Wil je een van ‘s werelds beste blockchain-beïnvloeders worden? Er is een verscheidenheid aan gevestigde en opkomende platforms met betrekking tot blockchain- en cryptocurrency-inhoud. Twitter regeert echter oppermachtig voor discussies met influencers. Twitter-blockchain-influencers zijn enkele van de meest bekende mensen in de branche.

In dit artikel onderzoeken we wie de beste blockchain-influencers zijn en – nog belangrijker – vergelijken we hun Twitter-content om uit te leggen waarom deze individuen zoveel invloed hebben op het huidige en toekomstige landschap van blockchain..

Selectiecriteria

Het aantal volgers voor elke Twitter blockchain-beïnvloeder weerspiegelt de statistieken die zijn gevonden op 23 augustus 2018. Deze aantallen kunnen in de toekomst toenemen of afnemen. Merk op dat deze lijst is niet alleen gebaseerd op het aantal volgers. Er zijn andere influencers met meer volgers dan die in dit artikel worden vermeld. We kijken naar andere statistieken, zoals de betrokkenheid van volgers en de specifieke rollen die influencers spelen binnen de branche.

Vitalik Buterin (803 K Volgers)

Vitalik Buterin, maker van Ethereum

Vitalik Buterin, maker van Ethereum

Vitalik Buterin is goed op weg om de eerste Twitter blockchain-influencer te worden die een miljoen volgers bereikt. Buterin staat niet alleen bekend als de maker van Ethereum, maar ook als een van (zo niet de grootste) opinieleiders in de technische architectuur van blockchain.

Een voorbeeld hiervan is zijn tweetstorm in augustus 2018. Hij gebruikte Twitter als platform om de stand van zaken van Ethereums Casper-onderzoek uit te leggen. Deze serie van 75 tweets toont Ethereum’s vooruitgang en uitdagingen bij het overschakelen naar PoS. Deze tweets bevatten ook enkele van de verschillende meningen van groepen binnen de Ethereum-gemeenschap.

Buterin is ook niet bang om betrokken te raken bij geschillen die niet met Ethereum te maken hebben. Hij heeft bijvoorbeeld een gedurfd standpunt ingenomen over veel onderwerpen, projecten en mensen in de blockchain-industrie. Hij heeft Craig Wright bij verschillende gelegenheden gebeld en heeft zelfs publiekelijk zijn minachting uitgesproken voor gecentraliseerde uitwisselingen.

Charlie Lee (790 K Volgers)

Charlie Lee's Twitter bevat een omslagfoto in anime-stijl die de relatie tussen Litecoin en Bitcoin laat zien.

Charlie Lee’s Twitter bevat een omslagfoto in anime-stijl die de relatie tussen Litecoin en Bitcoin laat zien.

Charlie Lee is vooral bekend als de oprichter van Litecoin (LTC). Hoewel Bitcoin (BTC) als een concurrerend project kan worden beschouwd, is het duidelijk dat Lee de nauwe band tussen Litecoin en Bitcoin tijdens zijn Twitter-pagina. Er is bijvoorbeeld een verscheidenheid aan afbeeldingen in anime-stijl die LTC en BTC samen laten zien.

Lee publiceerde zelfs in augustus 2018: “ LN met atomic swap maakt Litecoin effectief de sidechain van Bitcoin, maar met veel betere beveiliging via gedecentraliseerde PoW-mining in vergelijking met federatieve / merge-mining van reguliere sidechains. Waarde kan naadloos over ketens heen bewegen om te profiteren van LTC’s snellere / goedkopere onchain txns. “

Lee retweet vaak berichten die nieuwe integraties en acceptatie van LTC laten zien. Sommige retweets bevatten zelfs andere blockchain-influencers die LTC gebruiken. Lee heeft bijvoorbeeld een tweet geretweet van Jackson Palmer, oprichter van Dogecoin, die Litecoin gebruikte om bubble tea te kopen. Helaas, zoals het geval is met veel blockchain-influencers (zoals Buterin), moet Lee gebruikers vaak waarschuwen om niet te vallen voor oplichting met cryptocurrency-weggeefacties die worden uitgevoerd door gebruikers met niet-geverifieerde, bedrieglijke Twitter-accounts.

Roger Ver (548 K Volgers)

Roger Ver ondersteunt BCH in het debat over Bitcoin versus Bitcoin Cash.

Roger Ver ondersteunt BCH in het debat over Bitcoin versus Bitcoin Cash.

Hoewel Vitalik Buterin en Charlie Lee belangrijke Twitter-blockchain-beïnvloeders zijn, zijn ontwikkelaars niet de enige mensen die de blockchain-ruimte kunnen beïnvloeden. Roger Ver, als investeerder / ondernemer heeft ook een solide aanhang. Volgens zijn bio was Ver een vroege investeerder in Bitcoin, Zcash, BitPay, Kraken en vele andere succesvolle blockchain-startups.

Het meest in het oog springende van Ver’s Twitter-account in 2018 is zijn standpunt over het Bitcoin vs. Bitcoin Cash-debat. Ver is onvermurwbaar in zijn steun voor BCH als de toekomst van de Bitcoin-gemeenschap. Dit is interessant omdat dit naast Charlie Lee en anderen staat. Het laat ook zien dat de blockchain-gemeenschap niet eensgezind is. Er zijn veel debatten waarin blockchain-influencers kunnen helpen bij het bepalen van de resultaten.

Nick Szabo (222 K Volgers)

In de jaren negentig introduceerde Nick Szabo concepten als slimme contracten en bitgoud. Sinds die tijd is hij een grote influencer in de blockchain-industrie gebleven.

In de jaren negentig introduceerde Nick Szabo concepten als slimme contracten en Bit Gold. Sinds die tijd is hij een grote influencer in de blockchain-industrie gebleven.

Als we kijken naar de functionaliteiten van blockchain anno 2018, komt er mogelijk geen technologie meer aan bod dan slimme contracten.

Nick Szabo is een bekende computerwetenschapper en rechtsgeleerde. In 1996 combineerde hij deze twee passies en introduceerde hij het concept van ‘slimme contracten’ in de wereld. In 1998 introduceerde hij een ander concept genaamd “Bit Gold”, dat ontwikkelaars opriep om de beste aspecten van de goudmarkt te gebruiken en deze om te zetten in een digitale valuta..

Sinds 2005 heeft Szabo verschillende berichten geschreven over Niet genummerd, een persoonlijke blog waar hij zijn mening geeft over de functionaliteit van geldsystemen, regeringen en technologie. Szabo tweets over politiek. Net als Roger Ver is hij zeer kritisch over censuur door gecentraliseerde autoriteiten.

In tegenstelling tot de drie bovengenoemde vermeldingen op deze lijst, toont Szabo echter niet echt grote interesse in tweeten over een enkel project. In plaats daarvan twittert hij af en toe over technische concepten. Als een van de pioniers op het gebied van cryptocurrency, hebben Szabo’s meningen over financiën en technologie veel van de slimste koppen in de branche geïnspireerd..

Laura Shin (98,1 K volgers)

Laura Shin is vooral bekend als blockchain / cryptocurrency-journalist en de gastheer van de Unchained-podcast.

Laura Shin is vooral bekend als blockchain / cryptocurrency-journalist en de gastheer van de Unchained-podcast.

Veel mediabronnen stellen blockchain en crypto in een negatief daglicht. Daarom is het belangrijk om mensen in de media te hebben die op een objectieve manier naar de branche kijken. Er zijn een aantal informatieve nieuwssites die dit doel dienen. Er zijn ook individuele journalisten die veel invloed hebben.

Laura Shin geldt als een van de beste individuele journalisten in deze ruimte. Als een zelfbenoemde “no-coiner” en gastheer van de Unchained podcast, Shin vertelt de verhalen van pioniers in blockchain / crypto. De meeste tweets van Shin bevatten links naar afleveringen van Unchained-afleveringen.

De podcasts bevatten een verscheidenheid aan leiders van blockchain-projectteams, VC-bedrijven, crypto-uitwisselingen en meer. Dit geeft het publiek inzicht in hoe de technologieën die vandaag worden ontwikkeld, de toekomst van verschillende industrieën kunnen veranderen.

De toekomst van Twitter Blockchain-beïnvloeders

Zoals blijkt uit deze lijst, zijn er een aantal manieren waarop iemand een top influencer in deze ruimte kan worden. Ontwikkelaars, investeerders, journalisten en andere professionals hebben het potentieel om een ​​cruciale rol te spelen bij het starten van of deelnemen aan belangrijke gesprekken.

Hoewel dit (en vaak) kan leiden tot een paar debatten binnen de Twitter-blockchaingemeenschap, kan het ook nuttig zijn om de filosofieën te bepalen over hoe blockchains zouden moeten functioneren. Dit kan op zijn beurt een positieve invloed hebben op hoe de industrie zich in de toekomst blijft ontwikkelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me