Artsen en promovendi pakken blockchain aan: een interview met het PeerAtlas-team

PeerAtlas heeft als missie om medische informatie gratis te maken en een duurzame en schaalbare stimuleringsstructuur te creëren voor artsen en medische professionals om bij te dragen aan en informatie bij te werken in de reclamevrije en peer-reviewed medische bibliotheek.

De bestaande medische bibliotheekcollectie wordt geleverd met relatief hoge abonnementskosten, die voor artsen over de hele wereld onbetaalbaar kunnen zijn. PeerAtlas wil de toegang tot hoogwaardige medische informatie voor iedereen democratiseren.

Een onderscheidende kwaliteit van PeerAtlas is dat het oprichtende team een ​​groep Amerikaanse artsen en PhD’s is.

Het volgende interview werd afgenomen op de NEO DevCon 2018 door Alex Moskov, Colin Harper en Jesus Najera met twee van de medeoprichters van het project Colin Closser, MD., en Ling Wu, Ph.D.

CoinCentral: hoe is Peer Atlas begonnen?

Dr. Colin Closser: In 2011 bedacht dr.Brad Matteson, de oprichter, dat hij als derde- of vierdejaarsstudent op de medische school niet noodzakelijkerwijs toegang had tot de belangrijke informatie voor het behandelen van patiënten als hij niet in het ziekenhuis was, omdat hun abonnement aan de Gold Standard Resource is een abonnement met een betaalmuur die via de faciliteit wordt verstrekt.

De informatie was niet gratis, het bevond zich achter een betaalmuur, terwijl internet veel andere gebieden heeft geopend, dus we vonden dat een beetje raar. Hij begon te leren coderen en begon met het bouwen van de eerste vroege alfa van het platform, Peer Atlas.

Dr. Ling Wu: Het is eigenlijk een groot probleem, want als patiënten nadenken over wanneer ze zorg nodig hebben, kiezen ze niet voor een aandoening of situatie, zoals op dit specifieke moment alleen zorg nodig hebben van het ziekenhuis. Een patiënt heeft altijd en overal zorg nodig. Er is misschien geen dokter in de buurt, maar hij heeft toch zorg nodig. Ze hebben niet de manier om gelijke zorg te krijgen van mensen die het zich kunnen veroorloven, dus hoe kunnen we dit probleem oplossen??

Als je er nog verder over nadenkt, zelfs voor artsen die patiënten behandelen, is het geen gelijke kans. Voor patiënten die een arts kunnen krijgen die de betaalmuur heeft betaald, krijgen ze meer middelen die ze kunnen gebruiken. Voor andere artsen hebben ze een keuze, of ze hebben geen keuze om het abonnementsgeld te betalen, dus de middelen die ze krijgen, zijn niet hetzelfde.

Dr. Colin Closser: Over de hele wereld kunnen veel artsen het abonnement niet betalen of niet betalen en kunnen ze het in een situatie verkorten omdat er geen duidelijke, gratis medische bron van hoge kwaliteit is. Ze zouden het kunnen gebruiken op basis van hun ervaring, terwijl het voor de patiënt beter zou zijn als ze een hulpmiddel binnen handbereik hadden.

De patiënten zijn zich er totaal niet van bewust dat de arts geen toegang heeft tot die informatie?

Dr. Ling Wu: Precies. Je weet niet eens wat er achter de schermen aan de hand is.

Dat is helemaal waar. Uit mijn eigen interactie heb ik gezien hoe duister het achter de schermen is, omdat je gewoon wacht en slechts vijf of tien minuten met de dokter communiceert en ze verdwijnen.

Dr. Colin Closser: Ze gaan terug en werken aan uw patiëntbriefje, komen met een behandelplan als ze dat nog niet hebben gedaan.

Peer Atlas probeert deze barrières te slechten en de transparantie en toegang tot kennis te vergroten. Hoe werkt het systeem? Hoe werkt het programma? Wat kunnen we in de praktijk verwachten?

Dr. Colin Closser: In de praktijk zijn het twee tanden.

Ten eerste, hoe werkt de encyclopedie en ten tweede, hoe werkt het token? De encyclopedie werkt zonder zelfs maar in te loggen. Alle informatie is beschikbaar. De reden dat iemand zou inloggen, zouden ook twee redenen zijn. Om makers een fooi te geven van inhoud die ze persoonlijk nuttig vonden, als een persoonlijke gunst, en ook om credits te verdienen voor permanente medische educatie.

Credits voor permanente medische opleiding worden elk jaar ingewisseld. Het is als een licentiebord voor je specialiteit, en je hebt een bepaalde hoeveelheid opleiding die je elk jaar moet volgen om bij te blijven in je vakgebied. U kunt credits opbouwen door ons platform te gebruiken en medische inhoud te onderzoeken. We zullen die tegoeden inwisselen bij uw vergunningverlenende autoriteit in ruil voor het token. Het is al een industriestandaard.

We beloven niet alleen iets te doen. Onze concurrent, up-to-date, is een bron voor abonnementen. Ze kennen u CME-credits toe voor het gebruik van de site en ze verzilveren deze gratis, maar het abonnement is duur. We hebben geen abonnement, de informatie is beschikbaar, en als u CME via onze site wilt verzilveren, zijn we een vrij gestroomlijnde operatie, dus we zouden het moeten kunnen doen onder de abonnementskosten van onze concurrent. Het is nog steeds een budget.

Als je wilt, kun je je CME ergens anders doen, maar als je het via ons doet, zouden we nog steeds goedkoper moeten kunnen zijn dan onze concurrentie.

Hoe speelt een token hier overal in??

Dr. Colin Closser: Het bedrijfsmodel voor de site is gebaseerd op het token. Het zorgt in eerste instantie voor fondsenwerving, in ruil voor de NEO die we hebben ingezameld in de ICO, kunnen we dat gebruiken voordat de community vertrekt, we inhoud van topkwaliteit kunnen kopen. Moedig prestigieuze artsen aan om inhoud voor de site te maken voordat de gemeenschap de kritieke massa bereikt van een situatie van het type Steemit waarin mensen fooien geven.

[Noot van de redactie: het Steemit-model geeft niet echt een fooi, meer nog een inflatoire creatie van tokens die onder gebruikers worden verdeeld op basis van hun activiteit en het aantal Steem Power-tokens, maar dat is slechts een kleine afwijking en het voorbeeld van Dr. Closser is nog steeds logisch.]

Dr. Ling Wu: Als je hierover nadenkt, doen mensen dit al. Het maakt niet uit of het om het medische veld of het wetenschappelijke veld gaat. Ik zit op wetenschappelijk gebied. Ik doe dit elke dag. We publiceren een paper, we uploaden al onze wetenschappelijke ervaring gratis waarvoor we niets krijgen, en het systeem rekent mensen aan om al deze informatie in te wisselen, deze kennis.

Het systeem gebruikt u gratis en brengt mensen in rekening om het te gebruiken. We willen het systeem doorbreken voor de arts die al deze authentieke, hoogwaardige medische informatie levert die rechtstreeks bij de patiënten terechtkomt.

Dr. Colin Closser: Laat me je eigenlijk vertellen waarom het token nodig is voor het bedrijfsmodel. Het is hoe ze één wereldwijde standaard gaan maken voor het invoeren van deze medische encyclopedie-inhoud. Met het token is globaliteit mogelijk. Als iemand nepmedische informatie achterlaat, weet je het, anders wordt hij / zij niet betaald.

Dr. Ling Wu: We hebben een systeem voor peer review, net als alle hoogwaardige kennis.

Dr. Colin Closser: We zullen onze peer-reviewers moeten betalen, dus dat is een andere functie van het token.

Wanneer een arts of een medische professional in uw encyclopedie publiceert, kunnen andere artsen of leveranciers van de encyclopedie die artsen een fooi geven in de tokens?

Dr.Colin Closser: Ja, mensen zullen worden aangemoedigd om de makers een fooi te geven van inhoud die u nuttig vond bij de behandeling van patiënten.

Zoals je al zei, is dit fooi-systeem de kers op de taart, omdat doktoren op dit gebied al dingen willen publiceren omdat dat hun geloofwaardigheid ten goede komt.

Dr. Colin Closser: Ze worden al de hele tijd gevraagd.

Maar nu, met uw systeem, doen ze het niet langer zonder een of andere financiële prikkel, omdat ze kunnen worden getipt als de inhoud goed is.

Dr. Ling Wu: Dat kunnen ze, maar ik denk dat de beloning voor hen meer is voor de reputatie. Ze kunnen zich nog beter voelen omdat alle kennis die ze verstrekken naar een betere plek gaat waar de hele samenleving beter van zal worden. Dat is de hogere visie voor artsen.

Dr. Colin Closser: Een ander gebruik van het token dat ons een voordeel geeft ten opzichte van het niet hebben van een token, wat de andere manier is om een ​​bedrijf te runnen, het andere gebruik is dat we een langetermijnroutekaart hebben van 20 tot 40 jaar met kunstmatige intelligentie en betrokken raken in integratie met elektronische medische dossiers om op basis van onze gegevens geïndividualiseerde behandelingsaanbevelingen te doen.

Zorg voor een doorlopende klinische proef. Het hebben van een aanzienlijke minderheid van tokens die in het bezit zijn van de stichting die ze in bezit hebben en het vervolgens succesvol laten zijn van het Atlas-token, geeft ons een oorlogskist om uit te breiden naar buiten de medische encyclopedie en naar nieuwe velden.

Dat is volkomen logisch, vooral de lange levensduur van de roadmap. Een interessante vraag die altijd bij me opkomt als ik hoor over welke soort blockchain-oplossing dan ook in med of medtech, is dat ik HIPAA-compliant ben en die zeer dunne lijn bewandelen tussen encyclopedie zijn en toegang hebben tot de gegevens van mensen. Hoe is de censuur?

Dr. Colin Closser: HIPAA is erg moeilijk en er zijn veel barrières waarover ik schreef in het wit papier invoeren van het veld elektronische medische dossiers. We zijn geen concurrent voor de patiënt of uw medisch team. We proberen niet om EMR’s van patiënten op blockchain te zetten.

Wat we zouden doen, is proberen toegang te krijgen tot geanonimiseerde gegevens om te beoordelen hoe goed de behandelingen werken en om te beoordelen welk algoritme geschikt is voor een bepaalde patiënt gezien hun vitale functies. Verzamel die feedback om machine learning naar een klinische behandeling te brengen. Dit is een langetermijndoelstelling, dit bestaat momenteel niet.

Dr. Ling Wu: Dat is veelbelovend, want dat opent een andere markt, een ander publiek, omdat alle farmaceutische bedrijven op dit moment zoveel geld uitgeven aan klinische proefkosten. Dat is een van de redenen waarom de kosten van medische behandelingen en medicijnen stijgen.

Dr. Colin Closser: Het zijn de farmaceutische bedrijven die voor het onderzoek betalen en vervolgens het onderzoek dat voor hen gunstig is, publiceren, en daarom hebben we dure medicijnen.

Tussen gewoon absoluut exorbitante farmaceutische vergoedingen en een aantal behoorlijk belachelijke overheadkosten in enkele van de grootste ziekenhuizen, begin je spoedeisende zorgklinieken te zien verschijnen. Of het nu Peer Atlas is of een andere blockchain in de medische industrie, welke voordelen ziet u in blockchains voor de toekomstige gezondheidszorg? Hoe zie je dat het de ruimte ten goede komt en helpt??

Dr. Ling Wu: Ik zou zeggen dat als we blockchain-technologie op de juiste manier gebruiken, we veel kopers zullen uitschakelen die misleidend waren op medisch en farmaceutisch gebied. Dat hangt allemaal af van hoe u met deze technologie omgaat op medisch gebied, en ook op farmaceutische marketing. Dat is geen eenvoudig antwoord op hoe we dat nu doen, maar we zullen het op de weg zien. Hoe we kunnen samenwerken of hoe we de misleidende reclame tegengaan..

Dr. Colin Closser: De reikwijdte van uw vraag is eigenlijk groter dan de reikwijdte van ons project. Onze concurrentie is up-to-date, een product dat geen blockchain heeft. Concurrentie is niet de andere medische tokens die op of buiten het NEO-platform worden gelanceerd. Omdat onze belangrijkste concurrent geen blockchain gebruikt, proberen we niet iets anders te doen dan nu het geval is. We proberen het te doen met een ander financieel model met een blockchain-model in plaats van een abonnementsmodel. Ik kan je niet vertellen hoe blockchain de geneeskunde gaat veranderen, want hoewel ik de Patientory whitepaper lees, werk ik niet in de gezondheidsadministratie en werk ik niet met patiëntendossiers en kan ik het niet evalueren.

Sorry dat ik je zo gegooid heb.

Dr. Colin Closser: Het is prima, want dit is een goede vraag. We zijn een open source medische encyclopedie. Ik kan je vertellen hoe blockchain ons project zal beïnvloeden, omdat ik het token heb ontworpen en de whitepaper heb geschreven, maar ik kan je niet vertellen hoe blockchain de rest van de geneeskunde zal veranderen.

Dr. Ling Wu: Als we in de toekomst de eersten zijn die dit onderweg doen, kunnen alle vragen die u vandaag stelt, ons project in de toekomst worden. Dat is het doel.

Omdat de bron van de informatie voor iedereen toegankelijk is, ga je achter de WebMD’s aan waarvan je niet echt zeker weet waar de informatie vandaan komt.

Dr. Colin Closser: WebMD heeft het voor iedereen toegankelijk, maar het is informatie van slechte kwaliteit en ik kan niet beslissen hoe ik mensen moet behandelen. Het is niet goed genoeg voor doktoren.

Ze proberen waarschijnlijk niet te integreren met AI of machine learning-technologie.

Dr. Colin Closser: Waarschijnlijk niet proberen om de geneeskunde in de toekomst op die manier te veranderen.

Dr. Ling Wu: We willen eerst een gouden standaard voor onszelf hebben, en dan zullen alle vragen die u stelt in de toekomst gebeuren.

Je zei dat je het teken had geschreven. Waarom hebben jullie voor NEO gekozen??

Dr. Colin Closser: We hebben een Venn-diagram. We hebben tokens met grote liquide markten en dan hebben we tokens met goede technologie. De enige die beide heeft, is NEO. Misschien kun je nu argumenteren dat Stellar … ik weet het niet, ik denk nog steeds dat de NEO-markt beter is dan Stellar. Stellar of Cardano, er zijn nog geen ICO’s op Cardono. Waarschijnlijk zullen we het uiteindelijk op een ander platform kunnen doen. Stratis deed een grote stap voorwaarts. Vooral op het moment dat ik de whitepaper schreef, was het dagelijkse 24-volume voor NEM ongeveer 9 miljoen. Het is een totale grap. Dit is wanneer NEO 30-70 miljoen per dag was.

Dr. Ling Wu: Ik wil ook vermelden dat een andere reden waarom we voor NEO hebben gekozen, is dat nadat we met NEO hebben gewerkt, we erachter komen dat ze heel gemakkelijk zijn om mee samen te werken. Ze proberen met je samen te werken en ze proberen je op te nemen in hun gemeenschap.

Je hebt elke naam gezegd behalve Ethereum.

Dr. Colin Closser: De technologie van Ethereum loopt ver achter op het snijvlak. Het bewijs van werk is een puinhoop, het is duur, het is traag. Slimme contractplatforms zouden niet moeten leiden tot bewijs van werk.

Kun je je voorstellen dat al deze mensen, zoals artsen, vertrouwen op het platform en het verstopt raakt door Crypto Kitties? Ze kunnen de patiënten niet helpen vanwege katten op de blockchain.

Dr. Colin Closser: Ten eerste gaan we naar NEO. Misschien heb ik in de toekomst een droom om onze eigen blockchain te bouwen met behulp van de consensustechnologie van NEO, de dBFT. Je hebt individuele boekhouders, dus misschien kunnen ze bekende doktoren zijn in 20 verschillende landen. Een arts uit elk land is verantwoordelijk voor het bijhouden van de boeken. Hoe ga je 2/3 van de doktoren uit verschillende landen corrumperen? Voor een token, dat als het instort, een open source medische encyclopedie zal beschadigen. Succes.

Dr. Ling Wu: Dat is ook een van de redenen, we willen beginnen met de VS omdat dit de plek is. Alle hoogwaardige medische informatie en medische kennis hier. Als volgende stap willen we dat alle andere landen, zelfs landen met een achterstand, dezelfde kans krijgen om toegang te krijgen tot deze hoogwaardige medische informatie die hen in hun land zal helpen met patiënten en mensen die een eerlijke behandeling krijgen..

Zoals de mogelijkheid om informatie onderling te verifiëren. Het ene land heeft misschien iets heel anders als behandeling voor een veel voorkomende aandoening.

Dr. Ling Wu: Ja. Als we dit platform hebben, zal dat het veel gemakkelijker maken dan de huidige opzet voor hoe mensen in de andere landen worden behandeld.

Dr. Colin Closser: Brad heeft ook een aantal dingen gepubliceerd in medische tijdschriften die door vakgenoten zijn beoordeeld, en er zijn fouten doorgekomen. De onveranderlijkheid van publiceren is geen voordeel. We kunnen dingen aanpassen als we een fout zien, een fout opvangen of een klein aspect van de behandeling willen veranderen, we kunnen het doen.

Dr. Ling Wu: Met het huidige systeem kan dat niet. Zodra het is gepubliceerd, is het klaar. Dan moet je een correctie uitvoeren en mensen zien de correctie niet eens. Met ons systeem laten we het allemaal leven.

Ik keek naar token-toewijzing in de whitepaper en de token-toewijzing van het team is erg klein. Dat zie je niet echt bij veel ICO’s of startups. 10 tot 15 is een beetje de nieuwe standaard geworden, zelfs veel dingen zijn 20. Je hebt een team als Ripple dat 60% bezit.

Dr. Colin Closser: Ik denk niet dat het gezond is voor een digitale valuta om een ​​enorme toewijzing aan het team te hebben, want dat lijkt gewoon iets dat ik persoonlijk niet zou willen gebruiken als opslag van waarde als dat mijn invalshoek was.

Dr. Ling Wu: Dit is de reden waarom we ons op deze manier hebben opgezet. Daar hebben we ook over nagedacht.

Dr. Colin Closser: Als Atlas slaagt, is er genoeg voor ons. We hebben onze persoonlijke financiën, we hebben de NEO opgehaald in de ICO, we hebben gas gegenereerd door de NEO en we hebben het Atlas-token tot onze beschikking. We hebben geen enorme toewijzing nodig. We beginnen financieel niet bij nul. We steunen onszelf. We hebben nog geen cent gestoken in fondsenwerving.

Wanneer gaat de ICO lanceren?

Dr. Colin Closser: Het hangt ervan af of de SEC ons goedkeurt als een utility-token waarmee we nu een communicatiekanaal hebben via ons ingehuurde advocatenkantoor. Ze hebben een communicatiekanaal met de SEC.

Ik weet zeker dat er hier niet veel twijfel is.

Dr. Colin Closser: Dit zou de eerste keer zijn dat de SEC ooit een project had goedgekeurd voor een ICO. We proberen dat te doen. Als we dat op een utility-token kunnen doen, is de ICO in maart of april. Als we dat niet kunnen, lanceren we als beveiliging. Securitisatie van stichting Peer Atlas en dat zou zes maanden later in het najaar gebeuren.

Dr. Ling Wu: Wat we ook beslissen, we zullen 100% voldoen aan de SEC.

Dr. Colin Closser: We willen samenwerken met de SEC. We willen ze niet vermijden.

Dr. Ling Wu: We willen dat ze ons behandelen als het allereerste voorbeeld voor iedereen daarna.

Dr. Colin Closser: Een compatibele ICO. Hoe kan Amerika, een toonaangevend land, een van de leidende vormen van technologie hebben, de ICO. Hoe kunnen we dit goed doen? Is er een manier om dit op medisch gebied te maken??

Hebben jullie al een GitHub?

Dr. Colin Closser: Ja, maar we hebben er niets over omdat we de website nog niet hebben open source. We zullen op het moment van de ICO, dus het platform is nog niet open source. Het zal zijn. We bezitten alle code omdat Brad alles heeft geschreven. Onze slimme contractontwikkelaar heeft hier al ervaring mee. We kunnen hem zijn code laten publiceren op de GitHub, maar het zou cosmetischer zijn.

Als jullie nog problemen hebben, wil ik ze graag onderzoeken.

Dr. Colin Closser: Dat waarderen we. We hebben hulp nodig bij het controleren van het slimme contract, dus misschien maken we het open source.

Dr. Ling Wu: Eigenlijk begrijp ik persoonlijk het gemeenschapsconcept, want als je een van de gemeenschap bent, probeer je te helpen. Je probeert bij te dragen omdat je het beter maakt, je bent beter omdat je er deel van uitmaakt. Na lang met NEO te hebben gewerkt, heb ik het gevoel dat dit een geweldige richting is voor ons project. Samen aan dingen werken en we groeien samen, we worden samen succesvoller. Mensen proberen mensen niet neer te halen, mensen proberen mensen een boost te geven.

Dr. Colin Closser: Ja. Telegram is erg nuttig omdat sommige van de kernteamleden zich via Telegram hebben aangesloten, en iedereen kan vragen stellen, dus dat is een soort open source-model waar je het team alles kunt vragen. Als gevolg hiervan hebben we een behoorlijk hoog niveau van vertrouwen in de gemeenschap, omdat iedereen elke vraag aan het team kan stellen. We ontwijken geen vragen.

Wat was de inspiratie om hier op in te gaan en de blockchain-wereld in te gaan?

Dr. Colin Closser: Brad dacht daar eerst over na en toen vond ik het een goed idee. Brad kocht bitcoin meer dan een jaar geleden en zag het stijgen.

Dr. Ling Wu: Voor $ 50! Hij stopte $ 50 in bitcoin en zag hoe het veranderde gedurende een maand.

Dr. Colin Closser: Het trok zijn aandacht en we begonnen erover te leren.

Dr. Ling Wu: Hij begon het veld te leren en hij sprak met ons.

Werkten jullie alle drie samen? Nu natuurlijk, maar vóór dit project werkte u samen?

Dr. Colin Closser: Ja, we kennen elkaar al vijf jaar?

Dr. Ling Wu: Niet meer dan dat.

Dr. Colin Closser: Zeven jaar? Acht jaar?

Dr. Ling Wu: Ja, acht jaar. Brad en Colin zijn goede vrienden.

Dr. Colin Closser: We zaten aan dezelfde cafetaria-tafel op de middelbare school. We zijn al twintig jaar vrienden.

Dr. Ling Wu: Ik heb ze acht of negen jaar geleden ontmoet.

Het is geweldig om te zien hoe hecht de cryptocommunity is.

De behoefte is er vanwege exorbitante zorgkosten en het gebrek aan toegang tot informatie, vooral over de hele wereld. Het is echt een goede prijskampioen en het is niet moeilijk om achterop te raken omdat het logisch is. Hoe kan iemand die dit leest en mee wil doen, helpen?

Dr. Colin Closser: Word lid van onze Telegram. Word lid van de gemeenschap. Hoe groter de gemeenschap is, hoe sterker het project is. We hebben bijna 2.000 mensen op Telegram. Bijna 3.000 op Twitter. Als ze het project willen volgen, kunnen ze ons volgen op Twitter, en als ze met het team willen praten, ben ik elke dag op Telegram om mensen te begroeten.

Dr. Ling Wu: We blijven heel dichtbij.

Dr. Colin Closser: Waren heel hecht. Iedereen kan ons alles vragen op de Telegram en het zal worden beantwoord.

Dr. Ling Wu: We vermelden alles op het Telegram. Wat is onze vooruitgang, wat zijn de veranderingen, wat zijn de positieve punten, waar werken we aan, dat soort dingen.

Dr. Colin Closser: zorgen van investeerders, al deze dingen.

Voor meer informatie over PeerAtlas raadpleegt u het PeerAtlas-site, of sluit je aan bij hun Telegram-groep

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me