandhavingsstrategieën.

Bitcoin is geen mystiek, volledig privé betalingssysteem. Hoe eerder het publiek de echte waarde en het spectrum van cryptocurrencies begrijpt; hoe eerder de rechtshandhaving in staat zal zijn om cryptocriminaliteit efficiënter aan te pakken.

Waarom Bitcoin-arrestaties geweldig zijn voor Crypto

De recente Bitcoin-arrestaties bewijzen dat cryptocurrencies niet altijd het beste voertuig zijn voor illegale activiteiten. Voor crypto’s zoals Bitcoin kan de zichtbaarheid op de blockchain betekenen dat crypto beter traceerbaar is dan contant geld. Hoewel nieuwere cryptocurrencies zoals Monero dit probleem proberen op te lossen en meer privacy te bieden, moet er nog veel onderzoek worden gedaan voordat er een echt anonieme cryptocurrency zal ontstaan..

Hoewel crimineel gebruik van crypto een negatieve invloed kan hebben op de kortetermijnprijzen en het perspectief van de nieuwe valuta, is het mogelijk dat dit op de lange termijn zal uithollen, aangezien steeds meer mensen de veiligheid en traceerbaarheid van Bitcoin waarderen..