Blockchain-technologie begint nu al een grote impact te hebben op het bedrijfsleven en creëert geheel nieuwe industrieën. Bitcoin-mining is misschien wel de meest interessante en winstgevende van deze nieuwe kansen. Of u nu een ondernemer bent met een beperkt budget of een grote hoeveelheid kapitaal te besteden heeft aan een mijnbouwoperatie, hier zijn enkele belangrijke dingen die u moet overwegen voordat u een mijnbouwoperatie start en hoe u kunt profiteren van een succesvolle mijnbouwoperatie.

Dingen om te overwegen voordat u begint

Juridische risico’s

Een van de eerste stappen die u moet overwegen, is of bitcoin-mijnbouw legaal is waar u woont. In sommige landen zijn de bitcoin-mijnactiviteiten volledig stopgezet. Voordat u een strategie formuleert, moet u een beter begrip krijgen van enkele juridische risico’s en de regelgevende vooruitzichten van het starten van een mijnbouwactiviteit in uw land..

Hardware-investering

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de toetredingsdrempel voor mijnbouw. Houd er rekening mee dat de keuze tussen CPU’s, GPU’s of ASIC’s niet alleen gebaseerd is op hoeveel geld u moet uitgeven, maar vaak wordt bepaald door welke soorten mijnbouw door de projecten zelf zijn toegestaan. BTC staat bijvoorbeeld ASIC-hardware toe, maar BCG niet. Meer cryptocurrencies beginnen ASIC-resistente algoritmen te gebruiken. Deze nieuwe hash-algoritmen nemen de voordelen van ASIC’s weg en maken GPU’s een meer economische keuze. Dit kan een goede zaak zijn voor beginnende mijnwerkers die geen $ 1.000 willen investeren om mijnbouwapparatuur te kopen. Het maakt het echter ook moeilijker voor ondernemers met veel geld om op grote schaal te minen.

De beste mineable crypto’s kiezen

Trends in het consensus-algoritme

Een van de grootste dingen om te overwegen, is welk consensusalgoritme van de cryptocurrency waarin u geïnteresseerd bent in mijnplannen om in de toekomst te gebruiken. Als een project momenteel Proof-of-Stake gebruikt, is de cryptocurrency natuurlijk niet te minen. Ook evolueren meer Proof-of-Work-projecten naar PoS of hybride consensusalgoritmen. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van deze wijzigingen. Alleen omdat een bepaalde crypto momenteel mineable is, wil nog niet zeggen dat het voor altijd zo zal blijven.

Waarde versus risico

Een belangrijke vraag die u moet stellen wanneer u ervoor kiest om in een bedrijf te investeren, is hoe de vandaag geïnvesteerde inspanningen en het kapitaal in de toekomst tot langetermijnvoordelen zullen leiden. Het is bijvoorbeeld niet per se een goed idee om een ​​cryptocurrency te minen waarvan u denkt dat deze overgewaardeerd is. Dit zou echter nog steeds een betere optie kunnen zijn dan het delven van een ondergewaardeerde cryptocurrency. Dit komt omdat soms andere factoren zoals toenemende moeilijkheidsgraad en afnemende blokbeloning zou kunnen betekenen dat de kosten (d.w.z. het kopen van hardware en het betalen van energierekeningen) die worden besteed aan het delven van sommige cryptocurrencies, daadwerkelijk kunnen leiden tot een netto operationeel verlies.

Monetaire levering

Het aanbod van een bepaalde valuta is misschien wel de belangrijkste bepalende factor bij het bekijken van welke cryptocurrency er moet worden gewonnen. Of nieuwe cryptocurrency-projecten een groot of klein tokenaanbod zouden moeten hebben, is een fel bediscussieerd onderwerp. Niettemin is een statistiek die sommige nieuwere mijnwerkers misschien vergeten om nauwkeurig te onderzoeken circulerende toevoer vs. maximale toevoer.

Sommige grote projecten zoals Ethereum en Monero hebben geen maximaal aanbod. Als gevolg hiervan bereiken zelfs succesvolle mijnbouwactiviteiten niet noodzakelijk de verwachte waarde van mijnwerkers vanwege de toenemende beschikbaarheid. Aan de andere kant, sommige crypto’s met een maximaal aanbod dat mogelijk niet kan voldoen aan de normale vraag naar inflatie. In beide extreme scenario’s kan het delven van dergelijke cryptocurrencies als onderdeel van een langetermijnstrategie voor het opbouwen van een portefeuille riskant zijn.

Voordelen

HODL of Trade

Een van de grootste voordelen van het delven van crypto ten opzichte van het kopen ervan, is het feit dat een mijnwerker, bij gebrek aan een betere term, geld kan creëren dat voorheen niet bestond. Dit maakt beslissen wat je met gedolven munten doet iets minder een emotionele beslissing dan beslissen wat je met gekochte munten doet. Omdat de prijzen van oudsher erg volatiel zijn geweest, kan bitcoin-mijnbouw echter vaak een tweesnijdend zwaard zijn. In sommige gevallen kan het een goed idee zijn om een ​​gedolven cryptocurrency te verhandelen voor een andere cryptocurrency of voor fiat-valuta. In andere gevallen is het misschien het beste om een ​​gedolven cryptocurrency te HODLen en te wachten om te zien of deze in de loop van de tijd waarde wint.

Het is mogelijk om een ​​technische analyse uit te voeren en de verwachte kortetermijn- versus langetermijnwinsten van een bepaald token te lezen. Maar er zijn veel onvoorspelbare marktfactoren die de prijswaarde bepalen. In de meeste gevallen is de beste beslissing (HODL of trade) niet zo vanzelfsprekend. Het kan een beetje subjectiviteit van de mijnwerker vereisen.

Schaalbaarder dan kopen

Een ander voordeel van mining ten opzichte van het kopen van cryptocurrency zijn de lopende kosten. Mijnbouw vereist meer kosten vooraf (het kopen van mijnbouwapparatuur) en later minder kosten (hoge wisselkosten). Als het correct wordt gedaan, kan mijnbouw een veel goedkopere, schaalbare oplossing zijn dan het kopen van cryptovaluta. Mijnwerkers zeggen ook dat mijnbouw over het algemeen een lager risico vormt dan kopen. Dit komt omdat het kopen van een cryptocurrency die uiteindelijk zijn waarde verliest, betekent dat een belegger geld verliest. In tegenstelling, zelfs als een gedolven cryptocurrency op de lange termijn nulwaarde blijkt te hebben, zal er in ieder geval nog steeds waarde zijn in de hardware-apparatuur voor mijnbouw. In het ergste geval is het mogelijk om mijnbouwapparatuur te verkopen of opnieuw te gebruiken. Mijnwerkers hebben dus nog steeds iets waardevols.

Gevolgtrekking

Bitcoin-mijnbouw kan een goede manier zijn voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency om winst te maken. Er zijn een paar hindernissen en belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste crypto’s om te delven. Als het echter correct wordt gedaan, is het mogelijk om een ​​succesvol cryptocurrency-mijnbedrijf te creëren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me