Autonoom vrachtvervoer en blockchaintechnologie: het toezicht op de toeleveringsketen bevorderen

De visie van een autonoom wagenpark wordt al werkelijkheid voor sommige vrachtbedrijven. Uber, Waymo, Tesla en Embark zijn die allemaal aan deze technologie werken. Hoewel autonoom rijden op zichzelf een interessante technologie is, heeft de toepassing ervan voor de vrachtwagenindustrie nog meer potentieel in combinatie met blockchain-technologie voor supply chain-logistiek. Hier is een vooruitblik op hoe vrachtwagenvervoer op basis van blockchain de toekomst van de wereldwijde toeleveringsketen zal veranderen.

Hoe zal dit nieuwe systeem functioneren?

Hoewel veel van de grote blockchain-projecten (zoals Bitcoin, Ethereum en anderen) gericht zijn op het bouwen van openbare P2P-betalingssystemen, zou blockchain voor de autonome vrachtwagenindustrie functioneren als een privé B2B-logistiek systeem. Dit betekent dat niet iedereen toegang heeft tot verzendinformatie. In plaats daarvan zouden alleen relevante partijen langs de aanvoerroute de exacte details en updates van zendingen kennen. Fabrikanten, verladers, vervoerders, makelaars en de eindklant zijn enkele van de partijen die toegang zouden kunnen krijgen tot deze informatie.

Veel experts in de supply chain-industrie denken dat blockchain noodzakelijk is vanwege het potentieel om veel van de huidige marktproblemen op te lossen. Een van de grootste factoren die kunnen leiden tot een verdere acceptatie van gedistribueerde grootboektechnologie is in wezen de aanhoudende fragmentatie van de transportsector..

Momenteel is het erg moeilijk om verladers en vervoerders tijdig te matchen. Gedistribueerde grootboektechnologie kan helpen bij het optimaliseren van autonome wagenparken door verladers en vervoerders op de meest efficiënte manieren met elkaar te matchen.

Een autonome vrachtwagen die zojuist is gelost, zou bijvoorbeeld de blockchain kunnen gebruiken om een ​​nieuwe zending te vinden die in hetzelfde geografische gebied kan worden opgehaald. Dit zou bedrijven natuurlijk helpen tijd te besparen en de mogelijkheid te verminderen / elimineren dat lege vrachtwagens lange afstanden moeten afleggen om een ​​nieuwe zending op te halen..

Zonder blockchain kan het uren of zelfs dagen duren voordat de volgende zending klaarstaat voor kleinere transportbedrijven. Gezien het feit dat dit een reëel probleem is 90% van de transportbedrijven heeft zes of minder chauffeurs in dienst. Bovendien zou op geolocatie gebaseerde afstemming vloten milieuvriendelijker maken door de hoeveelheid brandstof die nodig is voor het ophalen en vervoeren van zendingen te verminderen.

Bedrijven die deze technologie ontwikkelen

Blockchain in Transportation Alliance (BiTA) is een organisatie die is opgericht om de integratie van blockchain-technologie in de trucking- en wereldwijde scheepvaartindustrie te bevorderen. Enkele van de grootste bedrijven ter wereld zijn lid van BiTA. Bekende namen zijn onder meer FedEx, UPS, Uber Freight, JD Logistics, Salesforce, SAP en vele anderen. Bij het onderzoeken van de diversiteit aan leden in BiTA, is het duidelijk dat de impact van blockchain op autonoom vrachtvervoer en de scheepvaart in het algemeen zal bijdragen aan het bevorderen van een verscheidenheid aan samenwerkingen in verschillende industrieën. Het zal interessant zijn om te zien hoe bedrijven hun op blockchain gebaseerde verzendsystemen ontwikkelen en welke platforms de go-to-standaarden worden. Voorlopig bevinden de meeste van deze projecten zich nog in de beginfase. Een van de belangrijkste taken van BiTA is het creëren van strengere industriestandaarden voor op blockchain gebaseerd vrachtvervoer. Hoewel deze organisatie een aantal belangrijke leden uit de branche heeft, bevindt ze zich ook nog in de beginfase van het vaststellen van haar normen vanaf mei 2018. FedEx bijvoorbeeld pas onlangs aangekondigd in januari 2018 dat het werkt aan de totstandkoming van BiTA-standaarden.

BiTA

Verbruikers

Voor consumenten zal een door blockchain gesteunde autonome toevoerketen waarschijnlijk tot enkele belangrijke voordelen leiden. Verzendingen moeten sneller zijn van het magazijn / de fabrikant naar de eindklant. Natuurlijk wordt het vermogen van autonome vrachtwagens om te rijden zonder te stoppen beschouwd als een voordeel voor consumenten die zendingen in een veel sneller tijdsbestek willen ontvangen. Bovendien voegt de blockchain een ander niveau van tijdoptimalisatie toe door de efficiëntie van vrachtwagenroutes en het systeem voor het matchen van zendingen / vrachtwagens te verbeteren..

Een ander belangrijk effect is meer transparantie. Op blockchain gebaseerde trucking stelt consumenten in staat pakketten te volgen en de logistiek nog transparanter te maken dan de huidige volgsystemen die worden aangeboden door bedrijven als UPS en FedEx.

Bedrijven

Zoals eerder vermeld, spelen kleinere transportbedrijven een grote rol in het huidige industriële landschap. Met blockchain zullen grotere bedrijven met extra kapitaal waarschijnlijk een groter voordeel zien. Uiteindelijk zullen kleine transportbedrijven zich moeten aanpassen aan technologische veranderingen om concurrerend te blijven. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is standaardisatie. Als honderden bedrijven hun eigen gepatenteerde op blockchain gebaseerde logistieke systemen voor de vrachtwagenindustrie willen creëren, zullen er eigenlijk maar heel weinig problemen worden opgelost.

vrachtwagen

Een van de grootste voordelen van blockchain in de transportsector is de mogelijkheid om de logistiek te coördineren en te communiceren met andere delen van de toeleveringsketen en met andere bedrijven. Als blockchain een praktische oplossing moet worden die ook kleinere bedrijven helpt hun toeleveringsketens te optimaliseren, zullen kleinere bedrijven hoogstwaarschijnlijk het eens moeten worden over het gebruik van een gemeenschappelijk matching-systeem.

Beschouw dit scenario als zoiets als het succes van een cryptocurrency-uitwisseling om liquiditeit te bereiken. Topbeurzen blijven concurrerend omdat een groot aantal mensen transacties blijft verzenden en ontvangen via de beurs. Dit resulteert in betere matches in kortere tijdspannes. Voor transportbedrijven, vooral kleinere, is B2B blockchain-samenwerking een must, omdat dit zal leiden tot meer verzend- / vrachtwagen-matches. Dit biedt op zijn beurt de mogelijkheid van voordelen zoals optimalisatie van tijd en middelen.

Truckers

Hoewel bedrijven en klanten waarschijnlijk veel voordelen van deze veranderingen zullen zien, is een mogelijke zorg de verplaatsing van vrachtwagenbanen als gevolg van automatisering. Volgens een rapport van Goldman Sachs, alleen de Amerikaanse professionele chauffeursindustrie kunnen 300.000 banen per jaar verliezen tijdens de overgangsperiode naar autonoom rijden. Hoewel dit waarschijnlijk tot extra economische problemen zal leiden, is het ook belangrijk om de huidige problemen van de vrachtwagenindustrie als geheel te begrijpen. Bijvoorbeeld, De werkgelegenheid in de industrie is al erg laag zelfs met verhoogde financiële en voordeelprikkels voor CDL-stuurprogramma’s.

Vanwege het toegenomen chauffeurstekort worstelen logistieke bedrijven om winstgevend te blijven zonder de prijzen voor zendingen te hoeven verhogen. Hoewel autonoom vrachtvervoer op de blockchain nieuwe potentiële economische problemen voor werknemers zal introduceren, zou het een aantal van deze problemen kunnen verminderen waarmee eindgebruikers anders zouden worden geconfronteerd als gevolg van een tekort aan chauffeurs..