Bitcoin-softwareontwikkeling – het nieuwe tijdperk van tokenisatie

Bitcoin-softwareontwikkeling – het nieuwe tijdperk van tokenisatie

De originele cryptocurrency ter wereld, Bitcoin, biedt gebruikers een overvloed aan voordelen ten opzichte van traditionele fiat-valuta’s. Het gedecentraliseerde karakter van deze cryptocurrency maakt het ideaal voor het opslaan van waarde en het overboeken van geld. Bitcoin heeft aanzienlijke upgrades ondergaan sinds het voor het eerst aan de wereld werd geïntroduceerd via Satoshi’s whitepaper negen jaar eerder en vandaag luidt de ontwikkeling van Bitcoin-software een nieuw tijdperk van tokenisatie in de wereldeconomie in..

Tokenisatie

Tokenization is het proces waarbij real-world assets worden toegewezen aan een digitaal token dat op de blockchain leeft. Er zijn enkele serieuze voordelen die door dit proces kunnen worden verkregen, en dit is de reden waarom talloze ontwikkelingsteams miljoenen dollars hebben besteed aan het bedenken van unieke manieren om het tokenisatieproces meer gestroomlijnd te maken. Het opslaan van de eigendomsrechten op een bepaald item op de blockchain is een enorme upgrade ten opzichte van de huidige complexe papieren systemen die in gebruik zijn.

Tokenization biedt de wereldwijde economische structuur efficiëntere middelen voor het registreren, overdragen en bewijzen van eigendom van bepaalde activa. Door een bepaald item te tokeniseren, kan de eigenaar het eigendom net zo gemakkelijk overdragen als het overdragen van BTC.

Tokenized-huis

Tokenized Real Estate zou zorgen voor een efficiëntere markt

Er zijn tal van redenen waarom een ​​vastgoedeigenaar zou proberen blockchain-technologie te gebruiken om zijn investeringen te beschermen. De onveranderlijke en onveranderlijke aard van blockchain-technologie maakt het perfect geschikt om eigendomsgerelateerde taken uit te voeren en door te upgraden naar een tokenized systeem, kan een hoger niveau van beveiliging en efficiëntie in de markt worden bereikt.

Bitcoin-softwareontwikkeling – gekleurde munten

De scripttaal van Bitcoin heeft gebruikers altijd in staat gesteld om kleine stukjes metadata op de blockchain op te slaan, en slimme ontwikkelaars hebben jaren besteed aan het ontwikkelen van verschillende manieren waarop deze gegevens kunnen worden gebruikt om het eigendom van een bepaald item weer te geven. De term “gekleurde munten” wordt door velen gebruikt om BTC’s te beschrijven waaraan eigendomsrechten zijn verbonden. Gekleurde munten worden door velen in de cryptogemeenschap gezien als de volgende stap in de evolutie van de BTC-saga die deze crypto al heeft zien veranderen van een digitale valuta naar een winkel met waarde en nu echte eigendomsrechten van activa.

Immateriële activa

De term “activa uit de echte wereld” kan losjes worden gebruikt om elk item te beschrijven dat waarde heeft buiten het digitale rijk. Onder deze items zijn immateriële activa, of items die in de echte wereld geen fysieke vorm hebben. Dit kunnen items zijn zoals patenten, handelsmerken en auteursrechten. Immateriële items zijn veel gemakkelijker te tokeniseren dan items met een fysieke representatie, maar er zijn nog enkele beperkende factoren die moeten worden aangepakt voordat tokenisatie op volledige schaal kan plaatsvinden in deze bedrijfssector.

Items zoals auteursrechten kunnen zeer verschillende juridische overdrachtsstructuren hebben die moeten worden gevolgd. Deze kunnen per staat en landsgrenzen verschillen. Dit zou betekenen dat elke tokenisatie van deze activa in overeenstemming moet kunnen zijn met het land van herkomst van waaruit het item wordt overgedragen om ervoor te zorgen dat de overdracht van het eigendomstoken juridisch bindend is op internationaal niveau..

Fungibele activa

Fungible assets zijn items die onderling uitwisselbaar zijn. Artikelen zoals goud kunnen worden uitgewisseld zolang de hoeveelheid en kwaliteit van het onroerend goed dat in bezit is hetzelfde blijft. Fungibele items zijn veel gemakkelijker te tokeniseren omdat het niet nodig is om een ​​andere individuele representatielaag voor het item te maken. Een token dat 1 ounce goud vertegenwoordigt, is het perfecte voorbeeld van een vervangbaar actief.

Degene die in het bezit is van het eigendomsfiche, heeft recht op 1 ons goud met een bepaald zuiverheidsniveau. Het is niet nodig om het token aan een exact stuk goud te koppelen, zoals het geval zou zijn bij een token die bijvoorbeeld het eigendom van een bepaald kunstwerk vertegenwoordigde.

Fysieke activa

Tokenizing-items zoals onroerend goed worden door velen in de branche beschouwd als de volgende logische stap in de evolutie van de blockchain van BTC. De vastgoedmarkt profiteert enorm van de introductie van tokenization in de sector. De huidige eigendomsstelsels zijn schromelijk inefficiënt en in veel gevallen kan dit leiden tot geschillen over de werkelijke eigendom van een bepaald stuk onroerend goed of een perceel grond..

Oude daad

Blockchain-technologie biedt meer beveiliging op de markt

Door middel van tokenisatie kan de eigenaar van een onroerend goed ervoor worden gezorgd dat er geen inbreuk wordt gemaakt op zijn eigendomsrechten. Het huidige papieren systeem zit vol gebreken waarbij eigenaren van onroerend goed in veel landen niet in staat zijn om te bewijzen of er aan een bepaald onroerend goed meerdere papieren rechten zijn verleend. Dubbele landtitels zijn een reëel probleem geweest in ontwikkelingslanden waar de systemen voor het bijhouden van gegevens nog steeds achterblijven.

Op blockchain gebaseerde systemen zouden deze zorgen van de markt op wereldschaal en vanwege de kosteneffectieve manier waarop ze kunnen worden geïmplementeerd, wegnemen; elk land kan profiteren van de extra bescherming die wordt geboden door het gebruik van blockchain-protocollen.

Gedeelde activa

Het vermogen om activa in de digitale economie mee te bezitten, is misschien wel een van de meest opwindende aspecten van deze financiële revolutie. Met blockchain-technologie kunnen meerdere partijen een bepaald activum op een fractioneel niveau bezitten. Bijvoorbeeld het platform Nametoken stelt gebruikers in staat om premium domeininvesteringen te crowdfund. Deze activa worden getokeniseerd en de investeringsprotocollen worden rechtstreeks in het blockchain-contract geprogrammeerd.

Door het gebruik van een geïntegreerd stemmechanisme kunnen Nametoken-gebruikers stemmen over wanneer ze het domein moeten verkopen. Bij de verkoop worden alle winsten automatisch verdeeld en via voorgeprogrammeerde blockchain-protocollen naar de betrokken investeerders gestuurd. Soortgelijke systemen worden momenteel gebruikt voor alles, van onroerend goed tot eigendomsrechten van liedjes.

Bitcoin-softwareontwikkeling – Juridische kwesties

Misschien is de grootste zorg voor ontwikkelaars van tokenisatieplatforms helemaal niet het protocol, maar eerder de constant veranderende juridische ecosystemen van verschillende rechtsgebieden. Tot een meer globale benadering van deze zorgen kan worden bereikt, kan het nog jaren duren voordat echte tokenisatie een gangbare praktijk wordt. Het lijdt geen twijfel dat er een serieuze behoefte is aan deze technologie op de markt en zoals bij de meeste revolutionaire technologische ontwikkelingen, is er altijd een vertraging voordat het juridische systeem de technologie kan inhalen.

Een Tokenized Future ligt voor ons

U kunt verwachten dat er de komende maanden meer op tokenisatie gebaseerde platforms op de markt komen. De voordelen van deze revolutionaire technologie zijn onmiskenbaar en dit jaar zien overheidsinstellingen al onderzoek naar hoe dergelijke protocollen in hun huidige systemen kunnen worden geïmplementeerd. Hopelijk kan er een algemene consensus worden bereikt die ervoor zorgt dat tokenized assets in de toekomst juridisch bindend zijn, aangezien er enkele duidelijke voordelen zijn voor alle betrokken partijen.

wat denken jullie? Kunt u uw huis symboliseren? Laat het ons weten Twitter en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste crypto-ontwikkelingen terwijl ze plaatsvinden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map