Beste online cursussen en leerpraktijken voor Blockchain Developer Training

De rol van blockchain-ontwikkelaar is snel een van de meest lucratieve technische posities op de arbeidsmarkt geworden. Nog maar een paar jaar geleden was het concept van blockchain-technologie voornamelijk theoretisch en stond het vooral open voor promovendi op gebieden als informatica en cryptografie. Nu echter maken online cursussen voor het trainen van blockchain-ontwikkelaars dit een steeds toegankelijkere technologie om te leren. In dit artikel kijken we naar enkele van de beste online cursussen voor blockchain-ontwikkeling die momenteel op de markt zijn en onderzoeken we ook de best practices om ons voor te bereiden op een carrière als blockchain-ontwikkelaar.

Heb ik eerdere codeerervaring nodig??

Dit is een van de grootste vragen die de meeste mensen hebben wanneer ze proberen te bepalen of een carrière als blockchain-ontwikkelaar al dan niet mogelijk is. Hoewel het antwoord niet eenvoudig ja of nee is en sterk afhangt van de vereisten van een potentiële werkgever, kan codeerervaring op andere gebieden dan blockchain zeker helpen..

Dat gezegd hebbende, maakt eerdere codeerervaring niet noodzakelijkerwijs de ontwikkeling van blockchain gemakkelijker om te leren. Ethereum heeft bijvoorbeeld een geheel nieuwe taal gemaakt met Solidity. Op het eerste gezicht heeft Solidity veel van dezelfde kenmerken als JavaScript; echter, bij nader onderzoek is het om vele redenen heel anders. Dit kan betekenen dat het leren van Solidity enige tijd in beslag kan nemen, zelfs voor ervaren ontwikkelaars.

De arbeidsmarkt: zaken die u moet overwegen voordat u begint

Zoals bij elk streven naar het leren van code, is het belangrijk om na te denken over welke technische stack (s) je moet leren. Tot nu toe is er geen uniforme of meest gebruikte codeertaal. Vanuit het perspectief van de leerling maakt dit het moeilijk om te overwegen welke talen deel moeten uitmaken van een leerstrategie.

Een van de beste strategieën is om te overwegen aan welk blockchain-project u in de toekomst zou willen werken. Als je bijvoorbeeld Ethereum-ontwikkelaar wilt worden, kun je het beste beginnen met Solidity. Als je voor een ander project wilt werken, is het belangrijk om te kijken naar welke programmeertalen ze gebruiken.

Zelfs als u niet zeker weet voor welk blockchain-bedrijf u misschien wilt werken, kunt u het beste kijken naar verschillende vacatures en vereisten voor ontwikkelaars op sites zoals crypto.jobs of cryptojobslist.com voordat u met het leerproces begint. Dit geeft je een idee van de soorten technologieën waarop je je bij het leren moet concentreren.

blockchain arbeidsmarkt

De beste cursussen en leermethoden kiezen

Er zijn een aantal manieren om de ontwikkeling van blockchain te leren. Als je een meer ervaren ontwikkelaar bent, kun je misschien de fijne kneepjes van een codeertaal oppikken door simpelweg door de Github-pagina’s te bladeren op enkele van de vele open-source blockchain-projecten die er zijn. Als u echter niet zo bekend bent met de ontwikkeling van blockchain, zijn online cursushandleidingen waarschijnlijk de beste keuze.

Welke leermethode u ook kiest, het is essentieel om te onthouden dat blockchain-technologie zeer snel evolueert; daarom moet de code die wordt gebruikt in een cursus die zelfs maar een maand geleden is gepubliceerd, enigszins worden gewijzigd.

Het goede nieuws is dat veel blockchain / cryptocurrency-projecten gebruik maken van gevestigde codeertalen zoals C ++, Golang, enz. Dit betekent dat ervaren codeerders deze talen vrij snel kunnen oppikken om real-world applicaties te maken.

Blockchain Developer Trainingscursussen

Een ander voordeel van de groeiende populariteit van blockchain is dat er nu een toenemend aantal uitstekende online cursussen is. Er zijn nogal wat blockchain-ontwikkelingscursussen te vinden op sites als Udemy voor een aantal verschillende technische stacks. Deze omvatten 3+ uur, 4.5+ star blockchain-cursussen, specifiek voor JavaScript net zoals iOS met Swift.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van Ethereum en Solidity, is er zelfs een cursus van 24 uur die is ontworpen voor alle leerniveaus. De instructeur leert alles, van de basisprincipes van blockchain-technologie en codering tot en met de geavanceerde, nauwkeurige details over het programmeren van slimme contracten en interactieve applicaties met meerdere pagina’s. Met meer dan 18.000 studenten en een waardering van 4,7 sterren is deze cursus een van de meest populaire en hoogst gewaardeerde die momenteel op de markt is.

Naast allesomvattende leerplatforms zoals Udemy, zijn er enkele blockchain / cryptospecifieke websites zoals Blockgeeks en bekende traditionele universiteiten zoals Oxford universiteit die een verscheidenheid aan online cursussen aanbieden voor studenten op verschillende niveaus van blockchain-ontwikkeling.

blockgeeks

Carriere vooruitzichten

Voor degenen die net zijn begonnen met het leren van blockchain-ontwikkeling, is er goed nieuws en slecht nieuws. Het is belangrijk op te merken dat uit de gegevens blijkt dat de arbeidsmarkt al steeds competitiever is geworden. Volgens onderzoek door de gigant van banenzoekmachines is het aanbod van werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in blockchain-banen in het algemeen (geen specifieke categorie vermeld voor blockchain-ontwikkeling) enorm gestegen om de vraag van werkgevers in te halen.

Vanuit het perspectief van een werkgever is dit een goede zaak. Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar leert de geschiedenis ons dat dit voor sommige mensen een uitdaging kan zijn.

iOS- en blockchain-banen

Vacatures voor iOS versus Blockchain-ontwikkelaars

Een ding om op te letten is de mogelijkheid dat blockchain-ontwikkelingsposities een vergelijkbaar pad zullen volgen als andere technologische jobtrends in het verleden. Uit de onderstaande grafiek kunnen we bijvoorbeeld zien dat de algemene interesse om iOS-ontwikkelaar te worden de afgelopen jaren relatief hoog is gebleven. Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, nemen veel minder bedrijven voor deze functie in 2018 versus in 2015 aan.

blockchain- en ios-banen

iOS vs Blockchain Developer Werkzoekenden

In wezen zal een carrière als blockchain-ontwikkelaar in de loop van de tijd waarschijnlijk relatief populair blijven; Aanhoudende belangstelling voor werkzoekenden zou echter op de lange termijn kunnen leiden tot een arbeidsoverschot. Desalniettemin zou de overgrote meerderheid van gekwalificeerde / ervaren ontwikkelaars nog steeds veel vraag moeten blijven en zou het niet al te veel moeite moeten hebben om in de toekomst nieuwe vacatures te vinden.

Bovendien weten we niet precies wanneer de wervingstrend zou kunnen vertragen. Daarom is het goed om nu te beginnen met leren via online cursussen, in plaats van het risico te lopen achterop te raken bij andere werkzoekenden, alleen omdat een potentiële aanwerving ergens in de toekomst vertraagt.

Gevolgtrekking

Hoewel er op dit moment niet zo veel cursusopties zijn voor degenen die blockchain-ontwikkelaars willen worden in vergelijking met andere technische velden, komen er vrij snel nieuwe opties naar voren. Overweeg voordat u een online cursus kiest een paar factoren, zoals de huidige algemene arbeidsmarkt en toekomstige carrièremogelijkheden. Dit alles helpt je bij het bepalen van de beste technische stapels om te leren en stelt je in staat om je eigen gerichte, gepersonaliseerde strategie te creëren, niet alleen om real-world applicaties te bouwen (d.w.z. slimme contracten, dapps en meer) maar ook om carrièremogelijkheden op de lange termijn te vinden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map