Bakkt is een nieuw bedrijf van de Intercontinental Exchange (ICE), de organisatie die eigenaar en beheerder is van de New York Stock Exchange. ICE heeft aanzienlijke ervaring met het exploiteren van beveiligingsbeurzen en bezit al een aantal beurzen over de hele wereld.

Er komt institutioneel geld aan! Dat is tenminste wat we het grootste deel van dit jaar hebben gehoord van de cryptocurrency-media. Beleggers hebben het moeilijk gehad in 2018 en het is niet moeilijk in te zien waarom velen op zoek zijn naar een katalysator om de stieren opnieuw aan te wakkeren terwijl we de laatste maanden van het jaar ingaan. Zullen de grote spelers ons redden van deze stille markten? Bakkt denkt van wel.

De jacht op opbrengst

De totale hoeveelheid geld (marktkapitalisatie) die ronddrijft op de cryptocurrency-markten verbleekt in vergelijking met die opgesloten in aandelen, obligaties, derivaten en andere traditionele financiële instrumenten. Met rentetarieven op recorddieptepunten en in sommige landen op negatieve niveaus, zijn beleggers op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

Bakkt schat dat de markt voor digitale activa de moeite waard zou kunnen zijn $ 270 miljard dollar. Veel vroege crypto-investeerders hebben in bepaalde gevallen meer dan 10 of zelfs 100 keer rendement gerapporteerd. De volatiliteit op andere markten blijft laag en de aandelenkoersen zijn bijna historisch hoog. Het lijkt erop dat Bakkt met de aankondiging van hun federaal gereguleerde en vertrouwde beurs grote investeerders kan aantrekken in cryptocurrency op zoek naar rendement..

Wat is Bakkt?

Een recent persbericht via Zakelijke draad ging verder met het uitleggen van het doel van het project:

“… [Bakkt] is van plan om Microsoft-cloudoplossingen te gebruiken om een ​​open en gereguleerd, wereldwijd ecosysteem voor digitale activa te creëren.”

Samen met Microsoft heeft het project al partnerschappen gesloten met onder meer Starbucks, BCG en andere grote namen. Een van de eerste pilots zal zijn om consumenten in staat te stellen hun dagelijkse ochtenddosis cafeïne bij Starbucks te kopen met Bitcoin.

Het belangrijkste aanbod van Bakkt is naar verwachting een futuresbeurs en een verrekenkantoor voor Bitcoin-contracten voor één dag voor fysieke levering. Een nogal grappige term als we kijken naar het puur digitale karakter van Bitcoin. Dit is hoe dan ook goed nieuws voor de markt in het algemeen, aangezien handelen het kopen en verkopen van cryptocurrency inhoudt. Ter vergelijking: op de beurs verhandelde fondsen worden niet echt in Bitcoin verhandeld, maar worden in plaats daarvan in USD afgerekend.

Bakkt expertise

Bakkt wil hun bestaande expertise uitbreiden naar de blockchain-arena

Bakkt zorgt ook voor een warehousing-oplossing. Hoewel ze op dat moment geen details gaven, zullen ze vermoedelijk andere cryptocurrency-uitwisselingen volgen en in de komende maanden koelopslagopties aanbieden. In het persbericht van augustus werd opgemerkt dat het futures- en warehousingplatform deze maand (november 2018) beschikbaar zou zijn..

Investeerders van het Bakkt-ecosysteem zijn onder meer Pantera Capital, Susquehanna International en de zeer vocale oprichter van Galaxy Digital Mike Novogratz, die al een aandeel heeft in een flink aantal cryptocurrency-taarten.

Belemmeringen voor toegang

Ondanks het optimisme dat door het project wordt geschetst, zijn er nog steeds een aantal obstakels waarmee institutionele beleggers worden geconfronteerd die betrokken willen raken bij crypto.

Bewaringsdiensten & Regulatie

Het verkrijgen en beveiligen van crypto-activa in grote hoeveelheden is nog steeds een punt van zorg voor veel potentiële kopers. Er gaat waarschijnlijk geen maand voorbij zonder dat er ergens nieuws over een hack of beveiligingsfout wordt opgemerkt. Het beheren van uw eigen geld kan stressvol zijn. Het geld van een pensioen- of pensioenfonds beheren is een heel andere zaak.

Het ecosysteem van Bakkt is van plan om vanaf het begin een bewaringsdienst van institutionele kwaliteit te bieden. Bovendien, terwijl andere projecten en beurzen te kampen hebben met regelgevingsproblemen, zal Bakkt samenwerken met de CFTC en andere regelgevende instanties om instellingen opnieuw te verzekeren dat eventuele investeringen aan de eisen zullen voldoen voordat de handel begint..

Liquiditeit

Er is geen garantie dat contracten vanaf het begin gemakkelijk verhandelbaar zijn. Maar gezien de diepe uitwisselingservaring van ICE, zouden ze een aantal bekwame marktmakers moeten kunnen aantrekken om de bal aan het rollen te krijgen.

Kritiek

De focus van ICE op het project ligt duidelijk op het bieden van de regelgeving die grote spelers nodig hebben om veilig te investeren. Cryptocurrency is echter ontworpen als een gedereguleerde wereldwijde uitwisseling van waarde. Toch is Bakkt van plan om een open maar gereguleerd wereldwijd ecosysteem van digitale activa.

Deze verklaring lijkt zichzelf tegen te spreken en het is onduidelijk hoe het bedrijf van plan is om te gaan met regelgeving in andere landen waar het geen autoriteit heeft. Bovendien blijven er vragen over hoe Bakkt verschilt van andere gevestigde beurzen. Coinbase en Gemini hebben aanzienlijk meer ervaring in de crypto-ruimte en omvatten institutionele handelsdiensten.

Tot slot: Bakkt

Zullen institutionele kopers echt de volgende golf van de cryptocurrency-bullmarkt inluiden? Ondanks veel voorspellingen van handelaren, tweeters en hoopvolle mensen, is het bijna onmogelijk te zeggen. Dit is hoe dan ook goed nieuws voor crypto. Meer blootstelling aan digitale valuta kan alleen maar goed zijn.

ICE beheert de grootste effectenbeurs ter wereld. De introductie van dit nieuwe platform geeft aan dat de reguliere acceptatie misschien net om de hoek komt. Bakkt biedt niets bijzonders nieuw aan het crypto-investeringslandschap. Ze zijn echter bakkt door een zeer vertrouwde naam en verschillende grote bedrijven. Dat alleen is misschien wel alles wat nodig is om de weegschaal te laten doorslaan ten gunste van de volgende geldstroom op de markten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me