Bij de bron, onderzoek naar het blockchain-rijk van GitHub

Bij de bron, onderzoek naar het blockchain-rijk van GitHub

“Bitcoin is een superieure valuta omdat het zo is open source.”

Wat bedoel je met de Ethereum-code is openbaar op GitHub? “

Een kort woord over technische termen

Blockchain / cryptocurrency-projecten & het altijd mysterieuze open source. Als je een niet-technische achtergrond hebt, heb je je waarschijnlijk afgevraagd wat open source middelen; als je vooral met ontwikkelaars omgaat, heb je misschien wel eens gehoord van de machtigen GitHub & de wereld van repositories. Als u niet bekend bent met een terminalconsole, bent u waarschijnlijk niet bekend met eerdere termen.

Maar toch begrijpen hoe open-source repositories werken, evenals de basisprincipes van het GitHub platform, is waarschijnlijk een van de meest effectief manieren om cryptocurrencies te begrijpen & hun respectieve gemeenschappen op een dieper niveau.

Code praat. En zelf leren hoe u de broncode voor cryptocurrenciesprojecten kunt bekijken, ongeacht uw programmeervaardigheid (of gebrek daaraan), is een onmisbare tool.

In dit artikel leggen we uit wat open-source precies inhoudt & ontdek hoe blockchain & cryptocurrency-teams maken gebruik van GitHub. Gedurende de hele tijd zullen we wat bijbehorend jargon opsplitsen, zodat de volgende keer dat je ontwikkelaarsvriend zegt: “de shitcoin waarover je me vertelde heeft letterlijk nul commits naar zijn opslagplaats, het is duidelijk een oplichterij”, je weet precies wat ze is. praten over.

Open source

Een open-source software (blockchain) -project is een softwareproject met broncode die iedereen kan inspecteren, wijzigen, & verbeteren. De wereld van open-source softwareprojecten reikt ver voorbij de wereld van blockchains (Hallo Linux!), Maar de meerderheid van alle blockchains zijn open-source door ontwerp.

De meeste softwareprojecten hebben daarentegen broncode waarvan alleen de persoon, het team of de organisatie die de software heeft gemaakt de exclusieve controle over de software behoudt. Denk aan Facebook, Adobe & andere particuliere reuzen. Dit wordt propriëtaire software of closed-source software genoemd omdat enkel en alleen de oorspronkelijke auteurs van propriëtaire software hebben legaal toegang tot, kopiëren & verander genoemde software.

Open-source software stelt zijn bron beschikbaar voor het publieke domein – voor alle bekijken, kopiëren, wijzigen, ervan leren & delen. Door ontwerp bevordert open source software samenwerking, verdienste, & delen omdat het andere mensen toestaat wijzigingen aan te brengen in de broncode, & als genoeg mensen zijn het erover eens, nemen de genoemde wijzigingen op in de openbare broncode. Geen enkele persoon, entiteit of organisatie heeft exclusieve of eigendomsrechten op een open-sourceproject; het publieke domein, door middel van een reeks regels die het project beheersen (meestal een protocol), komt op een meer gedecentraliseerde manier tot een consensus.

Door software te bouwen die wereldwijd wordt gebruikt met een open-source framework, wordt de basis gelegd voor een sprong voorwaarts in de manier waarop grootschalige systemen worden onderhouden: gedecentraliseerd. Om mijn verklaring te kwalificeren, ga ik door & voorwoord dat centralisatie versus decentralisatie is niet een binaire vergelijking met elke maat – maar eerder een glijdende schaal. Je hebt waarschijnlijk al een juiste associatie met deze termen: een autoritaire regering weerspiegelt een centralisatie van macht, terwijl een directe democratie een decentralisatie van macht weergeeft.

Het bouwen van blockchain-projecten die voornamelijk open-source zijn, heeft een fascinerend resultaat opgeleverd: krachtige gedecentraliseerde software die * niet * is gebouwd door een gecentraliseerd systeem zoals een overheid of bedrijf.

We zouden kunnen gaan over decentralisatie versus centralisatie; voorlopig is het echter voldoende om te weten dat open-source software een van de belangrijkste drijfveren is voor deze snelle uitbreiding van gedecentraliseerde alles.

GitHub

Vanuit logistiek oogpunt: een gedecentraliseerd softwareproject, hoe gedecentraliseerd ook, vereist nog steeds één enkele plaats voor alle projectmedewerkers (ontwikkelaars) om te bekijken, wijzigen en vergelijken. & uiteindelijk update code. Dit is waar GitHub binnenkomt:

GitHub is een realtime samenwerkingsplatform voor ontwikkelaars om tegelijkertijd aan dezelfde broncode te werken zonder elkaars werk te overschrijven.

GitHub houdt de geschiedenis bij van wijzigingen in de broncode van een project, inclusief wat specifiek is gewijzigd, wie wat heeft gewijzigd & wanneer. Een softwareproject op GitHub wordt een repository. Elke update van een softwareproject wordt een plegen. Merk op dat elke wijziging aan een project wordt beschouwd als een vastlegging, niet strikt als programmeerwijzigingen. Updates schrijven voor de projectdocumentatie, zoals Vitalik doet het hier op de Ethereum-organisatierepository, wordt ook beschouwd als een commit.

Voordat we hier afronden, moet ik de disclaimer geven dat ik GitHub heel snel definieer met het pure doel om blockchain-projecten te verkennen. GitHub biedt veel meer functioneel & het is vaak een algemene misvatting dat GitHub een tool is die uitsluitend bedoeld is voor ontwikkelaars. Hoe verder u zich op het platform duikt, hoe meer u de sociale dynamiek zult herkennen & mogelijkheden voor het delen van bronnen die sterk lijken op die van een sociaal netwerk. In feite claimt de bloeiende gemeenschap van GitHub op dit moment maar liefst maar liefst 12 miljoen + leden die “favoriete” repositories die ze leuk vinden, commentaar geven, monitoren & abonneren op verschillende auteurs & project repositories voor updates.

Hieronder ziet u een screenshot van hoe de “startpagina” voor elk van deze opslagplaatsen eruitziet.

Dit is de letterlijke Bitcoin GitHub-repository – waar alle broncode, na verloop van tijd, openstaande problemen veroorzaakt, & documentatie leeft

Repository-navigatie

Voor deze eerste schermafbeelding met de rode rechthoek, de navigatie-opties binnen een GitHub-repository. Zoals je kunt zien, zou je deze repository verder kunnen verkennen door op het tabblad Issues, Pull Requests, Projects of Insights te klikken.

Vooral de Issues-sectie is een fascinerende onderafdeling van een repository die de meest nauwkeurige, urgente problemen voor de repository-community weergeeft. Het doorlezen van deze openstaande kwesties is een fenomenale manier om de onmiddellijke routekaart voor open-sourceprojecten te begrijpen zonder enige journalistieke vooringenomenheid – code talks.

Broncode-statistieken

Screenshot numero dos hierboven belicht de belangrijkste statistieken voor de algehele Bitcoin-repository. Elke repository op GitHub-tracks & geeft de volgende vier cijfers weer: commits, branches, releases & bijdragers.

We hebben de commits hierboven besproken – ieder wijziging, documentatie of code, die is geaccepteerd in de hoofdopslagplaats. Zoals je kunt zien, met maar liefst 17K commits, is de Bitcoin-repository behoorlijk actief. Bovendien kan men de daadwerkelijke mensen die aan deze repository werken bekijken door op de sectie “bijdragers” te klikken.

Een bijdrager aan een repository is een persoon die met succes wijzigingen heeft doorgevoerd die zijn geaccepteerd door de repository-community & samengevoegd in de broncode.

Deze zijn de personen bij wie men terecht moet voor projectupdates; De medewerkers zijn de real deal, degenen die werken aan het bouwen van deze kolossale projecten.

Samenvatten

Navigeren door GitHub-opslagplaatsen is de beste manier om uit de eerste hand de laatste voortgang te zien & broncode voor blockchain-projecten. Uiteindelijk zijn deze crypto & blockchain-projecten zijn specifiek gebouwd met een gedistribueerde / gedecentraliseerde infrastructuur om een ​​reden: om een ​​open-source community-mentaliteit vooruit te helpen. Dus nu weet je het. De volgende keer dat je de nieuwste munt van de week verkent, lees dan eerst de samenvatting hier, maar ga dan rechtstreeks naar de GitHub-repository om zelf door de bron te kammen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map