De 401k pensioenregeling bestaat sinds 1981 en wordt veel gebruikt door zowel Amerikaanse bedrijven voor hun werknemers als aanbevolen door professionals in de financiële wereld, zoals bijvoorbeeld de professionals van Financieel planner San Diego. Er zijn echter maar weinig door het bedrijf gesponsorde 401k-plannen die aankopen van Bitcoin of andere toestaan niet-traditioneel investeringen. Hier is een eenvoudige manier voor u en andere bedrijfseigenaren met één werknemer om de kracht van Bitcoin en uw 401k te benutten. Door een Solo 401k plan, kunt u voor uw pensioenjaren in Bitcoin en een breed scala aan andere investeringen investeren. U kunt veel grotere jaarlijkse bijdragen aan een Solo 401k leveren dan met een zelfgestuurde IRA LLC of een bewarende IRA.

Laten we er een maken

Voordat we het Solo 401k-plan onderzoeken, een kort woord over de huidige, traditionele 401k-plannen. Als u een traditionele 401k heeft, is het hoogst onwaarschijnlijk dat u in Bitcoin mag investeren. In plaats daarvan moet u rollen je 401k in een zelfgestuurde IRA dat is Bitcoin goedgekeurd. Het proces van het maken van een zelfgestuurde IRA LLC wordt behandeld in een eerder Coincentral.com-artikel. U kunt uw 401k-activa ook naar een bewaarder IRA rollen die in Bitcoin kan investeren. Zowel de IRA LLC en bewaarder IRA kunnen worden geconfigureerd als traditionele IRA’s of als Roth IRA’s.

bitcoin en uw 401k

Figuur 1.) Slimme pensioenplanning kan het verschil betekenen tussen met pensioen gaan op een prachtig eiland of in armoede leven. Grafiekgrafiek: Donald Pendergast; Puerto Rico, 2013

De Solo 401k: een uniek pensioenplan voor eigenaren van kleine bedrijven

Deze interessante variant van het originele 401k-plan zal zeker uw aandacht trekken. Zeker als u zelfstandige bent en geen voltijdse werknemers heeft (anders dan uw echtgenoot). Het kan worden gemaakt in configuraties vóór belasting (traditioneel) of na belasting (Roth) en, het beste van alles, Bitcoin en uw 401k worden de beste vrienden voor het leven.

Een Solo 401k (of Individueel 401k) geeft u een maximale jaarlijkse contributielimiet van $ 18.500. Maar afhankelijk van uw leeftijd kan uw bedrijf ook winstdelingsbijdragen op de rekening storten. Deze extra bijdragen kunnen uw totaal op $ 55.000 per jaar brengen. Vergelijk dat eens met een traditionele of Roth IRA die is afgetopt op $ 5.500 per jaar. Natuurlijk kunnen met beide planstijlen (Solo 401k of IRA) personen ouder dan 50 genieten van nog hogere jaarlijkse contributielimieten.

Voorzieningen voor leningen

Met de Solo 401k kunt u ook de laagste van $ 50.000 of de helft van de accountwaarde lenen. Uw lening moet binnen vijf jaar worden afgelost en moet ook een redelijke rente. Het resterende rekeningsaldo dient als zekerheid voor uw lening. Zorg ervoor dat uw Solo 401k is geconfigureerd om een ​​lening toe te staan ​​bij aanvang van het plan.

Verschillende voordelen

Uw Solo 401k is immuun voor een aanval van schuldeisers als u failliet gaat. Het is niet nodig om koud varkensvlees en bonen te eten met een zilveren lepel (in je gouden jaren!) In het caravanpark nadat je alles hebt verloren in een zee van rode inkt! Sterker nog, uw Solo 401k heeft geen LLC nodig en u mag ook optreden als zijn trustee. Dit betekent dat u geen toestemming van een IRA-bewaarder nodig heeft om Bitcoin, aandelen van Apple, goud of cannabisaandelen te kopen. Dit betekent natuurlijk ook dat u niemand anders de schuld kunt geven als u een slordige vermogensbeheerder bent.

Een ander voordeel van Solo 401k is de mogelijkheid om in uw eigen bedrijf te investeren. Het kan zelfs in onroerend goed investeren. Zorg ervoor dat u de IRS-uitspraken begrijpt die van toepassing zijn op dergelijke investeringen voordat u geld verplaatst.

Te vermijden valkuilen

U zult zeker professioneel belastingadvies willen bij het maken en gebruiken van uw Solo 401k. Als de accountwaarde hoger is dan $ 250.000, moet u IRS-formulier 5500-EZ op belastingtijd indienen. Als u het formulier niet op tijd indient, ontvangt u een speciale liefdesbrief van Uncle Sam. U moet ook ijverig zijn om ze te vermijden verboden transacties. De IRS-regels die hierop van toepassing zijn, zijn gedetailleerd en genuanceerd, dus zorg ervoor dat uw belastingadviseur goed geïnformeerd is. En, net als alle pensioenregelingen, heeft de Solo 401k ook forse boetes voor vervroegde opname als u geld opneemt voordat u 59 ½ bent..

Bitcoin en uw 401k

Voor eenmansbedrijven zonder fulltime werknemers steekt de Solo 410k met kop en schouders boven een typische IRA uit. Met een jaarlijkse contributielimiet van $ 55.000 versus de schamele $ 5.500 van de IRA’s, maken de cijfers alleen de Solo een voor de hand liggende keuze. Slimme ondernemers zouden hoe dan ook moeten overwegen om een ​​IRA toe te voegen, omdat je zoveel meer kunt wegleggen voor je pensioen.

Gezond verstand

Pensioenplanning voor kleine bedrijven is van cruciaal belang. De belastingvoordelen die worden aangeboden via een Solo 401k of IRA kunnen aanzienlijk zijn. Ga echter niet overboord en probeer elke mogelijke cent in uw Solo 401k- of IRA-plan te stoppen. U moet ook evenveel aandacht besteden aan de contante voorraad van uw voorhanden zijnde, niet-pensioenrekening. Als bedrijfseigenaar is cashflow uw levensader. Te veel opgesloten hebben in pensioenrekeningen kan een probleem zijn in tijden van recessie, ziekte, scheiding, tijdelijke waanzin, enz..

Bitcoin en uw 401k-plan vooruit

Figuur 2.) Wijze ondernemers respecteren het feit dat het leven onvoorspelbaar kan zijn. Foto door Arthur Yeti op Unsplash

Financiële markten kennen regelmatig cycli van hoogconjunctuur die van invloed zullen zijn op uw pensioenrekening, dus ga niet ‘all-in’ op een beleggingsidee. Overweeg om in te schalen naar verschillende investeringen via dollar-cost averaging (DCA). Respecteer het feit dat het leven niet altijd verloopt zoals gepland. Wijze ondernemers en investeerders plannen vooruit voor alle onvoorziene omstandigheden.

Diversiteit, geduld en tijd

Bitcoin is zeker een goede keuze voor een Solo 401k- of IRA-account. Door een combinatie van aandelen, obligaties, goud en contanten toe te voegen, kan uw pensioenrekening ook de kans krijgen om te gedijen in vrijwel elk economisch scenario.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me