Wat is een beveiligingstoken? Aangeprezen als het volgende grote ding in de cryptocurrency-ruimte, krijgen beveiligingstokens de laatste tijd veel aandacht. De strijd tussen toezichthouders en ontketende cryptocurrency-marktplaatsen ontvouwt zich. Het loont zeker de moeite om hier in de frontlinie te observeren terwijl het drama zich afspeelt.

ICO’s liggen op schema Kapitaal verkrijgen op recordniveaus in 2018. Het is verbazingwekkend om te zien dat deze nieuwe beleggingscategorie de traditionele, door durfkapitaal gedekte financiering in slechts een paar jaar tijd inhaalt. Dit is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij de autoriteiten. Terwijl de grote broer zich voorbereidt om in te stappen, worden er interessante nieuwe cryptocurrency-projecten en technologie gevormd om regelgevers te ontmoeten en ervoor te zorgen dat de toekomst van beleggen conform blijft.

Tokenomics

De meeste liefhebbers van cryptocurrency zullen inmiddels bekend zijn met utility-tokens. Om samen te vatten: utility-tokens zijn een digitale vorm van waarde-uitwisseling die nu of in de toekomst kan worden gebruikt van een cryptocurrency-netwerk. Vandaag zullen we ons echter concentreren op de nieuwe jongen in de buurt, de beveiligingstoken.

Wat is een beveiligingstoken

Het fundamentele verschil in beveiligingstokens lijkt de grondgedachte te zijn van een belegger om het te kopen. Beveiligingstokens worden door de gemeenschap beschouwd als een investeringscontract dat vergelijkbaar is met dat van traditionele financiële instrumenten. En net als die instrumenten, als een belegger hoopt winst te behalen met het token door inkomsten, dividenden, en / of gunstige prijsbewegingen dan is het een zekerheid.

Het achterhalen van de redenen achter elke investeringsbeslissing is niet eenvoudig te verwerken of zelfs niet te standaardiseren. Uiteindelijk komt het erop neer dat je moet bepalen of het token een bepaalde use case heeft (voor bijvoorbeeld het kopen en gebruiken van tokens voor een videostreamingservice) of puur om op een later tijdstip met winst te verkopen. Maar waar en hoe worden deze beveiligingstokens gemaakt?

De ICO-boom is niet in de laatste plaats te danken aan de introductie van Ethereum’s ERC-20-token. Die standaard biedt een eenvoudig raamwerk om je eigen token te lanceren, in plaats van je eigen blockchain te bouwen. Ethereum is echter veel meer een gedecentraliseerde beweging en heeft geen banden met toezichthouders of officiële investeringskanalen. Voer Polymath in. Een project dat dat allemaal wil veranderen.

Polymath

Simpel gezegd, Polymath wil het Ethereum-platform van beveiligingstokens zijn. Ze hopen ambitieus hetzelfde soort succes te behalen door de eerste standaard voor beveiligingstoken van cryptocurrency te creëren, ST-20. Er is een zeer reële behoefte om investeerders te beschermen tegen bepaalde soorten ICO-zwendel. En Polymath, die samenwerkt met toezichthouders, is misschien wel het antwoord.

Wat is een beveiligingstoken. Het geprojecteerde pad van het polymath-platform

Het geprojecteerde pad van het polymath-platform

De polymath-protocollen bouwen in elk token de mogelijkheid in voor alleen geverifieerde investeerders om waarde te kopen, verkopen en ruilen. Met KYC / AML en andere wettelijke vereisten kunnen zowel beleggers als emittenten hun geld volgen en voorkomen dat ze weglopen met het andere geld.

Dit kan mogelijk een game-wisselaar zijn in de cryptocurrency-ruimte, omdat het gerucht gaat dat grote hoeveelheden institutioneel geld gewoon aan de zijlijn staan ​​te wachten om veilig raak betrokken bij de virtuele valutamarkten. Voor een diepe duik in de wereld van Polymath, bekijk onze gids.

tZero tZero

tZero, aan de andere kant, wil een platform bouwen dat het verhandelen van crypto-effecten mogelijk maakt. Zoals u weet, zijn er al tal van cryptocurrency-uitwisselingen, maar tZero streeft ernaar een van de eerste SEC-gereguleerde uitwisselingen te zijn. Oprichter, Patrick Byrne, denkt dat het de volgende NASDAQ zou kunnen zijn, behalve op de blockchain.

Een bijzonder interessant voordeel dat het project promoot, is een 10% bruto-omzetbonus aan tokenhouders op kwartaalbasis. Met andere woorden, tZero biedt een van de eerste dividendplannen aan voor beleggers in cryptocurrency. Dit zou opnieuw een echte doorbraak kunnen zijn, aangezien gereguleerde bedrijven en institutionele beleggers de kans krijgen om hun activa veilig op de blockchain te tokeniseren en te profiteren van vertrouwde concepten zoals dividenden enzovoort..

Waar zijn de normen?

Dus waar staan ​​we dan met de regels als het gaat om beveiligingstokens? Helaas betreden we nog steeds het modderige water van het regulerende zwembad. In dit grijze gebied hebben toezichthouders echter nog steeds enkele tools tot hun beschikking, vooral in de VS:

De Howey-test

De Howey-test werd in de jaren ’40 door het Hooggerechtshof geïntroduceerd om te beoordelen of een transactie kwalificeert als een investering. Deze benchmark behandelt voornamelijk financiële instrumenten aangezien deze betrekking hebben op de Amerikaanse wetgeving. En, zoals eerder uiteengezet, hangt het natuurlijk sterk af van de vraag of winst het primaire motief is.

In een recent uitspraak, de SEC concludeerde dat zowel Bitcoin als Ethereum niet als effecten werden beschouwd. Deze uitspraak roept echter enkele echte vragen op over de tokendefinities die we eerder hebben bekeken. Veel beleggers houden Bitcoin puur als waardeopslag en / of om te speculeren op prijsbewegingen. Het lijkt er dan op dat een officiële definitie van wat een beveiligingstoken is, uitsluitend afhangt van de mening van de SEC en andere toezichthouders.

VEILIG & SAFT

SAFT staat voor Simple Agreements for Future Tokens en is uitgevonden op de achterkant van het Eenvoudige investering voor toekomstige aandelen contract. SAFE is ontwikkeld door Y-Combinator, een incubator voor het herkennen en ontwikkelen van nieuwe ondernemers. Het idee was om een ​​eenvoudig contract te creëren tussen een bedrijf en een investeerder (s). Als een investeerder vroeg in de ontwikkeling van een bedrijf investeert, krijgt hij het recht om eigen vermogen te kopen wanneer dat bedrijf aandelen beschikbaar stelt.

Om dit punt te illustreren, ondertekende GSR Capital of Beijing eerder dit jaar een intentieverklaring om $ 160 miljoen aan tZero-tokens te kopen met behulp van een SAFE-contract. Onderdeel van de overeenkomst was een prijs per token van $ 10:

“TZERO heeft de ondertekening aangekondigd van een intentieverklaring (LOI) met GSR Capital (GSR), een private-equityfirma die is opgericht volgens de wetten van Hong Kong, om deel te nemen aan de Security Token Offering (STO) van tZERO.”https://t.co/RftnltTvgO

– tZERO (@tzeroblockchain) 29 juni 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Hetzelfde idee is van toepassing op beveiligingstokens en in dit geval zou kunnen worden gesteld dat er daadwerkelijk een SAFT-overeenkomst is gebruikt. Het is vermeldenswaard dat veel ICO’s niet eens een werkend product hebben voordat ze financiering zoeken. Een SAFT-overeenkomst is ideaal in deze situatie en geeft de belegger een groter gevoel van veiligheid, aangezien hij ernaar streeft het token op een toekomstige datum te ontvangen.

Waar nu heen?

Overheden over de hele wereld kijken lang en grondig hoe ze moeten omgaan met de cryptocurrency-markt. De gedecentraliseerde aard van veel cryptonetwerken zet regeringen en toezichthouders onder druk omdat hun jurisdictie eindigt bij de grens, terwijl Bitcoin en altcoins ze moeiteloos oversteken.

Als een bedrijf in de VS is opgericht, hebben toezichthouders mogelijk meer opties tot hun beschikking. Maar wat als het werd opgericht in een cryptovriendelijk land als Zwitserland of Singapore? Dat sluit de zeer reële behoefte niet uit om betere systemen op te zetten om investeerders in cryptocurrency te beschermen. En het is vrij duidelijk dat er een groeiende behoefte is aan zelfregulering van cryptovaluta.

Ja of nee, beveiligingstokens zijn er om te blijven. De grote vraag is, voor hoelang? We hopen dat je deze handleiding hebt gevonden over wat een beveiligingstoken nuttig is. Blijf op de hoogte van de ruimte om te zien hoe het volgende hoofdstuk leest.