Zwitserland staat bekend om kaas, chocolade, handige multifunctionele opvouwbare zakmessen EN enkele van de meest opmerkelijke natuurlijke schoonheid van de planeten. Het is nu ook de cryptohoofdstad van de hele wereld. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dit land met slechts acht miljoen mensen (en een behoorlijk fantastische kaas) de felbegeerde toppositie inneemt in een wereldwijde fintech-revolutie. Welnu, directe democratie, de Crypto Valley Association en een geplande nationale uitwisseling van digitale activa zijn slechts enkele van de redenen.

Blockchain heeft zijn perfecte landingsplaats gevonden tussen die prachtige bergvergezichten. Hier leggen we het allemaal uit, en meer.

Parafernalia van de vlag van Zwitserland

Er zijn veel geweldige dingen over Zwitserland. De vlag is ook een groot pluspunt.

Directe democratie – politieke decentralisatie

Directe democratie beschrijft een systeem waarbij elke burger het recht heeft om te stemmen over beleidsinitiatieven die op lokaal of nationaal niveau worden genomen. Hoewel Zwitserland technisch gezien een semi-directe democratie is, is het Zwitserse politieke systeem vrijwel het dichtst in de wereld bij een puur direct democratisch systeem.

Burgers in Zwitserland stemmen meerdere keren per jaar over zaken van nationaal belang. In principe kan elke burger een motie indienen om het nationale beleid of de wet te wijzigen, en met een bepaald aantal handtekeningen binnen een bepaalde periode kan het voorstel ter stemming aan het volk worden voorgelegd..

President Wie?

Hoewel er op lokaal en nationaal niveau gekozen vertegenwoordigers zijn, zijn het geen machtsposities zoals we die in een representatieve democratie zouden kennen. De president van de Zwitserse confederatie verandert elk jaar. Veel Zwitsers konden u op geen enkel moment vertellen wie de functie van president bekleedt. Dit komt omdat de positie van de Zwitserse president slechts een boegbeeld is om het land op dezelfde manier te vertegenwoordigen als andere enkelvoudige vertegenwoordigende landen. De rol heeft geen politieke invloed op nationale aangelegenheden.

In wezen is directe democratie politieke decentralisatie. Dit maakt Zwitserland het dichtst bij een gedecentraliseerd land. Bovendien deden de Zwitsers dit allemaal decennia lang voordat Bitcoin decentralisatie ooit cool maakte.

Financieel ondernemerschap

Zwitserland is historisch gezien meer voorstander van financieel ondernemerschap dan veel andere landen. Zijn houding ten opzichte van blockchain en crypto is niet anders.

In juni, rapporten kwamen naar voren dat de Zwitserse bank Hypothekarbank Lenzburg de eerste is die bankrekeningen aanbiedt aan cryptoklanten.

Veel regelgevende instanties zijn aan het worstelen om erachter te komen hoe de bestaande wetgeving op ICO-regelgeving kan worden toegepast. Ondertussen heeft de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) heeft al een richtlijndocument uitgebracht terug in februari.

Het document erkent dat bestaande wetgeving mogelijk niet in alle gevallen geschikt is. Het beschrijft ook de categorisering van verschillende tokens en hun algemene behandeling onder Zwitsers recht. Ondanks de erkenning dat regelgeving in veel gevallen vereist is, is de bijgaand persbericht verklaarde de overtuiging van de toezichthouder dat “blockchain-technologie een innovatief potentieel heeft.

Digital Asset Exchange

De belangrijkste ontwikkeling tot dusver in blockchain en Zwitserse financiën is hot van de pers. De Zwitserse SIX Exchange aangekondigd op 6 juli dat het van plan is om een ​​volledig geïntegreerde handels-, vereffenings- en bewaringsinfrastructuur voor digitale activa te lanceren. SIX, gevestigd in Zürich, is een volledig gereguleerde beurs. De nieuwe digitale centrale, met de naam SDX, zal aan dezelfde controle worden onderworpen.

Zwitsers SIX Exchange-logo

Logo van de Zwitserse SIX Exchange

Dit is een enorme stap voorwaarts. Volgens de SIX-website, de digitale beurs zal “een veilige omgeving bieden voor het uitgeven en verhandelen van digitale activa, en de tokenisatie van bestaande effecten en niet-bankeerbare activa mogelijk maken om voorheen niet-verhandelbare activa verhandelbaar te maken.” De service wordt begin 2019 uitgerold.

Crypto-vallei

Hoewel de wortels van Vitalik Buterin in Canada en Rusland liggen, koos de Ethereum Foundation ervoor om zichzelf in Zug, Zwitserland te planten. Nu is Zug naar huis 200 blockchain-bedrijven en de Crypto Valley Association. De vereniging omvat een breed scala aan bedrijven, ngo’s en individuen uit verschillende sectoren en afkomstig uit meer dan 20 landen.

Logo van Crypto Valley

Logo van de Crypto Valley Association

Crypto Valley beschrijft zijn doelen voor 2018 als het stimuleren van duurzame impact, thought leadership en het pushen van de agenda voor Zwitserland om een ​​Crypto Nation te worden, mogelijk gemaakt door de Crypto Valley Association. Het ook runt de Crypto Valley Conference, die in 2018 650 bezoekers en 70 sprekers ontving, met presentaties en discussies over de nieuwste ontwikkelingen en toekomst van blockchain-technologie.

Misschien wel het belangrijkste is dat Crypto Valley een gedragscode voor zijn leden heeft opgesteld. Dit omvat ook een ICO-gedragscode die verantwoordelijkheden legt op deelnemende startups die ICO’s ondergaan. Ze moeten bepaalde regels volgen, zoals de gemeenschappen op de hoogte houden van de voortgang van het project en alle bijbehorende risico’s. Nu cryptomisdaden toenemen, is het geruststellend om te zien dat CVA dit serieus neemt.

Crypto Nation

Blockchain-stemmen

Er zijn bredere initiatieven die het potentieel hebben om blockchain in de Zwitserse samenleving te integreren. Zug is niet alleen de thuisbasis van Crypto Valley, maar heeft ook een proef uitgevoerd met blockchain-gebaseerd stemmen voor zijn burgers. Begin juli werd de Meldde het Zwitserse persbureau dat de pilot een succes was.

De stad Zug had in 2017 al een eID-systeem opgezet. Hierdoor konden de deelnemende burgers stemmen uitbrengen met hun smartphone die aan de digitale ID is gekoppeld. Toegegeven, de proef was klein en de stemming was niet bindend gezien het karakter van een piloot. Desalniettemin vormde het een significant proof of concept voor de stad als use case voor blockchain en digitale identiteit.

Zwitserland - Crypto Nation

Blockchain-stemmen is slechts een van de redenen waarom Zwitserland een echte crypto-natie wordt.

Nationale cryptocurrency?

De regering van Zwitserland ook eerder aangevraagd een onderzoek naar de mogelijkheid van een nationale cryptocurrency. Thomas Moser, hoofd van de Zwitserse Nationale Bank, lijkt dit, althans tijdelijk, te hebben vernietigd. Hij was ondubbelzinnig in zijn verklaring aan de Crypto Valley-conferentie in juni dat de technologie momenteel “te ontluikend” is voor nationale acceptatie.

De conferentie verwelkomde echter ook de Zwitserse minister van Economische Zaken, Johann Schneider-Ammann. Hij waarschuwde ervoor om zowel te traag als te snel te zijn bij de acceptatie van technologieën zoals blockchain. Hij heeft ook eerder gesproken over zijn visie van Zwitserland dat ‘s werelds eerste “crypto-natie” wordt. Zo’n uitspraak van een sleutelfiguur is een veelbelovend signaal.

Het is bemoedigend om een ​​stabiel land als Zwitserland op de agenda te zien voor blockchain en crypto-acceptatie. Het is waar dat andere landen strijden om de positie van crypto-hoofdstad van de wereld. Desalniettemin maken de algemene politiek en cultuur van Zwitserland in combinatie met de toewijding aan blockchain-acceptatie het op dit moment de duidelijke koploper in het spel.

Bovendien hebben ze echt uitstekende kaas.

Zwitserse kaasfondue

Beeldspraak van die uitstekende kaas

Disclaimer: Op kaas gebaseerde meningen die hier worden gegeven, zijn de auteurs van de auteur en zijn waarschijnlijk volledig bevooroordeeld.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me